A passmark-nál elírtam a CPU típusát 89 végződés helyett 98-ra,
a teljesítményre áll a dolog amit írtál.
A kínai ár a 250 dodo.
Ennek a költségeivel szemben áll az alaplap legkevesebb 50e HUF, RAM (32 GB
)
Ahogy
@Fennek is, én is írtam, a powa-mngment sokat javít a "papírformán", ahogy az az autók fogyasztásánál is van a papírformával.
Napi 30-50 HUF az áram-díj többletem van egy ilyen konfiggal, mint a Ryzen esetén. Az alaplap, +RAM ár a másik oldalon, nem fillérek, nem ezer évre tervezve
Újnál a ryzent venném, "AMD-hívő" vagyok, ha döntő(-nek tűnő) érv nem szól ellene!
salvagelt ???
Amikor otthon vagyok én is "hardveraprózok". Most is jó lenne, nem vagyok otthon, majd nyáron...
Vám, szállítás, Áfa-val sem lesz több 350$.
A Ryzen 3600 CPU, + alaplap ( ! ), +32 GB RAM ???
A napi villanyszámla 20-30-50 HUF többlettel zár, évi 300 nappal. ...hányszáz $ különbözetet költhetek másra?
...na és a saját "faragás" öröme!!!
A B-terv az, hogy most ebbe a felállásba csak egy E5-ös Xeon CPU (akár jobbacska,a v4-ek 22- nano, kis fogyasztás) kerül, ami majd kap egy párt amikor (kb. 1-2( ? ) év múlva) olcsóbbak lesznek, mint kifutó darabok.
Kb. Akkor --szerintem-- veszek a B-terv esetében még egy CPU-t hiba-tartaléknak, +kis RAM-mal (4X4gb) és azzal(a 48 GB RAM-mal) "ki is húzom" addig, amíg megjönnek valami divatos névvel a pendrive-/mobil(nyi méretű, és a család gatya/bugyi színeit is mindenhova jelentő) új generációs PC-k.