Hardver sarok (telefon, PC, konzol, tablet, stb)

A kép alapján nem hinném, hogy VGA esetleg még nagyobb hűtővel is ne férne el.
A ház oldalának síkjától is több cm van. Ennyivel csak nem lesz már nagyobb a VGA.

M8SrQoK.png
Szabványok vannak a hűtőre. 1, 2 vagy 3 slot.
1 az a multimedia only vagy vizes blokk, 2 az átlag gamer kártya, 3 az meg az ultraüberrohadtsokpénzemvan pl 3090
A magasság sem szokott gond lenni. Akkor van gond, ha valami kimondottan vékony házad van, de ha befért egy ekkora proci hűtő akkor biztosan nem lesz gond. Általában az a szűk keresztmetszet.
El fog férni nyugi.
De én a helyedben nézegetném azokat a 2060-akat...1660S/Ti al egy árban van, de jobb.

Szabványok vannak a hűtőre. 1, 2 vagy 3 slot.
1 az a multimedia only vagy vizes blokk, 2 az átlag gamer kártya, 3 az meg az ultraüberrohadtsokpénzemvan pl 3090
A magasság sem szokott gond lenni. Akkor van gond, ha valami kimondottan vékony házad van, de ha befért egy ekkora proci hűtő akkor biztosan nem lesz gond. Általában az a szűk keresztmetszet.
El fog férni nyugi.
De én a helyedben nézegetném azokat a 2060-akat...1660S/Ti al egy árban van, de jobb.
Egy árban?
Ez 216k, addig a fent linkel 1660-as 138k volt.

Igen, de az sima 1660. A 1060-nál jobb de 1660 és 1660S/Ti között azért van még egy 15-20%.
1660S 170k
1660Ti és a 2060 is 200k Bár ez csak a sima 6GB verzió nem a 8GB super.
Ugyanaz a kari 20k val olcsóbban:
Na, a végén még megveszem, mert a cimbi megvenné a mostani VGA-mat. Akkor egy jó 50-essel olcsóbb lenne ez és egy 2060-asra váltás 6GB-ra 140k táján, az az "egye ragya, legyen".

A komp. ellenőrző oldal szerint nincs probléma, ez a mostani VGA-m és a régi alaplapom, a cimbi tudná használni. Remélem az oldal nem hülyeséget ír ki.
B8gdNYe.png

• Tetszik
Reactions: Törölt tag 1711
Ennél a 2006-ál akkor szerinted jobb deal nincs perpill?
Elég hosszú cikk, de a végén van egy összefoglaló teljesítmény táblázat, ott meg lehet nézni, hogy milyen kártyák vannak a 2060 környékén teljesítményben és utána rá tudsz keresni azoknak az árára.

Elég hosszú cikk, de a végén van egy összefoglaló teljesítmény táblázat, ott meg lehet nézni, hogy milyen kártyák vannak a 2060 környékén teljesítményben és utána rá tudsz keresni azoknak az árára.
Na ja, csak a konfigom miatt azt írták, hogy már amúgy is CPU limitált lesz 2060-nál. Tehát igazából a kérdés arra vonatkozott, hogy tényleg indokolt-e ez a magasság.

Hogy akkor ezek közül bármi, vagy akkor inkább azt kicsit még rátolva akkor 2060?

Ennél a 2006-ál akkor szerinted jobb deal nincs perpill?
Ettől olcsóbban megbízható boltban nem láttam. Vagy ennyi vagy drágább. De azzal tisztában kell lenni, hogy lehet 1 hét múlva olcsóbb lesz. Vagy drágább. Ha én venném tuti egy hét múlva 20 000-el olcsóbb lenne. A 1660Ti-al pont így jártam....meg a proszívóval :p Nem szabad vásárolnom.

723 értékelésből 4,6 *

Na ja, csak a konfigom miatt azt írták, hogy már amúgy is CPU limitált lesz 2060-nál. Tehát igazából a kérdés arra vonatkozott, hogy tényleg indokolt-e ez a magasság.

Hogy akkor ezek közül bármi, vagy akkor inkább azt kicsit még rátolva akkor 2060?
Igen, CPU limited lesz, de tekintve hogy olyan 6-7 éves lehet a konfigod az alaplapod úgyis beadjaa kulcsot 1-2 éven belül.
Szóval ne ezt nézd, majd akkor kitekered 100%-ra.
2 évig én is úgy használtam a 1660Ti-t, hogy 70% fölé nem tudtam vinni a terhelését. Nem baj, legalább tovább bírja.

Szerintem azt a pár ezer pluszt megéri az extra teljesítmény és a DLSS.

---
Uhh most nézem 1660S és Ti i smár csak 150-160k. Megy ez le.

Szerintem azt a pár ezer pluszt megéri az extra teljesítmény és a DLSS.
A DLSS miben nyilvánul meg nekem átlagfelhasználónak?
Az alaplap halála nem feltétlen valószínű. Az előző konfigomat a cimbi használja, 9,5 éves és megy.
Semmit nem cserélt benne.

Az alaplap halála nem feltétlen valószínű. Az előző konfigomat a cimbi használja, 9,5 éves és megy.
A DLSSnek az a lényege, hogy alacsonyabb felbontásban renderel a kártya de felskálázza az AI magasabb felbontásra. Több FPS de mozgalmasabb játékban ugyan olyan, mintha natív felbontásban használnád.
Te példádban 1080-ban rendereli, de 2Kban nyomja a monitorodra. Jobban fog kinézni és ugyanúgy tartja az FPSt.
Csináltak tesztet, átlag ember nem nagyon mondja meg a különbséget. Grafikusok, mérnökök kiszúrják persze rögtön.

• Tetszik
Reactions: molnibalage
A DLSS egy AI upscale módszer. Elég durva, az új DLSS 3 gyakorlatilag 2K-ból úgy csinál 4K-t, hogy szemmel nem látod a különbséget a natív között, csak sokkal gyorsabb. Annyira jó, hogy most már kifejezetten azzal szórakoznak egyesek, hogy milyen mókás 240p-ben futtatni játékokat és felskálázni.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Nem néztem milyen konfigod van. A kép alapján az alaplapod 2013-as, ebbe szerintem ne vegyél 2060-ast, felesleges, hacsak nem tervezel egy új konfigot is összerakni a közeljövőben.
Szerintem előre nem érdemes semmit beszerezni, ha még nem látod, hogy a hozzá megfelelő többi alkatrészt mikor tudod beszerezni. Nehéz megmondani, hogy mit fogsz kapni és mennyiért fél-egy év múlva. Lehet, hogy jól jársz vagy nem.

2060-hoz én mondjuk egy ilyesmi intel konfigot raknék hozzá most jó ár érték aránnyal
i5-10400F 6-Core 2.9GHz ~50k ft
MSI B460M PRO-VDH WIFI ~ 36k ft
Kingston HyperX FURY 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz ~ 30k ft
plusz ssd vagy M.2 ha nincs, meg talán egy új cpu hűtő is kell

Nem néztem milyen konfigod van. A kép alapján az alaplapod 2013-as, ebbe szerintem ne vegyél 2060-ast, felesleges, hacsak nem tervezel egy új konfigot is összerakni a közeljövőben.
Szerintem előre nem érdemes semmit beszerezni, ha még nem látod, hogy a hozzá megfelelő többi alkatrészt mikor tudod beszerezni. Nehéz megmondani, hogy mit fogsz kapni és mennyiért fél-egy év múlva. Lehet, hogy jól jársz vagy nem.

2060-hoz én mondjuk egy ilyesmi intel konfigot raknék hozzá most jó ár érték aránnyal

Szerintem is esnek a VGA árak, "páran" --a háttérben lévő nagyok közül-- már hullára -- +pát-tíz milliárd-- keresték magukat a Coin-okon, nem tolják tovább, Kína is besokalt, most jön egy leszállóág, a bányász-VGA-k nem hajtják már fel az árakat.

...sőt, az eddigi Coin-bányák egy részét is bezárják, lesznek ex-bányász kártyák, "hegyekben", garanciásak is (2-3 évvel vették).

Control-nál csináltam két screenhotot, grafikai beállítás ultra, ray tracing high minden opcióval bekapcsolva egy 2070-es kártyán.
Natív felbontásban 1440p átlag 32 fps
DLSS 1707x960 felskálázva 1440p-re 56 fps

Natív: https://ibb.co/tsJ97j4
DLSS: https://ibb.co/P5JSnbP

Control-nál csináltam két screenhotot, grafikai beállítás ultra, ray tracing high minden opcióval bekapcsolva egy 2070-es kártyán.
Natív felbontásban 1440p átlag 32 fps
DLSS 1707x960 felskálázva 1440p-re 56 fps

Natív: https://ibb.co/tsJ97j4
DLSS: https://ibb.co/P5JSnbP
Én meg nem mondom melyik melyik, ha nem írod oda úgy, hogy állókép.
Mozgásban még ennyi sanszom se lenne.
De mondjuk hány játék támogatja ezt?

Ezt nézted?

ASUS Z97-P alaplap
Intel Core i5-4690K 3.50 GHz 1150 BOKSZ processzor
ASUS STRIX GTX960 DC2OC-4GD5 GTX960 4GB DDR5 PCIE videokártya
16DB RAM
Be QUIET! Pure Power 530W CM táp
COOLERMASTER K280 fekete ház

Ezt nézted?

ASUS Z97-P alaplap
Intel Core i5-4690K 3.50 GHz 1150 BOKSZ processzor
ASUS STRIX GTX960 DC2OC-4GD5 GTX960 4GB DDR5 PCIE videokártya
16DB RAM
Be QUIET! Pure Power 530W CM táp
COOLERMASTER K280 fekete ház
Nem ezt néztem, de itt is 1080p-nél is a cpu lesz a szűk keresztmetszet.

Annál a procinál amit ajánlottam (10400F) már nem lenne cpu bottleneck 1440p-ben sem, teljesen ki tudnád vele hajtani a gpu-t.

• Tetszik
Reactions: molnibalage
Annál a procinál amit ajánlottam (10400F) már nem lenne cpu bottleneck 1440p-ben sem, teljesen ki tudnád vele hajtani a gpu-t.
A 1080p 60 FPShez elég lesz a 4690K. A régi xeonom egy picit gyengébb volt ettől és megvolt a 60 szinte mindenben.
Minek költsön most még 120 000-et alaplap+ram+procira.
Megveszi használja, ha idővel kevésnek érzi majd upgradel.
MINDIG LESZ BOTTLENECK!