NÉn se olvastam végig, de néhány dolgot azért vegyünk figyelembe:Lehet, hogy valami felett elsiklottam, de számomra(és úgy tűnik HPASP számára is) eléggé különös, hogy 40db F/A-18E/F 1 milliárddal magasabb áron ajánlanak, mint 40db F-35-t. A gépek képességeit figyelembe véve picit sántít ez az árképzés, még akkor is, ha esetleg a hornetekhez több fegyvert adnának(nem olvastam végig a listákat).
Ez az arány már nagyon, nagyon, nagyon régen nem igaz. Sokkal kisebb az arány. Az egyhajtóműves, kompakt és BVR képesség nélküli F-16A esetén sem volt 25% emlékeim szerint az F-15A-nál sem, ahogy az F-14A-nál végképp.- az F-35 egyhajtóműves, míg a SH kéthajtóműves; tekintve hogy egy harcigép árának 25-35%-a hajtómű ára, az árképzésben ez nem mindegy, kéthajtóműves
A minta ismétlődik...
- lehet hogy inkább olcsóbban adják az F-35-öt, aztán majd a magasabb üzemeltetési költség alkatrész-árain akarnak igazán keresni
nekem ez jutott eloszor az eszembe..
Mert Svájc szerint a semlegesség záloga a valódi honvédelmi erő. Nem air policy ra kell.amugy, minek svajcnak f35?
nekik a szukseges melot (nehany repulocske kergetese evente) elvegezne a FA-50 is...
sokal, sokal kevesebb penzert...
Visszaszámlálás indul ! Kezdjük el figyelni a híreket.
Katar benyújtotta a kérelmét az F-35 -ösökre !
https://www.reuters.com/article/uk-...l-request-for-f-35-jets-sources-idINKBN26S378
Ahogy Molni is emlitette Svajc egy nagyon komoly hadsereget tart fenn. Ez gondolkodás beli kulonbseg, pl Ausztria es Svajc kozt. Ausztria leszerel, mert semleges, Svajc fegyverkezik, mert semleges, de o az is akar maradniamugy, minek svajcnak f35?
nekik a szukseges melot (nehany repulocske kergetese evente) elvegezne a FA-50 is...
sokal, sokal kevesebb penzert...
Gondolom valamilyen nem nagyon érzékeny elektronikai, vagy elektromos berendezés doboza.Mi az a nagy doboz a futóaknában?
Vagy egy jó kis mélynyomó, vagy egy csempészrekesz!Gondolom valamilyen nem nagyon érzékeny elektronikai, vagy elektromos berendezés doboza.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..