Mit kell rajta felügyelnem? Bekapcsolom kikapcsolom hogy mi mehet wifin és mi mehet mobilneten.. akár minden egyes appra külön külön és úgy hagyom. Értelemszerűen a netigényes appok menjenek wifin, ha nem élethalál kérdés, de pl. simán letölthetem a fotómasinával készült képeket iPadre, nézegethetem őket teljes gyönyörűségükben, és a hotspoton már megy is este a mentés.. ami elérhető az összes eszközömön. + ha ellopják a gépet vagy beszarik az SD kártya, nem kuka az összes nyaralásos képem.
Ilyen problémám szintén nincsen. Veszel egy filléres helyi SIM kártyát és berakod a telóba. Aztán menjen az update mobilnetről vagy nem. Ha nem kéred, nem megy, vagy letiltod az egész roamingot a csába úgy ahogy van.
Látod ez az igazán szép benne - semmit nem kell vele szórakoznod. Van egy tökéletesen integrált gyári felhő amivel semmit nem kell tökölni. Megy és kész.
Példa. Anno amikor megvettem a telefont (iPhone SE), beléptem az apple accountommal, beállítottam az ujjlenyomatolvasót. A rendszer rögtön felajánlotta, hogy van korábbi mentésem telefonról ehhez az accounthoz (ui. minden este automatikusan full backup készül), akarom-e azt rátölteni, vagy legyen "szűz" a rendszer. Persze, jöhet a backup. Mire aláírtam a papírokat pontosan ugyanazok az adatok, képek és appok ott voltak telefonon, ami az előzőn.
Ez egy lehetőség amit vagy használsz, vagy nem. Ha akarod az összes fénykép stb. maradhat a telefonon full felbontásban + lesz egy backup is róla a cloudban. Zene is mehet közvetlenül telóról vagy valamilyen streaming szolgáltatásról.
Egyéni igény, én hasznosnak tartom ha az adataimat elérem bárhonnan mobil eszközről is tökölés nélkül és hogy van róla egy backup.
Almás rendszeren is el lehet érni a google felhő szolgáltatásait, csak valamiért miért sem azt használom (adatvédelem, kéretlen reklám, plusz nem is működik annyira flottul).
Nem kell, csak egyszerűbb tőle az életed. Megfizeted azt, hogy egy csomó mérnök leült és helyetted összerakott egy jól átgondolt rendszert amivel nem neked kell rengeteg időt elcseszni.
Na ez az ennyi pénzért ne kelljen már "okosságokat" kitalálni ahhoz,hogy használni tudjam,ne kelljen már szórakozni a helyi kártyával ki be rakosgatni...