Gasztronómia, étel-ital dinomdánom

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

K

kamm

Guest
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
20 186
27 061
113
Valaki, bárki tud itt tökéletes tükörtojást készíteni?
/Nem kell röhögni, a tojás nem olyan könnyű téma ahogy elsőre látszik!/
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
22 182
73 675
113
Mintegy nyolchónapnyi párbeszédet követően elkészült az útmutató az élelmiszerek kettős minőségének vizsgálatához, a kiadvány összeállításához a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) széleskörű iparági és kereskedelmi egyeztetéseket folytatott - közölte a Nébih pénteken az MTI-vel.
Forrás: https://kuruc.info/r/2/244074/
 
  • Tetszik
Reactions: Bubu bocs

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
20 186
27 061
113
Keeelll :D :D

front_fr.3.full.jpg
pate-henaff-marine-nationale.jpg
 

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
10 654
36 273
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
 
  • Tetszik
Reactions: Nemerson

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
17 003
62 224
113
Valaki, bárki tud itt tökéletes tükörtojást készíteni?
/Nem kell röhögni, a tojás nem olyan könnyű téma ahogy elsőre látszik!/
Még a tökéletes lágytojás sem könnyű téma! Komolyan!
Michel Roux, az Angliában hires francia szakács (Le Gavroche, The Waterside Inn) irt egy könyvet csak a tojásról.
Eggs, Quadrille Publishing Ltd. 2005.
Talán még kapható...
 
  • Tetszik
Reactions: SirHiggins

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
590
6 299
93
Bezár a kedvenc bp. -i pizzériám, a Raffaello:

https://hu-hu.facebook.com/DaRaffaello

Azt kell tudni róluk, hogy baromi jó kajákat csináltak és az árak is elfogadhatóak voltak. A pizzát úgy kaptad, hogy hoztak hozzá extra parmezánt, paradicsom és fokhagyma szószt, és annyit tehettél rá pluszba amennyit akartál.

A kovid hisztéria előtt még fullon pörgött a hely. Megcsappant a forgalom, de túlélték. De azt a gazdasági terrorizmust, amit az USA és az EU folytat, már ők sem bírták.

Vajon mi lesz a többi a hellyel, ha már ők is kidőlnek? Az építőiparnak hamarosan gatya, a vendéglátók már nem rentábilisek, mert nem tudják kigazdálkodni az emberek ezt a brutális áramelkedést.

Vajon észhez tér -e a fehérember és lerázza magáról az áruló eurokomcsikat, vagy az egész kontinens megy a süllyesztőbe?
 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 708
27 020
113
5 másodperces szabály, avagy meddig nem fertőz a leesett étel. :)

 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 190
14 433
113
A hétvégén az asszony "családozik", nem kértem, hogy hagyjon vmi főtt(étel)et, mert ezt néztem ki magamnak mára: ...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.


...és csábító, hogy ha kömény nélkül dupla adagot készítek alapnak, akkor a mai lesz a köményes, a holnapi pedig a tárkonyos-tejszínes! + vörösboros, bele, vagy melléje pohárba. Hmmm...

;) + :hadonaszos:

.
 
T

Törölt tag

Guest
Nem gondoltam volna, hogy ilyen hatása volt a magyar molnároknak a világ kenyériparára:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 342
34 048
113
Valaki, bárki tud itt tökéletes tükörtojást készíteni?
/Nem kell röhögni, a tojás nem olyan könnyű téma ahogy elsőre látszik!/
Kinek mi a tökéletes. Én azt szeretem mikor nem sül le az alja, és a teteje már nem nyers hanem épp megsül, a sárgája meg folyjon. De más meg szereti ha odakapja kicsit az alján. Vagy van a vaj hívő, és van, aki zsírral süti. Én szeretek rá sajtot tenni, de nyilván van aki meg nem. Szóval ez elég szubjektív, hogy kinek mi a tökéletes tükörtojás.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
20 186
27 061
113
Kinek mi a tökéletes. Én azt szeretem mikor nem sül le az alja, és a teteje már nem nyers hanem épp megsül, a sárgája meg folyjon. De más meg szereti ha odakapja kicsit az alján. Vagy van a vaj hívő, és van, aki zsírral süti. Én szeretek rá sajtot tenni, de nyilván van aki meg nem. Szóval ez elég szubjektív, hogy kinek mi a tökéletes tükörtojás.
A klasszikus, belül folyós sárgával.
l-intro-1611137851.jpg
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 342
34 048
113
A klasszikus, belül folyós sárgával.
l-intro-1611137851.jpg
Nálam ez a kép már nem jó, mert le van pirulva az alja ahhoz képest, hogy szeretem.
Ha még aktuális, akkor én így szoktam:
Én zsírban sütöm -tudom, hogy valaki vaj mániás, de kipróbáltam és nem éreztem különbséget minőségi zsírhoz képest- de ez igazából majdnem mindegy; lassabban, kisebb lángon és fedő alatt sül. Tulajdonképen részben párolódik.
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
20 186
27 061
113
Nálam ez a kép már nem jó, mert le van pirulva az alja ahhoz képest, hogy szeretem.
Ha még aktuális, akkor én így szoktam:
Én zsírban sütöm -tudom, hogy valaki vaj mániás, de kipróbáltam és nem éreztem különbséget minőségi zsírhoz képest- de ez igazából majdnem mindegy; lassabban, kisebb lángon és fedő alatt sül. Tulajdonképen részben párolódik.
Én a vajat és alacsonyabb hőmérsékletet hallottam, próbáltam és locsolgatást.
De sem ezzel, sem más zsiradékkal, magasabb hőmérséklettel, fedővel vagy anélkül sem sikerül úgy, mint pl egy reggeliző helyen.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 342
34 048
113
No, mivel szar a gépem és kitörölte az utolsó fél mondat beszúrása közben, most kicsit kevésbé részletesen:
Lehet, hogy még a Neked alacsony hő is túl magas. Én miután megolvasztom kis lángon a zsiradékot, mikor már rendesen teríthető az anyag, akkor teljesen őrlángra csavarom a gázt, úgy megy bele az 5-7 tojás, ami még visszább is hűtheti.
Ha valahol túl vékony, de még inkább, ha túl vastag, akkor fa spakli sarkával vagy villával kicsit kiszúrom, hogy a felsőbb rész is lokálisan magasabb hőt kapjon. És inkább lassabban sütöm, mert hőt könnyebb adni hozzá -ha egyáltalán kéne- mint mikor látja az ember, hogy sok -elvenni; meg akkor már általában késő.