Milyen háromfajta felépítésű teknője van neki ? Mi a 3. variáció felépítése ?
Szerintem dudi az 1984-es T-72AV-ra gondol.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Milyen háromfajta felépítésű teknője van neki ? Mi a 3. variáció felépítése ?
Az, hogy nem akarod elfogadni a te bajod, de attól még tény marad, hogy Oroszország ezzel a háborúval, ha meg is nyeri (mert 90%, hogy meg fogja) többet árt magának mint használ.Valamiért bő hete nagyon meg van borulva, ez tény. Megint előtérbe került a ‘tényeket közlő’ énje.
Majd lehiggad.
Szerintem dudi az 1984-es T-72AV-ra gondol.
4. Az 1989-es T-72B teknő páncélja. Sok helyen hivatkozzák, szétlőve még nem láttam vagy gyártás közben.
Az, hogy nem akarod elfogadni a te bajod, de attól még tény marad, hogy Oroszország ezzel a háborúval, ha meg is nyeri (mert 90%, hogy meg fogja) többet árt magának mint használ.
Oroszország egy a nyugati technológiáktól elzárt kizárólag a nyersanyagaival piacképes ország már ma is és ez egyre csak így lesz a szankciók nyomán. Persze mondhatjuk, hogy lesz kereslet folyton a nyersanyagaira, csak ez be is határolja a lehetőségeit, hisz a késztermek mindíg drágább mint az alapanyag.
De nézzük meg a szankciókat, már ott tartanak, hogy a 20 éves SOSNA U ból sem jut minden harckocsijukba, mert ez a szankciók lényege nem a pénz. Ha valaki gondolkozik kettőt, akkor az gyorsan rájön, hogy a szankciók nem a pénzcsapot zárják el (azt nem is tudnák, mert nem lehet megtiltani a vilagnak, hogy orosz nyersanyagot vegyen), hanem a technológiákat. Egész egyszerűen az a tény, hogy Oroszorszag kizárólag olcsó nyersanyagot (a késztermékhez képest) tud exportálni determinálja, hogy nem tud egy szint felé menni.
Én szétlőve, eddig csakA képhez annyit, hogy az eleje az elég pontos. Olyan tankpáncélokat mind láttam már valós képen is.
Amit nem:
1. Az említett 1984-es T-72AV.
2. Az 1986-os T-80U. Eddig csak a sima T-80U-volt szétlőtt tankoknál, esélyes, hogy az 1986-os model nem létezik, vagy valami protó volt.
3. 1989-es T-80U/UD/UM. Műszaki rajzféle volt róla, de szétlőve még nem láttam sehol. Viszont gyári anyagokban is jelzik a növelt teknő védelmet a T-80BV-hez képest! Szóval lehet volt ilyen csak kevés. (A T-84 teknő páncélja meg nem ilyen! Ez is érdekes.)
4. Az 1989-es T-72B teknő páncélja. Sok helyen hivatkozzák, szétlőve még nem láttam vagy gyártás közben.
Szóval szerintem az 1-es vagy nem létezik vagy marginális, a 2-es szinte biztos, hogy nem létezik, a 3-as kis szériában létezett a gyártás végén, a 4-es talán létezik.
Én nem lépek at az álmok vilagába, hogy vitatkozzak veled ha nem haragszol.Ez a háború már rég túllépett az Oroszország - Ukrajna belháborún. Ez már NATO vs. Oroszország háború.
Hadviselő fél, aki szállít fegyvereket. Pl. hogy Dánia a komplett tüzérségét elpasszolta Ukrajnának, ők is effektív hadviselő fél. És a többiek is követik. Csak mégis mi hiányzik ahhoz, hogy nyílt hadiállapotot jelentsenek be ők is, mire jó ez a hárítás, hogy ugyan komplett fegyvernemeket adnak Ukrajnának, de attól még nem résztvevők ?
És az adományozott tüzérséget, harckocsikat, és társait nem a kényszersorozott napszámos, ételkihordó, meg betegápoló családfogja kezelni, hanem nyugati "önkéntesek".
Egy fia NATO katona sem lesz Ukrajnában, pont úgy ahogy Koreában, Vietnámban és az Arab-Izraeli háborúkban sem voltak orosz katonák a légvédelmi rakétás ütegeket kezelni, meg pilóták a vadászgépeken Az ilyen proxyháborúban csakis önkéntesek vannak, akik már leszereltek a seregből Vagy tudnak leakasztani kellő hülyét ezekhez kezeléséhez ?
Oroszország nyerni fog, a Nyugat demilitarizálja magát, és nem mindkét fél visszavonul a határai mögé a sebeit nyalogatni, hanem békediktátum lesz.
A 60 - 35 - 60 - 10 - 60-as felépítésű páncélzatot Andrej Taraszenkó nyomán írom.
Бронирование современных отечественных танков
Лобовая деталь Т-72Б с отражающими листами
Én szétlőve, eddig csak
60+15+15+15+50*-es és 60+10+10+20+20+50*-eset láttam.
Ismerem az oldalt. Csak annyit mondtam, hogy amikről írtam azokat nem láttam még képen. Valódi képen.
A 60+15+15+15+50-ről van képed? Mert én nem emlékszem, hogy olyat láttam volna.
De ha van rá képed akkor azt is kipipálhatom
A szovjeteknek 89-ben vol tKontakt 1 és Kontakt 5, semmi más.Sziasztok,
Az abran utolso (T-72B '89/T-72BA/T-72B3/T-90 '93) jelu pancel reaktiv reszerol mit lehet tudni?
Lathatoan egesz mas a szerkezete, mint a K-5-nek; de mennyire hatasos, hogyan mukodik?
Koszi.
Ez a T-90 teknőjének a páncélzata?
Mert azt feltételezi a videó, hogy a Kontakt 5 már elműködött korábban, írja is a videó.Ez a T-72B 1989-nek és az korai T-90-nek a páncélzata.
A T-90A összetételét nem ismerem, de azt mindenhol leírták, hogy jelentősen változott az elődhöz képest.
E mellet a videóban nincs fent a Kontakt-5 ami minden T-72B 1989-nek és T-90-nek a sajátja.
Így is csak 600 méterről sikerült a kilövés DM33-al.
(Ami hozzátenném reális, mivel a svédek NATO 60 fokban 200 méterre 520 mm RHA áthatolást mértek, a T-72B-re meg 520 mm-s gyári érték van megadva, de az NATO 68 fokra. )
Ez a régebbi T-72B teknő páncélja, ugyan úgy DM33-ellen, 1500 méterről:
Ezen is van minimális áthatolás. Ez a páncél elvileg nem tudott még 520 mm KE értéket.
Mert azt feltételezi a videó, hogy a Kontakt 5 már elműködött korábban, írja is a videó.
Én még ezt a variációt sem ismertem, mindenhol az van, hogy titkos.Ez egy elég kényelmes hipotézis, de OK.
Csak ez akkor sem a T-90A páncélja (szerintem)
Én még ezt a variációt sem ismertem, mindenhol az van, hogy titkos.
Nekem a 89-es B teknőpáncélja automatikusan nem egyenlő a T-90 teknőpáncéljával hisz közel sem az volt a legerősebb, amit az oroszok ismertek.1822-es számú hozzászólásom a kép alján, T-72B mod. 1989.
A T-90A teknőjének összetételéről valóban nincs infó.
Nekem a 89-es B teknőpáncélja automatikusan nem egyenlő a T-90 teknőpáncéljával hisz közel sem az volt a legerősebb, amit az oroszok ismertek.
Igen, akkor legalább az látszani fog, hogy hogyan is épül fea páncélzat.Nem az volt a legerősebb ez tény. De az ős T-90-es igazából csak a T-72B mod. 1989 átnevezése, meg kicsit fazonigazítása volt.
A képen is rajta van, hogy T-90 -1993. Gondolom addig volt ez így.
A T-90A esetén már az volt a cél, hogy a T-72B-k kíváló HEAT védelmét kombinálják a T-80U kinetikus védelmével.
Ezért kapott hegesztett tornyot és új teknő páncélt.
Talán egy éve linkeltem arról, hogy az indiaiak szerint a T-90A páncél védelme 700-800 mm KE.
Az oroszok (UVZ) fórumán/blogján kérdésekre válaszoltak, és ott annyit írtak, hogy a T-90A páncélja kb. LOS 1-es Kinetikus védelemben, súlyban viszont kb. 0.5-ös.
De majd ha látunk ilyet szétlőve okosabbak leszünk.