Kémiai úton nincs 150mm vastag 500BHN lemez. Ezt írta le. Nem azt írta, hogy nem lehet 150mm vastag 500BHN-es lemezt csinálni.Én? Mi van ide írva szerinted?
Képesek 150 mm-s vastagságban tartani az 500 HB-t az anyag teljes vastagságában?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Kémiai úton nincs 150mm vastag 500BHN lemez. Ezt írta le. Nem azt írta, hogy nem lehet 150mm vastag 500BHN-es lemezt csinálni.Én? Mi van ide írva szerinted?
Képesek 150 mm-s vastagságban tartani az 500 HB-t az anyag teljes vastagságában?
Konkrétan ezt írta le. Tanulj már meg magyarul vagy lépj ki a német imádat bűvköréből szerintem...Nem azt írta, hogy nem lehet 150mm vastag 500BHN-es lemezt csinálni.
Segítek. Kémiai úton nem tudnak ilyet csinálni, de ha a nagyon vastag lemezt szarrá forgácsolod és a maradékot hőkezeled akkor megkapod a 150mm vastag 500BHN keménységű lemezt. Az alábbi mondat ezt jelenti:Konkrétan ezt írta le. Tanulj már meg magyarul vagy lépj ki a német imádat bűvköréből szerintem...
A németek sem képesek arra amire mások sem. Nincs ária fizika, csak fizika van
Segítek. Kémiai úton nem tudnak ilyet csinálni, de ha a nagyon vastag lemezt szarrá forgácsolod és a maradékot hőkezeled akkor megkapod a 150mm vastag 500BHN keménységű lemezt. Az alábbi mondat ezt jelenti:
"Megkapod azt a kémiai összetételt 300mm vastagságban, aztán a hőkezelés a te dolgod. Az el lehet érni, hogy ebből leforgácsolsz egy csomót - lesz mondjuk valahol az eredeti 300mm-es szelvényből leszedsz 100-100mm-et mindkét oldalról, ekkor a maradék 100mm-es részt meg tudod hőkezelni jóval magasabb keménységre, mint az eredeti 300m-es részt."
Nézd csak meg mit írnak itt is... Orosz védelmi minisztérium hivatalos oldala amúgy... molni ezzel vitatkozik...
СРЕДИННОЕ ОТКЛОНЕНИЕ
(срединная ошибка), числовая характеристика рассеивания значений случайной величины, подчиняющейся нормальному закону. Представляет собой половину длины участка, симметричного относительно центра рассеивания, вероятность попадания в к-рый случайной величины равна 50%. С.о., характеризующее рассеивание снарядов, обо-значают: по дальности Вq, по направлению Вб, по высоте Вв - для назем. разрывов и соответственно Врд, Врб, Врв - для возд. разрывов.
Az elv miatt pontosabbak hiszen a forgás stabilizált lövedék pontosabb röppályán repül mint a kitudja mekkora szárnyal stabilizált ami érzékenyebb a szélre is ! ! Ha a mai technológiával gyártanánk huzagolt csövet hihetetlen pontos fegyvert kapnánk a sima cső a fasorba se lenne !Ebből a szempontból érdekes, hogy a HH-s huzagolt csövű ágyúk teljes űrméretű lőszerrel sem voltak olyan pontosak, mint a mai simacsövűek.
Nekem a II. VH-s lövegek tényleges pontosságával kapcsolatban erős fenntartásaim vannak.
És ezt is szét kell választani attól, amikor magával már a hk-val tüzelnek.
Mert ott már a teljes rendszer pontosságát méred.
Lehet egy 0.1 mil szórású löveged is, ha mozgás közben a stabilizátor 0.2-0.4 kilengéseket csinál.
Ez most csak egy túlzó példa volt szándékosan, de a betett T-55 tesztben voltak ezek az értékek.
Tehát lehetett bármennyire is jó a lövege annak és a lőszere, mozgás közben azzal eltalálni bármit párszáz méteren túl kb. csak véletlenül lehetett.
Van 150mm vastag 500BHN kemeny lemez.Még mindig nem ezt jelenti. Csak szeretnéd, hogy ezt jelentse!
Szerinted miért kell a 300-ból 100-at csinálni?
Külső felületein annyi.... A közepén meg 200 HB XDVan 150mm vastag 500BHN kemeny lemez.
Tudom.persze a katonát a harctéren nem fogja, hogy miért lő mellé...de nagyon is fontos az error decomposition....ugyanis egy hk fejlesztőnek egyáltalán nem mindegy, hogy miért nem talál a lövés
ha mondjuk van egy jó löveged de szar a stabid, akkor nem lenne túl bölcs dolog nekiállni a jó lövegedet tovább reszelni, hanem a stabival kell ügyezned...
Tudom.és egyébként itt vissza is térünk a "biztos csak viccből szórakoznak a lézertávmérővel, meterológiai állomással, stb."
egyáltalán nem viccből...csak ezzel nem a löveg/lőszer szórását csökkented, hanem a tűzvezetését
Elméletben és a mai csúcsszinvonalnak nem.De a gyakorlatban a nem csúcsszinvonalnak,és a múltban mindenkinek bizony igy volt.Pásztázott lőtávon belül nem szórakoztak lőelem állitással,pásztázó lőelemmel (középértéke a rasansznak) lőttek a célokra.Rohadtul nem így van ez.
Nem. Pont ezt magyarázza.Külső felületein annyi.... A közepén meg 200 HB XD
Nem tudom miért nem tudod elfogadni azt amit Ozy írt....
de ez csak megfelelő zero-ing mellett működikElméletben és a mai csúcsszinvonalnak nem.De a gyakorlatban a nem csúcsszinvonalnak,és a múltban mindenkinek bizony igy volt.Pásztázott lőtávon belül nem szórakoztak lőelem állitással,pásztázó lőelemmel (középértéke a rasansznak) lőttek a célokra.
Csak, hogy szemléletes legyen.Csak a 0.2 mil 2000 m CEP az 0,57 m szigma és a 3*szigma adja a 99.7%-os konfidenciát.
Ami azt jelenti, hogy azon túl is esik nagyon kis valószínűséggel találat.
Amit láthatsz is nálam az 1000 lövésől, kb. 3 db lenne az elvárt.
Azért több, mert ahogy mondtam, a találatok generálása miatt a mintaként használt teljes adatsor CEP-je 0,4 méter helyett lehet 0,39 és 0,41 is, mert nem végtelen sok elemet használtam, hanem csak nagyon sokat. Emiatt kicsivel nagyobb esély van arra, hogy látod azt a pár kilengő találatot. Ami egyébként a nagyobb lövésszám és lőtáv esetén látszik a Chally lőlapján is, de oda se neki.
A kettős normál eloszlás és az egynormálos eloszlás sugara ugyanakkora te sügér.
Az azon belüli eloszlás az, ami nem ugyanaz. De ez is el lett már magyarázva.
Ugyanaz teljes szóráskép méret, csak az azon belüli eloszlás más. A jobb oldalit a modellem hozza ki a R-t összehozva.
Ez meg a tankönyvi.
Hát az biztos, hogy én nem vagyok nagy matekos,
Az ziher.
Én sem vagyok világbajnok, de téged a jelek szerint nem művészet megverni.
Éppen ez a lényeg!egyébként a görög teszten 2,3*2,3m-es lapra lőttek....ez a középpontól számítva 1,15-1,15 méter...vagyis 0,2mil-el 2km-en közel 3szigma (99%-kos szignifikancia)...vagyis 20 lövésből egyáltalán nem meglepő hogy tudnak 100%.ot lőni...persze az hozzá tartozik, hogy ez nemcsak löveg hanem tűzvezetés hiba együtt már
Gyanítom a katonai igények és technológiák se rosszabbak !
Tudsz németül? Én nem, de megpróbáltam lefordítani, mert az értékek eleve zavarosak.Éppen ez a lényeg!
0.2-vel oké, meg lehet csinálni a 99%-ot. De ha hozzáadod a tűzvezetés hibáját? Ott már nem 0.2 lesz. Ha optimisták akarunk lenni, akkor legyen 0.25... És 0.25-el márpedig nem lesz meg a 90% sem. Nagyon jó, hogy molni megcsinálta 0.25-re is az ábrát, mert ott a 10x100-as számításnál összesen kijött 79.1%. Legrosszabb eredmény 70%, legjobb is csak 84.
És akkor nézzük csak meg a görög tesztet: Nyugodtan össze lehet mosni az Abrams, a Leopard és a Leclerc eredményeit, mindhárom NATO kompatibilis, 120-as simacsövű löveggel van felszerelve. Máris kapunk egy nagyobb adathalmazt. 60 lövés. Mi is lett az eredmény? 56/60. 93.3%... Majdnem 10%-al jobb mint molni legjobb számítása. Na ezért nem hiszek neki.
Na és persze ott van a német 88/L71 lőtáblázata is... 2000m-en 85% Simán ki lehet számolni annak mekkora volt a szórása: szélességben 0.35, magasságban 0.45.
Die eingeklannnerten Werte gelten für kriegsmäßige Strouung (doppelte 50% ige Streuung).
The values in brackets apply to wartime spread (double 50% spread).
Tehát a zárójelben levő érték a kettős szórás 50%-os valószínűségnél?
Ez akkor valami fura megfogalmazása a R-eloszlásnak? Annak tűnik.