Húúú de szép volt amikor asszony 128 GB-os SSDje egyregelre elkezdte elfelejteni a fileokat. Minden befrissítésnél kevesebb filet mutatott. Gyors backup, gariztatás, firmware hiba. Amit nem sikerült backupolni az bukta. Még szerencse, hogy meg volt neki tanítva, hogy ami nincs a Gdrivera szinkronizálva az nem létezik. Így fontos dolgot nem bukott csak pár játékállást.
Szóval az ssdben se nagyon bízz. Felhő. Nekik van offline backup, meg raid....legalábbis remélhetőleg
Aham. Én pár hete próbálom egy kollegina e-mailjeit visszaszerezni. T-System a szolgáltató, aki átköltöztette az e-mail szolgáltatását Outlook 365-re két éve. A kollegina beérkező és kimenő e-mailjeiből tavalyról több hónapnyi hiányzik. Nem tudjuk mikor veszett el, nemrég próbált visszakeresni valamit, és ez van. De hát Outlook 365-nél nincs ilyen, ugye? Hát a francokat nincs. Az Outlook support mutat a T-System-re, hogy hozzájuk forduljak, a T-System meg mély csöndben van. Annyi a tapasztalat, hogy innentől pár havonta mindenkinél lesz szépen egy lokális mentés. Nesze neked 100GB-os fiók...
A felhő nem varázslat, nem csodaeszköz, nem a nagybetűs TÖKÉLETESSÉG. Még ha a mögöttes marketing erről is harsog.
Annyi a különbség a lokális megoldásokhoz képest, hogy nem neked kell figyelni a problémákra, hanem másnak. Ha meg ő elszúr valakit, akkor van kire mutogatni, de az adatveszteség ettől még meglesz, ugyanúgy.
A Buzzword-ök világát éljük, a Buzzword lényege pedig a hangzatos marketing, csak a mögöttes tartalmat ne akard megérteni...