Igen a lőszer miatt kell a ngsw progis fegyókraMármint hogy melyiket?
Mindegyiken?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Igen a lőszer miatt kell a ngsw progis fegyókraMármint hogy melyiket?
Mindegyiken?
Igazából semmi különbseg nincs a supressor és a silencer közt.Az supressor
Mivel egy és ugyanaz, csak mind a két kifejezés köztudatban maradt, annak ellenére, hogy a supressor az ami valóban igaz ezekre.Igazából semmi különbseg nincs a supressor és a silencer közt.
Hát a supressor alapvetően már nem alkalmaz gumit, asszemMivel egy és ugyanaz, csak mind a két kifejezés köztudatban maradt, annak ellenére, hogy a supressor az ami valóban igaz ezekre.
Semmi köze nincs a gumihoz. Egyszerűen a feltalálója silencerként szabadalmaztatta, de az idők folyamán a silencer pongyola megnevezés lett, mert a supressor jobban leírja a hatását.Hát a supressor alapvetően már nem alkalmaz gumit, asszem
A silencer meg régebbi elnevezés és gumi membrános volt.
BME 1998ban még volt ilyen jegyzetünk.
De jelen pillanatban ismerek olyan kollégát/céget akik lézerrel vágják az ipari parkban a supressorokba a belső gázcsillapítókat.
316Ti, 1.25mm lemezből
De maszekban az 1.4541 is jó.
Ha megvan a belső merevítése az eszköznek és a felfogatás is rendben akkor tiszta fém/gyapot supressor teljes töltetű lőszerrel is csak kompromisszumokkal használható.
Nekünk a 3006ossal (a 180graines-ből) 16 lövés után olyan meleg lett hogy sütni lehetett.
Az amerikai LMG/M4 eseken alkalmazott eszközök sem azért vannak mert néma szjupp-szjupp köpik a magot.
Én nyitrán lőttem Xévvel ezelőtt sokat supressorral. Sima 43m lőszerrel.
Sok sok tárat. 3szor cseréltem tompítót.
Soxor az amatőr darabok simán be is tudnak gyulladni amúgy....
Találtam itthon is hangtompito-shop.hu állítólag januárban kézbe vehető... meglatjuk.Sztem meg nézzetek körül szlovákiai boltokban.
Osztrák és német árak alatt találni silencereket.
Az itthoniakhoz meg ne is hasonlítsuk...
Van olyan bolt hgy ha kp-val fizetsz akkor még ad 5%ot.
Egy régi klubtársunk Vz58al versenyzett, ő mutatta először a kinti árakat meg lehetőségeket (árakat).
El is adják, vagy csak megfoghatod?Találtam itthon is hangtompito-shop.hu állítólag januárban kézbe vehető... meglatjuk.
Nem biztos, még én raktam be egy korábbi cikket, hogy egyes esetekben engedélyezik, persze jó sok utánjárással, engedélyeztetéssel.Sajnos itt nekem illegális, szoval…
Hááát én még nem hallottam, hogy itt Ausztriában valaki tudott volna venni.Nem biztos, még én raktam be egy korábbi cikket, hogy egyes esetekben engedélyezik, persze jó sok utánjárással, engedélyeztetéssel.
Miért ne adnák el? Szabadon vehető, vihető! Már meg is rendeltemEl is adják, vagy csak megfoghatod?
Ott vadaszengedellyel szabadon vehető. Sportra is. Úgy tudom.Mivel silencerként csak a filmekben műk
Hááát én még nem hallottam, hogy itt Ausztriában valaki tudott volna venni.
Én úgy tudom sportra nem. Vadászengedély meg… nekem nem pálya csóri állatokat lelőni. Sem kihívást, sem élvezetet nem találok benne tehát nem ülök végig 150 óra tanfolyamot meg vizsgázok 800-1000 €-ért.Ott vadaszengedellyel szabadon vehető. Sportra is. Úgy tudom.
Szia,El is adják, vagy csak megfoghatod?
Még az oroszok előtt?Valahogy kik kellene bulizni hogy rendszeresítsük ezt a lőszert.
Szerintem az amerikaiak új 6,8-asának szánják ellenkalibernek, főleg exportra.Még az oroszok előtt?
Amúgy nem értem ezt a kalibert, van nekik 5,54 és 7,62, az elsővel szinte ugyanaz a méret. Mivel fog ez annyival többet tudni, amiért megéri tízmillió karabélyt átcsövezni és az egész raktárkészletet lecserélni? Vagy azt tervezik, hogy az 5,54 és a 7,62 elfogy az ukrán fronton mire befejezik a háborút és akkor már úgyis mindegy, hogy mit gyártanak helyette?
Ahoz nem egy 7 mm-es kellett volna? Tudom nem ilyen egyszerű, de jó lenne valami teszteket látni, hogy hogy viselkedik különböző távokon az az 5 külön lőszer (5,45 - 5,56 - 6,02 - 6,8 - 7,62) mindendéle célpont ellen ahoz hogy értsük is mitől jó ez. Na meg az amcsik is csak akarják a váltást, de a gyakorlatban még mindig 5,56-ot használnak.Szerintem az amerikaiak új 6,8-asának szánják ellenkalibernek, főleg exportra.