Csapatmunka
Javában zajlik a Jackal Cave 2022 többnemzeti különleges műveleti gyakorlat, amelyen - többek között - az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis katonái és repülőeszközei is részt vesznek.

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Inkább az az ilyesztő miért traileren viszik.Elég ciki, hogy egy ilyen leszottyadt BTR-el indulunk a V4-es Logisztikai Támogató Csoport gyakorlatára Lengyelországba. Legalább egy BTR 80-A-t vihettek volna, ami nem ilyen rozsdás...
![]()
Nemzetközi gyakorlatra indultak
Kilencvenkét katonával indult útnak Budapestről a V4 Összhaderőnemi Logisztikai Támogató Csoport műveleti készenlétet bizonyító gyakorlatára kijelölt állomány szeptember 23-án, pénteken. A katonákat Solymosi Ferenc ezredes, az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság parancsnokhelyettese...honvedelem.hu
A BTR az próbára teszi a logisztikát, azzal lehet gyakorolni...Elég ciki, hogy egy ilyen leszottyadt BTR-el indulunk a V4-es Logisztikai Támogató Csoport gyakorlatára Lengyelországba. Legalább egy BTR 80-A-t vihettek volna, ami nem ilyen rozsdás...
![]()
Nemzetközi gyakorlatra indultak
Kilencvenkét katonával indult útnak Budapestről a V4 Összhaderőnemi Logisztikai Támogató Csoport műveleti készenlétet bizonyító gyakorlatára kijelölt állomány szeptember 23-án, pénteken. A katonákat Solymosi Ferenc ezredes, az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság parancsnokhelyettese...honvedelem.hu
Miért?! Tán nem tudnak rá felállni vele?A BTR az próbára teszi a logisztikát, azzal lehet gyakorolni...
Mert BTR-t üzemképes állapotban tartani a logiszikának csak vért izzadva lehet. A BTR egy fos és nem csak azért ahogy mi üzemeltetjük, hanem úgy magában a konstrukció is.Kérdésem hogy miért teszi próbára a BTR?![]()
Köszi a valaszt!Mert BTR-t üzemképes állapotban tartani a logiszikának csak vért izzadva lehet. A BTR egy fos és nem csak azért ahogy mi üzemeltetjük, hanem úgy magában a konstrukció is.
Én úgy értelmeztem a cikket, hogy csak magyarok vettek részt a gyakorlaton, különböző szervezetektől. A járművek szerintem valamelyik múzeumtól/gyűjtőtől vannak. A másik két eszköz milyen típus?![]()
Az együttműködést gyakorolták
„Fekete Vár 2022” elnevezéssel komplex hon- és rendvédelmi együttműködési gyakorlatot vezetett le szeptember 20-a és 22-e között a Csongrád-Csanád Megyei Védelmi Bizottság. A gyakorlat egyik mozzanatát megtekintette Kaszab Zoltán főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa és Hazafi...honvedelem.hu
Ami különösen érdekes, hogy izlandi részvételt említenek, és izlandi zászlóval egy Csepel D-442 FUG látható. Ez tényleg az izlandiaké, vagy alájátszónak szerezték valahonnan?
Tény, hogy egyik sem mai modern típus. Az egyik egy OT-64 (Csehszlovák) a másik pedig egy Saurer (Osztrák):Én úgy értelmeztem a cikket, hogy csak magyarok vettek részt a gyakorlaton, különböző szervezetektől. A járművek szerintem valamelyik múzeumtól/gyűjtőtől vannak. A másik két eszköz milyen típus?
Tény, hogy egyik sem mai modern típus. Az egyik egy OT-64 (Csehszlovák) a másik pedig egy Saurer (Osztrák):
![]()
Sweet on Saurer
Lincolnshire-based Neil Whatling is the proud owner of a Cold...www.keymilitary.com
Igen, én is emlékszem valami hasonlóra. Csak a Saurer nevet nem tudom egyszerűen megjegyezni, ahogy te is sauer-nek írod, mert németül annak van értelme...Pár éve volt hír, hogy Szegeden talán, van valami haditechnikai kiállítás. Ott van nekik Sauer. Lehet a többi is onnan való, a gyakorlatra bérelték ki.
De ez svàjci, sokàig teherautókat is gyàrtott a cég, amíg meg nem szünt.Igen, én is emlékszem valami hasonlóra. Csak a Saurer nevet nem tudom egyszerűen megjegyezni, ahogy te is sauer-nek írod, mert németül annak van értelme...![]()
Ezt átrakom ide is.Vizsgalövészeten a 39-esek
Vizsgalövészettel zárták az előző hetet az MH 5. Bocskai István Lövészdandár 39. lövészzászlóaljának katonái a hajdúhadházi lőtéren...
![]()
![]()
![]()
![]()
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..