[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Elég temperamentumos megbeszélés volt.


Ha tippelnek kell inkább Orbanékat akarták meggyőzni az ukrán támogatásról mint fordítva. Csak Demokratákkal nincs párbeszéd, míg a Republikánusok fontos szövetségesek.
Néhány dolgot még kiemelnék:

Magyarország szélsőjobboldali miniszterelnökének, Orbán Viktornak a szövetségesei zárt ajtós találkozót tartanak a republikánusokkal Washingtonban, hogy az Ukrajnának nyújtott amerikai katonai támogatás megszüntetését szorgalmazzák.
Egy republikánus forrás szerint a résztvevők közül néhányan, köztük republikánus kongresszusi képviselők, meghívást kaptak a másnapi zárt ajtós megbeszélésekre.
Szerdán a szenátus republikánus képviselői megakadályozták az ukrajnai háború finanszírozását célzó sürgősségi költségvetési törvényjavaslatot.
Putyin legszorosabb szövetségesének tekintették az EU-n belül, és két hónappal ezelőtt Pekingben lefotózták, amint mosolyogva kezet fog az orosz elnökkel.
Tavaly Jessica Anderson, a lobbitevékenységének ügyvezető igazgatója nyilatkozatot tett közzé címszó alatt: "Az ukrajnai segélycsomag Amerikát helyezi az utolsó helyre" címmel. Augusztusban Victoria Coates, a Heritage alelnöke a közösségi médiában posztolt: "Ideje véget vetni az Ukrajnának nyújtott üres, dátum nélküli csekkeknek".
Magyarországot a konzervatív média az Egyesült Államok „ébredésellenes” paradicsomaként és modelljeként tüntette fel. Néhány szélsőjobboldali republikánus, például Kari Lake és Paul Gosar azt mondta, hogy szeretnék, ha a „magyar modellt” átültetnék az Egyesült Államokba, különösen ami a bevándorlási és családpolitikát illeti.
Rohac szerint azonban néhány republikánushoz fűződő jó kapcsolata ellenére „valószínűtlen”, hogy Orbánnak bármiféle befolyása lenne az Ukrajnának nyújtott amerikai finanszírozásra.

Ez a stílus, a Guardian is csak egy vacak bulvárlap, hiába várok többet tőlük.
Ha szerdán a szenátus republikánus képviselői megakadályozták az ukrajnai háború finanszírozását, akkor most mit is kényszerít rájuk Orbán, ami nem valószínű?



Ukrajnai konfliktus: A jövő hadviselésének tanterme? -
BNN Bloomberg

Miközben a világ szeme továbbra is az ukrajnai konfliktusra szegeződik, katonai taktikusok és tudósok egyaránt a modern hadviselés értékes tanulságaiért vizsgálják a kibontakozó eseményeket. A gyors technológiai fejlődés közepette az ukrajnai helyzet visszafejlődött a lövészárok-háborúhoz és a tüzérségtől való nagyfokú függőséghez, ami az első világháború képeit idézi.

A háború kibontakozó fejezetei

A háború különböző szakaszokon keresztül alakult át, kezdve Ukrajna kitartó ellenállásával, majd Oroszország stratégiai elmozdulásával a kimerítő háború irányába, és legutóbb pedig Ukrajna ellentámadásaival. David Petraeus tábornok és Andrew Roberts történész két nemrégiben megjelent publikációjában aprólékosan elemzi ezt az összetett dinamikát. Mindkét szerző hangsúlyozza a stratégiai vezetés kritikus jelentőségét a hadviselésben, és párhuzamot von a történelmi konfliktusokkal, például Vietnámmal, Irakkal és a koreai háborúval.
Vezetői döntések és technológiai innovációk
A könyvek rávilágítanak a technológiai innovációk, például a drónok átalakító szerepére, valamint a vezetői döntések messzemenő következményeire. Petraeus kritikai kommentárjában felveti, hogy az Egyesült Államok Afganisztánból való kivonulása akaratlanul is katalizálhatta Putyin Ukrajnával szembeni agresszióját.
Bölcsesség a múltbeli konfliktusokból
A művek emlékeztetnek a múltbeli konfliktusok időtálló tanulságaira, és óva intenek attól, hogy elhamarkodott következtetéseket vonjunk le a háború kimenetelét illetően. Aláhúzzák Carl von Clausewitz kardinális elvét, miszerint meg kell érteni a háború jellegét, amelybe belevágunk, és óva intenek a téves felfogásoktól, amelyek stratégiai hibákat okozhatnak.
Az Ukrajnában zajló konfliktus - annak emberi áldozataival és geopolitikai következményeivel - hangsúlyozza a béke iránti rendíthetetlen elkötelezettség és a további eszkaláció megakadályozására irányuló összehangolt globális erőfeszítések szükségességét. Ahogy Petraeus tábornok és Roberts történész emlékeztet bennünket, a múlt megértése és az abból való tanulás kritikus fontosságú a jelenlegi és jövőbeli hadviselés kihívásainak kezeléséhez.

Bloombergéknél is megy a félremagyarázás, majdcsak fölébrednek egyszer.



Shalanda Young, a Fehér Ház OMB igazgatója, „Face the Nation”, 2023. december 10.


MARGARET BRENNAN: A kormányzat álláspontjával kapcsolatban a nemzetbiztonsági finanszírozási csomaggal kapcsolatban Shalanda Younghoz fordulunk a Menedzsment és Költségvetési Hivatal (OMB) vezetőjéhez. Jó reggelt neked.
OMB DIRECTOR SHALANDA YOUNG: Nézd, van, tudod, költségvetési álláspontunk, körülbelül egymilliárd dollárunk maradt a saját készleteink feltöltésére. Tehát ez egy politikai döntésen múlik. Kockáztatjuk saját amerikai felkészültségünket, mivel a világ összetettebb? Láttuk. Vagy a Kongresszus biztosítja, hogy meg tudjuk védeni saját nemzetbiztonságunkat, miközben ott vagyunk szövetségeseinkért is, mint Ukrajnáért? Nem kellene vagy vagy, a Kongresszusnak azt kellene tennie, amit többször is kétpárti módon, saját nemzetbiztonságunkat kell finanszíroznia, és gondoskodnia kell arról, hogy ott legyünk szövetségeseink mellett. És egyébként, Margaret, fontosnak tartom tudni, hogy a pénz nagy része, amiről beszéltünk Ukrajnának, itthon marad. A védelmi ipari bázisunk ennek a finanszírozásnak a nagy részét több felszerelés, fegyver, lőszer építésére kapja, ami amerikai munkahelyeket, jól fizetett amerikai állásokat jelent.

Ha csak egymilliárd dollár maradt, akkor Bidé master csak saját zsebből fizetne, vagy a Sörös is benne van?
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 709
14 474
113
Múlt idéző:

Néhány érdekes gondolat a múltból ;)

És mit akarsz ezzel a múltidézővel ?

Amúgy fordítva is megkérdezhetem.

A ti várakozásaitokból mi lett ? Mert arról álmodoztatok, hogy az ukránok a minimum 300 km-es hatótávú, de nagyvonalú esetben az 500 km-es hatótávú változatot kapják, és hogy megfordítja a háború menetét, erre a valóságban 70 - 120 km-re butították le a hatótávját, és az jött be, amit @nyugger kolléga véleményezett előre, hogy az ATACMS az nem lesz több, mint egy glorified Tochka-U :cool:
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 274
68 200
113
Valaki elmagyarázhatná nekem, hogy a láthatóan harcképtelen, általában súlyosan sérült, megnyomorodott, haldokló emberekre drónról gránátdobálás (kivégzés) miért indokolt? Katonailag van-e értelme? Büntetendő-e? Laikusként ui. erősen annak tűnik. Pl. a mi Büntető Törvénykönyvünk szerint a védett személy elleni erőszak tényállása, vagy akár a túlélők megölésére utasítás katonai bűncselekmények játszani látszanak. Gondolom, ezek nemzetközi egyezmények hazai jogrendbe építését jelentik, tehát nem magyar találmányok.
A gyűlöletet értem, de az meg nem válasz a kérdésemre.
Oldaltól független megmozdulások ezek. Ha meg is csinálják, miért érzik a kényszert a közzétételre? Elrettentés?
Egyszer talán jó eséllyel (?) keresni fogják ezeket az embereket, bármelyik oldalon is álljanak. Mégis általánosnak tekinthető, orosz és ukrán oldalról is.
Lehet, hogy már kivesézésre a téma került korábban, ha igen, lemaradtam róla.
Kék karszalag=Banderas...
+ nem hívta a Volgat.

A dolgozó román nép ajándéka az tuti!
Láttam ilyen szallitojarmuvet pár éve.

A Gvardian Kárpátalján.

Hát ha ezek az ukrán EU csatlakozásrol beszéltek tényleg akkor az nem most lesz. ZELI fejét nézve nem az ő életében. https://www.vadhajtasok.hu/2023/12/...on-ratamadt-orban-viktorra-argentinaban-video
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 626
48 248
113
Harc Marinkáért: a város 3%-a maradt az ukrán fegyveres erők ellenőrzése alatt; a helyzet 2023. december 10-ig

Ismét felkerültek az internetre az orosz hadsereg objektív ellenőrzéséről készült felvételek Marinka nyugati külvárosában . Orosz katonaság kitűzte az orosz zászlót az egyik ház romjaira a Poligraficheskaya utca végén .

▪️A videó az orosz fegyveres erők jelentős eredményeit mutatja be a közelmúltban Marinkában. A Printing Street egy enyhe dombon található, így a Shakhterskaya és a Kashtanova utcák fennmaradó szakaszain leegyszerűsödik az előrehaladás. Az ukrán alakulatok nagy részét nyugatra, Georgievkába vonták vissza, de az ukrán fegyveres erők ellenállási helyei maradtak a Kashtanova és a Shakhterskaya utcákon .

▪️És az orosz fegyveres erők vívmányai ezzel nem érnek véget: az orosz csapatok romokban nyomultak előre a Maryinsky-víztározótól északra. Az offenzíva eredményeként több állást foglaltak el a Lesya Ukrainka és az Ivan Franko utcák mentén .

▪️Jelenleg felesleges továbbmenni az északi dombok ellenőrzése nélkül: közvetlenül a párizsi kommün utcája után van egy üres telek, ahol bármelyik egység látható lesz.

❗️A város területének mintegy 3%-a továbbra is az ukrán fegyveres erők ellenőrzése alatt áll.



Szerintem kontraproduktív Zelenszkij erőszakoskodása. Ezt így nem szabad csinálni. Nem tudom, ki tanácsolta neki ezt a lépést, de alapvető pszichológiai ismeretek hiányoztak részéről. Valamikori színészként rá kellett volna erre éreznie. Vagy nagyon kétségbe lehet esve!
 

hózentróger

Well-Known Member
2022. február 25.
694
2 748
93
Szerintem kontraproduktív Zelenszkij erőszakoskodása. Ezt így nem szabad csinálni. Nem tudom, ki tanácsolta neki ezt a lépést, de alapvető pszichológiai ismeretek hiányoztak részéről. Valamikori színészként rá kellett volna erre éreznie. Vagy nagyon kétségbe lehet esve!

Halott ember. Rajta kívül már mindenki tudja. Nem számít mit csinál.
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 137
23 192
113
Igen érdekes a cikk.


Azért ez a mondat mindenkinek meg van?

“Life expectancy in the frontlines in the most intensive conflict zones has at times been as low as four hours for Ukrainian personnel, with local officers reporting death rates of 80-90 percent among units sent to the frontlines.”
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 843
35 204
113
Kék karszalag=Banderas...
+ nem hívta a Volgat.

A dolgozó román nép ajándéka az tuti!
Láttam ilyen szallitojarmuvet pár éve.

A Gvardian Kárpátalján.

Hát ha ezek az ukrán EU csatlakozásrol beszéltek tényleg akkor az nem most lesz. ZELI fejét nézve nem az ő életében. https://www.vadhajtasok.hu/2023/12/...on-ratamadt-orban-viktorra-argentinaban-video
ez az új öko (nagyon ökö) tehergépjármű teljesen zöld (bár néha kis metánk kibocsáljt de határértéken bellül zöldkártya megadásánál a kipufogoszondáztatás amúgy nem ajánlott :D )
 

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
5 064
16 255
113

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 832
47 145
113
Lehet ezt többféleképpen nézni, vagy a haldoklón "segítesz" és nem szenved tovább, mert az ukránok nem viszik ki a sebesülteket, de erre kisebb az esély, mert annak a gránátnak megvan a szerepe a harctéren, nem jótékonykonykodni repűlnek oda. A másik, hogy lehetnek szimulálók akik nem akarnak egy gránátot az arcukba így halottnak vagy súlyos sebesültnek tettetik magukat, de amúgy sincs lehetőségük felmérni egy "sérüllt" katona állapotát, így biztosra mennek.
A bűntetendő rész meg úgy néz ki, hogy az oroszok soha nem fogják kiadni, hogy ki kire mit dobott, belföldön meg elintézik azzal, hogy háború van és az ellenséget likvidálni kell, ami egy háborúban igaz is. Na meg ha ilyen videókkal megtelik a net, nem csak a hősies ukrán győzelmekkel, azzal rombolják a morált és még annyira sem akar senki a frontra menni.
A videón egy nyilvánvalóan kivérzett (ki van fehéredve a vérveszteségtől) a halál szélén álló katona fekszik. Ennek kizárólag propaganda céljai vannak. Az ilyet a legszigorúbban büntetni kell!!! :hadonaszos:
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 494
93 690
113
Egy másik, Mo-al kapcsolatos hír:
zfGWkl9xYUA.jpg
A cikkre reagált Demkó Attila, akit belekevertek. Azota kivették a nevét a cikkből és feltörték a telefonját.

 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 514
79 629
113
Valaki elmagyarázhatná nekem, hogy a láthatóan harcképtelen, általában súlyosan sérült, megnyomorodott, haldokló emberekre drónról gránátdobálás (kivégzés) miért indokolt? Katonailag van-e értelme? Büntetendő-e? Laikusként ui. erősen annak tűnik. Pl. a mi Büntető Törvénykönyvünk szerint a védett személy elleni erőszak tényállása, vagy akár a túlélők megölésére utasítás katonai bűncselekmények játszani látszanak. Gondolom, ezek nemzetközi egyezmények hazai jogrendbe építését jelentik, tehát nem magyar találmányok.
A gyűlöletet értem, de az meg nem válasz a kérdésemre.
Oldaltól független megmozdulások ezek. Ha meg is csinálják, miért érzik a kényszert a közzétételre? Elrettentés?
Egyszer talán jó eséllyel (?) keresni fogják ezeket az embereket, bármelyik oldalon is álljanak. Mégis általánosnak tekinthető, orosz és ukrán oldalról is.
Lehet, hogy már kivesézésre a téma került korábban, ha igen, lemaradtam róla.
Egyetlen szó rá a magyarázat: Háború.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 014
16 342
113
Szerintem kontraproduktív Zelenszkij erőszakoskodása. Ezt így nem szabad csinálni. Nem tudom, ki tanácsolta neki ezt a lépést, de alapvető pszichológiai ismeretek hiányoztak részéről. Valamikori színészként rá kellett volna erre éreznie. Vagy nagyon kétségbe lehet esve!
Ne felejts el, ő csak egy több éves médiás tehetségkutató verseny kiválasztottja az Elnöki pozicióra. Mindent el tud játszani, amire kottát kap, alakításában csak Gréta közelíti meg valamennyire hitelességben. Szemrebbenés nélkül nem mond igazat pld a választásokon ígérte, hogy Ő majd békét köt az oroszokkal (igaz csak azt nem mondta hogy először nyugati támogatással háborúban legyőzi őket).
Neki a lépéseket nem tanácsolják, hanem előírják a kottán, ahogy illik egy proxiUkrán vezetőnek. Kétségbeesésről szó sincs, az egy színészi játék, hiszen szerepéért már milliárd dollár felett van a vagyona az USA-ban (panellakásban kezdte).
 

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
4 591
8 144
113

A cikkre reagált Demkó Attila, akit belekevertek. Azota kivették a nevét a cikkből és feltörték a telefonját.


Mondjuk amit mond, az hulyeseg, ha telefonjat szetcsapjak, akkor jo sansszal a masik ketto linkelt eszkoze is megy vele, ezek nem kulon mukodnek, no meg siman lehet, hogy valamit valamilyen weboldalon vagy attachmentben kapott be, de valoban erdekes egybeeses, siman lehet egy rutin stingray-based hack, Amerikaban evek ota hasznaljak a rendorok: https://theintercept.com/2020/07/31/protests-surveillance-stingrays-dirtboxes-phone-tracking/

(Nem kell amugy messze menni, nekem honapok ota a Chrome masodperceken belul megfagy, ha kinyitom az origo.hu-t, valami egeszen furcsa dolgokat csinal az az oldal; ha lesz idom, majd szetszedem egy sandboxban az unnepek alatt.)
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
"A frontvonalon a legintenzívebb konfliktusövezetekben a várható élettartam időnként akár négy órát is elért az ukrán katonáknál, a helyi tisztek 80-90 százalékos halálozási arányról számoltak be a frontvonalra küldött egységek körében."


Az orosz VDV 8 km-t előrehalad, és belép Rozdolovkába: Csaták az utolsó erőd Szeverszk előtt

Az eddigi legnagyobb orosz előretörés az elmúlt 24 órában
Az orosz ejtőernyősök széles, több mint 8 km széles fronton haladtak előre Szeverszk felé, ami az orosz hadsereg egységeinek eddigi legnagyobb előretörését jelentette az ukrán háborúban.

Az orosz előrenyomulás az ukrán hadsereg összeomlásának következménye: A tartalékok hiánya a lőszerhiánnyal párosulva több km-es visszavonulásra kényszeríti az ukránokat.
Ugyanakkor az Orosz Hadsereg és a különleges erők, valamint a VDV fölényben van a lőszerek és a drónok terén.

Az orosz VDV-k jelenleg heves harcokat vívnak az ukrán 10. Edelweiss hegyi vadászdandár erőivel Rozdolovkában, Szoledartól északra Szeverszk irányába.

Csaták Bahmuttól északra:
Az orosz erők most elsöprik az ukrán gyalogságot:

Az orosz VDV továbbjut Szeverszkbe!


Az orosz csapatok folytatják a támadó hadműveleteket Bahmut oldalain. Az elmúlt 24 órában a VDV jelentős taktikai sikereket ért el Bahmuttól és Szoledartól északra.

Az ukrán fél megerősíti az orosz csapatok előrenyomulását Szeverszk felé.
Az ukrán jelentések különösen azt hangsúlyozzák, hogy az orosz csapatoknak sikerült mintegy 1 km-es mélységig előrenyomulniuk egy 7,65 km széles fronton Rozdolovka falu déli "elővárosaihoz".
Egyes források szerint a VDV belépett a településre, mások ezt cáfolják.

Az oroszok szerint „a front szélessége, ahol a támadás sikeresen halad, már meghaladta a 8 kilométert: Nyikolajevka falu határától a Szuhaja Plotva folyó jobb partjáig Veszeljétől délkeletre. A mélység pedig akár 1,5 km.
Az orosz csapatok tavaly óta nem haladtak előre 8 kilométernél hosszabb fronton ebbe az irányba."

A legfrissebb információk szerint heves harcok dúlnak Rozdolovka déli elővárosában.
Emellett az orosz csapatok tüzérség támogatásával próbálják elérni az azonos nevű vasútállomást.
Az ukrán hadsereg kulcsfontosságú támaszpontként használja ebben az irányban.

Ha az Ukrán Fegyveres Erőknek ez a fellegvára elesik, akkor az oroszoknak lehetőségük lesz támadni Szeverszk felé és Belogorovka irányába is, az ukrán hadsereg oldalát támadva

A szöveg első térképén pirossal van jelölve az orosz erők által megszállt terület.

Ukránok nagy veszteségei az orosz drónoktól:
Az "Ahmat" haderő csecsenjei és a 4. donyecki páncélos dandár támadást indít Klescsejevka ellen:

Az orosz VDV által lefedett terület térképei:

 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 285
55 522
113
Valaki elmagyarázhatná nekem, hogy a láthatóan harcképtelen, általában súlyosan sérült, megnyomorodott, haldokló emberekre drónról gránátdobálás (kivégzés) miért indokolt? Katonailag van-e értelme? Büntetendő-e? Laikusként ui. erősen annak tűnik. Pl. a mi Büntető Törvénykönyvünk szerint a védett személy elleni erőszak tényállása, vagy akár a túlélők megölésére utasítás katonai bűncselekmények játszani látszanak. Gondolom, ezek nemzetközi egyezmények hazai jogrendbe építését jelentik, tehát nem magyar találmányok.
A gyűlöletet értem, de az meg nem válasz a kérdésemre.
Oldaltól független megmozdulások ezek. Ha meg is csinálják, miért érzik a kényszert a közzétételre? Elrettentés?
Egyszer talán jó eséllyel (?) keresni fogják ezeket az embereket, bármelyik oldalon is álljanak. Mégis általánosnak tekinthető, orosz és ukrán oldalról is.
Lehet, hogy már kivesézésre a téma került korábban, ha igen, lemaradtam róla.


Ha figyelembe vesszük az előzményeket,akkor az Oroszok még mindig fehér kesztyűs,öltönyös úriemberek az ukránokkal, ahhoz képest amit azok megengedtek már maguknak a majdantól tavaly februárig.
Amennyiben ezt bármilyen angolszász kisebbséggel szemben tették volna a kedves ukránok, már 8x annyi ukrán civil halott lenne mint katona,de lehet alábecsülöm.


Kék karszalag=Banderas...
+ nem hívta a Volgat.

A dolgozó román nép ajándéka az tuti!
Láttam ilyen szallitojarmuvet pár éve.

A Gvardian Kárpátalján.

Hát ha ezek az ukrán EU csatlakozásrol beszéltek tényleg akkor az nem most lesz. ZELI fejét nézve nem az ő életében. https://www.vadhajtasok.hu/2023/12/...on-ratamadt-orban-viktorra-argentinaban-video


Nahát, kárpátalja még nem volt kalibrálva,ennek fényében kéretik a főni keleti útjait nézni.


Azért ez a mondat mindenkinek meg van?

“Life expectancy in the frontlines in the most intensive conflict zones has at times been as low as four hours for Ukrainian personnel, with local officers reporting death rates of 80-90 percent among units sent to the frontlines.”





Vannak akik nem tanulnak,mi remélem megtanultuk 80 éve, hogy a medve nem játék!