Gasztronómia, étel-ital dinomdánom

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Valaki, bárki tud itt tökéletes tükörtojást készíteni?
/Nem kell röhögni, a tojás nem olyan könnyű téma ahogy elsőre látszik!/

Mintegy nyolchónapnyi párbeszédet követően elkészült az útmutató az élelmiszerek kettős minőségének vizsgálatához, a kiadvány összeállításához a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) széleskörű iparági és kereskedelmi egyeztetéseket folytatott - közölte a Nébih pénteken az MTI-vel.
Forrás: https://kuruc.info/r/2/244074/

• Tetszik
Reactions: Bubu bocs
Keeelll :D :D

front_fr.3.full.jpg
pate-henaff-marine-nationale.jpg

• Tetszik
Reactions: Nemerson
Még a tökéletes lágytojás sem könnyű téma! Komolyan!
Michel Roux, az Angliában hires francia szakács (Le Gavroche, The Waterside Inn) irt egy könyvet csak a tojásról.
Eggs, Quadrille Publishing Ltd. 2005.
Talán még kapható...

• Tetszik
Reactions: SirHiggins
Bezár a kedvenc bp. -i pizzériám, a Raffaello:

https://hu-hu.facebook.com/DaRaffaello

Azt kell tudni róluk, hogy baromi jó kajákat csináltak és az árak is elfogadhatóak voltak. A pizzát úgy kaptad, hogy hoztak hozzá extra parmezánt, paradicsom és fokhagyma szószt, és annyit tehettél rá pluszba amennyit akartál.

A kovid hisztéria előtt még fullon pörgött a hely. Megcsappant a forgalom, de túlélték. De azt a gazdasági terrorizmust, amit az USA és az EU folytat, már ők sem bírták.

Vajon mi lesz a többi a hellyel, ha már ők is kidőlnek? Az építőiparnak hamarosan gatya, a vendéglátók már nem rentábilisek, mert nem tudják kigazdálkodni az emberek ezt a brutális áramelkedést.

Vajon észhez tér -e a fehérember és lerázza magáról az áruló eurokomcsikat, vagy az egész kontinens megy a süllyesztőbe?

5 másodperces szabály, avagy meddig nem fertőz a leesett étel. :)

A hétvégén az asszony "családozik", nem kértem, hogy hagyjon vmi főtt(étel)et, mert ezt néztem ki magamnak mára: ...

...és csábító, hogy ha kömény nélkül dupla adagot készítek alapnak, akkor a mai lesz a köményes, a holnapi pedig a tárkonyos-tejszínes! + vörösboros, bele, vagy melléje pohárba. Hmmm...

;) + :hadonaszos:

.

Nem gondoltam volna, hogy ilyen hatása volt a magyar molnároknak a világ kenyériparára:

Kinek mi a tökéletes. Én azt szeretem mikor nem sül le az alja, és a teteje már nem nyers hanem épp megsül, a sárgája meg folyjon. De más meg szereti ha odakapja kicsit az alján. Vagy van a vaj hívő, és van, aki zsírral süti. Én szeretek rá sajtot tenni, de nyilván van aki meg nem. Szóval ez elég szubjektív, hogy kinek mi a tökéletes tükörtojás.

Kinek mi a tökéletes. Én azt szeretem mikor nem sül le az alja, és a teteje már nem nyers hanem épp megsül, a sárgája meg folyjon. De más meg szereti ha odakapja kicsit az alján. Vagy van a vaj hívő, és van, aki zsírral süti. Én szeretek rá sajtot tenni, de nyilván van aki meg nem. Szóval ez elég szubjektív, hogy kinek mi a tökéletes tükörtojás.
A klasszikus, belül folyós sárgával.
l-intro-1611137851.jpg

A klasszikus, belül folyós sárgával.
l-intro-1611137851.jpg
Nálam ez a kép már nem jó, mert le van pirulva az alja ahhoz képest, hogy szeretem.
Ha még aktuális, akkor én így szoktam:
Én zsírban sütöm -tudom, hogy valaki vaj mániás, de kipróbáltam és nem éreztem különbséget minőségi zsírhoz képest- de ez igazából majdnem mindegy; lassabban, kisebb lángon és fedő alatt sül. Tulajdonképen részben párolódik.

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0
Nálam ez a kép már nem jó, mert le van pirulva az alja ahhoz képest, hogy szeretem.
Ha még aktuális, akkor én így szoktam:
Én zsírban sütöm -tudom, hogy valaki vaj mániás, de kipróbáltam és nem éreztem különbséget minőségi zsírhoz képest- de ez igazából majdnem mindegy; lassabban, kisebb lángon és fedő alatt sül. Tulajdonképen részben párolódik.
Én a vajat és alacsonyabb hőmérsékletet hallottam, próbáltam és locsolgatást.
De sem ezzel, sem más zsiradékkal, magasabb hőmérséklettel, fedővel vagy anélkül sem sikerül úgy, mint pl egy reggeliző helyen.

No, mivel szar a gépem és kitörölte az utolsó fél mondat beszúrása közben, most kicsit kevésbé részletesen:
Lehet, hogy még a Neked alacsony hő is túl magas. Én miután megolvasztom kis lángon a zsiradékot, mikor már rendesen teríthető az anyag, akkor teljesen őrlángra csavarom a gázt, úgy megy bele az 5-7 tojás, ami még visszább is hűtheti.
Ha valahol túl vékony, de még inkább, ha túl vastag, akkor fa spakli sarkával vagy villával kicsit kiszúrom, hogy a felsőbb rész is lokálisan magasabb hőt kapjon. És inkább lassabban sütöm, mert hőt könnyebb adni hozzá -ha egyáltalán kéne- mint mikor látja az ember, hogy sok -elvenni; meg akkor már általában késő.