Filmek és sorozatok

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 757
4 687
113
Kis színes: kedden operatőrökkel dolgoztam, és röviddel a napfogyatkozás után már mutatták is vmi szakmai FB-csoportból, hogy a valahol Észak-Afrikában épp forgatott Dűne 2. részhez tervezetten felvették a sivatagban az égi jelenést is. Úgyhogy ha benne lesz a filmben, az nem CGI, hanem analóg.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 959
82 800
113
The Peripheral Season 1 - Teaser Trailer
Az első rész elég erősre sikerült, de már félek látható, hol mehet félre a sorozat és lehet az olcsósítás, vagy a rossz forgatókönyv áldozata. Mindenesetre nem kapcsoltam ki, mint ahogy tettem azt pl. a Star Wars-os sorozatokkal. Szóval az értékelés eddig egy határozott talán. :)
Az Andor most kezd beindulni, és imádom, mert végre nincs egy rohadt jedi sem!

Ez meg két rész után egész jó, sőt!

Az Amazon minőségben, mármint technikailag a legjobb streaming, az biztos! Hang, kép, stb.
 

arbalest

Well-Known Member
2011. január 11.
8 313
17 435
113
312722872-1631119233952563-1556199715570968426-n.jpg
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 365
54 974
113
Egy jó kis klasszikus horror a mostani időszakra:
 
  • Vicces
Reactions: ogretankHU

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 365
54 974
113
A címe ellenére egy elég jó zombis túlélő horror ez a film:
 

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 713
15 497
113
Nem-nem a tüzérség topikba megy, hisz a szovjet-orosz csöves tüzérségek szinte mind virágok, mint a 2Sz4 Tulipán", a 2Sz7 "Pünkösdirózsa" vagy a 2Sz1 "Szegfű" :D
Szerintem meg a “Filmek és sorozatok” topikba kell integrálni az egész kérdéskört, hiszen a Királylány a feleségem című nagy sikerű filmben ismerhettük meg (anno ‘52-ben) Tulipános(!) Fanfan karakterét. :)
Csak érdekességként, én egy fél éven belül láttam, és nekem fiatal fejjel is teljesen nézhető volt, sőt, ha az ember jól elkapja a hangulatát, akkor szerintem szórakoztató tud lenni a mai napig.
 
  • Tetszik
Reactions: cirqle

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 618
8 902
113
Én ezt később láttam, a történettel alapvetően nincs baj, sőt, jól meg van írva, de sok benne a CGI és a gagyi díszlet. Ezek engem kizökkentenek egy filmből/sorozatból. Jobban szeretem a maszkokat és a praktikus efekteket, sokkal szebben öregszenek, lásd. Penge II vs. III. Utóbbi hiába készült később, sokkal szarabbul néz ki nem egy helyen...
De mondhatnám az Aliens (Alien II) vs. Alien III-at, ahol utóbbi már a saját korában is szerintem nevetséges CGI-al bírt, előbbiben meg lényegében nem volt. Százszor jobban is néz ki e miatt.

Nagyon szerettem ezt a sorozatot, követtem amikor adta a tv. Még az osztályban is ez volt a közös téma.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 618
8 902
113
Már az orosz filmekben is van kvótanéger:?

Végignéztem a sorozatot.(A premier one előfizetés havi kemény 1000ft.) Nekem tetszett, mert valamennyire hihető is. Az egészhez rengetegt adott a környezet, a helyszínválasztás. Olyan helyszínt találtak, ami tökéletesen illik egy ilyen posztapokaliptikus sorozathoz. Gyönyörű, de lepusztult tájon játszódik, részben egy elhagyott városban, amit már kezd visszahódítani a természet. Én Kamcsatkára tippeltem, de eléggé mellé lőttem. A sorozatot ugyanis Abháziában forgatták. A werkfilmből, ami szintén fent van a Premier One oldalán, az is kiderült, hogy nem nagyon használtak zöld vásznat. Mert a legtöbb helyszín létezett, még a bunkerek is valódiak voltak, ahogy a romváros is. Igaz, a bunkereket újra be kellett rendezni.
A "kvótanégerről"részben az alapján amit a werfilmben mesélt magáról, részben a filmes oldalakon elérhető életrajza alapján: David Namedi a neve. Oszipovics városában született 1994 november 20-án. Fehérorosz anya-afrikai apa vegyes házasságából. Az apja fiatal korában lelépett, csak akkor vette fel a kapcsolatot a fiával telefonon keresztül, amikor a fia már felnőtt lett.
Namedi később Fehéroroszországból átköltözött Oroszországba, Moszkvába. Modellkedéssel és filmezéssel kezdett foglalkozni. Résztvevője volt az "Orosz Ninja" sport reality második évadának. Utána több filmben és sorozatban is szerepelt, köztük például az Alekszej Csadov rendezte "Háborúm" című, a szíriai háborúban játszódó akciófilmben is ő volt az egyik főszereplő. Ebben a sorozatban (az Örökség) Namedi szerepe egy fegyveres csoport vezetése. Amiben a saját bevallása szerint kamatoztathatta a katonai tapasztalatait, ugyanis amikor sorkatona volt, akkor "saját szakasza volt" vagyis szakaszparancsnoki feladatokat látott el. Azt nem mondta a werkfilmben, hogy a fehérorosz vagy az orosz hadseregben szolgált-e.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 959
82 800
113
Szerintem meg a “Filmek és sorozatok” topikba kell integrálni az egész kérdéskört, hiszen a Királylány a feleségem című nagy sikerű filmben ismerhettük meg (anno ‘52-ben) Tulipános(!) Fanfan karakterét. :)
Csak érdekességként, én egy fél éven belül láttam, és nekem fiatal fejjel is teljesen nézhető volt, sőt, ha az ember jól elkapja a hangulatát, akkor szerintem szórakoztató tud lenni a mai napig.
Anno így ment Csehszlovákiában magyar lakta területeken a Tulipános Fanfan: Tulipán a fán. :D