Freccia IFV / Centauro (Olaszország)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

eSeM

Member
2012. június 12.
719
13
18
Új Centauro prototípus (Centauro II.)

http://defence-blog.com/army/in-italy-spotted-prototype-of-centauro-ii-wheeled-armoured-fighting-vehicle.html
 

eSeM

Member
2012. június 12.
719
13
18
az Iveco és az Oto Melara több gumikerekes harcjárművet is be fog mutatni az eurosatoryn (pl.: centauro II.)

DSC1984-1.jpg

DSC2063.jpg

DSC2035.jpg

DSC1923.jpg


http://defence-blog.com/army/iveco-oto-melaraconsortium-introduces-latest-model-of-wheeledantitankvehicle-at-eurosatory-2016.html

http://defence-blog.com/army/iveco-oto-melara-consortium-published-a-photos-of-new-centauro-ii-mgs-120105.html

02.jpeg


http://defence-blog.com/army/iveco-oto-melarawill-introduce-new-centauro-aifvows-30-at-eurosatory.html

02.jpg

01.jpg


http://defence-blog.com/army/iveco-oto-melara-consortium-presents-the-new-centauro-mortar-carrier-at-eurosatory-16.html
 

ijasz

Well-Known Member
2013. január 23.
1 899
4 455
113
Ez pedig egy felderítő változat (jó szolgálatot tenne a határon):

Centauro_VBM_Explorer_8x8_armoured_vehicle_UAV_Horus_UGV_TRP2_Leonardo_Eurosatory_2016_defense_exhibition_Paris_France_640_001.jpg


Centauro_VBM_Explorer_8x8_armoured_vehicle_Hitfist_25mm_turret_Leonardo_Eurosatory_2016_defense_exhibition_Paris_France_640_001.jpg


Centauro_VBM_Explorer_8x8_armoured_vehicle_UAV_Horus_Leonardo_Eurosatory_2016_defense_exhibition_Paris_France_640_001.jpg


Centauro_VBM_Explorer_8x8_armoured_vehicleUGV_TRP2_Leonardo_Eurosatory_2016_defense_exhibition_Paris_France_640_001.jpg


http://www.armyrecognition.com/eurosatory_2016_official_news_online_web_tv_television_defense_security_exhibition_paris_france/leonardo_reconnaissance_vehicle_centauro_vbm_explorer_fitted_with_horus_uan_and_trp2_ugv_12306163.html
 

yangwenli

Well-Known Member
2015. június 19.
1 210
2 694
113
Nekem raadasul eleg "nyitottnak" tunik alul minden, meg kicsit mintha az erohatasokhoz merten aluldimenzionaltnak, de biztos leteszteltek es eleg.
Az is lehet ,h. az a cel hogy IED/akna robbanaskor repuljon le a kerek es ne kelljen magautan vonszolni? Siman az is jatszik, hogy csak nem lattam hasonlo kepeket pl. egy strykerrol. Osszehasonlitasnak biztos jo lenne.
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 347
13 930
113
Az ágyúnál látszik, hogy milyen hosszú a rugóútja a fényes szakaszon. Szerintem nincs gond vele.
 
 • Tetszik
Reactions: gacsat
T

Törölt tag 008

Guest
Mi ez a külső kábelezés? Olyan kókler szaki munkának tűnik. Nem gáz, hogy az első repesz találatnál megsérül? Fura ez nekem.

ABgITJ66Ebk.jpg0Lh5rBs9baU.jpg
 
 • Tetszik
Reactions: gacsat