Korábban itt volt már róla szó, ezért áthelyeztem ide a honvédségi fegyverek topikból.Ez miért ide?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Korábban itt volt már róla szó, ezért áthelyeztem ide a honvédségi fegyverek topikból.Ez miért ide?
Szia,Ilyen tárat (tárrendszert) sem láttam még.
Valaki megszakértené? Megköszönném.
Akkora, mint egy dobtár, de legalább kevesebb fér bele. Tulajdonképpen csak az a kis bisz-basz ami a tárakat összefogja, és többre nem jó, mint kerülgetni a tárkapacitás korlátozó jogszabályokat egy elég kényelmelteln módon.Ilyen tárat (tárrendszert) sem láttam még.
Valaki megszakértené? Megköszönném.
The Malyuk is a hyper-modern bullpup rifle - kb itt hagytam abba.
Szerintem érekes volt, bocs ha neked ez vmi fájdalmat okozott volna, ami miatt szükségét érezted ismét beszólni.The Malyuk is a hyper-modern bullpup rifle - kb itt hagytam abba.
Szerintem érekes volt, bocs ha neked ez vmi fájdalmat okozott volna, ami miatt szükségét érezted ismét beszólni.
A Franciák a FAMAS-t HK 416-osra cserélik.
A Briteknél is csak a közkatonák vannak SA80-assal, a különleges műveletiek M16 / 4-esekkel, nem véletlenül.
Az Osztrákok vonzódását sem értem a Steyr AUG-hoz.
És az IDF-ben is az M16 / 4-esek és a Galil a favorizált, a Tavor ellenében.
Nem értem, mire jó ez a Bullpup sztárolás.
Milyen kritikákat fogalmaznak vele kapcsolatban? Csak olvasható, hallható indok, hogy miért nem ilyeneket használnak.
A hagyományos elrendezésűeknél lehet variálni a válltámaszokat, addig a bullpupoknál nincs ilyen, és kényelmetlen lehet a fegyver a katona számára. Továbbá ott normális távolságban van a hüvelykivető, a balkezesek is használhatják biztosan, addig a bullpupoknál teljesen hátul van és az ember szájába fogja nyomi.
A hagyományosaknál cső, előagy, és válltámasz cserékkel lehet szórakozni, hogy középszer, rövidített, vagy ellenkezőleg, hosszított, orrnehéz, DMR / golyószóró konfigurációjú legyen a puska.
Én is az alap hosszúságú Kalasnyikovot szeretem, próbálhattam 2 - 3-szor az AKSz-74U-t, és borzasztó kényelmetlen volt, túlságosan rövid nekem.
Épületharcnál viszont jól jön a bullpupok rövidsége. Kb SMG hosszúságú fegyver, csak karabélylőszerrel és teljes hosszúságú csővel.A hagyományos elrendezésűeknél lehet variálni a válltámaszokat, addig a bullpupoknál nincs ilyen, és kényelmetlen lehet a fegyver a katona számára. Továbbá ott normális távolságban van a hüvelykivető, a balkezesek is használhatják biztosan, addig a bullpupoknál teljesen hátul van és az ember szájába fogja nyomi.
A hagyományosaknál cső, előagy, és válltámasz cserékkel lehet szórakozni, hogy középszer, rövidített, vagy ellenkezőleg, hosszított, orrnehéz, DMR / golyószóró konfigurációjú legyen a puska.
Én is az alap hosszúságú Kalasnyikovot szeretem, próbálhattam 2 - 3-szor az AKSz-74U-t, és borzasztó kényelmetlen volt, túlságosan rövid nekem.
A kormot akkor is eszed közben.Épületharcnál viszont jól jön a bullpupok rövidsége. Kb SMG hosszúságú fegyver, csak karabélylőszerrel és teljes hosszúságú csővel.
Amúgy a jobb bullpupok átszerelhetőek balkezes használatra (a hüvelykivetőt is beleértve).
Fn2000A kormot akkor is eszed közben.
Valami ilyesmiket:Milyen kritikákat fogalmaznak vele kapcsolatban? Csak olvasható, hallható indok, hogy miért nem ilyeneket használnak.
Spec ez több fegyvernek meg van oldva.A hagyományosaknál cső, előagy, és válltámasz cserékkel lehet szórakozni, hogy középszer, rövidített, vagy ellenkezőleg, hosszított, orrnehéz, DMR / golyószóró konfigurációjú legyen a puska.
Abban az időben amikor ezek megjelentek/elterjedtek, a legtöbb fegyvernek nem volt állítható a válltámasza.A hagyományos elrendezésűeknél lehet variálni a válltámaszokat, addig a bullpupoknál nincs ilyen, és kényelmetlen lehet a fegyver a katona számára.
A famas sem mai darab.Franciák a FAMAS-t HK 416-osra cserélik.
A Briteknél is csak a közkatonák vannak SA80-assal, a különleges műveletiek M16 / 4-esekkel, nem véletlenül.
Az Osztrákok vonzódását sem értem a Steyr AUG-hoz.
És az IDF-ben is az M16 / 4-esek és a Galil a favorizált, a Tavor ellenében.
Abban az időben amikor ezek megjelentek/elterjedtek, a legtöbb fegyvernek nem volt állítható a válltámasza.
Így ez inkább már csak ma hátrány.
Kb 3 évvel ezelőtti a magyar katona válltámasza is fix hosszúságú volt.
Hogy honnan szeded ezeket a hülyeségeket azt nem tudom.Az M4-es az egy marketingből átnevezett M16A2-es, a különbségek:
- rövidebb cső (16,5 inch vs 20 inch),
- állítható válltámasz a fix helyére,
- és a hordfogantyú helyére szereléksín, az optikáknak,
de lényegében ugyanaz a fegyver.
AKM és AK-74-es kaliberben, meg csőtorkolati szerelvényben különböznek. Az AK-74-es és az AK-74M meg abban, hogy a válltámasz és előagy fa / üvegszálas műanyagból van. De annál is ugyanúgy megjelent az állítható válltámasz, és lehet sokfélét összeszerelni belőle.