M10 Booker / General Dynamics MPF - Mobile Protected Firepower (USA)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

tacticool

Well-Known Member
2015. január 12.
1 221
3 565
113

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
18 349
35 202
113
Közben a keresztségben M10 Booker nevet kapta ez a jószág.


Army renames Mobile Protected Firepower ‘M10 Booker combat vehicle,’ says toxic fume issue fixed

Gondolom már meg is kapta a Wolverine becenevet. Ha meg nem lesz sikeres konstrukció a jövőben... előre látom a lelki szemeim előtt, ahogy a kezelők hooker-nek csúfolják majd. :oops:
The name honors Staff Sgt. Stevon A. Booker, who received the Distinguished Service Cross posthumously for life-saving valor in the 2003 Iraq invasion, and Pvt. Robert D. Booker, who was posthumously awarded the Medal of Honor for heroic actions in Tunisia in 1943 that cost his life, Army officials said Thursday.

Staff Sgt. Booker was an armor crew member with the 3rd Infantry Division, and Pvt. Booker was an infantryman with the 34th Infantry Division. Doug Bush, the Army’s assistant secretary for acquisition, logistics and technology, said their differing jobs highlighted what the M10 is meant to do — bring new firepower and frontal-assault capabilities to light infantry formations. The armored vehicles will be operated by tankers but fight alongside and ahead of light infantry forces.

“The stories of these two hero-soldiers articulate the exact needs for the M10 Booker Combat Vehicle,” Bush said. “Soldiers will now have an infantry assault vehicle that brings a new level of lethality to our ground forces and allows our men and women in uniform an advanced level of protection.”
 

laca

Well-Known Member
2013. november 6.
764
1 898
93
Na szóval. Ez miben is jobb, mint a Lynx 120? :D
A nyilvánvaló magasságkülönbségen kívül.
Ugye ezen ment a diskurzus, hogy a Lynx tetejét is le lehetne csapni.
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 689
13 354
113
Az immár BlackRock/Rheinmetal(-USA) áttelepülő szakemberei(- a Papi) tudják is majd gyártani az Új-Mexikó/egyéb telephelyeken, mert "visszautasíthatatlan-ajánlatot" kapnak az Europisztánban lehetséges legjobbhoz képest!

Ami pár év múlva --kockázat nélkül becsülve a dolgot-- nem lesz nehéz! :oops:


.

... nézük, hogy jól LM-zek-e: jön ennek egy Terminator(verziója)!
... igen igen igen, az orosz verzió amcsi verziójára gondolok! :oops:

.



.
 

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 001
9 976
113
Demagóg! :hadonaszos:
:D

Egyébként meg műszaki összehasonlításban légyszi hanyagoljuk már ezt a "már gyártják" érvet.
A gyártás beindítása, megszervezése egy bonyolult műszaki és logisztikai, gazdasági feladat. Több év is lehet. És elég komoly előny egy eszköznél ha már gyártják.
Ha ezt nem kell nézni, ez ne melőny akkor melyik az erősebb, az Enterprise vagy a Millennium Falcon?
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0 and fip7

laca

Well-Known Member
2013. november 6.
764
1 898
93
A gyártás beindítása, megszervezése egy bonyolult műszaki és logisztikai, gazdasági feladat. Több év is lehet. És elég komoly előny egy eszköznél ha már gyártják.
Ha ezt nem kell nézni, ez ne melőny akkor melyik az erősebb, az Enterprise vagy a Millennium Falcon?
Ez szerintem a tipikus szezont a fazonnal.
Műszakilag, alkalmazástechnikailag lényegtelen. Nem az a kérdés, hogy a holnapi háborúba mivel menjek. Az a kérdés, hogy egy szériaérett Lynx 120 (ami létező és megvalósítható technika!) alkalmazástechnikailag miben különbözik ettől a jószágtól.

Egyébként meg az Enterprise egy csillaghajó, a Millenium Falcon meg egy kis kalóz/csempészhajó, így nem is értem a kérdést! :D
 
  • Hűha
Reactions: LMzek 2.0

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
3 174
6 712
113
Talán a neve még nem szerepelt itt egyik forrásban sem.


Bookernek nevezték el két amerikai katonáról is, akik 60 év különbséggel haltak meg a csatatéren.

"A harckocsit a Medal of Honor díjazott Robert D. Booker közlegény, aki a második világháború alatt halt meg, és Stevon A. Booker őrmester tiszteletére nevezték el, aki Irakban szerzett sérülések következtében halt meg."

Aki pár darabos hk szériát szeretne tervezni saját kútfőből, az szerintem most képet kaphat arról, hogy mibe kerül a "gyorsan és olcsón meglesz ez".

Fegyver K+F-be úgy éri meg beszállni, ha páncélozott jármű esetén 1000 darab előtt nem akarod leállítani a gyártást.
 
  • Tetszik
Reactions: papi

weasel007

Well-Known Member
2011. július 15.
3 780
8 333
113
72fc4a47672c68d0b593182cd9aad685.jpg