Az F-15E miben tud kevesebbet mint stand off fegyverzet hordozó repülőgép? Lassabb tengerszinten/nagy magasságban, kisebb szolgálati csúcsmagassága van, esetleg kisebb fegyverterhelése vagy hatótávolsága? Értem én hogy stealth, de ha valódi stand off fegyverplatformként van használva, ami Sz-300 hatótávon kívülről tud operálni, vagy terepfedezéket/horizontot használva ugrásból indítani FF rövidebb hatótávolságú fegyvereket majd süllyedni vissza biztonságba, én nem látom hogy hol van a hátránya az F-35 el szemben.
Ez az, ami simán nem igaz.
A legtöbb stand off fegyvere az F-15E-nek csak a SHORAD-ot nézve az és csak közepes/nagy magasságból oldva, mert siklóbombák.
Az F-15E-n még fix célpontok ellen nézve sem vállalható az SDB, a JDAM, de még a JSOW sem még az Sz-300PM1 ellen sem, ami lassan 30 éves.
Szóval csak poénbólé megkérdezném, hogy szerinted az USAF-nél az F-15E-n milyen valóban hadrendben álló stand off fegyverzet van, ami 300 km-en túl is indítható. Erre meg amúgy is ott a B-1B, B-2, B-52H és a B-21 majd.
Ezen felül CAS adásnál ennél lényegesen közelebb kell menni a VID, a rávezetés és időérzékenység miatt is, hogy valóban azt lődd, ami kell és az 5 perccel később beérkező fegyver azt is találja el, amit kell.
Szóval nem, az F-15E nem képes arra, amit írsz. A szomorú igazság az, hogy az F-15E a TFR képességével, amikor érkezett, akkor az vékonnyá vált volna, az Sz-300V és a Buk-M1 elterjedésével. Csak a Hidegháború végetért, csak azóta meg eltelt 30 év.
Most márt van Buk-M2/M3. Tor-M2, Sz-300V3/4. Közepes magasságú léthez kéne már a stealth, a low level sem az, mint 30 éve.
Ami még úgy sem lesz vele egy szinten fegyverterhelésben, HA bebukja a külső pilonok miatt a stealthségét. Az F-15 egyszerűen egy nagyobb, erősebb platform, jobb repteljesítménnyel, fegyverterheléssel, hatótávval.
Ez is úgy tévedés, ahogy van.
Ott kezdődik, hogy a meglevő USAF F-15E állomány 60%-a az F100-PW-220 hajtóművel rendelkezik, mint a F-15C.
Úgy, hogy a gép üres tömege 1 tonnával nagyobb, van rajta legalább 1 pot és a CFT-ben 5 tonna plusz keró van.
Ha azt hiszed, hogy ez a gép úgy repül, mint egy F-35A, amit eleve úgy terveztek, hogy a Ps meglegyen AG nnofigban, akkor javaslom picit fussál még neki a Ps diagramok értelmezésének. Annak, amit eddig úgy harmincszor magyaráztam el.
Az F-35A belső kapacitása keróban majdnem akkora, mint az F-15E CFT-vel pótos nélkül. Csak éppen a gép a nagy tökök közül kettőt vagy 8 db SDB-t 0 extra légellenállással visz. És a gép homlokfelülete töredéke az F-15E-nek. Mert annál a kettő hajtómű miatt szélesebb törzs kell, ami szépen növeli a felületet és keresztmetszetet is.
Az F-15E-n a CFT kapásból 2xAIM-9 légellenállás és hullámellenállás rontás is. Amúgy hogyan ne lenne?
Az F-15E praktikusan csak a CFT pontokon tud fegyvert vinni, ami max. 4x 2000 lb. Ezt elviszi úgy az F-35A, hogy csak kettő van a szárnyak alatt.
A budget megközelítés életképessége pedig nem pusztán harcérték oldalról van megvizsgálva jellemzően a valóságban, hanem bizony a rendelkezésre álló források oldaláról is. Amit írsz igaz, természetesen töredékét tudja majd, de mégis lehet hogy megvalósul, és jócskán darabszámot fog elvonni az F-35 eredeti legyártásra szánt számaitól.
Cicaharc, nem lesz belőle semmi.
Főleg, hogy elvileg megszellőztették, hogy már felszállt az új gép.
Az IAF éles repüléseket repül bármivel ami levegőben tartható számukra, mindig is így tettek, még a zsákmányolt harckocsikat is felhasználták, speciális helyzetük van a világban. Úgy tudom azt sem tervezik hogy az F-15-ket kivonnák.
Melyik az F-15-öt? Van egy pár változat náluk...