Golyószórók / géppuskák

Mi van ha Rambót játszunk :

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

http://tablet.hvg.hu/tudomany/20170714_geppuska_rambo_valosag

Azta qrva,nem gondoltam volna az 50-esről,hogy ilyen tüdő van benne,a sín futófelületét átüti,lájk!

Akkor a 30mm-es cuccok,pl a Ramkán igen durcás holmik lehetnek,nem véletlenül kell hozzá a T72 alváza.:rolleyes:

Azta qrva,nem gondoltam volna az 50-esről,hogy ilyen tüdő van benne,a sín futófelületét átüti,lájk!

Ha a közvetlen környezetünkben szétnézünk, szinte semmi olyat sem fogunk találni ami mögé érdemes lenne fedezékbe bújni egy ilyen elől.

• Tetszik
Reactions: fip7
A válygot valóban nem lövöd át csak robbanó lőszerrel(bár ha rézsutosan lövöd akkor le tudod bontani,így lőtték szét a törökök is a döngölt palánkvárakat).Afganisztánban is okoz ez problémát.

100 méteren átlő 3 centis acélt 600-on az 1 centiset. Nem tudom a vályoggal mire lenne képes, de van egy olyan érzésem, hogy 100 méterről átlőné azt is.

100 méteren átlő 3 centis acélt 600-on az 1 centiset. Nem tudom a vályoggal mire lenne képes, de van egy olyan érzésem, hogy 100 méterről átlőné azt is.

Semmilyen távolságból nem üti át.3sor átfedéssel lerakott homokzsákfalat sem lősz át 12,7-essel csak értelmetlenül sok lőszerrel.

• Tetszik
Reactions: fishbed
Régebb olvastam én is, hogy a vályogházakkal nagyon meg van gyűlve a bajuk a közel-keleten, mert vastag a fala és puha, s egyszerűen megfogja a lövedéket. Nagyobb kalibereknél gondolom más a helyzet, de 12,7-esig működik.

Azt valaki meg tudja mondani, hogy miért vonták ki a rendszerből az RPK golyószórót a 80-as években az MN-ből?

Amiért az oroszok is.A PKM ugyan úgy használható rajban csak sokkal erősebb.

Bár szerintem rajba inkább golyószóró való mert kompatibilis a karabéllyal és könnyebb.

Ez egy minimum félméteres, de lehet ha méteres falvastagságnál max a ház értékét növeli a belerakott réz miatt.

Amiért az oroszok is.A PKM ugyan úgy használható rajban csak sokkal erősebb.

Bár szerintem rajba inkább golyószóró való mert kompatibilis a karabéllyal és könnyebb.
Azt konkrétan nem tudtam, hogy az oroszok is kivonták. Afganisztánban még jócskán használták a 5.45-ös verziót (RPK-74), továbbá nemrég láttam, hogy a modernizált változatot is elkészítették. Más országok, pl. Románia ma is rendszerben tartják, sőt belőle egy távcsöves verziót is kifejlesztettek városi harcra.
Nekünk van-e még raktáron (és ha van, kb. mennyi), vagy ezeket is sikerült internacionalista segítségnyújtásban ingyen elajándékozni?
Arra gondoltam, hogy tűzcsoportonként 1 db nagyon megdobná a harcértéket.
Fárasztó lehet a PKM-et cipelni rohamban annak ellenére, hogy a legkönnyebb géppuskáról van szó.