1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Golyószórók/géppuskák

Diskurzus a(z) 'Gyalogsági fegyverek és felszerelések' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 6..

 1. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Egy harckocsi gránát jóval több mint 5kg
   
 2. laiki

  laiki Well-Known Member

  A leváló köpenyes, űrméret alatti lövedék köpeny nélkül kb ennyi, vagy még ennyi se.
   
 3. dudi

  dudi Well-Known Member

  Azért 18 másodpercenként lőni az reális +ma már egy 2500 lóerős motort lehetne csinálni hisz az 1500-asok több mint 30 évesek.
   
 4. comandante

  comandante Well-Known Member

  Én úgy tudom ez a lőszer elég régi. A haditechnikában olvastam régebben csak ebben az űrméretben új. Valamikor a német csodapuskában a G11 ben volt hasonló. de az előremutató volt ehez képest is mert a hüvely elégett.
   
 5. laiki

  laiki Well-Known Member

  És a 100 % hatásfok a motor tengelyteljesítményének árammá alakítására, a kondenzálásra, a kisütésre, a mágneses gyorsításra, lebegtetésre és a csőben a vákuum, hogy ne legyen ellenállás az mennyire reális? Mellesleg egy T-72 is lő neked 8-at percenként, azaz 3 lövést ereszt el az alatt a 18 másodperc alatt. Nem gondolnám, hogy railgun lassúsága olyan bazi nagy taktikai előny lenne. Ráadásul illene neki vagy sokkal nehezebb lövedéket, vagy sokkal nagyobb sebességgel kilőni, mert különben mi értelme lecserélni a jól bevált lőport. Akkor pedig azonnal emelkedik az energiaigény. És akkor a rendszer elemeinek tömegéről, helyigényéről még szó sem volt. Vagy mondjuk a hűtésről.
   
 6. dudi

  dudi Well-Known Member

  Értelmetlen adat az elméleti tűzgyorsaság még géppuskánál sem kihasználható nem hogy harckocsiágyúnál.
   
 7. laiki

  laiki Well-Known Member

  Szerintem ezt itt most hagyjuk abba, mert pusztán a vita kedvéért egyre furábbakat írsz.
   
  Luthero likes this.
 8. dudi

  dudi Well-Known Member

  Szerinted meddig tart egy lövés után megbizonyosodni a találatról/a találat hatékonyágáról új célt keresni,kiválasztani a lőszert,irányozni?Mert a töltés csak ezután jön...
  Géppuska:amíg a teszem azt PKM-hez nincs 650 lőszeres rakasz és nem ész nélkül tömött sorokban rohamoz az ellenség addig az elméleti tűzgyorsaság egy gyakorlatban értelmezhetetlen szám.Tudod mennyi a gyakorlati tűzgyorsasága egy PKM-nek?
   
 9. dudi

  dudi Well-Known Member

  Nem mondom,hogy holnaptól railgun lesz az Armatán de azért nem olyan távoli az.Pl a fejlesztés alatt álló Leopard 3-nál már lehet,hogy gondolnak erre is mint ahogy gondoltak a 140-es ágyúra vagy az Abramsnál a 120-asra.
   
 10. Roni

  Roni Well-Known Member

  Ezt én is így gondolom pl http://spectrum.ieee.org/tech-talk/...nts-to-equip-armys-future-tanks-with-railguns

  Mire a leo 3 megszületik az rá 5 évre jönne az armata új váltótípusa ha esetleg railgun lenne a német tank .


  Szerintetek ez egy hülyeség és a valóságban nincs értelme egy ilyennek csak én szerettem bele?

  http://kalash-1947.deviantart.com/art/T-600-Titan-For-Xnalara-602225561
   
 11. speziale

  speziale Well-Known Member

  A Leo3-on biztosan nem lesz railgun, mivel a rheinmetall már bemutatta a Leo3 130mm-es ágyúját. Én annyit tudok elképzelni, mivel a proto bemutatásának ellenére még 8-10 év fejlesztési időt mondtak - hogy ETC gun lesz a Leo3-on. De ehhez nyilván a tank további rendszereinek is igazodni kellene
   
  fip7 likes this.
 12. fip7

  fip7 Well-Known Member

  A sínágyú (railgun) fegyverekhez valószínűleg nem akkumulátort használnának, hanem szuperkondenzátort. Ugyanis az rövid idő alatt nagyobb teljesítmény leadására képes.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Supercapacitor
   
 13. joker

  joker Well-Known Member

  Minek railgun egy tankra? Meg hogyan? Láttátok mekkora kondenzátortelep és milyen kábelezés van a jelenlegi (igaz nagyobb) railgunoknál? Na meg kell egy bazinagy generátor, ha nem óránként akarsz egyet lőni, és egy mégnagyobb hűtés ha megintcsak nem óránként akarsz lőni. Nincs annyi hely egy tankban, annyit nem spórolsz meg a lőpor és hüvely kihagyásával, mint amennyi hely kell egy ilyen rendszernek. Itt egyszerűen fizikai korlátok vannak, a mágneseket meg szuperkondikat lehet fejleszteni valameddig, de az egyenként három újjnyi vastag 200 db kábel ami az energiát szállítja azt nem lesz ahogy lecsökkentsd anélkül, hogy leégne az egész, mert a szupravezetőkkel szobahőmérsékleten még nagyon szarul állunk.
   
 14. yangwenli

  yangwenli Well-Known Member

  Igen, egyetertek. Szerintem eloszor a haditengereszetnel jelenik majd meg ez a technologia. Ott ugy ahogy volt hely az atommeghajtasnak, lesz hely az elso railgun meg lezer fegyvereknek is.
   
 15. joker

  joker Well-Known Member

  Itt egy fotó a Navy railgunjáról, ez már egy eléggé előrehaladott állapotban levő példány.
  [​IMG]
  Mögötte a "kis" kék téglákkal megpakolt négy darab polc a kondenzátortelep. Ha arányosan csökkentjük a méretét, akkor egy tank csövéhez kb 1-2 tank méretű kondenzátorpakk kellene. Kérdéses az is, hogy tudnál-e HEAT, repeszromboló, inteligens, meg nyílhegy lövedéket használni vele, létezik-e olyan űrméret amire hatékony lenne minden típus vagy fel kellene adj dolgokat ahoz, hogy mindet tudd használni. Pl minél közelebb van a mégnesekhez a lövedék, annál gyorsabb, így egy nyílhegylövedék lehet ha úgy működne a legjobban, ha szinte érné a cső falát. Ugyanakkora méretben mint a nyílhegy, viszont egy repeszromboló már nem tartalmazna elég anyagot. De lehet ha itt is működne, hogy a nyílhegy körül / mögött legyen valami és az segítse a mozgását, de lehet ha nem működne rendesen és a sebessége lefeleződne cserébe azért, hogy más lőszertípusokat is használni lehessen. Akkor kérdéses a cső kopása, mert ilyen sebességeknél a levegő is koptatja, nem kell hozzaérjen a lövedék, a rendszer hűtése, ami nem látszik a képen, de lehet ha még egy ekkora gép lenne hacsak nem akarunk nagyon sokat várni két lövés között, egy generátor sem kicsi ami képes ezt gyorsan tölteni, stb. Hajóra lehet ha fel tudják szerelni, mert van hely és elég víz is a hűtéséez, de a Leo3-man nem lesz railgun elsődleges ágyúnak, hacsak nem húzzák még 100 évig a Leo2 sorozatot legalább Leo2A30-ig.
   
  wolfram and fip7 like this.
 16. nyugger

  nyugger Well-Known Member

  Gondolom itt elfér ez a Gatling
  [​IMG]
   
  svajcibeka, antigonosz, fip7 and 4 others like this.
 17. joker

  joker Well-Known Member

 18. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  Odab@sz! Ez átüti a normál 35-50centis házfalat?
  Páncélozott humwee?
   
 19. silurusglanis

  silurusglanis Well-Known Member

  Lebontja :)))
  Már megjelent Szíriában is, én először a donyecki reptér kiborgjainál láttam. Ebből legenda lesz alkalomadtán.
   
 20. Luthero

  Luthero Well-Known Member

  wolfram and fip7 like this.

Ezen oldal megosztása