M
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
te látod talán az M735A1 mögött a jelzést, hogy DU?
nem én írok le olyan marhaságokat, hogy a Tajvaniak a felajánlott lőszerek közül a szarabbat választották ki....
ismertem ez a forrást már régebbről....és emlékeztem, hogy említik benne az RPG29-et....a kontextusra nem emlékeztem már pontosan....
nem kicsit vagy ám pofátlan...azok után, hogy a harckocsis írásod kapcsán csak 5 fórumozó jelezte neked, hogy a Leopard 2 szögeivel szarul számolsz (persze a T72 esetében meg "véletlenül" a másik irányba tévedtél), nem tudtad beismerni...
meg amikor jöttél azzal, hogy a Haide teszten a dm33 nem tudta átlőni a T72m1-et....aztán persze kiderült, hogy az a 105mm-es DM33, és az is átlőtte a tornyot 1500méteren belül...
vagy azok az ordas csúsztatások amiket a napokban is előadtál a Leclec kapcsán...hogy az 1992-ben megjelenő tank páncélját az 1979-es B-rech Leo páncélhoz hasoníltod....és még sorolhatnám
édes jó istenem...neked tényleg be kellene iratkonod valami alap logikai készség kurzusra....arra, hogy tajvan a Kew-a1-et vette meg az m829a1 helyett hol érv, hogy a dm53 jobb volt???
vagy az, hogy ha eladták volna az M829a3-at akkor azt vették volna....bazzeg...
Mit értetlenkedünk ezen ? Te adnál csúcslőszert, hogy az ellenség különböző csatornákon, de garantáltan megszerezze ? Meg milyen szintű ellenfeleket kell szerinted lőni ?
Pl csúcs MLRS-t adnak...Mit értetlenkedünk ezen ? Te adnál csúcslőszert, hogy az ellenség különböző csatornákon, de garantáltan megszerezze ? Meg milyen szintű ellenfeleket kell szerinted lőni ?
Engem még mindig érdekelnének a forrásaid, ugyanis az M735A1 (tudtommal) sosem volt renszerben az USA-ban.
Innentől kezdve érdekelne, hogyan került Egyiptomba....
(Az M735A1 lényegében DU technológiai kísérleti lőszere volt az M774-nek.)
És itt jön újra a kamuzás a köbön.
Egyrészt mai napig nem láttam hivatalos szögértéket arra amiről beszéltek, mondtam hozzatok forrást, nem tettétek meg a mai napig sem!
Másrészt, mondtam, hogy a pontos merőleges érték adott, így ha nektek nem tetszik az általam kalkulált szög érték, akkor nyugodtan a merőlegesből szorozzátok vissza a nektek tetszővel.
Harmadrészt a források alapján nem tévedtem. A források alapján az általam számított T-72-es értékek nagyon pontosak!
Szóval nem igazán látom, hogy nekem mit kellene beismerni.
de hogy megkönnyítsem a dolgod, itt is benne van a 176. oldalon (mielőtt el kezdenél kötözködni, ezek csak a 2002-es Fiscal Year-ra vonatkozó adatok):
https://asc.army.mil/docs/wsh2/2002-WSH.pdf
a többi hülyeségedre is regálok majd, ha sikerült megemésztened, hogy az USA k*rvára adott el DU lőszereket (persze ezt is rohadt magabiztosan állítottad, aztán persze ez sem igaz) és nem 2014 után, amire itt utalgatni akarsz
Ez áll ott:
"Foreign Military Sales M829: Kuwait, Saudi Arabia; M830: Kuwait, Egypt; KEW A1: Egypt"
Vagyis Kuvait és a Szaudiak valóban kaptak M829-et, (gondolom leselejtezés helyet). Szóval ide valóban ment DU.
Viszont Egyiptomba nem!
Oda a KEW A1 és az M830 ment, utóbbi egy kumulatív sugaras lőszer.
képes vagy értelemezni, hogy ez mit jelent??? a hülye teória gyártástól, hogy ez biztos leselejtezett készlet (persze 2002-ben) meg kímélj meg
egyébként meg nem totál mindegy, hogy az amcsik milyen okból ajánlottak M829a1-t 2018-ben Tajvannak? a lényeg az, hogy nem azt választották...és nem azért mert a KEW-A1 fiatalabb lenne nála....
És ismét kamuzol.egyébként meg elképesztően röhejes, hogy tőlem ilyen rigorózusan kéred a forrásokat....arról mesélj, hogy az ERAWA teszt esetében miért nem sikerült a teljes cikket beraknod? miért csak éppen a német cuccokról részt sikerült kiemelni?
de, hogy a topik témájánál maradjak: arról is elég sokan győzködtek, hogy a páncél számításnál az a 0,7-es NERA érték hülyeség....forrást adtál rá...nem...annyi volt, hogy ezt olvastad....
persze ez úgy hülyeség ahogy van...mert a valódi források a Burlington-type NERA esetében 1,2-1,3-as TE értéket emlegetnek...vagyis a beépített acél tömegéhez képest 20-30%-kal nagyobb védelmet ad...nem pedig 30%-kal kisebbet...
ha jófej akarok lenni, akkor csak azt feltételezem, hogy nem tudsz különbséget tenni a térfogat és a tömeg hatékonyság mutató között...
olyan nehéz volna egyszer úgy válaszolni, ami logikailag kapcsolódik az állításomhoz??
hát ezt @Mark1993 -al beszéld meg, aki alig pár hozzászólással feljebb írta le mi az M735a1
Pl csúcs MLRS-t adnak...
1985-1989-es gyártású lőszerekről beszélünk. Azok papíron 2005-2009-ig eltarthatóak.
Olcsóbb 2002-ben rásózni az arabokra, mint pénzért selejtezni.
De nyugodtan menj vissza az általam idézett forrásra a 2014-es selejtezésről. Majd nézd meg mikori gyártásúak az M829A1-ek....
Még mindig semmilyen forrást nem hoztál arra , hogy felajánlották.
Attól, hogy egy hazugságot sokszor elismételnek még nem lesz igaz, akármit is mondott neked erről Göbbelsz
Hozzál róla forrást és elhiszem
És ismét kamuzol.
Két forrást tettem be, abból az egyik maga a gyártó....
De ezért ne nézzelek hülyének ugye?
Semmi önellentmondásban nincs én és fip véleményében az M735A1-esről.
Továbbra sem értelek, ellenben dudi érti, és próbálja normálisan megkérdőjelezni, addig te csak mesébe illően értetlenkedsz
NATO tanks employ KE and MP ammunition, but only France and the United Kingdom use depleted uranium penetrators.
visszaolvastam, amit írtál, és igazad van...késő volt már....
ellenben azt még tőled meg fip-től sem hallottam, hogy hát, tényleg bazze ezek az Usákok tényleg adtak DU lőszert, és hülyeséget beszéltünk....csak továbbra is megy a terelés....
de neked is javaslom...menj fel a SIPRI-re azt álljál neki adatokat turizni
mi köze van ahhoz, hogy tajvan a 30 éves apfsds fajták közül melyiket rendszeresíti??
lefordítanád mit jelent ez a mondat? kérlek írd ide le.....talán akkor rádöbbensz, hogy nem azt amit fentebb állítottál
Könnyelműen tévedtem, de korrigáltam, és egy másabb magyarázattal válaszoltam, hogy DU lőszerből is az ezeréveseket passzolták le, a legújabb / legerősebb maradt USA exkluzív, válaszoltam is az #1146-os hozzászólásomban.
A NATO harckocsik természetesen KE és MP lőszert használnak, de csak Franciaország és az Egyesült Királyság használ még szegényített urániumos penetrátort (az USA-n kívül), ezen mit kell fordítgatni, micsoda az a Was ist das ?
A kapnak DU lőszert, DM53-at is kapnának ha vennének, a németek DM70-nél tartanak...Minden fegyverrendszernek más a "lelke". A szóban forgó tüzérségnek a tűzvezető számítógép, azt mindenki tud gyártani, a Kínaiak is. De a fémkohászat még most is, 2022-ben is nehézségeket okoz nekik, ezért élnek MiG-21-es / Szu-27-es / T-55-ös / T-72-es klónokkal, és ami saját tervezés, ahhoz is külföldről vesznek hajtóművet.
Harckocsiknál is meghaladja képességeiket a nyíllövedék tervezés, ezért nem kapnak a Tajvaniak sem DM 53-ast, sem valami DU lőszert.
Relevánsan elkezdtem posztolni a Népi Kínai harckocsikról, hogy nagyon kevés kreativitás / innováció van bennük.
Úgy halkabb, nem hallja meg az ellenség.Tojástartó?