De most jól osszekevertel.Erre a hetvenkettesre. Van ott kint régebb óta ott lévő gép amire rendszeresen lőnek. Azt akartam hogy ne keverd.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
De most jól osszekevertel.Erre a hetvenkettesre. Van ott kint régebb óta ott lévő gép amire rendszeresen lőnek. Azt akartam hogy ne keverd.
Bocsi.De most jól osszekevertel.
Muszáj gyakorolni…Ezek után mozgócèl
Egy 1000 darabos nagyságrendű beszerzés a jelen hadiipari körülmények közepette olyan 6-8-10 év. Itthon gyártva, pörgetve a termelést. Utóbbi nem feltétlen jó a gyár hosszútávú kihasználása szempontjából.Ès hogy mire ez realizálódik, addigra egy új típus is beèrkezhetne.
Mikorra?Egy 1000 darabos nagyságrendű beszerzés a jelen hadiipari körülmények közepette olyan 6-8-10 év. Itthon gyártva, pörgetve a termelést. Utóbbi nem feltétlen jó a gyár hosszútávú kihasználása szempontjából.
Nem tudom, hogy a BTR modernizációt ki csinálná, de biztos nem az, aki az új APC-k gyártásával lenne megbízva. Akkor pedig a párhuzamosság szerint hamarabb jöhetne össze egy elfogadható szintű eszközállomány. Itt megint geopolitika és pénzügyi faktorokkal is számolni kell!
A modernizáció mellett továbbá az is szólhat, hogy később egy lehetséges értékesítést is könnyebb megvalósítani, ha már nem a mostani állapotukban kell rajtuk túladni.
Azt mondanám, hogy ezt is elsősorban a politika fogja eldönteni. Szerintem mosta cél egyelőre az, hogy összerakjanak egy decens csomagot.
Amúgy honnan veszitek ezt a BTR modernizációt?!Mikorra?
Nem csak elmèletben hanem tesztpèldányokkal tesztelèssel ?
Ahogy írtad ki csinálja?
Ha a törökökkel előfordulhat hogy a rába?
Ha nem akkor tènyleg ki?
Amúgy honnan veszitek ezt a BTR modernizációt?!
BTR-80 modernizáció LESZ, török alkatrészbázison.
Az alapvető józan ész hiányzik annál, aki BTR-re pénzt locsolna 2024-ben.Persze minden fekete-fehér, van a használhatatlan régi szar meg az űbermodern új és ennyi a valóság. Autóskártya színvonal...
Múltkor az airsoft AR-t nem sikerült felismernie. Az alapvető fegyverismeret is hiányzik itt a kohó szakkörnél, a piaci árakkal, folyamatokkal, szállítási időkkel, politikai háttérrel, stratégiai környezettel stb. megközelítőleg sincsenek tisztában, nem is akarnak.
Te meg adod alájuk a lovat a vágyaid alapján.
Egyesek ráutaló magatartást tanúsítottak. ezt erősítette meg ravenlord.Amúgy honnan veszitek ezt a BTR modernizációt?!
Mi van, ha utasításra voltak bénák, túl a gépek korlátain, hogy a modern vasak kidomborodjanak és mindenki veregesse a vállát a szuper beszerzéseken örömködve?Btr-nèl nem kellene ilyen hosszú sorozatot lőni.
De az nem mentsèg hogy alá lő már az elsőkre is.
Meg nem helyesbít.
72-es is ilyen. Csak az itteni legendákban nem.
Cg nèl én az utolsót is mellè látom.
Kár hogy a spike meg a lynx nem látszik.
Hát ez nagyon konteós. De persze bármi lehet ès az ellenkezője is.Mi van, ha utasításra voltak bénák, túl a gépek korlátain, hogy a modern vasak kidomborodjanak és mindenki veregesse a vállát a szuper beszerzéseken örömködve?
Guszti is így lő?Hát ez nagyon konteós. De persze bármi lehet ès az ellenkezője is.
Nem túl valószínű. Ennyire nem tökösek a vezetők.
72-eseket szomódon is mindíg így láttam lőni.
Carl Gustaf??
Amúgy èn ugyancsak nullponton vettem rèszt olyan lövèszetbe ahol 4 percem volt 8 tár lőszer ellövèsère.Mi van, ha utasításra voltak bénák, túl a gépek korlátain, hogy a modern vasak kidomborodjanak és mindenki veregesse a vállát a szuper beszerzéseken örömködve?
Főleg a CG volt megdöbbentő. Még a BTR-re lehet magyarázkodni, hogy gyárilag ilyen szar, de a CG-re........ Kifejezetten közelinek tűnik cél a katonához képest a filmen. Komoly gondok lehetnek a kiképzéssel, ha az akit a legjobbnak tartanak, hogy őt küldik a bemutatóra így lő. Még a D-20 is jobb találati aránnyal volt.Hát èn nem akarok fanyalogni, de elèg sok mellèlövès volt. Már amit láttunk hogy hová ment.
Főleg a CG volt megdöbbentő. Még a BTR-re lehet magyarázkodni, hogy gyárilag ilyen szar, de a CG-re........ Kifejezetten közelinek tűnik cél a katonához képest a filmen. Komoly gondok lehetnek a kiképzéssel, ha az akit a legjobbnak tartanak, hogy őt küldik a bemutatóra így lő. Még a D-20 is jobb találati aránnyal volt.
Nem tudom most hol milyen missziós felkèszítès van. Ès honnan kik vannak külszolgálatban.Főleg a CG volt megdöbbentő. Még a BTR-re lehet magyarázkodni, hogy gyárilag ilyen szar, de a CG-re........ Kifejezetten közelinek tűnik cél a katonához képest a filmen. Komoly gondok lehetnek a kiképzéssel, ha az akit a legjobbnak tartanak, hogy őt küldik a bemutatóra így lő. Még a D-20 is jobb találati aránnyal volt.
A CG pontos, 500 méterig biztosan (messzebbre még nem lőttem vele), ha konstans nem találsz el valamit 500 méteren az nem a fegyver hibája.Korábbi videóknál is feltűnt már hogy mellé lőttek CG-vel a roncs teherautónak. 100%-os találati arány sose lesz, a kérdés ilyenkor hogy mi történt akkor ami már nem lett felvéve. Amiatt van bennem pesszimizmus hogy gondolom a kamerás az veszi az egész bemutatót aztán összevágnak belőle valamit, ergo vagy abszolút nem érdekelte őket hogy mi lesz benne...vagy tényleg nem voltak jobb lövések.
A távolság a videón csalóka, teleobjektív nagyon felnagyítja a hátteret, odébb van az, persze a csúcsmodern CG-től többet várnánk. Mondjuk én a T-72-estől is.
Azt még hozzátenném egyébként hogy voltam olyan karabélyos lövészeten ahol ha 20-ból legalább 10 célt eltaláltál akkor már felolvasták a nevedet a jó lövők között. És nem voltunk túl sokan... és az egész századból a legjobb eredmény 16 lett. Laikusként nagyon kevésnek tűnik 50%-tól jót mondani, viszont nem véletlen határozták meg így mert a nehézsége ezt indokolta. (ott a gáz inkább az volt hogy a nagy többség nem érte el az 50%ot se köztük nem kevés tizedes meg szakszi szóval nem éppen kopaszok, ami egyértelműen a folyamatos határ miatti kevesebb kiképzés eredménye volt. De ez azóta változott.)
Ezzel csak azt akartam mondani hogy önmagában ha látunk egy szarabbul sikerült lövészetet nem kell egyből a kardunkba dőlni, de ja sajnos hajlok rá én is hogy ez most tényleg kritikán aluli lett - mivel egy bemutató lövészetet nem hiszem hogy extrém nehézzé tesznek. (pl mozgó cél nem is volt) A miérteket meg úgyse fogjuk kitalálni, mert abba nem látunk bele hogy most ez mekkora részben volt a technika és mekkora részben a kezszem hibája.