Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Vegyenek AK-tJah még augusztusban volt egy tűzharc Afganisztánban ami olyan hosszan tartott, hogy a hőtől deformálódtak a csövek. Ezért a bundeswehr visszamondott minden megrendelést amíg az ügyet ki nem vizsgálják és nem orvosolják a problémát.
Köszi, hogy megoldottad a képbeillesztéssel kapcsolatos problémámat
Kicsit megkopott a németem, de próbáljuk meg.
KB
Problémák a G-36-al, magas hőmérsékleten üzemeltetési problémák léptek fel, a fegyverrel, ezt a honvédelmi minisztérium is elismerte.
Megállapították hogy nem a lőszerrel, és a kiépzéssel van a baj, a konstrukció "alapvető része a problémának"
http://www.faz.net/aktuell/politik/inland/standardgewehr-g36-der-bundeswehr-ist-nicht-treffsicher-13513863.html
Mit jelent az olyan hosszú tűzharc?Elvileg a csövek az 5,56-hoz ugyan olyanok minden fegyveren mert ugye a lőszer azonos és a csöveket a lőszerhez optimalizálják(csővastagság,hossz, huzag stb) ergo fajtától függően M16A4 vagy M4 csövek vannak az 6,56-os karabélyokban.A norvégokat kéne megkérdezni ez ügyben mert nekik HK416 van és szerintem ugyan az a cső van hozzá mint a G36K-hoz.Vagy ami még ludas lehet az,hogy szinte teljes hosszban műanyag borítású így nehezebben hűl esetleg a cső anyaga(szerintem előbbi).
Na most akkor álljunk meg egy kicsit. Pár napja valaki azt mondta hogy az AK mekkora fos egy antik holmi a nyugati új fegyverekhez képest. Mert többek közt kevés rajt a műanyag. Most meg kiderül hogy az etalon NÉMET(!) fegyver a kuka, az afgán meg vígan lövöldöz az öreg Ak-val.
wolfram
Sok fegyverben alumíniumot használnak toknak, szereléksínnek, tárnak stb...
A műanyag nagy előnye, hogy nagyon hidegben/melegben jobb megfogni.
Ráadásul vannak olyan hőre keményedő műanyagok amik nagyon magas (akár 1000 fokos) hőmérsékletet is bírnak.
Célszerű ilyen anyagból fegyvert készíteni.
Az alumíniumból pedig csak a jó minőségű drága ötvözetek alkalmasak komoly igénybevételű alkalmazásra. (7068)
A NOMEX az 350 fokot is bír, a teflon 327 fokot, polikarbonát 300 fokot, PEEK 340 fokot, Twaron 500 fokot (932 fahrenheit, lehet ezt néztem anno celsiusnak), Kevlar 260 fokot, Technora 450 fokot, Dynema 130-140 fokot, Vectran 330 fokot.
Meg vannak nem "szálas" anyagok is hőre keményedőek, de azokat névről nem ismerem.
Szerintem maga a jég tört csak szét rajta, nem a tok.
Egy felhasználó írta, hogy tapasztalta, kb 100 lövés, kb 5 perc alatt, és előjött a probléma,.Mit jelent az olyan hosszú tűzharc?Elvileg a csövek az 5,56-hoz ugyan olyanok minden fegyveren mert ugye a lőszer azonos és a csöveket a lőszerhez optimalizálják(csővastagság,hossz, huzag stb) ergo fajtától függően M16A4 vagy M4 csövek vannak az 6,56-os karabélyokban.A norvégokat kéne megkérdezni ez ügyben mert nekik HK416 van és szerintem ugyan az a cső van hozzá mint a G36K-hoz.Vagy ami még ludas lehet az,hogy szinte teljes hosszban műanyag borítású így nehezebben hűl esetleg a cső anyaga(szerintem előbbi).