Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Valaki tudja,hogy a lövedék hegyén a színek mit jelentenek?
Azta qrva,nem gondoltam volna az 50-esről,hogy ilyen tüdő van benne,a sín futófelületét átüti,lájk!
Ha a közvetlen környezetünkben szétnézünk, szinte semmi olyat sem fogunk találni ami mögé érdemes lenne fedezékbe bújni egy ilyen elől.
Valaki tudja,hogy a lövedék hegyén a színek mit jelentenek?
100 méteren átlő 3 centis acélt 600-on az 1 centiset. Nem tudom a vályoggal mire lenne képes, de van egy olyan érzésem, hogy 100 méterről átlőné azt is.
A homok azért jóval sűrűbb mint a vályog.Semmilyen távolságból nem üti át.3sor átfedéssel lerakott homokzsákfalat sem lősz át 12,7-essel csak értelmetlenül sok lőszerrel.
A homok azért jóval sűrűbb mint a vályog.
Valahol ki kéne próbálni.
Azt konkrétan nem tudtam, hogy az oroszok is kivonták. Afganisztánban még jócskán használták a 5.45-ös verziót (RPK-74), továbbá nemrég láttam, hogy a modernizált változatot is elkészítették. Más országok, pl. Románia ma is rendszerben tartják, sőt belőle egy távcsöves verziót is kifejlesztettek városi harcra.Amiért az oroszok is.A PKM ugyan úgy használható rajban csak sokkal erősebb.
Bár szerintem rajba inkább golyószóró való mert kompatibilis a karabéllyal és könnyebb.
Én akkor is szeretném kipróbálni10 éve próbálják Afganisztánban...
Ha neked ez kevés lelked rajta nem foglak győzködni.