Gépkarabélyok

Pedig volt olyan, hogy a sisak Irakban / Afgánban megfogta a 762 x 54-est is, és a viselője agyrázkódással megúszta ...
Honnan lőtték? Kb a világ végéről.

Vegyetek már a fáradtságot, hogy megnézitek mit garantálnak a gyártók egy sisakra. Na a köztes lőszer elleni védelem marhára nincs közte.

• Tetszik
Reactions: endre

Vegyetek már a fáradtságot, hogy megnézitek mit garantálnak a gyártók egy sisakra. Na a köztes lőszer elleni védelem marhára nincs közte.

Nem is 2,000 méterről, és nem is 1,000 méterről. Szerintem 700 / 500-ról lőtt az iraki / afgán az SzVD-jével.

Bár az is benne lehet a pakliban, hogy ezeréves, lejárt lőszerrel, vagy még rosszabb, házilagosan gyártottal lőtt, és jó hogy azt megfogta az amerikai sisak.

Nem is 2,000 méterről, és nem is 1,000 méterről. Szerintem 700 / 500-ról lőtt az iraki / afgán az SzVD-jével.

Bár az is benne lehet a pakliban, hogy ezeréves, lejárt lőszerrel, vagy még rosszabb, házilagosan gyártottal lőtt, és jó hogy azt megfogta az amerikai sisak.
Szóval fingod sincs honnan lőttek és mivel.

Szóval fingod sincs honnan lőttek és mivel.

Ha a HK 416-ossal, az M14-essel és 1 - 2 társával 700 méterre akarnak lőni, azt
  • végletekig tunningolt,
  • jól karbantartott példánnyal,
  • sport minőségű lőszerrel,
  • lézeres távolságmérővel,
  • és digitális szélmérő műszerrel
teszik a profik.

No egy iraki / afgán gerilla az ezeréves, évek óta karbantartást nem látott SzVD-jével, full amatőrként hogy képes 1,000 vagy akár 2,000 méterről fejlövést összehozni ?

• végletekig tunningolt,
teszik a profik.

No egy iraki / afgán gerilla az ezeréves, évek óta karbantartást nem látott SzVD-jével, full amatőrként hogy képes 1,000 vagy akár 2,000 méterről fejlövést összehozni ?
Nem kell azt tuningolni, még papíron is 600 méterre tudsz vele területcélokat leküzdeni.

Valóban több olyan iraki video van, ahol a sisak fogta. Az egyik, kb. olyan 150-170 méterről volt. Eltalálta a srácot, összeesett, behúzták a hmmwv mögé és felült.
A papírforma mellett azért ott van az élet, a szerencse, szar lőszer és még ki tudja mi. Alapvetően nem egyszer élnek túl emberek olyat, amit nem lehetne.
Ettől függetlenül persze a sisakok még mindig lvl3-ak, amiket átlyukasztanak ezek a lőszerek, mint a szart.

@ravenlord , ezt a videót ha belinkelnéd megköszönnénk szerintem. Az embernek valamitől elképesztő mákja lehetett.

Nesze semmi fogdmeg jól. Kösz.

• Tetszik
  • Tetszik
  • végletekig tunningolt,
teszik a profik.

Jó szem kell csak hozzá és tudni kell lőni és akkor egy nem ezer, csak 125 éves hadipuska is elég nyílt irányzékkal.

Kicsit túl van mostanság spilázva a technológiafüggés…

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Mrg ugye milyen szögben éri azt a sisakot a becsapodo lövedék.
Lapos szogben érkező simán kaphat gellert rajt közelről is.
Banyek
Pont ezt akartam írni
Lőtéren nekem volt olyan hogy az 1968ban gyártott "konzervládás" 7,62*39esnek a lövedékmag bezony deformálódott volt szemmel láthatóan.
Ki lehetett lőni simán, de a 100as táblába már 90fokban elforogva csapódott be, tisztán látszott a előlapon.

• végletekig tunningolt,
teszik a profik.

Nem kell sem távolságmérő, sem szélmérő, sem tuningolt fegyver.700 m re egy emberalakot eltalálsz, a lényeg nem az hogy 5cm és körbe lőj bele hanem hogy eltaláld. Jó optika kell, jól belőtt fegyver és jó lőszer.
Mikor bejöttek a FELIN FAMAS ok, éjszaka a hőkamerás irányzékkal , 600 M ről simán beletettél 10 ből hetet az emberalakba.

Az a szolnoki bajtársad, aki kb 10+ éve -Afganisztánban vagy Irakban, már nem emlékszem rá- kapott egy fejlövést, és a sisak megfogta, ő milyen távolságból kapta a lövést? Akkoriban Lucky volt a beceneve, így hivatkoztak rá, és ha jól emlékszem a KMZ-ben szolgált. Mert emlékeim szerint nem azt mondták, hogy a világvégéről lőtték meg.

Az a szolnoki bajtársad, aki kb 10+ éve -Afganisztánban vagy Irakban, már nem emlékszem rá- kapott egy fejlövést, és a sisak megfogta, ő milyen távolságból kapta a lövést? Akkoriban Lucky volt a beceneve, így hivatkoztak rá, és ha jól emlékszem a KMZ-ben szolgált. Mert emlékeim szerint nem azt mondták, hogy a világvégéről lőtték meg.
Kígyó és Tatai volt az illető. Bár Lucky nak a nem magyarok mondták volt rajparancsnokom egyébként és szekrénytársam... (én másról nem halottam)

• Tetszik
Reactions: endre and Shed
Nem KMZ-s volt és nem fogta meg a sisak, hanem letépte a fejéről a sisakot, amit amúgy nem telibe talált el lövedék. Amúgy minden stimmel.

Kígyó és Tatai volt az illető. Bár Lucky nak a nem magyarok mondták volt rajparancsnokom egyébként és szekrénytársam... (én másról nem halottam)
OK. Akkor együtt volt kint azokkal, akik mesélték. De a kérdés adott akkor, mert gondolom képben vagy igy. Ő milyen körülmények közt kapta a lövést, hogy megfogta a sisak?