Melyikre gondolsz?
Akiket felsoroltam, nem véletlenül soroltam!
De rajtuk kívül is gyakrolatilag MINDENKI rájött, hogy kell a rajba!
Én el is felejteném, de a világ úgy néz ki rájött, hogy ez egyfajta olcsó megoldása a problémának. Nem tudsz minden lövészraj nyakába drónzavarót akasztani. Nincs az a olajsejk, aki ezt megengedheti magának.
The Belgian Air Force decided to use 12-gauge Benelli M4 automatic shotguns against drones
mil.in.ua
google_ad_client = "pub-4068738923530102"; /* 468x15 data sheet menu top dark green */ google_ad_slot = "3500417247"; google_ad_width = 468; go
armyrecognition.com
Hozzáteszem, a török fegyver egy elég fos valami, 'oszt az ukránok már mindent IS megpróbálnak FPV-ék ellen.
Ha ott van úgy is náluk, akkor miért ne használhatnák fpv quadcopterek ellen? Ha kacsára jó, akkor egy támadó FPV drón ellen miért nem?
Ráadásul egy M1014-gyel olyan sörétfelhőt generálsz, amin azért elég nehezen tudja átverekedni magát egy egyszeri FPV drón.
Ráadásul egy quadcopter egy elég sérülékeny valami. Ha egy sörétet kap bármelyik propellere, akkor az 99%, hogy le fog jönni.
Milyen igényre gondolsz? Ha a rajba katonáinak kezébe már nem fér bele egy fegyver, de azért a gépre felteszik, akkor azért mondhatjuk, hogy van valamire reális igény, nem?
Mondanál egyetlen olyan országot, ahol 8 fővel használják a CV90-et? Mert tudtommal a csehek lesznek az elsők, akik ennyivel kérték.
Emiatt - ha jól tudom - az új gyártású Mk4 (a CZ variáns) már pár centivel meg is lesz toldva.
Tényleg van gond azért nálad az értő olvasással! Mire írtam a lesz hely a CLS zsáknak? Segítek, nem a jármű kapacitására!
6 fős rajba hogy tudsz bezsuppolni 2 géppuskát (PUSKA! 2 fővel), CLS zsákot, AT fegyver - 2 fővel, DMR fegyver, shotgun, megfelelő mennyiségű karabély, egy kicsi felderítő drón - tartalék akkukkal, rpk. rádió, 40mm-es gránátvető - nem cső alatti, + mindenkinek a személyi felszerelése,
Nyilván a járműre felpakolod valahogy, de aztán?
@dudi
Észrevetted már, hogy írok valami ötletet, mint új lehetséges trendet. Te lehülyézel meg "olyan márpedig nincs!"-ezel. Majd 2-3 év múlva kiderül, hogy olyan dolgot említettem, ami nagyjából standardá válik ennyi idő alatt.
Ilyen volt a raj szintre levitt drónok kérdése, ilyen volt a DMR raj szintig való általános terjedése.
Pedig ezeket nem magamtól találom ám ki. Olvasok valahol valamilyen érdekes újításról. Végigagyalom, és ha van benne ráció, akkor megosztom.