Nem tudta, hogy azok.
Furcsállom is.
Kabuli reptér örzését vettük át tőlük.
Nem igazán különlegesnek való feladat.
az is előforrdulhat,hogy csak az afganisztáni misszió kapott belőle.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem tudta, hogy azok.
Furcsállom is.
Kabuli reptér örzését vettük át tőlük.
Nem igazán különlegesnek való feladat.
Én a cső alatti "jelenséget", mint olyat nem értem.AUGval löttem,nekem tetszet.Problémája szerintem a farnehézsége,de azon rögvest változtatna,ha kap egy cső alatti gránátvetőt.
308as kaliberben problematikus lehet a pisztolymarkolat mögötti hosszúság.Az én hosszú kezeimnek alighanem jó lenne,de egy 160centis ürgének már nem biztos.
kinai bullpupot se mondanám egy jol sikerült darabnak.Biztositó/tüzváltó nincs kézre,felhúzókar meg fent középen.
Ezen kézre esik minden,és felül van hely az irányzéknak.Hüvelykivetést egyszerűsiteném talán a VHS-2 mintájára.
Talán a lengyelek moduláris karabélya lehetne a megoldás.Mindenki olyanra szereli magának,ami neki testszik.
Én a cső alatti "jelenséget", mint olyat ben értem.
Mi értelme van a törzsedtől 40-50cm-re 60-100dkg-ot cipelni (ez csak kb. értékek, de akkor is!), azzal célra tartani, miközben viszonylag ritkán használod.
Ahogy látom, erről kezdenek az amerikaiak is leszokni. a USMC kimondottan megszüntette, és már hivatalosan ezt használják:
De a CZ-nek is van alternatívája:
az is előforrdulhat,hogy csak az afganisztáni misszió kapott belőle.
És ez miért jobb?Igy 2külön fegyvert cipelhetsz.Összeségében tutti,hogy jóval nehezzebb,mint a csó alatti megoldás.Hagyományos karabélyt mondjuk orrnehézzé tesz,de még akkor is jobb,mint a 2 külön fegyver.Bullpopot meg szerintem pont jó súlyelosztásúvá tesz.Enyhén orrnehézé.Én a cső alatti "jelenséget", mint olyat nem értem.
Mi értelme van a törzsedtől 40-50cm-re 60-100dkg-ot cipelni (ez csak kb. értékek, de akkor is!), azzal célra tartani, miközben viszonylag ritkán használod.
Ahogy látom, erről kezdenek az amerikaiak is leszokni. a USMC kimondottan megszüntette, és már hivatalosan ezt használják:
De a CZ-nek is van alternatívája:
És ez miért jobb?Igy 2külön fegyvert cipelhetsz.Összeségében tutti,hogy jóval nehezzebb,mint a csó alatti megoldás.Hagyományos karabélyt mondjuk orrnehézzé tesz,de még akkor is jobb,mint a 2 külön fegyver.Bullpopot meg szerintem pont jó súlyelosztásúvá tesz.Enyhén orrnehézé.
Viszont a súlyt olyankor a testeden viszed, és nem a cső elején. Próbáld ki, hogy a vadászpuskád (tudom, hogy van olyanod! ) csöve alá szig. szalagozz fel egy fél literes PETpalackot vízzel. És mászkálj úgy vele. Aztán meg tedd a zsebedbe az egyszerűség kedvéért. Rá fogsz jönni, hogy melyik a jobb megoldás!És ez miért jobb?Igy 2külön fegyvert cipelhetsz.Összeségében tutti,hogy jóval nehezzebb,mint a csó alatti megoldás.Hagyományos karabélyt mondjuk orrnehézzé tesz,de még akkor is jobb,mint a 2 külön fegyver.Bullpopot meg szerintem pont jó súlyelosztásúvá tesz.Enyhén orrnehézé.
Sokkla jobb így vinni mert ha nem kell elrakod és kész.
Nem tűzkész.Bullpupra szerelve meg pont jóvá teszi a súlyelosztást.Közelharcban is jol használható kartáccsal,kötegelt nyilövedékekkel.És egy gránátvetőt kicsit nehéz zsebre vágni.Vagy a karabélyt,ha éppen az van használaton kivül.Viszont a súlyt olyankor a testeden viszed, és nem a cső elején. Próbáld ki, hogy a vadászpuskád (tudom, hogy van olyanod! ) csöve alá szig. szalagozz fel egy fél literes PETpalackot vízzel. És mászkálj úgy vele. Aztán meg tedd a zsebedbe az egyszerűség kedvéért. Rá fogsz jönni, hogy melyik a jobb megoldás!
Basszus lehet én vagyon ennyire nem feledékeny vagy neked kell legalább 2x mindent elmondani, de ezt a cső alatti gránátvetős dolgot kitárgyaltuk már itt a fórumon ugyan úgy a bullpup rendszerrel együtt. Abban már nem vagyok biztos, hogy akkor is te hoztad fel a másik accoddal.És ez miért jobb?Igy 2külön fegyvert cipelhetsz.Összeségében tutti,hogy jóval nehezzebb,mint a csó alatti megoldás.Hagyományos karabélyt mondjuk orrnehézzé tesz,de még akkor is jobb,mint a 2 külön fegyver.Bullpopot meg szerintem pont jó súlyelosztásúvá tesz.Enyhén orrnehézé.
Nem tűzkész.Bullpupra szerelve meg pont jóvá teszi a súlyelosztást.Közelharcban is jol használható kartáccsal,kötegelt nyilövedékekkel.És egy gránátvetőt kicsit nehéz zsebre vágni.Vagy a karabélyt,ha éppen az van használaton kivül.
Mi az, hogy nem harckész?Nem tűzkész.Bullpupra szerelve meg pont jóvá teszi a súlyelosztást.Közelharcban is jol használható kartáccsal,kötegelt nyilövedékekkel.És egy gránátvetőt kicsit nehéz zsebre vágni.Vagy a karabélyt,ha éppen az van használaton kivül.
Az orosz pattanó gránátot kéne lemásolni.De köd/füst gránáttal jó vakitani,céltjelölni.És kartáccsal közelharcban kifejezetten jó lehet kapáslövésre.-Kifejezetten kedvelem a sörétes puskátEzzel amúgy sem kell kapáslövéseket leadni.
Kicsit túlbecsülöd ezeket a gránátokat.Minimálus a harci részük.
Az orosz pattanó gránátot kéne lemásolni.De köd/füst gránáttal jó vakitani,céltjelölni.És kartáccsal közelharcban kifejezetten jó lehet kapáslövésre.-Kifejezetten kedvelem a sörétes puskát
Ma már csak alkalmilag.Egyébként kamionsoför.De a gránátvetőben nem csak a HE gránát kilővését tartom fontosnak.És nem csak szeszélyböl gondolom fontosnak a puskagránátot sem.Mert vadász vagy(ha jól emlékszem)
Hát azért az a fülecs nemtűnik éppen kézreállónak.És közben a karabélya a nyakában lóg?Mi az, hogy nem harckész?
Erre már vannak kiválló megoldások:
Nem több idő elővenni, mint egy becsatolt pisztolyt.
Ma már csak alkalmilag.Egyébként kamionsoför.De a gránátvetőben nem csak a HE gránát kilővését tartom fontosnak.És nem csak szeszélyböl gondolom fontosnak a puskagránátot sem.
Én elővenném az anno hamvábaholt LT vetőrendszert.A teljes rendszer sokkal több lett volna,mint egy karabélyra szerelt vető.De még az sem készűlt el,csak egy kisérleti tákolmány.
Tudom hogy kamionsofőr. De ha vadászol akár alkalmilag akkor valószínű szereted a sörétes.
LT vetőrendszer? Az mi?
Ennyi,ami elkészült belőle,egy demonstrációs kisérleti darab.De eredetileg terveztek egy LRI szerű szakasz/raj szintű "aknavetőt",sőt sorozatvető szerűséget is.Tervbe vették kumulativ,repesz-kumulativ,HE,shrapnel és ködösitő fejek kifejlesztését hozzá.Amolyan cső alatti puskagránátvető akart lenni.
LT vetőrendszer? Az mi?
Combtokot is láttam ilyenhez.Mi az, hogy nem harckész?
Erre már vannak kiválló megoldások:
Nem több idő elővenni, mint egy becsatolt pisztolyt.