Ez itt off topik, szóval nem fogom kifejteni, de egyszer megégettétek magatokat ezzel. Ha jól emlékszem a Leopárd 1 topikban. Olvass vissza
Ott például le lett írva minek hány lux az érzékenysége stb...
Mondjuk nem tudom hogyan jött a hőkamerához a PZB200 ami egy maradékfény erősítésű éjjellátó volt, ráadásul ez csak a Leo2 első szériáján volt
Az emlékeid meg megintcsak eléggé megcsalnak. Dudi valóban elnézett valamit, és azt írta, hogy -4lux-ig használható, ami valójában 10(-4)-ken lux volt....és miért emlékszem rá így? hát azért mert éppen én javítottam ki...
ugyanakkor a 10(-4)-ken lux-nál már nem nagyon van lejjebb...ami annál kisebb fényerősség az gyakorlatilag a vaksötét
a hőkamera viszont azért game changer, amit
@gorkamorka írt...
mert kontraszttal látod a célokat....ha tőled van 4km-re egy álcázott hk elég nehezen fogod azt hagyományos optikával kiszúrni...ráadásul mentálisan is elég megterhelő ha hagyományos optikával kell hosszú időn keresztül célokat kutatnod
továbbá arra sincsen feltétlenül szükséged, hogy a hőkamera felbontása óriási legyen ahhoz hogy előnyt jelentsen...bőven elég ha fel tudja deríteni a célt...utána ha már a pk tudja hova kell nézni, akkor a hagyományos sokszoros nagyítású periszkópjával is (sokkal) könnye(bbe)n megtalálhatja és azonosíthatja a célt....persze ez így nyilván lassabb meg macerásabb...csak amíg az M60TTS hőkamerája egy 2,3*2,3m-es célt 2,3km-ről tudott azonosítani, addig a felderítés gyaníthatóan ennél sokkal távolabbról is ment