Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem értem miből gondolod, hogy pont a macskák vannak veszélybenHívj meg teára egy kínait, hátha érti a célzást.
Ez a Hange a Boráros mellett? ott láttam még csak, ezt még Kiskínában (Kőbányán) sem láttam menün sehol. A pincér nem ajánlotta, amikor ezt kértem, és valamennyire szoktam venni a jelzéseketNem értem miből gondolod, hogy pont a macskák vannak veszélyben
Nem. A Mázsa tér mögött.Ez a Hange a Boráros mellett? ott láttam még csak, ezt még Kiskínában (Kőbányán) sem láttam menün sehol. A pincér nem ajánlotta, amikor ezt kértem, és valamennyire szoktam venni a jelzéseket
Ó, hát, tudtam, hogy valamit kihagyunk mindig a kolbászból. Majd legközelebb jobban odafigyelek, hogy nehogy kihagyjuk a szárított, megtermékenyített, nőstény pajzstetvet.Tekintve, hogy igazából ma is sok élelmiszerben megtalálható valamilyen rovarszármazék (pl. E120), ez az intézkedés ismét csak gumicsont, amin rágódhatnak az emberek.
Mivel, hogy a kolbászt, hurkát bélbe, a disznósajtot bendőbe töltik; a pacal meg gyomor, így rosszabb nem is tud lenni.Nekem nincs bajom a béllel. Nem rosszabb, mint a hurka, disznósajt, pacal stb.
Majd meglátod, hogy milyen szép színe lesz!Ó, hát, tudtam, hogy valamit kihagyunk mindig a kolbászból. Majd legközelebb jobban odafigyelek, hogy nehogy kihagyjuk a szárított, megtermékenyített, nőstény pajzstetvet.
Egyébként érdekes, hogy akár erre a színre (így készül az E120 alanyaga), akár a lilára (itt van a folyamata), hogy jöttek rá, hogy miként kell előállítani. Vagy például a rothadt élelmiszereket, vagy a penészes, kukacos sajtokat... hogy nézezki -de legalább nem halunk éhen címszóval fedezhették fel. Érdekes, hogy pl.: a Kárpát-medencében nem jut eszembe nagyon ilyen étel. Talán a savanyú káposzta -mint enyhén rothasztott étel (de azt is talán inkább a svábok hozhatták be), vagy a pacal és a disznósajt lehet ilyen kategóriának az enyhébb változata.Majd meglátod, hogy milyen szép színe lesz!
Gimiben volt egy amerikai tanárunk, aki amúgy szinte akcentus nélkül beszélte a magyart. Az egyik “magyar előadása” során azt mondta, hogy nagyon kíváncsi ki lehetett az az ember, aki ránézett egy marha gyomrára és azt mondta magában “Hmm, ez nagyon jól néz ki, meg fogom enni!”Egyébként érdekes, hogy akár erre a színre (így készül az E120 alanyaga), akár a lilára (itt van a folyamata), hogy jöttek rá, hogy miként kell előállítani. Vagy például a rothadt élelmiszereket, vagy a penészes, kukacos sajtokat... hogy nézezki -de legalább nem halunk éhen címszóval fedezhették fel. Érdekes, hogy pl.: a Kárpát-medencében nem jut eszembe nagyon ilyen étel. Talán a savanyú káposzta -mint enyhén rothasztott étel (de azt is talán inkább a svábok hozhatták be), vagy a pacal és a disznósajt lehet ilyen kategóriának az enyhébb változata.
koviubi?Egyébként érdekes, hogy akár erre a színre (így készül az E120 alanyaga), akár a lilára (itt van a folyamata), hogy jöttek rá, hogy miként kell előállítani. Vagy például a rothadt élelmiszereket, vagy a penészes, kukacos sajtokat... hogy nézezki -de legalább nem halunk éhen címszóval fedezhették fel. Érdekes, hogy pl.: a Kárpát-medencében nem jut eszembe nagyon ilyen étel. Talán a savanyú káposzta -mint enyhén rothasztott étel (de azt is talán inkább a svábok hozhatták be), vagy a pacal és a disznósajt lehet ilyen kategóriának az enyhébb változata.
Régen az állatok szó szerintem minden részèt felhasználták, mert akkora èrték volt.Gimiben volt egy amerikai tanárunk, aki amúgy szinte akcentus nélkül beszélte a magyart. Az egyik “magyar előadása” során azt mondta, hogy nagyon kíváncsi ki lehetett az az ember, aki ránézett egy marha gyomrára és azt mondta magában “Hmm, ez nagyon jól néz ki, meg fogom enni!”
Amúgy a orosz távol-keleten hasonlóan érdekes a kumisz. Nekem eszembe nem jutna meginni. Bár kumiszban pácolt lóhúst már ettem, az finom volt.
Egyébként érdekes, hogy akár erre a színre (így készül az E120 alanyaga), akár a lilára (itt van a folyamata), hogy jöttek rá, hogy miként kell előállítani. Vagy például a rothadt élelmiszereket, vagy a penészes, kukacos sajtokat... hogy nézezki -de legalább nem halunk éhen címszóval fedezhették fel. Érdekes, hogy pl.: a Kárpát-medencében nem jut eszembe nagyon ilyen étel. Talán a savanyú káposzta -mint enyhén rothasztott étel (de azt is talán inkább a svábok hozhatták be), vagy a pacal és a disznósajt lehet ilyen kategóriának az enyhébb változata.
Szerintem van durvább: Hmm, ez a növény mérgező, a termése mérgező, ássuk ki, és a gyökerén növő gumókat együk meg, hátha az nem mérgező (burgonya). Hm, ez a gomba mérgező, az összes hasonló mérgező, de ha 20 percig főzöm, hátha ehető (piruló galóca).Gimiben volt egy amerikai tanárunk, aki amúgy szinte akcentus nélkül beszélte a magyart. Az egyik “magyar előadása” során azt mondta, hogy nagyon kíváncsi ki lehetett az az ember, aki ránézett egy marha gyomrára és azt mondta magában “Hmm, ez nagyon jól néz ki, meg fogom enni!”
Amúgy a orosz távol-keleten hasonlóan érdekes a kumisz. Nekem eszembe nem jutna meginni. Bár kumiszban pácolt lóhúst már ettem, az finom volt.
Ahh, régi szép idők, öreganyám nem értette, miért nincs elég tejföl a túrón. (Lekanalaztam tejszín korában.)Amúgy azt veszem észre, hogy a termékek minősége is elkezdett romlani.
A legutóbb vett Tolle tejföl sem volt olyan selymes, mint az eddig, olyan nagyon kicsit túrós darabos jelleg volt már ennek is, mint a Cserpesnek.
Mintha spórolnának valami technológiai lépésen vagy nem tudom. Ehhez nem értek, de két tejfölnél is ugyanazt a minőségromlást látom.
Érdekes.