Látta már valaki a zsivány egyest? Érdemes kikölcsönözni?
Egyértelműen érdemes megnézni, nagyon eltalálták.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Látta már valaki a zsivány egyest? Érdemes kikölcsönözni?
Hetek óta próbálom rászánni magam, de még nem sikerült nekifognom, a pontozása alapján jó kell legyen, igaz sok a Star Wars-buzi akik biztosan felpontoznak mindent. Ha úgyis otthon nézed meg minek kölcsönözni?
Nem egyformán gondolkozunk.Mert nem veszem meg a dvd-t,kikölcsönzön 2napra,megnézem 2x,azt csókolom.
Az utolsó fél óra nagyon jó, az elötte lévő rész meg átlagos.Látta már valaki a zsivány egyest? Érdemes kikölcsönözni?
A legjobb Star Wars film amit eddig forgattak(bár kicsit hiányzik belőle a fénykard párbaj de inkább 1000x ne legyen minthogy még egyszer meg kelljen nézni azt amit az Ébredő erőben műveltek "kardozás"címszóval)!
Az utolsó fél óra nagyon jó, az elötte lévő rész meg átlagos.
Mert nem veszem meg a dvd-t,kikölcsönzön 2napra,megnézem 2x,azt csókolom.
Pedig tudok ajánlani egy jó sorozatot, szerencsére nem a végtelenbe nyúlik, csak 7 vagy 8 részes, a címe Banished (Száműzetés). Viasat3-on ment, egyszer már végignéztük és most vasárnap 20.00-kor indul újra. A téma: fegyenctelep élete Ausztráliában amit a hadsereg katonái őriznek, de a felderítetlen terület miatt gyakorlatilag egy táborban élnek a katonák és elítéltek, férfiak-nők, pap és felesége, kormányzó is. Van benne bőven feszültség, ellentétek a kapcsolatok, éhezés-kajalopás, nők, besúgás, szökés/lázadási kísérlet miatt, kemény de nem szadista film. Aki tudja nézze meg az első részt, aztán dönthet hogy érdekli-e?!
Hát szerintem "rengeteg" jó sorozat nincsen, a Száműzetés szerintem egyik/talán legjobb az épphogy csak létező jó sorozatokból.Thy, tisztában vagyok benne, hogy van rengeteg jó sorozat, egyszerűen nem akarom erre szánni az időmet. Ezért hagytam fel kb. 10 éve a PC-s játékokkal. Pedig van jópár akit amúgy szívesen végigtolnék, vagy méginkább órákat töltenék velük a hálón.
A Zsivány Egyes szerintem is jó film, tudom ajánlani. Igaz lehetet volna még kerekíteni a sztorit, de majd a bővített verzióban megkapjuk . Viszont a Jackie Chanbe oltott paptól kivert az ideg annyira szar karakter egy szál bottal lever páncélos fegyveres rohamosztagosokat.
]
Hát szerintem "rengeteg" jó sorozat nincsen, a Száműzetés szerintem egyik/talán legjobb az épphogy csak létező jó sorozatokból.
A wikipediára felkerül az Alien Covenant teljes plot-ja/sztorija.
Abszolút SPOILER-es, úgyhogy lekicsinyítem, aki akarja kimásolja magának és felnagyítja.
Egy rövid visszaemlékezés még akkorról, amikor Peter Weyland még életben van. Egy szintetikus androidot szólít fel, aki a Prometheus expedíció részévé válna. Weyland arra kéri az androidot, hogy válasszon egy nevet magának, és az android kiválasztja a "David" nevet.
2104-be ugrunk, a Covenant gyarmatosító/kolonizáló hajó legénysége egy távoli bolygóra igyekszik, kétezer telepessel és ezer embrióval. Miközben úton vannak a rendeltetési helyükre, az energia túltöltődés miatt meghibásodik a hajó. A balesetben meghal a kapitányt (Franco), és felébred a legénység. A legénység nekiáll a hiba kijavításának, és eközben rádiójeleket fognak egy közeli bolygóról. Elhatározzák, hogy kivizsgálják, mivel az átvitel emberi eredetűnek tűnik, de a bolygón elvileg nincs élet.
A legénység pár tagja - Waters (Walter???), Faris (Amy Seimetz) és Karine (Carmen Ejogo) egy biztonsági csapat - leszállnak a felszínre. Karine felállít egy ökológiai mérőállomást, míg a többiek a jel forrását követik. Rájönnek, hogy az az Elizabeth Shaw által vezetett mérnöki hajóról származik, aki a katasztrofálisan végződött Prometheus küldetést tagja volt.
A biztonsági csapattagok közül kettő véletlenül idegen spórával fertőződik meg. Karine megpróbál segíteni rajtuk, de Faris karanténba zárja őket a leszálló járműben. A biztonságiakat megöli egy-egy előtörő neomorf, akiik megeszik Karine-t. Faris megpróbálja megölni a neomorfokat, de meghal és véletlenül felrobbantja a landolóegységet is.
A visszavonulni kényszerülő személyzet - ezek szerint ne mcsak azok landoltak, akiket az előbb írtam - rátalál David androidra, a Prometheus küldetés egyetlen túlélőjére, amint épp a Conenant-től kér segítséget a rádión.
Tennessee (Danny McBride), az első pilóta úgy dönt, hogy annak ellenére is válaszol, hogy a neomorf támadás miatt ez ellenjavallták neki.
A felszínen egy neomorf támad meg egy a főcsoporttól levállt telepest, Oram (Billy Crudup) megöli, majd szemtanúja lesz, ahogy David megpróbálja megszelídíteni az idegent. Dávid megmutat Oramnak egy kamrát, amellyben az artámadókat- gondolom a tojásokat - tárolja, és Oram-be is beültet egy embriót. Az embrióból egy protomorf alakul ki - a neomorph következő evolúciója.
Ahogy a legénység keresi Oramot, fokozatosan rájönnek, mit művelt David a bolygón. a bolygón. Miután Shaw-al megérkeztek a a mérnök bolygóra, David rájuk eresztette a "fekete trutyit" -t, amit a Prometheus küldetés során talált. Ez kiirtotta a mérnököket, ami lehetővé tette, hogy Davida helyi élővilág maradékán kisérletezgessen a fekete trutyi képességeit illetően.
Az első xenomorfot úgy hozta létre, hogy valami helyi darázson kísérletezett, ami a tojásait a prédába szokta beültetni, ésa lárvái a préda belsejéből zabálják ki magukat. Az arctámadó első áldozata Elizabet Shaw lett, de David ezt szükséges áldozatnak nevezte.
Miután a személyzetnek leesik, hogy Daviddel hányadán állnak, megpróbálnak lelépni a bolygóról. Amikor a Covenant megérkezne, kifejlett protomorph-ok támadnak rájuk, amik a személyzet több tagját és számos telepest meg is ölnek, de a többieknek sikerül elmenekülni a hajóval.
Van azonban egy bibi. Lope (Demián Bichir)-ba, a biztonsági csapat vezetőjébe az egyik protomorf beültet egy embriót, ami ki is kel belőle, de már a Covenant fedélzetén. Walter android (szintén Fassbander) segítségével sikerül a kikelt protomorphot egy zsiliphez terelni, és kiszippantatni az űrbe.
Miután a hajón elhárult a veszély, a legénység maradéka úgy dönt, hogy folytatják azeredeti küldetést. Mielőtt Walter befejezné a hibernálási procedúrát, Daniels megkérdezi tőle, hogy segítene-e neki megvalósítani elhunyt férje álmát, miután megérkeztek az új világba. Walter nem érti a kérdést. Daniels ekkor rádöbben, hogy Walter nem is Walter, hanem David , de már késő, mert hibernációs álomba merül. David, mután korlátlan hozzférést szerez a hajó rendszereihez két arcámadót/tojást hagy a hibernációs kapszullák mellett.