Úgy látom már megint valóság értelmezési gondokkal küzdesz!
Miben mond mást az orosz prezi?
1987 a HH-ban volt? Akkor volt. (A német DM33 is ekkor lépet szolgálatba....
)
Mennyi a páncél átütés a prezin? Csak nem annyi amit mondtam?
Innentől kezdve nem értelek már megint. Szerinted nincs igazam, erre hozol egy prezit ami engem igazol. Beszarás
Vagyis te nem hivatkozol pontosan és előre megfontolt szándékkal csúsztatsz!
Hát hallod, nem vagy semmi....
mit is írtál?
"A DM23-as értéke NATO 60 fokon mérve 240 mm RHA 2 km-en."
Miért is írtad? mert ezzel akartad alátámasztani, hogy a 3bm32 átlőtte a C-type páncélt...
holott ott szerepel a szövegben, hogy "all ranges"...el kezdhetsz azon a 200m-es távon kötekedni, csakhogy mit is ír a szöveg?
"strike velocity 1650m/s"....vagyis ez a DM23 teljes torkolati energiáját jelenti.... (nem tudom tudnak/tadtek-e egyáltalán 200m-nél közelebbre tesztelni, mivel ugye a köpenynek is le kell vállnia)
na akkor állj neki számolgatni, hogy a 2km-en 480mm átütésű DM23 átütése mennyi lehet ha a teljes torkolati energiájával számolsz....
aztán kifog jönni, hogy az 500mm-es átütés nem volt elég 2km-en....
megjegyzem ennek az anyagnak az első oldala nem volt számomra ismert, ugyanakkor rögtön rá is világít, hogy a britek, hogy is számolták ki a Leo2 védettségét...a németek azt mondták, hogy véd a dm23 ellen, annak az átütését meg ők 420mm-re becsülték...
na, hát az alap Leo2 páncélzatra vonatkozó becslésük pontosan ennyire komolyan vehető....
2. Amire külön felhívnám a figyelmet, hogy a Leopárd 2 B packet páncélzat (a szöveg szerint) csak a szovjet acélból készült nyíllövedékeknek áll ellent...
továbbra sem tudsz angolul...a "designed" kicsit mást jelent, mint amit te bele akarsz magyarázni...egyébként meg a 3bm22-vel 200m-ről sem tudták átlőni...márpedig annak az átütése 200m-en bőven 400mm feletti...
Bla bla bla. Bla bla bla....
Az M774 monolit DU lőszer 3 km-ről is átlőtte az M1 Abrams BRL-1-es páncélzatát. Az M774 penetrációja 185 mm NATO 60 fokban 2 km-en.
A NATO 240 HB-s acélokban tesztelt általában....
lehet el kellene már engedned ezt a NATO 240bhn-es dolgot....a NATO célokat éles lövészeteken hazsnálták a szovjet célok szimulálására...a fejlesztéshez senki nem ezeket használta
Az általam említett 100 mm-s 3BM34-es monolit DU lőszer 2 km-en NATO 60 fokban 180 mm RHA-t lőtt be, 270 HB-s acélban!
a Leo2 alap páncélja 360bhn keménységű volt, a NERA-ban lévő acél lapoké meg 420-500bhn között változott...az M1-et nem tudom de nem hiszem, hogy sokkal gyengébb lett volna ennél....egy 270bhn-es acélban 350-360mm átütésű lőszer nem lövi át a Leo2 vagy az M1 frontját
(annyit pontosítok, hogy pl. a Leo2 teknő felső része 8 fokban döntött 40mm-es acél volt...ezt önmagában a matek alapján átlőhette volna mivel ez 300mm alatti védelem, csak mondjuk 360bhn-es acélból, csak ilyen döntésen valószínűleg egyszerűen elcsúszott volna a lövedék, hasonló mondható el a torony felső részéről is)