Ahogy Hofi mondta anno:A szarabb állapotú btr-ek miatt.
,,ezekkel támadni még csak-csak, na de menekülni!"
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ahogy Hofi mondta anno:A szarabb állapotú btr-ek miatt.
Embedded Posts - Social Plugins - Documentation - Meta for Developers
developers.facebook.com
Gyakorlatra készen
Elvonulás előtti szemlét hajtott végre az MH 25. Klapka György Lövészdandár kijelölt állománya, akik a jövő héten kezdődő BRAVE WARRIOR 2022 elnevezésű, nemzetközi gyakorlaton vesznek majd részt. Az ellenőrző bizottság megállapította, hogy a katonák felkészültek, a technikai eszközök alkalmasak a gyakorlaton való részvételre és a komplex feladatok professzionális végrehajtására.
Fotók: Dr. Szőke Linda hadnagy, Bratkó Balázs tizedes
Azoknak akiknek nincs facebookjuk itt egy pár kép:
![]()
![]()
![]()
Miért ne szeretné? Ez az egy amit tud ha nincs lepukkanva.Milyen jármű miatt kell 40-re korlátozni az oszlop sebességét?
A BTR nem szereti a nagyobb tempót aszfalton, de azért szerintem a 60-65km/h azért tartható vele huzamosan is.
Én úgy tanultam, hogy 80 felett nagyon nem javasolt, mert a gumija drasztikusan gyorsan tönkre megy.Miért ne szeretné? Ez az egy amit tud ha nincs lepukkanva.
90 -100 as tempót simán megy huzamosabb autópályán.
Legalább nem kell váltani.![]()
Úgy kell felfogni, hogy ez a hadgyakorlat része. Meg amúgy praktikus is lehet, ha valaki unatkozik a személyzetből az kiszáll és szalad mellette.Én úgy tanultam, hogy 80 felett nagyon nem javasolt, mert a gumija drasztikusan gyorsan tönkre megy.
Igazság szerint szerintem értelmetlen a 40-es tempó, hacsak nem a járművek nagy része csak arra képes.
Ha csak egy része érintett, akkor azokat simán trailerre, vagy vonatra kell pakolni. De hogy az egész állományt szívassuk...![]()
Egy egy kitelepülès hosszútávú vezgyaknak is jó.Én úgy tanultam, hogy 80 felett nagyon nem javasolt, mert a gumija drasztikusan gyorsan tönkre megy.
Igazság szerint szerintem értelmetlen a 40-es tempó, hacsak nem a járművek nagy része csak arra képes.
Ha csak egy része érintett, akkor azokat simán trailerre, vagy vonatra kell pakolni. De hogy az egész állományt szívassuk...![]()
Ja amit még elfelejtettem annyit azért ezek a gépek nem mennek, hogy olyan szinten egy ilyen út alatt elfogynak az abroncsok.Én úgy tanultam, hogy 80 felett nagyon nem javasolt, mert a gumija drasztikusan gyorsan tönkre megy.
Hogyhogy vannak még bociban?Teljes gőzzel folyik a kiképzés a 39. lövészzászlóaljnál.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Kiképzés éjjel-nappal
Teljes gőzzel folytatódik az elmúlt hetekben kezdődött kiképzés az MH 5. Bocskai István Lövészdandár 39. lövészzászlóaljánál. Képgaléria!honvedelem.hu
Azt le lehet vágni róluk, így nem a 15M lesz selejet.Hogyhogy vannak még bociban?
Gyakorlásnál illene vinni a tárakat, mégha üresek is.
Így gondoltad?Hogyhogy vannak még bociban?
Gyakorlásnál illene vinni a tárakat, mégha üresek is.
Igen.Így gondoltad?
![]()
Szeptember közepén kezdődik a Jackal Cave 2022 nemzetközi gyakorlat (különlegesek) és a Brave Warrior 2022.
Lomtalanítás van a laktanyában?
Van ami nem változott az elmúlt évtizedekben , de ebben az esetben ez talán helyénvaló is. Amikor gyakorlatra, bevetésre indul egy alakulat. Szemlézik, ellenőrzik, minden fegyver, felszerelés, az előírások szerint rendben van-e.