1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Hardver sarok (telefon, PC, konzol, tablet, stb)

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - molnibalage által indítva @ 2019. július 2..

 1. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

 2. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Valami furcsa, hogy az eset után 9 évvel lett ebből megint hír és terjed fénysebességgel.
  Ha jól emlékszem egyszerűen arról volt szó, hogy a számítási teljesítményhez képest alul árazott minden konzol, mert a játékon jön be a pénz. Tehát arról van szó, hogy önmagában nem erős gépet fajlagosan olcsón lehet venni, ami kvázi veszteség a gyártónak. Na, hát ezek után le is tiltották hardveresen ezt a használatot, ha jól emlékszem.
   
 3. dudi

  dudi Well-Known Member

  Én inkább azt látom,hogy a világon mindenhol nagyon vastagon fog a ceruza abban az esetben ha állami(teljesen mind1,hogy hadsereg,bm vagy bámilyen állami szerv a lényeg az,hogy állambácsi fizet)pecsét van a megrendelésen.
   
 4. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Az is lehet. De ahogy mondtam, a konzolokat messze áron alul adják el. Egy kb. 500 dolláros konzolhoz 60-80 dolláros játékok vannak...
   
  Capslock27 likes this.
 5. dudi

  dudi Well-Known Member

  Fura piac az biztos.Szerintem drágábban nem tudnák adni a konzolt.Szerinted a most 500 Dolláros konzolt megvennék 1500 Dollárárt?
   
 6. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  molnibalage likes this.
 7. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

 8. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Röviden, a kurva édesanyjukat azt. Na ezért is használok win7 et amíg csak lehet.

  Mi? Hol? Nézz mat ta mennyibe faj egy home version is...
   
  fip7 and szuvorov like this.
 9. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Win 10 x64 Home OEM van az összes gépen, mennyiségi kedvezménnyel $3.48 volt, hátránya, hogy alaplaphoz köti magát első aktiváláskor, mással nem használható.

  Facebook-on időnként kapok hirdetéseket ahol 6$-ért dobálják.
   
 10. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  Amit én néztem és jogtiszta az olyan 12 ezertől indul, de nekem az a bajom vele hogy ja valamiért fizetek (bármennyit is) abban reklám ne legyen. Vagy ha tele van reklámmal akkor legyen ingyenes!
   
  fip7, bartinieffektus and molnibalage like this.
 11. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Akkor ugyanazt látjuk.
   
  szuvorov likes this.
 12. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Ezek a 3-6 USDs windowsok elég szürke zóna. Ezek általában volume licenseben vásárolt céges windowsok amit elvileg nem lehet továbbértékesíteni. Ha lebukás van az MS letilthatja a kulcsokat,
  Vannak a 8000-15000 ft-os refurbished verziók ezek az EU-ban legálisak. Ezeket általában OEM gépekről szedik le, az MSsel kiüttetik és utána eladják.
  Ez a két kategória elvileg 1x aktiválható bár a refurbishednél van esély, hogy másik gépre át lehet vinni ha megvan a matrica. Ha nincs akkor talán egy jó adag magyarázkodás után.

  Boltból retail (tehát nem OEM) verzió az 35-45k+ Ebből a K az a microsoft jóKanyát jelenti. Ezért veszek és ebayról kulcsot. Úgy vagyok vele, ha 1 év múlva tiltják le még mindig olyan, mintha béreltem volna a wint 1 évre 2000 ftért. Az nekem megéri, hogy tuti nem hackelt torrentes fos.
  Az eddigi 6 kulcsomból 1-et tiltottak le másfél év alatt. Szóval bőven megérte.

  Ha az MStől lehetne évi 10-15 USDért bérelni megtenném. A vírusírtóért is fizetek 15K-t évente.
  Az nagyon jól hangzik, hogy hát vegyem meg a retailt 40K ért és átvihetem majd másik gépre......van egy dell laptopom, tökéletes lenne, és van rá legális Vista....ja, hogy nem upgradelhető ráadásul ha vennék egy új wint rá nincs benne support a gépre, úgyhogy hibásan működik.Tehát kidobott pénz 5 éven belül, mert úgyis új Win jön.

  És most még reklám is lesz benne. LOL
  Remélem a hardveres adblocker majd megfogja ezt is. :)

  A win7 supportja januártól megszűnik. Nézz utána hogy lehet majd szürkén beszerezni a frissítéseket. Nélküle nem vicces használni. Olyan mintah vírusirtó és fw nélkül neteznél.
   
  Kurfürst and molnibalage like this.
 13. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Azért ez erős túlzás, mert nem maga a win firewall állít meg dolgokat. Meg a win-nek nincs beépített vírusirtója sem. Az, hogy esetleges biztonsági rés van, az nem egyenlő vírusirtó hiányával.

  Egy ügyes betörő és a nyitva hagyott ajtó között nagy difi van.
   
 14. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Ez csak egy szemléltetés. Ha január 14 után találnak egy biztonsági rést azt már nem fogják neked foltozni, de elég gyorsan nyilvánosságra kerül. Tekintve, hogy a windowsokon folyamatosan és elég sokat találnak van rá esély. Olyankor hiába van FW+antiVir esetlegesen akkor is bejuthatnak a gépedre. Van akit ez abszolut nem érdekel. Pl csak játszik rajta és a betörésél sem lesz neki kár a gépén. Max format C és reinstall. De akinek vannak a gépen munkái (és nem használ valami cloudot amiért az összes ismerősöm nyakonverem) vagy gépről intézi a bankolást vagy céges ügyeket annak nem mindegy.

  A premiere support az még valami 3 évig élni fog W7-re. Szóval be lehet majd szürkén szerezni a frissítéseket bár itt megint benne van a rizikó, hogy mivel nem közvetlenül az MStől jön lehet backdoor van benne.

  Én minden gépet áttoltam W10-re ami számít. Amúgy is jobban szeretem. A reklámot meg majd valahogy csak megoldja a hardveres adblocker. :)
   
 15. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Akkor kénytelen leszek megvenni azt a szutykot. Amikor semmi szükségem rá.
   
 16. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  10 kulcsot vettem 34.8$-ért 4 éve, abból 2 ment kukába gépfejlesztés miatt, 5 aktívan használva van (1 Insider build-del), eddig egyet se tiltottak.
  Vírusirtó/tűzfal a beépített Windows-os, eddig egyszer kellett újrahúzni, mikor kipróbáltam egy játékot warezból, mert bizonytalan voltam megvegyem-e (megvettem :p).
   
 17. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Nekem nincs időm és erőm szöszölni. Ha veszek valamit működjön. Csak pofátlanságnak érzem, hogy megint 30k+ HUF kell arra, hogy használjak egy olyan szart, ami notóriusan szarul frissít, még több adatot gyűjt, reklámot is akar már tolni a képembe és ugyanarra használom, mint a Win7 és összes elődjét. Parancsikonokra kattintani...
   
 18. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Nehogy 30K ért vegyél!! Vegyél ebayen COE matricásat, vagy ha nagyon tutit akarsz hardveraprón refurbishedet. Nem kell szöszmötölni, tök mindegy, hogy 30 000-es vagy 8000-es számsort írsz be. Az eredmény ugyanaz. Lesz egy full legális winfosod.
  Ha már szar meg fos legalább legyen olcsó...vagy legalább elviselhető árú.

  Amúgy ha legális a win7ed arról még most is lehet legit win10-re frissíteni.
   
  Pocok75 likes this.
 19. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Kettőt találhatsz mennyiért lehet frissíteni. Nem 10k ért...
   
 20. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Ingyen.
   
  Pocok75 likes this.

Ezen oldal megosztása