1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

General Dynamics MPF (Mobile Protected Firepower)

Diskurzus a(z) 'Harckocsik' témában - dudi által indítva @ 2020. április 25..

 1. dudi

  dudi Well-Known Member

  Ez az amerikaiak szerint egy 21.századi jármű.Azt kell,hogy mondjam ez ugyan olyan idiótaság mint az LCS,a Zumwalt vagy az F-35B...

  [​IMG]
   
  fip7 and blogen like this.
 2. arcas

  arcas Well-Known Member

  Hát ez tényleg olyan minek is nevezzelek...

  "The design of the General Dynamics MPF light tank is conventional with the driver and engine at the front and the turret located at the rear of the hull. The turret has a crew of three including commander, gunner and loader. The turret architecture is based on the M1 Abrams tank using the M1A2 Sep V3 fire control system and CITV (Commander's Independent Thermal Viewer) armed with one 105 mm cannon. One 12.7mm heavy machine gun is mounted on the commander hatch."
  [​IMG]
   
 3. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Rendben, felfogtam, hogy kell egy könnyű hk. gyalogságtámogatásra. De akkor miért nem porolják le a az M8 AGS-t? Miért nem csinálták hagyományos kialakításúra? De ha mindenképen ragaszkodnak az IFV elrendezéshez, miért nem hagytak hátul egy ajtót?
   
  therob likes this.
 4. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Papírpáncélzat?
   
 5. dudi

  dudi Well-Known Member

  Nem az a baj,egy könnyű tank sosem erősen védett.
  A baj az,hogy ez egy pici Abrams,ami ha 1975-öt írnán(akkor jelent meg az Abrams proto)nagyon jó is lenne csak 2020-at írunk ami 45 évvel később van.
  Ez a jarmű semmilyen 21.századi elemet nem tartalmaz,még a torony nehéz-géppuska sem belülről irányítható.Olyan mintha valaki 2020-ban előállna egy echte 4.gen géppel(teszem azt az F-16 valamelyik koncepciótervével) és azt mondaná,hogy ez a jövő könnyű vadászgépe...
   
 6. silurusglanis

  silurusglanis Well-Known Member

  Egy RCWS-t felpattintani mondjuk nem tart semmiből, ha az áramellátás és a kezelőfelületi kompatibilitás megvan.
   
 7. dudi

  dudi Well-Known Member

  A baj azzal van,hogy ez így ezzel a toronnyal meg fegyverrel tökéletesen elavult!Hol can pl az integrált APS?
   
 8. rudi

  rudi Well-Known Member

  Mennyire könnyű?
  Repülőről ledobható?
  (az előd Sheridan könnyű tank pl. deszantolható volt..)
   
 9. Negan

  Negan Well-Known Member

  Igy ránézésre ez egy expedicios tank.Nem Armata irtásra tervezték,Kurszk 2.0 páncéloscsatában,hanem klasszikus hk feladatra.Torony elég rendesen el van látva előtétpáncéllal,az jol látszik.Vagyis kummulativ fegyverek,ATGM/HSN vetők ellen készült.
   
 10. silurusglanis

  silurusglanis Well-Known Member

  Konteó amit mondok, de amikor nem értjük ezeket a fejlesztéseket akkor gyanús, hogy valami teljesen másra lesz az jó mint amire beharangozzák.
  Mint az Uran-9. Az se a gyalogság támogatására van, mert akkor csak egy ugyanilyen tornyot csináltak volna BMP-re. Ellenben pont optimális a páncélosékek emberáldozat nélküli megakasztására.
   
 11. Negan

  Negan Well-Known Member

  Leszállódeszant is van,Irakban is azt csinálták
   
 12. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

  Annak idején volt az M551 Sheridan könnyű deszant harckocsi. Rövid csöve volt, de az űrmérete elég nagy, ugyanakkor az amerikaiaknál szokatlan 152.4mm. Mint a szovjet tüzérségé. Tehát nem a USA/NATO tradicionális 155mm, hanem a szovjet 152.4mm. De itt nem valami gonosz KGB ármányra kell gondolni, hanem az MGM-51 Shillelagh rakéták 150mm-es külső átmérőjére. Viszont ehhez külön gyártották az igencsak problémás hüvelynélküli spec lőszereket is. Szóval hiába volt a relatíve nagy űrméret, nem mentek vele sokra.

  Igaz, az életciklusa végén ott is ugyanúgy felmerült a kisebb és kevésbé problémásabb 105mm-es huzagolt lövegre átállás, mint amit ez az új koncepció is tartalmaz, de lehet, hogy akkor már inkább egy 57mm-es gépágyúra kéne átállni.
   
  Rotten878 and silurusglanis like this.
 13. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Csak találgatok, de gondolom szempont a légi szállíthatóság, ha nem is az ejtőernyős célbajuttatás. Tehát akkor mondjuk extra páncélzat nélkül egy C130J el kéne tudja vigye és akkor a tömege nem lehet nagyobb 20 tonnánál. De gondolom a plusz páncéllal elérheti a 30+ tonnát is.
  Viszont számomra az általános kialakítása necces.
   
 14. dudi

  dudi Well-Known Member

  Ez még annak is elavult koncepció!Könnyű jarmű a cél és 3 fős toronnyal csinálják?Ez akkora hülyeség amire szavak nincsenek.
   
  tacticool likes this.
 15. Negan

  Negan Well-Known Member

  Háát,38tonnás.Csak leyszállódeszant jöhet szóba C17el.
   
  Mackensen likes this.
 16. rudi

  rudi Well-Known Member

  Csak hogy meglegyen milyen feladatokra szánják:
  "...At this time there is no combat vehicle platform providing a mobile, protected, direct, offensive fire capability meeting Army MPF requirements for the IBCT. The MPF will be able to neutralize enemy prepared positions and bunkers and defeat heavy machine guns and armored vehicle threats during offensive operations or when conducting defensive operations against attacking enemies..."
   
 17. sequadon

  sequadon Active Member

  "The U.S. Army expects that new ‘light tank’ will be a 38-ton tracked armored vehicle capable to provide Soldiers with speed, protection, lethality and the ability to wage a multidomain battle, working in concert with other ground forces to overwhelm the enemy with multiple simultaneous challenges."

  [​IMG]

  Oda az oldalába mit kell tenni? :)
  [​IMG]
   
 18. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Jelenleg a ZTQ15/VT5 kéne az etalon legyen és ennél egy fejlettebb cuccal kéne előrukkolni, amire úgy igazán az M8 egy továbbfejlesztése lenne esélyes. De ez nem lesz az.
   
 19. Negan

  Negan Well-Known Member

  Miért is marad el a kis kinaitol?Mert szerintem elég fejlett ez is,és még könnyedén fejleszthető is.
   
 20. dudi

  dudi Well-Known Member

  Ez fejlett?Ez egy tök elavult konstrukció.2020-ban a fejlett az embermentes torony,töltőgép,integrált APS és távirányítható géppuska/nehéz-gépuska.Ez egy 45 éves konstrukció,ebből te a büdös életben nem csinálsz modern gépet.
   
  fip7 likes this.

Ezen oldal megosztása