Én ezt felfogtam, DE! Azt, hogy az amerikaiak ezen az úton haladnak tovább az valahol érthető.
Viszont ott vannak a franciák. Tovább reszelgethették volna a FAMAS-ukat, ha nagyon akarták volna. Megcsinálhatták volna hagyományos kivitelben. De nem. Rendszeresítették a HK416-ost. Ez ok, de rendszeresíthettek volna Berettát is, vagy miért ne BREN 2-őt?
Aztán jönnek a németek. Ott volt a G36. Rendben, nem jó mert elolvad stb. stb. De ha nagyon akarták volna továbbfejleszthették volna: vastagabb cső, több lyuk a markolaton, mittomén. De nem, új fegyver kell! Ők is vehettek volna mondhatni bármit, de fura módon egy ilyet vettek ők is.
Akkor ott vannak a kínaiak. Ott volt ugye a bullpup fegyverük. Nem jó, kell új. Rendben. De volt nekik hagyományos kialakítású, ami még korlátozottan, de rendszerben is van, a Type 03. Ha tippelnem kellett volna, akkor azt mondom, hogy ezt pimpelik tovább: jobb ergonómia, mindenféle sinek a kütyüknek stb. stb.
De nem, furcsa módon ott is egy ilyen hátsórugós Stonerféle gépkarabélyt kezdenek rendszeresíteni.
????
Miért szeretik annyian ezt? Mondom, számomra a logikus elrendezés, az az, ami a többi gépkarabélynál va, márpedig, hogy a rugó nem nyúlik bele a tusába, mivel akkor azt teljesen be lehet hajlítani.
HK416
Haenel mk556
QBZ-191
Nem értem!!!