[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

vata

Well-Known Member
2015. december 5.
649
2 811
93
"He'? Kisoreg, en nem okadok ide semmiféle primitiv propagnadamocskot, plane nem naponta többször, mint ezek a mozgósított ketbites trollok."

Pedig DE , te az egybites primitív USA propaganda mocskot hordod ide!
( A hozzászólásodban a helyesírási hibákat kiemeltem)
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 110
24 882
113
más :
Az amerikai és az ukrán védelmi szektor képviselői közötti zárt találkozó eredményeiről

Tegnap, december 6-án zárt konferenciát tartottak Washingtonban amelyen részt vettek amerikai kormány és ukrán tisztviselők, valamint a két ország védelmi szektorának képviselői. Ennek eredményeként a felek megállapodást írtak alá a közös fegyvergyártás, a tapasztalat- és adatcsere felgyorsításáról.

Ugyanakkor az esemény fontos pontja volt Kijev preferenciáinak új listája a számára szállított fegyverek tekintetében.

Az ukrán vezetés ezt kérte az Egyesült Államoktól:

▪️F-18 Hornet vadászgépek;
▪️Apache és Blackhawk helikopterek;
▪️C-17 Globemaster és C-130 Super Hercules szállító repülőgépek;
▪️háromféle, a General Atomics által gyártott drón, köztük az MQ-9B Sky Guardian;
▪️THAAD rakétavédelmi rendszerek.

A listán többek között megtalálhatók az Ukrajnának már szállított fegyverek és felszerelések, köztük Abrams tankok, 155 mm-es M777 tarackok, F-16-os repülőgépek (jelenleg 60 F-16-ot hagytak jóvá Kijevbe szállítani), drónok és nagyobb hatótávolságú ATACMS-ek. rakéták.

írja a Rybar a Reuters-re hivatkozva.

Az American Institute for the Study of War szerint pedig :

▪️Az Orosz Hadsereg december 5-ről 6-ra virradó éjszaka nagy UAV-csapássorozatot hajtott végre Ukrajna területén. A támadás során 50 drónt indítottak útnak.

▪️December 6-án az ukrán csapatok sikertelen ellentámadásokat hajtottak végre a Kupjanszk-Szvatovo-Kremennaja vonalon.

▪️Az Orosz Fegyveres Erők visszaverték az Ukrán Fegyveres Erők Kupjanszkij irányú támadásait Szinkovka, Ivanovka és Liman-tó térségében, valamint Krasznolimanszkij irányában Belogorovka és Grigorovka közelében.

▪️Az orosz csapatok támadó hadműveleteket hajtottak végre Avdejevka közelében, és sikereket értek el az Avdejevkától délkeletre fekvő ipari övezetbe való benyomulásukkal.

▪️Jaroszlav Cserepurnij alezredes, a Maryinsky irányban tevékenykedő ukrán dandár képviselője elmondta, hogy Maryinka nagy részét orosz csapatok, de a település egy kisebb részét még az ukrán erők irányítják.

▪️Az orosz csapatok folytatták az ellentámadásokat Zaporozsje nyugati részén, és a hírek szerint előrenyomultak.

▪️Az ukrán csapatok folytatták a szárazföldi hadműveleteket a Herson régió bal partján, de nem értek el említésre méltó eredményt .
 
Last edited by a moderator:

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Végjáték: Hogyan néz majd ki Ukrajna a vereség után? 2. rész
Endgame: How will Ukraine look after its defeat?
Tarik Cyril Amar

Ukrajna katonai és NATO-ambícióinak sorsa
Tegyük fel a következőket: először is, bár a formális hadiállapot folytatódik, a fontosabb kérdés az, hogy mi kell ahhoz, hogy a tényleges harcok véget érjenek. Kijev területeket veszítene, és általában véve további engedményeket kellene tennie Oroszországnak.
A legkönnyebben megjósolható az, hogy Ukrajna visszatérne a semlegességhez, és különösen az, hogy lemondana-e NATO-ambícióiról (és természetesen a szövetségbe való jelenlegi de facto integrációjáról).
A második – amelyre Oroszország minden bizonnyal törekszik – Kijev katonai potenciáljának korlátozása.
A harmadik – amelyet Moszkva nem fog elengedni – az ukrán szélsőjobb befolyásának teljes semlegesítése (ami valószínűleg lehetetlen) vagy erőteljes csökkentése.
Így a háború utáni Ukrajna kisebb, semleges, katonailag gyenge lesz, és hivatalos politikájának és intézményeinek (különösen a fegyveres intézményeknek, például a rendőrségnek és a hadseregnek) el kell bocsátania a szélsőjobboldali személyzetet és a szélsőjobboldali befolyást meg kell szüntetnie – legalábbis a felszínen. Nem lesznek többé „fekete napok” nyílt, szélsőséges felvonulásokkal, kivéve talán a magánpartikat. Ha ezek a feltételek nem teljesülnek, a harcok még mindig megszűnhetnek átmenetileg – egy darabig.
Ami a NATO-t (vagyis az USA-t) illeti, itt az alapvető kérdés az, hogy Oroszország egyáltalán törekszik-e Ukrajna eredeti területeinek visszaállítására az erő pozíciójából, vagy ehelyett egy korlátozottabb célt, vagyis a biztonsági igényeinek érvényesítését „csak” az Ukrajnában és Ukrajna körül kialakuló rendezéssel akarja elérni.
Nem biztos, hogy Oroszország képes elérni azt, hogy a NATO kifejezetten lemondjon Ukrajnáról, vagyis tágabb értelemben véve a téves terjeszkedési stratégiájáról. Sőt, Moszkva akár megpróbálhatja azt is, hogy ismét ragaszkodik Európa biztonsági architektúrájának, az USA-hoz és a NATO-hoz fűződő viszonyának alapvető felülvizsgálatához, ahogyan azt a háború előtti, 2021 év végi javaslataiban tette.
Az biztos, hogy amint Moszkva tények elé állítja Ukrajnát, és Kijevnek vissza kell térnie a semlegességhez (szóban és tettben), a NATO helyzete sokat veszít jelentőségéből. Vannak nem hivatalos jelek arra, hogy a blokk esetleg fontolóra veszi Ukrajna csupán egy részének felvételét (sem Kijev, sem nyugati támogatói nem fogják orosznak elismerni a Krímet vagy más, Moszkva által ellenőrzött területeket, és valószínűleg „megszállt” területként fognak hivatkozni rájuk). Ha egy ilyen B-terv komolyan felmerül – annak ellenére, hogy ez a NATO hagyományaival szakítana, ami a részéről ostobaság lenne –, Ukrajna elutasítja azt. És megismétlem, a megvalósításának bármilyen jele valószínűleg gyorsan újraindítaná a katonai összecsapásokat. Igaz, hogy néhány hozzáértő megfigyelő azt is elképzeli, hogy Moszkva talán hajlandó lenne együtt élni azzal, hogy egy csökkentett méretű Ukrajna a NATO része legyen.
De ebben valószínűleg tévednek.
Bármelyik megközelítést is választja Oroszország, a lényeg az, hogy most nála van a kezdeményezés. Ez történik, kedves NATO, ha elveszítesz egy háborút: A napirendet nem a Nyugat fogja meghatározni.

Kijev uniós tagságra vonatkozó vágyának kérdése
Mi lesz az EU-val? Hiszen a jelenlegi háború és az azt megelőző válság egyik fő oka a 2014-es kijevi rendszerváltás volt, amelyet az a konfliktus váltott ki, hogy Ukrajna különleges társulást kötött az EU-val. Jelenleg az EU nem mutat hajlandóságot arra, hogy ezen az irányvonalon változtasson. Sőt, úgy tűnik, hogy el akarja indítani a teljes jogú tagsághoz vezető hivatalos folyamatot. Néhány tagállam azonban nem enged ennek. Nyílt ellenállás érkezik Magyarországról, amelynek miniszterelnöke, Orbán Viktor azzal fenyegetőzik, hogy meggátolja ezt a folyamatot, valamint a Kijevnek szánt további pénzügyi támogatásokat. Ahol Orbán a nyakát nyújtogatja, ott talán nem ő az egyetlen, akinek aggályai vannak egy nagy, szegény, nagyon korrupt, lepusztult és forradalomra hajlamos, új tagállam integrálásával kapcsolatban, amelynek pokolian nehéz biztonsági problémái vannak.
Mindenesetre tegyük fel, hogy az EU elitje egyelőre a maga útját járja – például azzal, hogy több befagyasztott forrást szabadít fel Magyarország számára –, és Ukrajna hivatalos tagsági tárgyalásokba kezd. Amint arra már régóta rámutattak, a csatlakozási tárgyalások megkezdése nem azonos a tagság megszerzésével. Legalább évek, esetleg évtizedek választják el az egyik pontot a másiktól, és a folyamat is megrekedhet ebben a dagonyában.
Ráadásul, mint azt a szlovák Robert Fico és a holland Geert Wilders közelmúltbeli választási sikerei ismét megmutatták, a talaj az EU-n belül is mozgásban van. Ha ehhez hozzávesszük az AfD németországi térnyerését, akkor az EU saját képességét – hogy tartani tudja magát ehhez az elképzeléshez – is erősen megkérdőjelezik.
A háború utáni Ukrajna valószínűleg nem lesz teljes jogú tagja az Európai Uniónak. Vagy hosszú ideig, vagy talán sosem.

Túl fogja élni Zelenszkij rezsimje?

Hogyan alakul Ukrajna helyzete odahaza? Nehéz elképzelni a jelenlegi elnök, Volodimir Zelenszkij politikai túlélését a vereség utáni Ukrajnában. A The Economist által idézett belső ukrán kormányzati felmérések már most is Zelenszkij drasztikusan csökkenő népszerűségét mutatják. Ami még rosszabb, hogy míg Zelenszkij 32%-ra esett vissza, addig Zaluzsnij főparancsnok még mindig 70%-ot ér el, és Kirill Budanov, az ukrán katonai hírszerzés különösen baljóslatú vezetője, aki büszkén vezeti a gyilkossági programokat, szilárdan 45%-on áll.
És persze az, hogy a The Economist ilyen számokat közöl, az egyben újabb jele annak, hogy Zelenszkij a nyugati támogatottságából is jelentősen veszített. Az az intenzív személyi kultusz, amelyet kezdetben Zelenszkij mint szinte csodálatos vezető élvezhetett Nyugaton, talán a biztonság és a pótolhatatlanság hamis érzetét keltette benne. A valóságban azonban ez most tökéletes bűnbakká teszi őt. Ahogy a klasszikus tragédiákból tudjuk, a nagy felemelkedéssel együtt jár a súlyos bukás lehetősége is.
Mi következne a Zelenszkij-rezsim után? Itt az ideje, hogy eltegyük a kristálygömböt, mert a dolgok egyszerűen túl átláthatatlanná válnak.
Egy dologban reménykedhetnek Ukrajna igazi barátai, hogy bármi is következik, talán mégis létrejön valamiféle koherens és minimálisan hatékony kormány.
Azok, akiknek nincs túl nagy fantáziájuk fantáziájuk és netán egyfajta „dél-koreai csodáról” álmodnak, amit fel lehet építeni abból, ami Ukrajnából megmarad, talán jobb, ha inkább a legelemibb kérdésekre koncentrálnak: Egy csalódott polgárokkal és veteránokkal teli, ellenőrizetlen fegyverekkel teli országban, ahol a világon egyedülállóan a szélsőjobboldal jelentős erőkkel rendelkezik, a dolgok bizony nagyon csúnya fordulatot vehetnek.
Tarik Cyril Amar történész és a nemzetközi politika szakértője. Az Oxfordi Egyetemen szerzett BA diplomát modern történelemből, az LSE-n nemzetközi történelemből MSc fokozatot, a Princeton Egyetemen pedig történelemből PhD fokozatot szerzett. Ösztöndíjas volt a Holokauszt Emlékmúzeumban és a Harvard Ukrán Kutatóintézetben, valamint igazgatója volt az ukrajnai Lviv várostörténeti központjának. Eredetileg Németországban született, de élt az Egyesült Királyságban, Ukrajnában, Lengyelországban, az Egyesült Államokban és Törökországban is. (BIZTOS MOSZKOVITA KÉM)

**********************************************************************

Miért folytatja a háborút Ukrajna, és zsarolja a Nyugatot?
Az orosz-ukrán háború aktuális híreiről is elmélkedett Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az Ultrahang szerdai adásában.
A "Tanár úr" továbbra sem szimpatizál Zelenszkijjel, arról beszél, hogy egyre több nyugati vezető – köztük Jens Stoltenberg NATO-főtitkár is – úgy látja, ha az USA nem segít tovább, akkor Ukrajna összeomlik.
Nógrádi az ukrán elnöki hivatal vezetőjének washingtoni kijelentésére, hogy országa elveszítheti a háborút, ha az amerikai kongresszus akár csak elhalasztja a szavazást a további pénzügyi és katonai támogatásokról, így reagált:
Nekem nagyon fura, hogy a ukrán vezetés naponta propagandát csinál Európa és Amerika pénzén. Állandóan zsarol: "ha nem adsz több pénzt, én elpusztulok". Tessék mondani, akkor miért folytatják a háborút? - teszi a fel a kérdést Nógrádi György, aki szerint nyilvánvaló, hogy Ukrajnát Nagy-Britannia és az Egyesült Államok lökte be a háborúba.
A "Tanár úr" egyes amerikai politikusokra hivatkozva továbbra is kitart korábbi álláspontja mellett, miszerint az Ukrajnába küldött nyugati pénzek jelentős részét helyben ellopják.
(BIZTOS MOSZKOVITA KÉM)


Magyar páncélosok Ukrajnának?

Hidegkuti Konstantin

Egy részben félrefordított német interjú alapján hirtelen a fél magyar sajtót bejárta annak a híre, hogy akár magyar gyártású páncélosok is érkezhetnek Ukrajnába. Ám, mint ilyenkor általában a valós helyzet egy teljesen más képet tár elénk. Mik a Magyarországon aktív és Magyar Honvédség szempontjából kiemelt beszállítóként kezelt Rheinmetall tervei Ukrajnával? Mi is az a Lynx? Hogyan és miért merült fel a típus ukrajnai rendszeresítésének gondolata? Tényleg magyar gyártású páncélosok érkeznek Ukrajnába? Egyáltalán reális opció a Lynx ukrajnai megjelenése?
(BIZTOS MOSZKOVITA KÉM)
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 074
88 043
113
Na, de mikor, és na, de miért?


Mikor? Ha lesz is ilyen, akkor is max, ha csapatokat vonnak össze Oroszország ellen.

Miért? Mert csak NATO ország van lassan körülötte, holott pont erről nem volt szó a leszerelési tárgyalásokkor? Na, ezért.

Ahogy Simplicius írta tegnap:
"Gondold át egy pillanatra. Oroszország nagymértékben bővíti költségvetését, és egész Európa meghódítását tervezi, ugyanakkor Oroszország az, amelyik a háború befejezését sürgeti, és hogy a tűzszünet az „orosz propaganda” irányelve? Hogy van ennek értelme?

Ez ugyanolyan hülyeség, mint a korábban közzétett Tweet, amely kiemeli Ukrajna azon állítását, miszerint csak a NATO-csatlakozás védené meg Oroszországot attól, hogy soha többé támadjon, ugyanakkor abszurd módon azt állítja, hogy Oroszország megtámadja a többi NATO-tagot. meghódítja Ukrajnát. Tehát milyen védelmet tud nyújtani a NATO?

Egy jó dolgot azonban felhoznak: az, hogy Oroszország hatalmas védelmi kiadásokat irányoz elő 2024-re és azt követően, úgy tűnik, meglehetősen cáfolja azt az elképzelést, miszerint Putyin és Oroszország hajlamosak térdre állítani, és a közeljövőben aláírni a tűzszünetet. Ha Oroszország a háború befejezésére készül, miért fektetne be milliárdokat a teljes védelmi ipar felpörgetésébe, miközben a jövő évi védelmi költségvetést szinte soha nem látott szintre pumpálná? Ez azt jelenti, hogy céljuk a háború végéig folytatni, és a Nyugattal ellentétben lefektetik az igazi alapokat."
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 996
5 451
113
Oroszok is kenényen vérrel fizetnek azért mert a legerősebb védelmi vonalaknak mennek neki.Természetesen ha valaki szerint "kamu" videó nyugodtan javítson ki.De ezt az árat megfizetve nem valószínű hogy engednének bármiből is a "nyugatnak"
Tweetet azóta törölték.2 kamaz volt benne Hina
Én is azt látom, hogy nem lesz nagyon választása az USA-nak ha nem akarja elengedni Ukrajnát.
A kelet európaiak nem nagyon akaródznak bemenni Ukrajnába (talán már a lengyelekben sem akkora a lelkesedés, mint 1 éve). Behajtani azért csak nem lehet őket.
Még ha a korrupt politikusokat rá is tudják venni zsarolással egy ilyen eszetlen katonai akcióra, a köznép nem fog engedelmeskedni (lásd: közvéleménykutatás eredményeit), egy olyan országért, ami nem is NATO tag és egyébként sem az ő háborújuk (bár mennyire is tolja ezt a FOS média - már látja mindenki, hogy ez csak és kizárólag USA érdek).
Igaz addig beszuszakolhatják a NATO-ba Ukrajnát. Azonban ezzel azt kockáztatná Amerika, hogy szétesik vagy megcsappan a szövetség tagsága. Ugyanis lenne egy pár ország amelyik nem szavazná meg Ukrajna tagságát (Orbán elég világosan beszél), így jobb híján kizárnák azokat (érdekes lesz egy Töo. nélküli, töredezett, egybefüggő területi kapcsolat nélküli NATO:oops:). Egyébként egy felbomlás Amerikának sem lenne akkora baj (feltéve, ha lenne másnapra egy másik), mert egy ilyen semmire sem jó védelmi "szövetség" helyett létrehozhatna egy janicsárgyülekezetet, ahol a tagokat vizes korbáccsal hajthatná kedve szerint bármely általa kreált háborúba.
Az időponttal van a baj (már megint ez a fránya időfaktor:rolleyes:), ti. ha most esne szét a NATO legalább egy év kellene, hogy a helyébe valamit összegrundoljon az USA. És az is nagy kérdés, hogy hány volt NATO tag lépne be az új szövetségbe (nem hiszem, hogy tolongnának, ha az lenne a kilátás, hogy másnaptól mehetnek az orosz frontra). Egyébként, ha a nyáj szétszalad, semmi sem garantálja, hogy újból össze lehet szedni azt, hiánytalanul!
Elkalandoztam, a lényeg, hogy nagy valószínűséggel már nem tudja még a lengyeleket sem nekikergetni a medvének, nemhogy a többi k-európai országot. Így nem marad más hátra, mint neki magának felvonulni az orosz ellen. A nagy kérdés, hogy honnan támadna. Lo. a leginkább ideálisabb felvonulási terület, azonban ezzel Lo. kockáztatja, hogy egy nukleáris támadás célpontja lesz (ahogy azon országok is akik támogatják az USA logisztikát, esetleg átadják reptereiket). Márpedig a nukleáris csapások, majd az eszkaláció egy USA vs. Oo. háborúban 100%-osan bekövetkezik. Csak az időpont kérdéses. Vagyis ha azt látjuk, hogy usánka komolyan neki gyürkőzik az ukrán feladatnak, akkor senki ne reméljen semmi jót. De nem kell izgulni, nem fog kikezdeni a muszkával. Ő sem bolond, hogy elpusztuljon. Ha a demens vénember meg is tenné családi vagyona védelme érdekébe, az amerikai politikusok nagy része nem menne bele egy ilyen harakiribe - bár mennyire is utálják az oroszt. Amit Biden előadott a kongresszusban az csak félelemkeltés volt, hogy elérje a támogatás megszavazását. Hát nem jött össze. Most ott áll szügyig az ukrán mocsárban és nem tudja mi legyen így a választások előterében. Nagyon sürgősen lépnie kell valamit, ha esélyt akar még magának. A repek irtózatosan ki fogják használni az eredménytelen pénzszórását. Azzal lesz tele minden, hogy bezzeg az ukránokra semmi eredmény nélkül volt pénze Bidennek, de a saját országának választóira nem.

Iránra a Kaukázusban történt események miatt van szüksége Oo.-nak.
Ha valóban tervezik hogy bemennek véleményem szerint a jelenlegi frontvonap mentén tervezik "befagyasztani" a konfliktust az amerikaiak.Sőt alapból ez lehet nekik a terv így megmaradna a "feszültség" hasonlóan ahogy pl a Koreai konfliktust anno lezárták.Maradék Ukrajnát+Eu-t meg hosszú időre függővé tehetné.Már ha ezt sikerül nekik egyálltalán megvalósítani.De ez csak egy vélemény a részemről.
 

ghostface

Well-Known Member
2010. június 20.
2 886
10 063
113
Ha valóban tervezik hogy bemennek véleményem szerint a jelenlegi frontvonap mentén tervezik "befagyasztani" a konfliktust az amerikaiak.Sőt alapból ez lehet nekik a terv így megmaradna a "feszültség" hasonlóan ahogy pl a Koreai konfliktust anno lezárták.Maradék Ukrajnát+Eu-t meg hosszú időre függővé tehetné.Már ha ezt sikerül nekik egyálltalán megvalósítani.De ez csak egy vélemény a részemről.
Azért az nagyon necces lenne...
Hogy is lenne ez? Az amcsik bemennének egyik nap, aztán másnap mondjuk lelőnének pár Szu-34-est? Ha ez megtörténne, akkor a következő napon az összes amcsi UAV és felderítő gép valid célponttá válna az oroszok számára. Majd azután jönnének az orosz repterek elleni amcsi csapások. Erre válaszul az európai NATO bázisok elleni rakétatámadások orosz részről és így tovább!!!! Egyenes út az eszkalációhoz... Nem jó ötlet!
 

notaricon

Well-Known Member
2016. január 7.
3 710
12 730
113
A MOSZKOVITA NATO (gyezinformacija) (egyeseknek, már egyre kevesebbnek, ébrednek?)

A Nyugat megbénult attól az elképzeléstől, hogy Oroszország Ukrajnában veszíthet


A Nyugat megbénult a gondolattól, hogy mi lesz, ha Oroszország elveszíti az ukrajnai háborút - olvasható a Berliner Zeitung című német lap cikkében.
A kiadvány szerint, amely Philip Breedlove tábornok, a NATO korábbi európai főparancsnoka nyilatkozataira hivatkozik, egyetlen nyugati sem tudja megjósolni, mi fog történni, ha Oroszország vereséget szenved ebben a háborúban.
"Természetesen senki sem tudja pontosan megjósolni, mi fog történni, ha Oroszország veszít.
De ez a félelem sok nyugati politikust megbénít.
Nem tudják, hogyan kezeljék ezt a veszélyt" - mondta Breedlove, olyan perspektívát kínálva, amely bár furcsán hangzik, de nyugati érdekek szempontjából is teljesen értelmes.
Ugyanakkor azonban a Nyugat továbbra is arról biztosítja Kijevet, hogy annyi fegyvert, fegyverrendszert és lőszert ad neki, amennyire csak szüksége van az Oroszország elleni háború folytatásához, bár - mint Breedlove mondja - "minden katonai tisztviselő és elemző ezt a megközelítést helytelennek nevezi".
https://www.triklopodia.gr/λίγο-πριν-την-αυτοκτονία-προετοιμάζο/

A NATO nem tud az álomvilágánál továbblépni?



Kijev 180 fokos fordulatot készít - "Az USA háborúba hurcolt és elhagyott - Rossz oldalt választottunk a konfliktusban"


„300 ezer ukrán halt meg igazságtalanul – a Nyugat lehúzott nadrággal lépett be a konfliktusba
Az ukrán elnök egykori tanácsadója és jelenlegi ukrán elnökjelölt Olekszij Aresztovics bombaerős kijelentéseket tett az USA és V. Zelenszkij ellen.

Arestovich azzal vádolta az amerikaiakat, hogy belerángatták Ukrajnát a háborúba, majd elhagyták azt.
Konkrétan azt mondta, hogy az amerikaiak a kezdetektől fogva azt tervezték, hogy nem erősítik meg eléggé, egészen addig a pontig, amíg reménye lesz a győzelemre.
Amikor az ukrán hadsereg elkezdett belépni Oroszország területére, az amerikai vezetés ürügyre hivatkozva a segélyek megszakítása mellett döntött.

„A vesztes oldalt választottuk – az USA háborúba rántott és elhagyott minket”!
Nyilatkozatainak egy másik pontján Arestovich kijelentette:
„Tudod, mi a legnagyobb tragédiánk? Rossz oldalt választottunk ebben a konfliktusban!”

"A globalisták és a realisták összecsapásában a rossz oldalon fogadunk."
A globalisták a NATO bővítését akarták. A realisták az ukrán semlegességet szorgalmazták a háború elkerülése érdekében.
Ukrajna a globalistákra fogadott, és megsemmisült.
Ukrajna rossz oldalon áll!

Vért ontottunk, hogy az elveszettek táborába kerüljünk."
„300 ezer ukrán halt meg, miért...? Hogy tetszene nekünk a Nyugat? Kinek kellett ez a háború?”

Végül Arestovich elismeri, hogy Amerika nem tud versenyezni Oroszország és Kína ipari hatalmaival a hadianyag-gyártásban!
„17 millió lövedékre van szükségünk, és csak 300 ezret lehet gyártani... Az USA nem, Kína, Oroszország és Észak-Korea igen.
Melyik háborúról és melyik győzelemről beszélünk?
A Nyugat lehúzott nadrággal lépett be a háborúba.
Gúnyt űztek Oroszországból, de az mindent produkál. És még valamit kérdezek a Nyugattól.

300 000 áldozatot tudnak elviselni, ahogy Oroszország állítása szerint. Lehet az EU? Vajon a balti államok?
De Ukrajna egyedül harcol..."

Úgy tűnik, Arestovich és az őt támogató tisztek 180 fokos fordulatot nyitnak Kijevben Moszkva javára...

Alekszej Aresztovics: „300 ezer ukrán halt meg, minek...? Hogy a Nyugat megkedveljen minket? Kinek kellett ez a háború?” pic.twitter.com/Pn8QiKb1c8
— NATO VS KREMLIN (@eduinfotech101) 2023. december 2.

Vannak, akik a vesztes oldalt választják.
Most kellene tanácsot kérni a románoktól...
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 619
17 923
113

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Azért én még emlékszem arra, hogy a háború elején a hiperszuperképzett orosz harckocsizók egy biztosított menetet nem tudtak végrehajtani, szóval vissza lehet venni az aroganciából...
Akkor most mégsem Putyin által kényszerített toprongyos sorkatonák voltak 6 hónapos szerződéssel, és 50 éves használhatatlan tankokkal, hanem "hiperszuperképzett orosz harckocsizók"?
Akkor most melyik propaganda él? Már nem tudlak követni titeket...
 

Foxbat

Well-Known Member
2021. február 28.
314
1 939
93
Azért az nagyon necces lenne...
Hogy is lenne ez? Az amcsik bemennének egyik nap, aztán másnap mondjuk lelőnének pár Szu-34-est? Ha ez megtörténne, akkor a következő napon az összes amcsi UAV és felderítő gép valid célponttá válna az oroszok számára. Majd azután jönnének az orosz repterek elleni amcsi csapások. Erre válaszul az európai NATO bázisok elleni rakétatámadások orosz részről és így tovább!!!! Egyenes út az eszkalációhoz... Nem jó ötlet!

Szerintem ez csak az éppen aktuális narratíva váltás. Valamivel meg kell indokolni a támogatást, most, hogy már a nagy, fényes ukrán győzelem nem túl valószínű, finoman szólva.
Ezért most a támogatás lett a kisebbik rossz, mert ha Ukrajna elbukik akkor szerintük egyenes út vezet a 3.VH felé, mert ...(tetszőleges agymenés, hogy épp melyik országot támadják majd meg a gonosz oroszok, mert gonoszak)....

Az USA semmilyen valós áldozatot nem hozott eddig, nem hiszem, hogy most hirtelen megőrülnek. (remélem)
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
KAPOR NÉPMESÉK:

Zelenszkij
helyen és időn kívül

Zelenszkij győzelemről biztosítja az ukránokat...
Ha Oroszország télen bombázni kezd, akkor visszavágunk!
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ma azt mondta az ukránoknak, hogy Kijev "minden esély ellenére" legyőzi Oroszországot és igazságos győzelmet arat, miközben a létfontosságú amerikai katonai és gazdasági segélyek a tét.
Zelenszkij a fenti üzenetet egy szokatlan videón keresztül küldte ma kora reggel, amelyen az látható, amint Kijev utcáin sétál, útban a ma az országban megemlékező fegyveres erők napja alkalmából elesett katonák előtt tisztelegve.
"Nehéz volt, de kitartottunk" - mondta Zelenszkij, aki mobiltelefonnal filmezte magát, miközben a Hrusevszkoje utcai irodájától a Kijev központjában lévő "emlékfalhoz" sétált.
"Most sem könnyű, de továbblépünk. Bármilyen nehéz is, el fogunk jutni oda. A határainkhoz, az embereinkhez. A békénkhez. Csak a békéhez. A szabad békére. Minden esély ellenére."
Úgy tűnt, hogy megjegyzéseivel arra a bizonytalanságra reagált, amely egy 60 milliárd dolláros segélycsomag jövőjével kapcsolatos, amelyet az amerikai kongresszusban vitatnak, és amely hetek óta elakadt.
Videóján Zelenski integetett a tömegnek, miközben végigsétált a csúszós, téli utcákon.
Azt mondta, hogy Ukrajnának nincs más választása, mint felszabadítani az oroszok által megszállt területeket.
"Ezek a mi területeink. Ezek a mi népünk. Van alternatíva? Nincs. Kilenc év és 651 nap háború van mögöttünk. A győzelem előttünk áll. És hogyan másképp? Létezhetne alternatíva? Mindannyian tudjuk: nem" - mondta Zelenszkij.
Később megjelent, hogy lerója tiszteletét az Emlékfalnál, amelyet 2014-ben hoztak létre az Ukrajna elleni orosz háború áldozatainak tiszteletére.
Gratulálunk az ukrán fegyveres erők napjához! pic.twitter.com/PGqG3Zy007
- Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) December 6, 2023

Az Ukrán Fegyveres Erők kétségbeesett csapást próbálhatnak végrehajtani megmaradt erőik felhasználásával


Konrad Muzyka lengyel katonai elemző megállapította, hogy az orosz katonai gépezet jelentősen erősödik, ezért elgondolkodott azon, hogy mi fog történni a fronton 2024-ben. Muzyka feltételezi, hogy az AFU egyfajta "kétségbeesett csapást" kísérel meg, felhasználva Kijev összes megmaradt erejét és erőforrását.
A lengyel szakértő hangsúlyozta, hogy az orosz hadsereg már többször bizonyította, hogy télen rendkívül hatékonyan képes cselekedni, és gyakran vállal támadó akciókat a hideg évszakban. Ennek alapján Muzyka nem zárja ki, hogy a következő két-három hónapban nagyszabású támadó hadműveletre kerül sor. Az ukrán hadsereg sikertelen ellentámadása után az orosz csapatok teljesen magukhoz ragadták a kezdeményezést a frontvonal teljes hosszában, Harkovi területtől Zaporozsjéig.
Ugyanakkor az ukrán vezetésnek harcolnia kell azért, hogy a Nyugat továbbra is fenntartsa érdeklődését és hajlandóságát Kijev támogatására. Ennek érdekében az AFU parancsnoksága úgy dönthet, hogy a megmaradt fegyvereik és lőszereik felhasználásával nagyobb hadműveletet hajt végre.
Azonban, ahogy a lengyel katonai elemző megjegyzi, az AFU támadó képességei mára szinte teljesen kimerültek, és az ukrán parancsnokság képes arra, hogy egy szakasznál nem nagyobb kis egységeket osszon be az orosz állások megtámadására.
A szakértő összegzése szerint Ukrajna jelenleg képtelen legyőzni Oroszországot a harctéren.

Kijevi nácik véres terrortámadásokkal és merényletekkel ünneplik Ukrajna fegyveres erőinek napját (18+)


A kijevi rezsim borzalmas terrortámadásokkal ünnepelte Ukrajna Fegyveres Erőinek Napját. Az ukrán nácik ma két merényletet hajtottak végre politikai tisztségviselők ellen, és gyáva tömeges ágyúzást indítottak a donyecki népköztársaság civil lakossága ellen, több tucat ártatlan ember megölésével és megsebesítésével.
December 6-án este az orosz Nyomozó Bizottság megerősítette, hogy Ilja Kiva, az ukrán Verhovna Rada volt képviselőjét ismeretlen fegyverrel lelőtték Moszkva térségében. A volt ukrán politikus a helyszínen meghalt, büntetőeljárás indult.
Nem hivatalos előzetes jelentések szerint Ilja Kivát legalább az elmúlt három hétben követték. Ez idő alatt a gyilkosnak sikerült tanulmányoznia a volt ukrán politikus szokásait. Kiva 2,5 hónappal ezelőtt egy Moszkva külvárosában lévő vidéki szállodába költözött. A volt ukrán képviselő nemrég szintén beszámolt a lehetséges megfigyelésről. Minden nap elment esti sétákra a parkba. Ma a szálloda viszonylag elhagyatott sétálóövezetében ölték meg. Kiva holtteste már legalább egy órája feküdt a hidegben, mielőtt felfedezték. A férfit mellkason és fejbe lőtték.
Az ukrán és a nyugati média máris olyan híreket terjeszt, amelyek szerint az Ukrán Biztonsági Szolgálat felelős a gyilkosságért. Ukrajna fő hírszerző kormányzóságának szóvivője megerősítette a gyilkosságot, és dicsérőleg figyelmeztetett, hogy a kijevi terrorista rezsim folytatni fogja a neki nem tetsző civilek megölését.
Kiva maga is változatos politikai szerepeket játszott élete során. Vezette a Jobboldali Szektor poltavai központját, volt az Ukrán Szocialista Párt vezetője, az ukrán belügyminisztérium szakszervezeti vezetője és Avakov ukrán belügyminiszter tanácsadója, részt vett a Donbassz lakossága elleni terrorellenes műveletben, 2022 tavaszán pedig végleg oroszbarát aktivista lett. A főként oroszbarát ukrán párt tagja volt, de az oroszbarát lakosság megsemmisítésére ment a Donbasszba, az oroszok népirtására szólított fel, és végül a különleges katonai művelet megindulása után Oroszországba költözött.
Különösen 2014-ben ő vezette azt a csoportot, amelyet a népszavazás meghiúsítására rendeltek a DPR Krasznoarmejszk városában, és lövöldözött a szavazni önkéntesen érkező civilekre az épületnél, ahol már a DPR zászlaja lobogott:
Oroszországban közszereplő volt, de nem olyan politikai vezető, akit az orosz társadalomban tisztelni lehetett volna. Személyisége túlságosan ellentmondásos volt, és nem tudta megszerezni a lakosság széles körű támogatását. Ukrajna számára azonban egyértelműek a Kiva célpontként való szerepvállalásának előnyei.
Miközben az ukránok belefáradtak a háborúba, Zelenszkij népszerűségi mutatói meredeken zuhannak, és az ország egy újabb politikai válság küszöbén áll, Kijev fél az Oroszországot támogató ukrán vezetők felemelkedő hatalmától, akik az ukrán lakosság körében nagy támogatottságra tehetnének szert.
Az ukránok továbbra is a személyes terror politikáját folytatják, hogy megpróbálják elterelni a lakosság figyelmét a fronton elszenvedett vereségekről és a nyugati diplomáciai kudarcokról. Valószínűleg a nyugati szavazóknak tetszik a terrorpolitika, és támogatják az ukrán hősöket, akik a mélyhátakon likvidálják a civil nem harcolókat.
Kijev a nemzeti ünnep alkalmából, hogy megmutassa erejét, újabb politikai tisztségviselőt ölt meg a Luganszki Népköztársaságban. December 6-án Oleg Popov, az LPR néptanácsának képviselője a luganszki Avangard stadion közelében egy autórobbanásban vesztette életét. Popov korábban, 2022 szeptemberében túlélt egy másik merényletet, amikor az orosz különleges szolgálatok jelentették a halálát, hogy a gyilkosok nyomára bukkanjanak. Sajnos a mai napon az áldozat kevésbé volt szerencsés.
A kijevi ünnepnapot a donyecki agglomerációban újabb heves ágyúzási hullámmal is megünnepelték. Az ukrán nácik a civilek elleni mai támadások során szinte az összes rendelkezésre álló fegyvertípust bevetették, beleértve a hagyományos csöves tüzérséget, MLRS-eket, UAV-kat, stb.
Donyeck Bugyonnovszkij, Vorosilovszkij, Kujbisevszkij, Kirovszkij és Petrovszkij kerületei masszív ukrán ágyúzás alá kerültek. A Kirovszkij kerületben ukrán UAV-król többször is számos robbanóanyagot dobtak le civilekre. Ennek következtében hét ember megsebesült. A robbanóanyaggal felszerelt drónok civilekre vadásztak. Áldozataik között voltak a Donyeckteploset munkatársai, akik a Kirov utca mentén lévő létesítményben sürgősségi javítási munkálatokat végeztek, hogy az embereket meleggel lássák el.
A Bugyonnovszkij kerületben a lövések következtében bitumentartályok gyulladtak ki. A hivatalos feladataik ellátására érkező mentőszolgálat munkatársai többször is tűz alá kerültek. Sajnos a kijevi gyáva támadás következtében két tűzoltó meghalt, további 13 ember pedig megsebesült.
Ezenkívül Makejevkát és Gorlovkát is lőtték. Összesen tíz civil sebesült meg ezeken a településeken. Volnovahában és Donyeckben további két civil halt meg.
Az ukrán fegyveres erők napjának kijevi nácik általi megünneplése négy civil halálát és további 30 megsebesülését eredményezte a DPR-ben.

Ceterum censeo, Ucrainem esse delendam. (et accipiters quoque etiam)
 

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
4 804
8 705
113
Tessék? esetleg Hogy mondod?
Talán ezek a szavak melyek nem jutnak hirtelen eszedbe a hosszú, idegenben való tartózkodásod miatt.
( A he? itthon mára elég bunkón hangzik ).
He'? Avagy mit szeretnél mondani? :rolleyes:

FYI ez egy közismert kifejezés itt a fórumon - megnevezhetetlen forumtarsunk nyomán -, érthetetlen hülyeségre utal, és szándékosan használjuk... No persze, ha a haditechnikai részbe is bejarnal, akkor tudnád. :p

Makk elvtársra ráférne egy kis nyugtató,kedves módik. :(
Oh, nezd, előkerült egy házmester... a napi tobb flekknyi egybites orosz gyezinformacija persze nem zavarja. Mondjuk érthető, az túl egyértelmű, nincs hazmester-erteke. :p
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 110
24 882
113
Szerintem ez csak az éppen aktuális narratíva váltás. Valamivel meg kell indokolni a támogatást, most, hogy már a nagy, fényes ukrán győzelem nem túl valószínű, finoman szólva.
Ezért most a támogatás lett a kisebbik rossz, mert ha Ukrajna elbukik akkor szerintük egyenes út vezet a 3.VH felé, mert ...(tetszőleges agymenés, hogy épp melyik országot támadják majd meg a gonosz oroszok, mert gonoszak)....

Az USA semmilyen valós áldozatot nem hozott eddig, nem hiszem, hogy most hirtelen megőrülnek. (remélem)
az USA egymaga csak elb@szott csöves országok ellen jampi ,egyébként ha valami komolyabbat kell mozdulni,szépen finoman bebújik a szövetségi rendszere mögé * -

/már most kiemelném ,hogy ha ez a fenti csillagozott rész nem tetszik valakinek,pl a "mesternek", nyugodtan nevezzen meg egy olyan 20-ik századi háborút amit az USA egyedül a szövetségi rendszere nélkül vívott meg 1945 után,és ahol nem valami banánköztársaság volt az ellenfele .. kiváncsian várom !!! /

-szóval véleményem szerint nem,nem fogja meglépni az USA,nem fog valós áldozatot hozni, ahhoz nincs elég vér a f*..ba,legfeljebb ilyen felpolírozott bohócokat küldenek majd megint maguk elött mint a lengyelek, akik a turboukránok után sztem esélyesek erre.. baltiakat nem említem,mert nem képviselnek számottevő erőt.

az USA az esetek 99,99%-ában inkább egy csendes uszító,vagy a távolból bombázgató,tengerekről rakétázgató típusú simlis, sumák,szarkavaró bár kétségtelen,hogy az ideális bolondot mindig megtalálják a céljuk elérése érdekében,kérdés viszont az,hogy az európai emberek mennyire motiváltak ha meg kell halniuk egy másik országért ?

(szerintem semennyire .. egy lengyel nem fog egy szlovákért,egy szlovák nem fog egy magyarért, egy román se egy bulgárért, meg mi sem fogunk egyikért sem .. de lehet én gondolom rosszul és van olyan idióta aki mégis)

ez egyfajta "kofalárma" az USA részéről,hogy a fegyveriparukat/hazai gazdaságnak ezt a szegmensét felpörgessék,hiszen az egész mutatvány ezt szolgálta ..

elküldetni a német "csodafegyvereket" (az európai NATO piac tekintélyes részét uralták) a háborúba, ott ezeket szépen lebőgetni,majd a megrendült bizalom miatti piaci rést kitölteni, ezt is remekül megoldották,minden a terv szerint működött

.. nincs statisztikám de érdekes lenne megnézni hogy a kezdetekhez képest mennyit változott mondjuk a németfegyveripar gyártóinak az indexe, és mit ad Isten "véletlenül" pont az Abrams tankok nem kerülnek tűzvonalba,amiből majd jól be lehet vásárolni a nyugateurópai kiürült készletek helyett, illetve mivel elég sok fölös hadianyag van az USA-ban ez is remek lehetőség lesz a csatlósoknak,hogy a kiürített készleteiket Samu Bácsi nagylelkűségének köszönhetően pótolhassák.

nem kell gyártási kapacitás (úgyis kiderült hogy kb a bányászbéka segge alatt van Európában),és Samu bratyótól megrendelhető készletről a pótlás ..

nemmondom hogyígy lesz,de most így gondolom.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 649
113
Simplicius újabb szösszenete:

Nincs abban némi ellentmondás, hogy az oroszok nem érték el céljukat Ukrajnában, de egyébként egész Európát fenyegetik. És ennek örvén próbálják beijeszteni Közép-Kelet-Európa országait.
És egy csomó zavaros elképzelést dobnak be a köztudatba az ukránok. Ezek közül a legelképesztőbb számomra: "Összehangoltnak tűnő erőfeszítésben most minden nyugati shill sarokról sarokra fürkészi mindazt, ami akár csak távolról is hasonlíthat Oroszország feltételezett Európa-ellenes „terveire”. Például Anton Gerascsenko közzétette ezt (In what seems a coordinated effort, every Western shill is now scrounging corner to corner for anything that can even remotely resemble some clue of Russia’s putative ‘designs’ against Europe. For instance, Anton Gerashchenko posted this Soloviev episode) , amely Szolovjov-epizód állítása szerint orosz terveket fogalmaz meg, hogy teljesen felforgassaa Európát, újjáteremtve egy különleges osztrák-magyar zónát."
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 791
9 291
113
@meszike91
Ennyire nem lehetsz buta, hogy ilyen magas labdát adsz a fórumozóknak.
Akkor csapjátok le!
Ukrán kapituláció lesz a vége, nem béketárgyalás.
Tegyük fel hogy igazad van. Akkor viszont a teljes Ukrajna feletti uralom lesz az oroszok célja, mint ahogy korábban is írtam. Ukrajna legfeljebb bábállam lehetne.
Akkor majd a német kancellár, meg a francia elnök lesz a garancia,hogy az ukránok nem gyilkolják tovább a civileket, már 2x nagyon bejött, biztos jó lesz harmadszorra is.
Ez kész,b+....
:D
Az oroszok mit csináltak amikor el akartak tőlük szakadni? Groznij ostroma meg van? Ahhoz képest Donyeck teljes épségben van. Az oroszok azok akik egész városokat töröltek el, itt ők a népirtók.
Mint a minszki megállapodást, kábé annyira?
Kábé.
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 994
12 058
113
He'? Avagy mit szeretnél mondani? :rolleyes:

FYI ez egy közismert kifejezés itt a fórumon - megnevezhetetlen forumtarsunk nyomán -, érthetetlen hülyeségre utal, és szándékosan használjuk... No persze, ha a haditechnikai részbe is bejarnal, akkor tudnád. :p


Oh, nezd, előkerült egy házmester... a napi tobb flekknyi egybites orosz gyezinformacija persze nem zavarja. Mondjuk érthető, az túl egyértelmű, nincs hazmester-erteke. :p
Igen, ez egy közismerten tahó, lekicsinylő megszólítás, amelyik a használóját minősíti.