[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Az első megerősített „Késölést” Ukrajnában rögzítették.

Az orosz Szpecnaz különleges erői mélyen behatoltak az ukrán védelembe, kiiktatták a járőrt és felrobbantották a fegyverraktárt!

"Csendes halál" késsel
Az első orosz csoport likvidálta az ukrán járőrt, a másik pedig egészen mélyen behatolt az ukrán védelembe, és megsemmisítette a lőszer- és a fegyverraktárakat.
A műveletet egy drón rögzítette, és továbbította a műveleti központba.

Videó az ukrán járőr kiiktatásáról:
https://warnews247.gr/wp-content/uploads/2023/12/15-10.mp4?_=1

Pontosabban, a "Nyugat" csapatcsoport orosz különleges erőinek egy csoportja mélyen behatolt az ukrán fegyveres erők védelmébe Kupjanszkban, hogy megsemmisítse az ukrán hadsereg kézilőfegyver-raktárát.
A csapatnak sikerült behatolnia az ukrán csapatok hátába, összegyűjteni a szükséges információkat, felrobbantani a fegyverraktárt, és biztonságosan, sérülések nélkül visszatérni bázisára.
A művelet részleteit nem hozzák nyilvánosságra, csak annyit tisztáznak, hogy a raktárban kézilőfegyverek voltak, és az érintkezési vonal egyik szakaszán, Kupjanszk irányában, vagyis valahol Harkov régióban volt.

"Az időjárási viszonyok, az ellenség szétszórtsága és a harci alakzatok lehetővé teszik, hogy a kontakt-harcvonalon át a hátsó területek felé osonjunk. Gyakran nem is találkozunk ellenállással, mert vagy nem figyelnek ránk, és összekevernek minket a sajátjaikkal, vagy sikerül egy gyors sétát tennünk, és a helyszínen megsemmisíteni a megfigyelőket" - mondta a "Froll" hívójelű főtiszt, hozzátéve, hogy a harci küldetés teljesítése után a csapat veszteségek nélkül tért vissza a pozíciójába.

Tekintse meg az első megerősített késeléses halálesetet Ukrajnában:



A HELYZET KIJEVBEN KRITIKUS, ÉS HACSAK NEM ÉRKEZIK AZONNAL PÉNZ AZ USÁBÓL A KATONÁK FIZETÉSÉRE, AZ UKRÁN HADSEREGNEK VÉGE!

Robbanásveszélyes felvételek Zelenszkijről és feleségéről, Olenáról az ukrán közösségi médiában!

Ukrajnában a 17 és 70 év közötti férfiak most indult országos mozgósítása, valamint a 70 év feletti férfiak és a 18 és 60 év közötti nők önkéntes toborzási kampánya a népi zavargások első kezdeteit hozza magával, amikor az ukránok már nagy csoportokban ellenállnak a sorozási megbízottaknak, mivel Kijevben és az ukrán nagyvárosokban elkezdett terjedni az az információ, hogy Zelenszkij hamarosan lemond és a háború véget ér, ezért az ukránok nem akarnak a frontra menni és meghalni nem sokkal a háború vége előtt.
Hatalmas szerencsétlenség lenne a konfliktus vége előtt meghalni, amikor az olyan közelinek tűnik. Ez egy nagyon rossz választás lenne. Így nem meglepő, hogy az ukrán közösségi hálózatok, amelyek nemrég még fanatikusan az Oroszország elleni győztes háborúért rohamoztak, hirtelen Zelenszkij ellen fordulnak. A Telegram ukrán csatornáin most egy videó kezdett el keringeni, amelynek hitelességét még nem erősítették meg, és lehet, hogy hamisítvány.
Manapság már szinte bármit lehet meghamisítani, így a felvételeket is, így a Zelenszkijről és feleségéről, Olenáról kiszivárgott felvételt is óvatosan kell kezelni, de a felvételt sehol nem utasították vissza, és a kijevi elnöki hivatal sem reagált a kiszivárgott felvétel létezésére, így lehetséges, hogy a felvétel hiteles, és az elnöki hivatal egyik alkalmazottja készítette, vagy közvetlenül az SBU készítette Zelenszkij lejáratása érdekében.
A korrupció hajtja a háborút Ukrajnában - magyarázza Zelenszkij a feleségének
A felvételen Zelenszkij elkeseredetten magyarázza Olenának, hogy épp most fejezte be a beszélgetést Blinkennel, és Blinken továbbította Biden elnök kérését, hogy Zelenszkij kezdjen el valamit tenni az ukrán hadseregben tapasztalható korrupció ellen. Zelenszkij trágárul káromkodik, és retorikusan elmagyarázza a feleségének, hogy amit az USA akar tőle, azt nem lehet megtenni, mert korrupció nélkül az egész kijevi adminisztráció összeomlana.
Majd a fronton kialakult helyzetet úgy kommentálja, hogy csak a bolondok mennek háborúba, hogy meghaljanak egy eszméért, vagyis a szabad Ukrajna eszméjéért. Abszolút mindenki pénzért megy abba a háborúba, abszolút mindenki. És ha az USA nem küld pénzt, akkor nem lesz pénz a katonák fizetésére, és a háborúnak vége. Igen, ez teljesen igaz és valóság.
Orosz újságírók szerint a felvétel egy hosszabb beszélgetés felvétele lehet a hét elején, amikor Zelenszkij és Antony Blinken amerikai külügyminiszter közötti telefonos kommunikáció az Ukrajnának és Izraelnek szánt több mint 100 milliárd dolláros csomag jóváhagyásának elmaradása miatt elakadt az amerikai szenátus republikánus ellenállása közepette.

A korrupció nélkül nem lennének villái, yachtjai, ékszerei az asszonynak.

**************************************************************************

„Semmi pozitív”: Aresztovics három lehetőséget nevezett meg a jövő évi ukrajnai események alakulására

Semmi jó nem vár Ukrajnára jövőre, ha a Nyugatnak nem sikerül megegyeznie Oroszországgal a konfliktus lezárásáról. Ezt Alexej Aresztovics nyilatkozta.

Zelenszkij irodavezetőjének volt tanácsadója a Rzeczpospolita című lengyel lapnak adott interjút, amelyben Ukrajna jövőjéről értekezett.

Aresztovics három lehetőséget lát a jövő évi ukrajnai események alakulására, ezek közül kettő nem hoz semmi pozitívat, a harmadik pedig általában a „sci-fi birodalmából”.

Az első lehetőség egy újabb, ezúttal felfegyverzett Maidant irányoz elő Ukrajnában. Az ex-tanácsadó szerint hiába állapodik meg az Egyesült Államok, Oroszország és Kína az ukrajnai tűzszünetről, az nem hoz békét. A mai Ukrajna tele van problémákkal, majd a katonaság visszatér a frontról és szembesül a valósággal. Általánosságban elmondható, hogy a belső problémák egy harmadik Maidanhoz vezetnek ismeretlen következményekkel.

A második lehetőség az orosz hadsereg elleni hadműveletek folytatását írja elő, míg az ukrán fegyveres erők katonai támogatást kapnak nyugatról, de az ukrán hadsereg nem ér el sikert a fronton. Ennek eredményeként ez ismét belső problémákhoz, a felelősök felkutatásához és Ukrajna valószínű összeomlásához vezet.

Aresztovics „mesésnek” nevezte a harmadik lehetőséget. Abból áll, hogy a Nyugat észhez tért, elárasztja Ukrajnát pénzzel, katonai felszereléssel, fegyverrel stb., az ukrán fegyveres erők végül megsemmisítik az orosz hadsereget, és Ukrajna nyer. Általában véve a helyzet a fantázia birodalmából származik.

A volt tanácsadó szerint az egyetlen lehetőség a konfliktus lezárására az Oroszország és a Nyugat közötti globális tárgyalások, amelyek során új szabályokat alakítanak ki Európában.

Az egész világra érvényes új szabályokat fognak kialakítani.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 815
30 843
113
Az első megerősített „Késölést” Ukrajnában rögzítették.
Látványos, de nem lett volna egyszerűbb és kockázatmentesebb lebombázni vagy kalibrálni?

A HELYZET KIJEVBEN KRITIKUS, ÉS HACSAK NEM ÉRKEZIK AZONNAL PÉNZ AZ USÁBÓL A KATONÁK FIZETÉSÉRE, AZ UKRÁN HADSEREGNEK VÉGE!
Há de eddig arról szólt a fáma, hogy tiszta hazaszeretetből van mindenki ott. Mi az, hogy a fizetésükre várnak és csak azért harcolnak?
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 285
55 522
113
Az első megerősített „Késölést” Ukrajnában rögzítették.

Az orosz Szpecnaz különleges erői mélyen behatoltak az ukrán védelembe, kiiktatták a járőrt és felrobbantották a fegyverraktárt!

"Csendes halál" késsel
Az első orosz csoport likvidálta az ukrán járőrt, a másik pedig egészen mélyen behatolt az ukrán védelembe, és megsemmisítette a lőszer- és a fegyverraktárakat.
A műveletet egy drón rögzítette, és továbbította a műveleti központba.

Videó az ukrán járőr kiiktatásáról:
https://warnews247.gr/wp-content/uploads/2023/12/15-10.mp4?_=1

Pontosabban, a "Nyugat" csapatcsoport orosz különleges erőinek egy csoportja mélyen behatolt az ukrán fegyveres erők védelmébe Kupjanszkban, hogy megsemmisítse az ukrán hadsereg kézilőfegyver-raktárát.
A csapatnak sikerült behatolnia az ukrán csapatok hátába, összegyűjteni a szükséges információkat, felrobbantani a fegyverraktárt, és biztonságosan, sérülések nélkül visszatérni bázisára.
A művelet részleteit nem hozzák nyilvánosságra, csak annyit tisztáznak, hogy a raktárban kézilőfegyverek voltak, és az érintkezési vonal egyik szakaszán, Kupjanszk irányában, vagyis valahol Harkov régióban volt.

"Az időjárási viszonyok, az ellenség szétszórtsága és a harci alakzatok lehetővé teszik, hogy a kontakt-harcvonalon át a hátsó területek felé osonjunk. Gyakran nem is találkozunk ellenállással, mert vagy nem figyelnek ránk, és összekevernek minket a sajátjaikkal, vagy sikerül egy gyors sétát tennünk, és a helyszínen megsemmisíteni a megfigyelőket" - mondta a "Froll" hívójelű főtiszt, hozzátéve, hogy a harci küldetés teljesítése után a csapat veszteségek nélkül tért vissza a pozíciójába.

Tekintse meg az első megerősített késeléses halálesetet Ukrajnában:



A HELYZET KIJEVBEN KRITIKUS, ÉS HACSAK NEM ÉRKEZIK AZONNAL PÉNZ AZ USÁBÓL A KATONÁK FIZETÉSÉRE, AZ UKRÁN HADSEREGNEK VÉGE!

Robbanásveszélyes felvételek Zelenszkijről és feleségéről, Olenáról az ukrán közösségi médiában!

Ukrajnában a 17 és 70 év közötti férfiak most indult országos mozgósítása, valamint a 70 év feletti férfiak és a 18 és 60 év közötti nők önkéntes toborzási kampánya a népi zavargások első kezdeteit hozza magával, amikor az ukránok már nagy csoportokban ellenállnak a sorozási megbízottaknak, mivel Kijevben és az ukrán nagyvárosokban elkezdett terjedni az az információ, hogy Zelenszkij hamarosan lemond és a háború véget ér, ezért az ukránok nem akarnak a frontra menni és meghalni nem sokkal a háború vége előtt.
Hatalmas szerencsétlenség lenne a konfliktus vége előtt meghalni, amikor az olyan közelinek tűnik. Ez egy nagyon rossz választás lenne. Így nem meglepő, hogy az ukrán közösségi hálózatok, amelyek nemrég még fanatikusan az Oroszország elleni győztes háborúért rohamoztak, hirtelen Zelenszkij ellen fordulnak. A Telegram ukrán csatornáin most egy videó kezdett el keringeni, amelynek hitelességét még nem erősítették meg, és lehet, hogy hamisítvány.
Manapság már szinte bármit lehet meghamisítani, így a felvételeket is, így a Zelenszkijről és feleségéről, Olenáról kiszivárgott felvételt is óvatosan kell kezelni, de a felvételt sehol nem utasították vissza, és a kijevi elnöki hivatal sem reagált a kiszivárgott felvétel létezésére, így lehetséges, hogy a felvétel hiteles, és az elnöki hivatal egyik alkalmazottja készítette, vagy közvetlenül az SBU készítette Zelenszkij lejáratása érdekében.
A korrupció hajtja a háborút Ukrajnában - magyarázza Zelenszkij a feleségének
A felvételen Zelenszkij elkeseredetten magyarázza Olenának, hogy épp most fejezte be a beszélgetést Blinkennel, és Blinken továbbította Biden elnök kérését, hogy Zelenszkij kezdjen el valamit tenni az ukrán hadseregben tapasztalható korrupció ellen. Zelenszkij trágárul káromkodik, és retorikusan elmagyarázza a feleségének, hogy amit az USA akar tőle, azt nem lehet megtenni, mert korrupció nélkül az egész kijevi adminisztráció összeomlana.
Majd a fronton kialakult helyzetet úgy kommentálja, hogy csak a bolondok mennek háborúba, hogy meghaljanak egy eszméért, vagyis a szabad Ukrajna eszméjéért. Abszolút mindenki pénzért megy abba a háborúba, abszolút mindenki. És ha az USA nem küld pénzt, akkor nem lesz pénz a katonák fizetésére, és a háborúnak vége. Igen, ez teljesen igaz és valóság.
Orosz újságírók szerint a felvétel egy hosszabb beszélgetés felvétele lehet a hét elején, amikor Zelenszkij és Antony Blinken amerikai külügyminiszter közötti telefonos kommunikáció az Ukrajnának és Izraelnek szánt több mint 100 milliárd dolláros csomag jóváhagyásának elmaradása miatt elakadt az amerikai szenátus republikánus ellenállása közepette.

A korrupció nélkül nem lennének villái, yachtjai, ékszerei az asszonynak.

**************************************************************************

„Semmi pozitív”: Aresztovics három lehetőséget nevezett meg a jövő évi ukrajnai események alakulására

Semmi jó nem vár Ukrajnára jövőre, ha a Nyugatnak nem sikerül megegyeznie Oroszországgal a konfliktus lezárásáról. Ezt Alexej Aresztovics nyilatkozta.

Zelenszkij irodavezetőjének volt tanácsadója a Rzeczpospolita című lengyel lapnak adott interjút, amelyben Ukrajna jövőjéről értekezett.

Aresztovics három lehetőséget lát a jövő évi ukrajnai események alakulására, ezek közül kettő nem hoz semmi pozitívat, a harmadik pedig általában a „sci-fi birodalmából”.

Az első lehetőség egy újabb, ezúttal felfegyverzett Maidant irányoz elő Ukrajnában. Az ex-tanácsadó szerint hiába állapodik meg az Egyesült Államok, Oroszország és Kína az ukrajnai tűzszünetről, az nem hoz békét. A mai Ukrajna tele van problémákkal, majd a katonaság visszatér a frontról és szembesül a valósággal. Általánosságban elmondható, hogy a belső problémák egy harmadik Maidanhoz vezetnek ismeretlen következményekkel.

A második lehetőség az orosz hadsereg elleni hadműveletek folytatását írja elő, míg az ukrán fegyveres erők katonai támogatást kapnak nyugatról, de az ukrán hadsereg nem ér el sikert a fronton. Ennek eredményeként ez ismét belső problémákhoz, a felelősök felkutatásához és Ukrajna valószínű összeomlásához vezet.

Aresztovics „mesésnek” nevezte a harmadik lehetőséget. Abból áll, hogy a Nyugat észhez tért, elárasztja Ukrajnát pénzzel, katonai felszereléssel, fegyverrel stb., az ukrán fegyveres erők végül megsemmisítik az orosz hadsereget, és Ukrajna nyer. Általában véve a helyzet a fantázia birodalmából származik.

A volt tanácsadó szerint az egyetlen lehetőség a konfliktus lezárására az Oroszország és a Nyugat közötti globális tárgyalások, amelyek során új szabályokat alakítanak ki Európában.

Az egész világra érvényes új szabályokat fognak kialakítani.



Na,lehet már a téli nap napforduló ünnepén Orosz zászlót lobogtat a szél a Tisza híd túlodalán?
;):rolleyes:

Ui:ne etessétek őket....
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 843
35 204
113
Látványos, de nem lett volna egyszerűbb és kockázatmentesebb lebombázni vagy kalibrálni?


Az első megerősített „Késölést” Ukrajnában rögzítették.

Az orosz Szpecnaz különleges erői mélyen behatoltak az ukrán védelembe, kiiktatták a járőrt és felrobbantották a fegyverraktárt!

"Csendes halál" késsel
Az első orosz csoport likvidálta az ukrán járőrt, a másik pedig egészen mélyen behatolt az ukrán védelembe, és megsemmisítette a lőszer- és a fegyverraktárakat.
A műveletet egy drón rögzítette, és továbbította a műveleti központba.

Videó az ukrán járőr kiiktatásáról:
https://warnews247.gr/wp-content/uploads/2023/12/15-10.mp4?_=1

Pontosabban, a "Nyugat" csapatcsoport orosz különleges erőinek egy csoportja mélyen behatolt az ukrán fegyveres erők védelmébe Kupjanszkban, hogy megsemmisítse az ukrán hadsereg kézilőfegyver-raktárát.
A csapatnak sikerült behatolnia az ukrán csapatok hátába, összegyűjteni a szükséges információkat, felrobbantani a fegyverraktárt, és biztonságosan, sérülések nélkül visszatérni bázisára.
A művelet részleteit nem hozzák nyilvánosságra, csak annyit tisztáznak, hogy a raktárban kézilőfegyverek voltak, és az érintkezési vonal egyik szakaszán, Kupjanszk irányában, vagyis valahol Harkov régióban volt.

"Az időjárási viszonyok, az ellenség szétszórtsága és a harci alakzatok lehetővé teszik, hogy a kontakt-harcvonalon át a hátsó területek felé osonjunk. Gyakran nem is találkozunk ellenállással, mert vagy nem figyelnek ránk, és összekevernek minket a sajátjaikkal, vagy sikerül egy gyors sétát tennünk, és a helyszínen megsemmisíteni a megfigyelőket" - mondta a "Froll" hívójelű főtiszt, hozzátéve, hogy a harci küldetés teljesítése után a csapat veszteségek nélkül tért vissza a pozíciójába.

Tekintse meg az első megerősített késeléses halálesetet Ukrajnában:



A HELYZET KIJEVBEN KRITIKUS, ÉS HACSAK NEM ÉRKEZIK AZONNAL PÉNZ AZ USÁBÓL A KATONÁK FIZETÉSÉRE, AZ UKRÁN HADSEREGNEK VÉGE!

Robbanásveszélyes felvételek Zelenszkijről és feleségéről, Olenáról az ukrán közösségi médiában!

Ukrajnában a 17 és 70 év közötti férfiak most indult országos mozgósítása, valamint a 70 év feletti férfiak és a 18 és 60 év közötti nők önkéntes toborzási kampánya a népi zavargások első kezdeteit hozza magával, amikor az ukránok már nagy csoportokban ellenállnak a sorozási megbízottaknak, mivel Kijevben és az ukrán nagyvárosokban elkezdett terjedni az az információ, hogy Zelenszkij hamarosan lemond és a háború véget ér, ezért az ukránok nem akarnak a frontra menni és meghalni nem sokkal a háború vége előtt.
Hatalmas szerencsétlenség lenne a konfliktus vége előtt meghalni, amikor az olyan közelinek tűnik. Ez egy nagyon rossz választás lenne. Így nem meglepő, hogy az ukrán közösségi hálózatok, amelyek nemrég még fanatikusan az Oroszország elleni győztes háborúért rohamoztak, hirtelen Zelenszkij ellen fordulnak. A Telegram ukrán csatornáin most egy videó kezdett el keringeni, amelynek hitelességét még nem erősítették meg, és lehet, hogy hamisítvány.
Manapság már szinte bármit lehet meghamisítani, így a felvételeket is, így a Zelenszkijről és feleségéről, Olenáról kiszivárgott felvételt is óvatosan kell kezelni, de a felvételt sehol nem utasították vissza, és a kijevi elnöki hivatal sem reagált a kiszivárgott felvétel létezésére, így lehetséges, hogy a felvétel hiteles, és az elnöki hivatal egyik alkalmazottja készítette, vagy közvetlenül az SBU készítette Zelenszkij lejáratása érdekében.
A korrupció hajtja a háborút Ukrajnában - magyarázza Zelenszkij a feleségének
A felvételen Zelenszkij elkeseredetten magyarázza Olenának, hogy épp most fejezte be a beszélgetést Blinkennel, és Blinken továbbította Biden elnök kérését, hogy Zelenszkij kezdjen el valamit tenni az ukrán hadseregben tapasztalható korrupció ellen. Zelenszkij trágárul káromkodik, és retorikusan elmagyarázza a feleségének, hogy amit az USA akar tőle, azt nem lehet megtenni, mert korrupció nélkül az egész kijevi adminisztráció összeomlana.
Majd a fronton kialakult helyzetet úgy kommentálja, hogy csak a bolondok mennek háborúba, hogy meghaljanak egy eszméért, vagyis a szabad Ukrajna eszméjéért. Abszolút mindenki pénzért megy abba a háborúba, abszolút mindenki. És ha az USA nem küld pénzt, akkor nem lesz pénz a katonák fizetésére, és a háborúnak vége. Igen, ez teljesen igaz és valóság.
Orosz újságírók szerint a felvétel egy hosszabb beszélgetés felvétele lehet a hét elején, amikor Zelenszkij és Antony Blinken amerikai külügyminiszter közötti telefonos kommunikáció az Ukrajnának és Izraelnek szánt több mint 100 milliárd dolláros csomag jóváhagyásának elmaradása miatt elakadt az amerikai szenátus republikánus ellenállása közepette.

A korrupció nélkül nem lennének villái, yachtjai, ékszerei az asszonynak.

**************************************************************************

„Semmi pozitív”: Aresztovics három lehetőséget nevezett meg a jövő évi ukrajnai események alakulására

Semmi jó nem vár Ukrajnára jövőre, ha a Nyugatnak nem sikerül megegyeznie Oroszországgal a konfliktus lezárásáról. Ezt Alexej Aresztovics nyilatkozta.

Zelenszkij irodavezetőjének volt tanácsadója a Rzeczpospolita című lengyel lapnak adott interjút, amelyben Ukrajna jövőjéről értekezett.

Aresztovics három lehetőséget lát a jövő évi ukrajnai események alakulására, ezek közül kettő nem hoz semmi pozitívat, a harmadik pedig általában a „sci-fi birodalmából”.

Az első lehetőség egy újabb, ezúttal felfegyverzett Maidant irányoz elő Ukrajnában. Az ex-tanácsadó szerint hiába állapodik meg az Egyesült Államok, Oroszország és Kína az ukrajnai tűzszünetről, az nem hoz békét. A mai Ukrajna tele van problémákkal, majd a katonaság visszatér a frontról és szembesül a valósággal. Általánosságban elmondható, hogy a belső problémák egy harmadik Maidanhoz vezetnek ismeretlen következményekkel.

A második lehetőség az orosz hadsereg elleni hadműveletek folytatását írja elő, míg az ukrán fegyveres erők katonai támogatást kapnak nyugatról, de az ukrán hadsereg nem ér el sikert a fronton. Ennek eredményeként ez ismét belső problémákhoz, a felelősök felkutatásához és Ukrajna valószínű összeomlásához vezet.

Aresztovics „mesésnek” nevezte a harmadik lehetőséget. Abból áll, hogy a Nyugat észhez tért, elárasztja Ukrajnát pénzzel, katonai felszereléssel, fegyverrel stb., az ukrán fegyveres erők végül megsemmisítik az orosz hadsereget, és Ukrajna nyer. Általában véve a helyzet a fantázia birodalmából származik.

A volt tanácsadó szerint az egyetlen lehetőség a konfliktus lezárására az Oroszország és a Nyugat közötti globális tárgyalások, amelyek során új szabályokat alakítanak ki Európában.

Az egész világra érvényes új szabályokat fognak kialakítani.

Há de eddig arról szólt a fáma, hogy tiszta hazaszeretetből van mindenki ott. Mi az, hogy a fizetésükre várnak és csak azért harcolnak?
innét látszik mekkora hírértéke van egy késelésnek a háborúba. valakivel vitatkoztam hadikésekről hogy miért is fölösleges igendrága hadikéseket rendszeresíteni minden bakának... na akivel vitatkoztam nemtudom már ki volt üzenem hogy született egy újabb precedens az iraki usa katona után aki arra használta a hadikést amire elvileg való és hogy véleményem szerint továbbra is egy tök fölsleges pénzkidobás lenne mindenkinek rendszeresíteni. egy bugylibicska vagy szalonnázókés 1000x többet ér még mindig de sokkal inkább egy MULITIFOGÓ.űés a sarokbaszórítanak és nincs más lehetőség mint késsel harcolni a gépkarabélyosok ellen opcióra még mindig nem láttam nagyon rambó példát ennyi ember halála után sem.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 092
82 745
113
Fehéroroszország átadja a Burevesztnyik-MK drónjait Oroszországnak a különleges katonai műveleti övezetben végzett munkára.

▪Felszálló tömeg, kg - 320;
▪Maximális sebesség, km/h - 250;
▪Munkamagasság-tartomány, m - 200-5000.

Garantált információ átadás és kommunikáció 290 km-ig, a jel késleltetése gyakorlatilag hiányzik. 10 üzemóra alatt több mint 1000 km-t képes megtenni a drón. A drón irányított és nem irányított rakétafegyverek formájáhttps://sun6-21.userapi.com/impg/Zt...e3d336ba81b62db83e3b1cd76bc9f51&type=albumban is képes terhelést hordozni.

A "Burevestnik-MK" egyformán sikeresen képes végrehajtani mind a csapásmérő, mind a felderítő (a kapott információk azonnali továbbításával a parancsnoki állomásokra) küldetést az SVO zónában.


0TzoYdNKbbo.jpg
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 488
18 486
113
Azt szeretem benned, hogy a hülyeség szorgalommal párosul, és nem elég neked, ha csak egyszer égeted le magadat, újra és újra kezded. Mint írtam több linket kaptál, valóban ez volt az egyik:
Itt még mindig hegesztőpálcáztál, mert szerinted a wolfram alapú páncéltörés csak karbidos lehet...
Erre adtam a fenti linket. De neked az hegesztőpálca... Hiába írtam forrással, hogy amúgy L23-as britt nyíl is ebből készült...
Mit ír a link? 90W-6Ni-4Cu vagyis 90% wolfram, 6% nikkel és 4%réz.
Ez volt utána a másik link, amit nem idéztél be későbbi hozzászólásból:
Itt is a gyengébb szellemi képességű embereknek oda írták, hogy konkrétan miről van szó.
Az egyik anyagösszetétel itt is: 90% wolfram, 6% nikkel és 4%réz :rolleyes:
Itt pedig a hegesztőpálcák amiket gyártanak:


Az ukrános kérdéseimen meg lazán átsiklottál. Tudom kellemetlenek, de szerintem nem annyira, mint amit most ismét leművelsz :D

Ez már az utólagos mentegetőzésed.
;)
Miután láttad, mekkora baromságot tettél be, nagy pofával.


Az ukrán háborúról ugyanaz a véleményem, mint korábban:
Putyin nem tudja elérni céljait, az ukránok sikeresen akadályozzák.
Putyin sehogy sem képes már elfoglalni Ukrajnát, mert az ukrán népet ellenségévé tette.
Nem zselé, nem a szélsőségesek már Putyin ellenségei (mint korábban), hanem egy 30-35 milliós (korábban nem létező) nemzet. Akitől pont annyira nem lehet elvenni a hazáját, mint az orosz testvérnépétől, amiből Putyin kiközösítette őket ezzel az elbaszott háborújával.
Ez az igazi patt helyzet. :)
A testvérnépek értelmetlen háborúja Putyin birodalmi céljaiért.

Innentől, hogy melyik donbasszi falu kinek a kezén van, lényegtelen.
Az a fontos, hogy Ukrajna SOHA nem lesz már az orosz birodalom része.
Nekünk magyaroknak ez jó, de jobb lenne, ha a menekültek vissza térhetnének kelet-ukrajnába, hogy ne Kárpátaljára telepítsék őket. Ezért alapvető érdekünk, hogy a megszállt területekről, vagy azok minél nagyobb részéről kiverjék Putyint.

Putyin van olyan öntelt, hogy a semmiért (önző birodalmi álmaiért) gyilkoljon oroszokat, ukránokat, csak, hogy minél később derüljön ki, mekkora történelmi bukás ez a háború az orosz népnek, Oroszországnak.
Ezzel az USA és a nyugati világ malmára hajtja a vizet, akik kihasználják Putyin birodalomi gőgjét: Oroszországot alaposan meggyengítik, elszigetelik és gátolják fejlődését, ezzel csökkentik befolyását és erejét. Minél tovább tart Putyin ámokfutása, annál inkább.

Az orosz propaganda szürcsölése hiú álmokat ébreszt az ábrándos lelkű, könnyen megvezethető Putyin hívőkben. ;)
Az orosz erő darálódása egyre biztosabbá teszi Putyin stratégiai vereségét. Hisz stratégiai céljait a pirusszi győzelmek nem hozzák közelebb, a veszteségek viszont rendesen távolítják.
Ukrajna szerepe továbbra is az, hogy amit Putyin két éve elkezdett, azt ne fejezhesse be. Nem kedvelhető nép az ukrán, nekünk lesz még dolgunk velük, de most Putyint kell, hogy akadályozzák. Azt meg jól teszik.




Nem tudni mikori felvételek, hó még nincs rajtuk, de az orosz jelentős veszteségeket szenved, és az FPV drónok neki is legalább akkora kihívást jelentenek, mint az ukránnak. Az egyoldalú tömeghipnózis, amit itt sokan élveznek, néhányan meg valamiért gerjesztenek, csalóka.



Putyinnak valami eredményt fel kell mutatni február végéig. A dilettáns csinovnyikok, akikkel körbevette magát, elhitetik vele, hogy az ukrán ellenállás hamarosan összeomlik, mert a nyugati támogatás nehezen tartható fenn. Az, hogy ki bírja tovább pénzzel (Putyin vagy a nyugati világ), humán erőforrással, nyilván meghatározónak tűnik. Ahogy kimerül az orosz társadalom, és tartalékok, úgy fogy Putyin esélye, hogy az ukránok gyűlöletét, ellenállását egy hosszabb megszálló háborúban MAJD, A NYUGATI TÁMOGATÁS CSÖKKENÉSÉT és az UKRÁN POLITIKAI ELIT felszámolását követően megtörje. Erre már SEMMI ESÉLYE SINCS.
Sem ideje, sem katonája, sem pénze nem lesz egy több évig, évtizedig tartó ellenséges Ukrajna elleni háborúra. Mert a nyugat MINDIG Putyin ellenségeit támogatja majd, így pénz, fegyver, lesz mindig a fegyveres ellenálláshoz, bármilyen formában is kell Putyint feltartóztatni. Ezt benézte, de nagyon.
Az eredeti elképzelése nem volt rossz, a grúz művelethez hasonló módon, egy gyors, hatékony csapással eltávolítani zselét és egy oroszbarát bábkormánnyal visszaszerezni az Ukrajna feletti befolyást. De ezt elkúrta. Nem kicsit, nagyon. Innen már csak a szenvedés megy a választásokig. Bahmut ide, Marinka oda...
Tök mindegy, a veszteség a lényeg. Az pedig napról napra nő. o_O
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 178
29 129
113
Putyin sehogy sem képes már elfoglalni Ukrajnát, mert az ukrán népet ellenségévé tette.
Érdekes, hogy ez fordítva nem jutott az illetékes elvtársak eszébe. Ukrajna már sosem lesz képes elfoglalni a Donbaszt, mert ellenségévé tette a népet. Ja, hát persze, az volt a cél, h a terület marad, az ellenséggé tett népet meg ki lehet irtani.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
A Grad MLRS legénységének harci munkája az északi katonai körzet övezetében.

"Hagyd abba a prédikálást": Zelenszkij oroszellenes narratívája Latin-Amerikában ellenállásba ütközik.


Volodimir Zelenszkij részt vesz Javier Milei megválasztott elnök beiktatásán. Az ukrán elnök igyekszik szorosabbra fűzni kapcsolatait a globális Déllel, de Kijev közeledése Buenos Aireshez nem fog segíteni neki abban, hogy megnyerje a latin-amerikaiak szívét és lelkét - írja egy argentin lap.
Zelenszkij jelenlétét Buenos Airesben, Javier Milei kormányának beiktatásán Kijev nyilvánvalóan PR-csapásnak tekinti, amelynek célja az ukrán elnök megromlott imázsának helyreállítása, mivel az Ukrajnának nyújtott nyugati támogatás egyre csökken - írja a Pagina 12, egy baloldali argentin kiadvány.
"Ebben az időszakban és az atlanti szövetség kormányainak csökkenő támogatása miatt Ukrajna elsődleges érdeke, hogy a globális dél országainak támogatását megszerezze" - írja Daniel Kersffeld, a Pagina 12 munkatársa.

Kersffeld szerint Zelenszkij legnagyobb reménye, hogy Mileit stratégiai szövetségesnek szerezze meg az Oroszországgal szembeni konfliktusban, amely egy Milei által javasolt ukrajnai csúcstalálkozón elfogadná Kijev irreális "békeformuláját". A tudós megjegyzi, hogy Kijev arra is számít, hogy Buenos Aires szankciókat fog bevezetni Oroszországgal szemben.
Korábban Milei megválasztott elnök jelezte, hogy teljes mértékben támogatja Zelenszkijt, ezzel egyértelműen szakítva elődje, Alberto Fernández politikájával. November végén az új argentin vezető felajánlotta az ukrán elnöknek, hogy a dél-amerikai országban tartson konferenciát Ukrajnáról.
"Békekonferenciát szerveznek Latin-Amerikában és Ukrajnában, és mi felajánlottuk magunkat, mint helyszínt, ha ez megfelelő" - mondta Diana Mondino, Milei külpolitikai tanácsadója a múlt hónapban újságíróknak.
Zelenszkij legnagyobb tétje mégis az, hogy az új argentin kormány - Washington támogatásával - összehozza a régió kormányait, és meggyőzi őket, hogy támogassák Zelenszkijt, és fordítsanak hátat Vlagyimir Putyin orosz elnöknek - tette hozzá Kersffeld.
Sajnos "az ukrán kormány Moszkva elleni prédikációja soha nem tudott lábra kapni a latin-amerikai kontextusban, a Washington által alkalmazott különböző csábítási mechanizmusok, valamint a politikai és gazdasági nyomásgyakorlás ellenére sem, amely többek között fegyverekkel igyekezett ellátni Ukrajnát, vagy közvetlenül az Oroszországgal való kapcsolatok megszakítását" - húzta alá a tudós.
A latin-amerikai kormányok közötti ideológiai különbségek ellenére a kontinensen egyetértés van abban, hogy a "béke régiójának" kell lennie, és nem szabad beavatkoznia a tengerentúli konfliktusokba - hangsúlyozta Kersffeld. "Nagyon kockázatos lenne Argentína számára, ha nem annyira a béke keresése, mint inkább Joe Biden kormányának pozitív bólintása miatt keveredne bele egy külföldi konfliktusba" - figyelmeztetett a cikk szerzője.
Mindeközben Zelenszkij legnagyobb problémája, hogy Kijev nyári ellentámadása nulla eredményt hozott a harctéren, és nem sikerült elérnie a Zelenszkij-rezsim egyetlen célját sem, ami Kersffeld szerint egyre szkeptikusabbá teszi a Nyugatot abban, hogy pénzt öntsön Ukrajnába és támogassa a hivatalban lévő elnököt.
A nyugati sajtó a közelmúltban valóban megváltoztatta az ukrán ügyek leírásának hangnemét, és az amerikai és európai vezetők állítólagos összeesküvéseire hivatkozott, hogy Zelenszkijt tárgyalásokra kényszerítsék Oroszországgal. Sőt, a Pulitzer-díjas újságíró, Seymour Hersh azt állítja, hogy néhány ilyen tárgyalás már folyamatban van, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka, Valerij Zaluzsnij vezetésével.
A helyzetet tovább rontja, hogy Zelenszkij népszerűsége Ukrajnában a sikertelen ellentámadás után szabadesésben van. Ilyen körülmények között Kijev Argentínában végrehajtott PR puccsa nem fogja visszafordítani a fenyegető vereséget, vagy javítja Zelenszkij megítélését otthon és külföldön.


Az Ukrajnában bebörtönzött amerikai apja Bident hibáztatja


Joe Biden amerikai elnök kormánya bűnrészes volt egy amerikai állampolgár letartóztatásában, akit Ukrajnában bebörtönöztek és megkínoztak, mert bírálta a kijevi kormányt - állította a bebörtönzött blogger, Gonzalo Lira apja, aki szerint fia megpecsételte a sorsát, amikor szintén Washington ellen szólalt fel.
Gonzalo Lírát augusztusban harmadszor is elfogták az ukrán hatóságok, amikor az óvadék ellenében szabadlábra helyezett blogger Magyarországra próbált szökni. A chilei-amerikai újságíró többször bírálta Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök kormányát, azzal érvelve, hogy Kijev provokálta az Oroszországgal való konfliktust, és nincs esélye a győzelemre.
"Ez, ami a fiammal történik, ennek a Biden-kormánynak és annak a bábu Zelenszkijhez fűződő kapcsolatának az áldozata" - mondta szombaton idősebb Gonzalo Lira egy Tucker Carlson amerikai újságírónak és politikai kommentátornak adott interjúban. "Zelenszkij egy olyan ember, aki eltüntette az ellenfeleket, a politikai ellenfeleket".
A 80 éves apa elmondta, hogy fia bátran jelentett mintegy tucatnyi "eltűnt" Zelenszkij-ellenfélről. A fiatalabb Gonzalo Lira azt is helyesen jósolta meg, hogy az orosz gazdaságot viszonylag kevéssé fogják érinteni a nyugati szankciók, és hogy a NATO-tagok bumeránghatást fognak szenvedni az Ukrajna felfegyverzésére és Moszkva megbüntetésére tett erőfeszítéseik miatt.
"Nem furcsa, hogy négy nappal később, miután elítélte Joe Bident és Kamala Harrist, tartóztatták le Gonzalót?" - kérdezte az apa. "Miért nem vették őrizetbe korábban? Amikor az előző évben elengedték, ugyanúgy folytatta a háború elleni kritikát". Hozzátette: "Az USA kormánya azzal, hogy hallgat erről a botrányos esetről, bizonyos fokú bűnrészességre, vagy legalábbis Gonzalo letartóztatásának hallgatólagos jóváhagyására utal".
Lira szembeállította a Biden-kormányzat "feltűnő reakcióhiányát" a fia letartóztatására, valamint Washington agresszív erőfeszítéseit Evan Gershkovich, a Wall Street Journal riporterének szabadon bocsátása érdekében, akit márciusban kémkedés vádjával tartóztattak le Oroszországban.
A fiatalabb Lira egy bíróság által kirendelt ukrán ügyvédre támaszkodik, aki nem beszél angolul a jogi védelmében. Közvetlenül augusztusi elfogása előtt arra figyelmeztette hallgatóságát, hogy ha nem sikerül biztonságban bejutnia Magyarországra és politikai menedékjogot kapnia, valószínűleg egy ukrán munkatáborban fog meghalni.


Az orosz fegyveres erők kutató-mentő csoportjának harci munkája.

 

harald

Well-Known Member
2016. november 24.
77
337
53
Na,lehet már a téli nap napforduló ünnepén Orosz zászlót lobogtat a szél a Tisza híd túlodalán?
;):rolleyes:

Ui:ne etessétek őket....
Nem, a Tisza híd túloldalán magyar zászló lobog!

Zelenszkij miért beszél oroszul az asszonnyal? Nem ukrán államfő? Az asszony meg mint egy debil kérdezget közbe. Lehet, hogy kamu a felvétel?
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 285
55 522
113
Nem, a Tisza híd túloldalán magyar zászló lobog!

Zelenszkij miért beszél oroszul az asszonnyal? Nem ukrán államfő? Az asszony meg mint egy debil kérdezget közbe. Lehet, hogy kamu a felvétel?




Amíg az ember fiatal mer nagyot álmodni,én,középkorúként,már az Orosz zászlónak is örülnék,ha az megvan,akkor majd amikor elül a por,lehet Magyar zászlót I oda álmodni.
 

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 460
10 421
113
Nagyobb egy késelésnek a hire a hàborúban mint egy karâcsonyi vásárban. :(
Egy pár drón is elintèzhette volna ezt a feladatot, de ennek a kèselésnek szerintem üzenet jellege is van: Hàjtech ide oda, késsel is meg tudunk benneteket ölni..
Na meg az amerikai védelmi miniszter beszélt arról hogy menjenek elvágni az oroszok torkát hogy ne tudjanak nyugodtan aludni a hátországban se, és gondolom ennek a nyilvánosságra hozatala nem véletlen egybeesés, sőt lehet utána történt az egész megtervezés kivitelezés és nyilvánosságra hozatal ahol egy beszivárgó orosz egység a front mögött "vágja el a torkát" az ukrának tehát késsel megöli. Az oroszok szeretik az ilyesfajta üzeneteket és szimbolikát.
 

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 154
13 566
113
Nagyobb egy késelésnek a hire a hàborúban mint egy karâcsonyi vásárban. :(
Egy pár drón is elintèzhette volna ezt a feladatot, de ennek a kèselésnek szerintem üzenet jellege is van: Hàjtech ide oda, késsel is meg tudunk benneteket ölni..
Csak felhívom a figyelmet arra, mit is mondott Millie tábornok kinek is vágják majd át a torkát az Ami NATO Ukri szuper rambó katonák. Az oroszok nem pofáznak erről, hanem bemutatták gyakorlatban az Amiknak miheztartás végett. ;)
Úgy látom megelőztek a felismerésben. :D