Gasztronómia, étel-ital dinomdánom

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

W

Wilson

Guest
Elvileg pont így csináltam. Ez olyan, mint hogyan ne repedjen ki... mindegyik anti-kirepedéses
praktikát már próbáltunk, mégis mindig kireped :D
Na, majd jövőre.

321296520-601448208648520-791787553960329354-n.jpg

/az a mákosnak már csak a vége. Egy rúd elfogyott. Nem is értem./
A bejglid rendben van nem lehet, hogy a töltelék miatt gondoltad nyersnek a közepét?

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
7 123
32 122
113
Idei szegény mézes krémes kissé kanalas is lett az fix :D
Tyuuuuuu nalatok a gyerekeknek nagyon komoly unnepek lehetnek… emlekszel egyaltalan az elso 13 szuletesnapod kozul barmelyikre? :D :D :D

giphy.gif
Amekkora piromán szoktam lenni az akkori grillezésekkor, a süteménybe rakott rum már fel sem tűnt :rolleyes: Igaz egy ideje a karácsonyi folyamatos "egyél még egy kicsit" kéréseket is inkább extra adag pezsgő elfogyasztásával kerülöm ki :D

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 020
33 583
113
Amúgy nálunk tényleg minden karácsonyi sütemény 80-as Stroh rummal készült a bejglitől a keksztekercsen át a krémesig :oops:
Én keksztekercset csináltam már mindennel, házi pálinkától (és házi páleszből főzött likőrtől - a legjobb!) amarettón át gyümölcsvodkáig és Tátra teáig mindennel.

Kinél mi volt az újévi menü? Nálunk tuti füstös csülkös lencseleves, meg a lencsesaláta is hagyomány (főtt lencse, lila hagyma, tejföl, majonéz, mustár, só) köretnek, vagy ha nincs sült hús, akkor pirítós kenyér meg lehet bele füstölt cuccot pakolni (tarja, szalonna).

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
3 229
9 546
113
Nálam lencsefőzelék hagyományosan. Szilveszer ebéd volt szűzpecsenye körbetekerve bacon-nel.. Este simán virsli :)

• Tetszik
Reactions: Ramzana

Árpicsek

Well-Known Member
2016. október 7.
2 744
11 915
113
Kinél mi volt az újévi menü?
Füstölt-fött csülök savanyúkáposztával meg krumplival tepsiben megsütve, vagy mi. A Zasszonypajti gyorsan összedobja, oszt jóvan. Újév napján ne főzögessen 6 fogásos menüt. A lencséről lemondtunk már jó régen, amióta kivették az epehólyagomat és a tápcsatornám képes a lencse gyakorlatilag 100%-t gázzá alakítani. Úgy tutul az alfelem tőle, mint egy hajókürt...
Meg a gombától is.
:rolleyes:

• Tetszik
Reactions: Ramzana

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 801
26 384
113
Csináltam lencsét gyulai kolbásszal, toros húst, francia saláta, virsli.
Csak az alapok.
Viszont kipróbáltam a malibut, öregségemre letettem a sör és pálinka douról, pár éve kezdődött a becherovka tonikkal, gin tonik most meg malibu+narancs.

Ajánlatokat kérek, jelige: tavaly kezdődött, hogy a másnapok egyre rosszabbak!

• Tetszik
Reactions: zeal

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
7 958
22 843
113
Ajánlatokat kérek, jelige: tavaly kezdődött, hogy a másnapok egyre rosszabbak!
A változó minőségű sörök helyett simán mehetnek a koktélok. Ez a része hibátlan.
:)

Viszont ha alkoholt fogyasztottál, akkor közvetlenül lefekvés előtt meg kell inni egy nagy pohár (legalább 3 deci) vizet. Így majd kevésbé tud kiszárítani az etanol, és másnap a fejfájás is elmarad, vagy legalábbis jelentősen csökkenhet.

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 801
26 384
113
A változó minőségű sörök helyett simán mehetnek a koktélok. Ez a része hibátlan.
:)

Viszont ha alkoholt fogyasztottál, akkor közvetlenül lefekvés előtt meg kell inni egy nagy pohár (legalább 3 deci) vizet. Így majd kevésbé tud kiszárítani az etanol, és másnap a fejfájás is elmarad, vagy legalábbis jelentősen csökkenhet.
Igen ezt a vizes dolgot nagyon régóta csinálom, eddig bevált, fejfájás alig volt, ami erősödött az az émelygés lassú elmúlása, fáradság fokozódása. Szóval annak a számlájára írom ezt, hogy lassan 30 leszek. Ezért szoktam át a normálisabb koktélokra.

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
17 002
62 221
113
Mint mindig: Töltött káposzta, mákos bejgli, 10 főre.
Sajnos kocsonyához màr évek óta nincs elég hideg…

• Tetszik
Reactions: megazez

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
7 958
22 843
113
gen ezt a vizes dolgot nagyon régóta csinálom, eddig bevált, fejfájás alig volt, ami erősödött az az émelygés lassú elmúlása, fáradság fokozódása. Szóval annak a számlájára írom ezt, hogy lassan 30 leszek. Ezért szoktam át a normálisabb koktélokra.
Hát, a regeneráció az évek múlásával már csak lassabb lesz. Sporttal meg egészséges életvitellel lehet rajta segíteni, de a Legalon is kapható recept nélkül. :p

• Tetszik
Reactions: megazez

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 494
52 589
113
Füstölt-fött csülök savanyúkáposztával meg krumplival tepsiben megsütve, vagy mi. A Zasszonypajti gyorsan összedobja, oszt jóvan. Újév napján ne főzögessen 6 fogásos menüt. A lencséről lemondtunk már jó régen, amióta kivették az epehólyagomat és a tápcsatornám képes a lencse gyakorlatilag 100%-t gázzá alakítani. Úgy tutul az alfelem tőle, mint egy hajókürt...
Meg a gombától is.
:rolleyes:
Van egy ősi tűzoltó mondás: nagy fing, nagy egészség :D !

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
20 181
27 059
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.