[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 917
87 228
113
Egyszerű. Az lehet hogy az asszony még Zseli kedvéért se tanult meg a kötelezővé tett ukránul rendesen beszélem. Megjegyzem 1990 - től Zselenszkíj megválasztásáig az összes előző elnök is oroszul beszélt, és az összes parlamenti ülés még Majdan után is orosz nyelven szólt hiszen testvérnép az orosszal..Arra most nem térek ki hogy a közterületeken mindenki miért beszélt szívesebben oroszul.
Jellemző Zselenszkíjre is, hogy miután a médiában kezdett kibontakozni a lakótelepi paneléletből, az összes előadott műveit szereplését oroszul tartotta. Választásakor sem tudott rendesen ukránul, a parlamentben is oroszul beszélt , míg az ukránt tanulta. Most meg nyilvános szereplésein a külföldi turnéi során ha oroszul kérdezik, mintha elfelejtette volna azt a nyelvet...

Ezt röviden összefoglalva ehhez kell a pofa, nem a szájharmonikához..
Floridában oroszul tud a dealer, nem ukránul. Zselés nem véletlenül ment el az argentín elnök beiktatási ceremóniájára. Ha puccsolnák, a legjobb helyen van. :)

Mindent bevetnek, hogy meggyőzzenek minket, szavazzuk meg a lóvét. Talán még terror is lesz?

De senki sem akarja beszopni. (Ezt nem is tudtam Ráczról ...):


Most, hogy lassan vége a bulinak, megérte, Ukrajna? Milliók mentek el, haltak/sebesültek meg. Szarabbul álltok és éltek, mint a puccs előtt, ráadásul oda a Krím, oda az ország jó része. Ember, 2012ben EBt rendeztetek! Az arra épült donyecki reptér pusztult el először, és azóta kb. minden más is. Bravó!
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 625
48 240
113
#Összefoglaló 2023. december 11-én reggel

▪️Éjszaka az orosz fegyveres erők rakétatámadásokat indítottak Kijev ellen . Korábban a hiperszonikus „tőrök” működtek: a légiriadó az érkezések után megszólalt. Az ellenség 8 rakétáról számol be. A "Geran" UAV-k egy logisztikai központot találtak el Sznyigirevkában, Nikolaev régióban (a népszavazás eredményeként az oroszországi Herson régió részeként), és robbanásról számoltak be a Kirovograd régióban . Odessza térségében az ellenség is rögzítette a drónjainkat.

▪️Krynkiben ( Kherson régióban) folytatódnak a harcok a partunkon. Az Ukrán Fegyveres Erők ilyen irányú fellépésének hiábavalóságát már az ukrán sajtó is tárgyalja, az ellenséges újságírók az ellenség tengerészgyalogságainak átlagos veszteségeit hozták fel érvként: „A többséget megölik a part felé vezető úton”. Az ukrán fegyveres erők azonban aktívan drónokat használnak, és a Dnyeper partjáról lőnek állásainkra.

▪️A Zaporozsjei Fronton légideszant egységeinket kis csoportokban küldték el ellenséges állások elfoglalására Verbovoje térségében , de az ellenséges FPV drónok körülményei között ezt nem tudták megtenni. Nyilvánvalóvá válik, hogy az LBS-nél minden járművet mobil elektronikus hadviselési rendszerekkel kell felszerelni: az ellenséges drónok súlyosan akadályozzák csapataink manőverét a teljes frontvonalon. Napközben Rabotino és Verbovoy közelében az ellenség rohamcsoportokkal is igyekezett előretörni, a támadásokat kézi lőfegyverekkel és tüzérségi tűzzel hárították vissza.

▪️Marinkán csapataink még tovább haladtak, harcászati sikerüket zászló kitűzéssel jelezték. Az ellenség még mindig a város szélén van, az orosz hadsereg egységei a Maryinsky- víztározótól északra is nyomulnak .

▪️Avdejevszkij irányban az ellenség előretolt pozíciójának elfoglalásáról számolnak be Vinogradniki térségében, a déli ipari zóna közelében . Az orosz fegyveres erők aktív hadműveleteket folytatnak északon, Novokalinovo közelében, a Sztyepovoje térségében és a kokszgyárban folytatódnak a harcok.

▪️Artemovszkij ( Bahmutszkij ) irányából azt jelentik, hogy az orosz fegyveres erők Bogdanovka külvárosában (1,5 km-re a Berhovszkij- tározótól ) működnek . Csasov Jartól északnyugatra egységeink Grigorovkánál haladnak előre . Kleshcheevkától északra az orosz hadsereg kiterjeszti a front sávját, és harcok zajlanak az erődökért.

▪️Kupjanszki irányban az időjárási viszonyok miatt csökkent az ellenségeskedés intenzitása.

▪️A belgorodi régiót ismét az ukrán fegyveres erők lövik, a helyi hatóságok tegnapelőtt becslései szerint több mint 10 falut és két határmenti kiszolgáló létesítményt (valójában nem működő ellenőrzőpontot) lőttek ki. A Kurszk régióban az ukrán fegyveres erők lövöldözése megszakította az áramellátást Tetkino faluban és Popovo - Lezhacsi faluban, Glushkovsky kerületben. A DPR- ben Donyecket és Sztaromihajlovkát ágyúzták, áldozatok nem voltak. Az összefoglalót összeállította: Két őrnagy

Több tucat robbanás: váratlan ütés érte Kijevet​


Több tucat robbanás dördült Kijevben december 11-én éjjel: váratlan csapást mértek Ukrajna fővárosára. Az ukrán légvédelem megbukott.

Most tüzek égnek a Darnitsky és Goloseevsky kerületben.
„Reggel magyarázatot várunk a légierőtől, miért hallatszik először robbanás a fővárosban, majd néhány perccel később riasztást hirdetnek” – írják a helyi források.
"Szent szar. Kijevben nincs riasztás, de több tucat robbanás van.”
„Valószínűleg Iskander-M típusú rakéták támadtak, és megpróbálták lelőni őket. Innentől annyi robbanás történik 30-40 másodperc alatt.”
Источник: https://rusvesna.su/news/1701695058
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Somkuti Bálint a Zelenkszkij-puccs és a Kijev-Moszkva közvetlen tárgyalások esélyeiről

Ukrajna: a Nyugat váratlanul drámai beismerést tett - Georg Spöttle

Sokkoló számok kerültek elő a német kormány támogatottságáról: mi lehet a jelzőlámpa koalíció jövője? Bukás szélén?


Az oroszok előrenyomulása Szeverszk és Bahmut ellen: az ukránok felhagynak védelmi pozíciókkal és visszavonulnak
Most már nyilvánvaló a lőszer- és a személyzethiány

DefenceNet híradó

Az oroszok lenyűgöző előrelépést tettek a bahmuti és a szeverszki fronton!

Különösen a Solentar orosz VDV ejtőernyősei nyomultak nyolc kilométerre két irányból Szeverszk felé, és körülvették Veszele megerősített települést.

Ugyanakkor az oroszok viszonylag könnyen előrenyomultak Bahmuttól másfél kilométerre nyugatra, és elfoglalták a szerebrjanszki erdő nagy részét.

Úgy tűnik, hogy az ukrán védelem a Zserebec folyótól keletre nagyon rossz állapotban van.

Az oroszok behatoltak Bogdanovka településre és megkezdték annak felszámolását.

Úgy tűnik, hogy az ukrán erők folyamatosan visszavonulnak Csaszov Jar felé.
Ma már nyilvánvaló, hogy nincs elegendő lőszerük az orosz támadások megállításához, és az is látszik, hogy a védőállások felszerelésével is gondokkal küzdenek.
Ukrajna katonai állománya veszélyesen sovány.

Az ukrán vezérkar folyamatosan ad át erőket a különböző frontokra, abban a reményben, hogy megakadályozza, hogy az oroszok bármelyiken helyi számbeli fölényben legyenek.
De most a meglévő erők nem elegendőek.

Az orosz hadsereg Krasznojétól (Ivanovszkoje) 1,3 km-re északkeletre, Artyomovszktól nyugatra előrenyomul. Emellett az orosz hadsereg jelentős eredményeket ér el a Szerebrjanszki Erdészetben, ami az ukrán védelemben a Zserebec folyótól keletre kialakult zűrzavarra utal, ami valószínűleg arra utal, hogy…
pic.twitter.com/yrny7C8jwr
— — NÉMET — az idő eldönti – — (@GeromanAT) 2023. december 11.
Úgy tűnik, az AFU visszaesik a Csaszov Jartól keletre lévő csatornába –

Azov (3. rohamdandár) visszaszorul a súlyos veszteségek miatt. (Bahmut déli szárnyán, Klescsejevka környékén)
RF belépett Bogdanovkába, és elfoglalta a Hromovótól ÉNy-i erődítményt.A dolgok…
— — NÉMET — az idő eldönti – — (@GeromanAT) 2023. december 11.

Szeverszki Irányban az orosz csapatok minirohamot indítottak déli irányban, visszaszerezve az elveszett területeket, és a vasútvonal mentén észak felé is nyomultak. Emiatt Veszele faluban az AFU állások egyre inkább ki vannak téve a bekerítés veszélyének.
pic.twitter.com/RxqvvT50vD
— WanderingRusski (@NickKiseliov) 2023. december 10


Nem lehet mindenhol ekkora lőszerhiány, zsákba akarják csalni a muszkákat.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 830
48 519
113
Valaki elmagyarázhatná nekem, hogy a láthatóan harcképtelen, általában súlyosan sérült, megnyomorodott, haldokló emberekre drónról gránátdobálás (kivégzés) miért indokolt? Katonailag van-e értelme? Büntetendő-e? Laikusként ui. erősen annak tűnik. Pl. a mi Büntető Törvénykönyvünk szerint a védett személy elleni erőszak tényállása, vagy akár a túlélők megölésére utasítás katonai bűncselekmények játszani látszanak. Gondolom, ezek nemzetközi egyezmények hazai jogrendbe építését jelentik, tehát nem magyar találmányok.
A gyűlöletet értem, de az meg nem válasz a kérdésemre.
Oldaltól független megmozdulások ezek. Ha meg is csinálják, miért érzik a kényszert a közzétételre? Elrettentés?
Egyszer talán jó eséllyel (?) keresni fogják ezeket az embereket, bármelyik oldalon is álljanak. Mégis általánosnak tekinthető, orosz és ukrán oldalról is.
Lehet, hogy már kivesézésre a téma került korábban, ha igen, lemaradtam róla.
Azt hiszem az a vonat/busz/hajó már elment. Aki figyelte az eseményeket legalább 2022 februárjától (de méginkább 2014től), az megfigyelhette, hogy az ukránok vérgőzössége a kettesbe kapcsolt háború elejétől kezdve elég komolyan átjött: bajonett a szembe, csonkolások, hadifoglyok megkötözése és lábon lövése, stb.
Ezt a gránátos módszert is ők (az ukránok) fejlesztették tökélyre - az oroszok meg másolják, csak már egy nagyságrenddel nagyobbak a lehetőségeik.
A fagyika kb tavaly nyár környékén kezdett láthatóan visszanyalni (snicceres kasztrálás meg a többi). Egyre kevesebb ukrán hadifoglyot fogunk látni, főleg a “nevesített” (turboukrán, nem-mobik) alakulatokból. Ezek a díszpintyek ott, az árokban ki lesznek hallgatva, majd utána lepuffantják őket. Az utóbbi 1-2 hónapban egyébként meg is szaporodtak a gyászjelentések az azovos meg egyéb “hősökről”. Remek élmény lesz majd a kizavart tetjánáknak is…
Milcsakov meg él és virul. Soha nem gondoltam volna, hogy örülni fogok neki, de már örülök.
 

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 345
4 977
113
Na meg az amerikai védelmi miniszter beszélt arról hogy menjenek elvágni az oroszok torkát hogy ne tudjanak nyugodtan aludni a hátországban se, és gondolom ennek a nyilvánosságra hozatala nem véletlen egybeesés, sőt lehet utána történt az egész megtervezés kivitelezés és nyilvánosságra hozatal ahol egy beszivárgó orosz egység a front mögött "vágja el a torkát" az ukrának tehát késsel megöli. Az oroszok szeretik az ilyesfajta üzeneteket és szimbolikát.
Nincs rá infó, hogy szeretik, ellenben alkalmazzák. Ez egy teljesen bevett dolog, lásd Putyin fogadtatását az Egyesült Arab Emirátusokban: ez csak részben szólt Putyinnak, az esemény főként a "nyugat" szarrá alázása volt.
Valaki elmagyarázhatná nekem, hogy a láthatóan harcképtelen, általában súlyosan sérült, megnyomorodott, haldokló emberekre drónról gránátdobálás (kivégzés) miért indokolt? Katonailag van-e értelme? Büntetendő-e? Laikusként ui. erősen annak tűnik. Pl. a mi Büntető Törvénykönyvünk szerint a védett személy elleni erőszak tényállása, vagy akár a túlélők megölésére utasítás katonai bűncselekmények játszani látszanak. Gondolom, ezek nemzetközi egyezmények hazai jogrendbe építését jelentik, tehát nem magyar találmányok.
A gyűlöletet értem, de az meg nem válasz a kérdésemre.
Oldaltól független megmozdulások ezek. Ha meg is csinálják, miért érzik a kényszert a közzétételre? Elrettentés?
Egyszer talán jó eséllyel (?) keresni fogják ezeket az embereket, bármelyik oldalon is álljanak. Mégis általánosnak tekinthető, orosz és ukrán oldalról is.
Lehet, hogy már kivesézésre a téma került korábban, ha igen, lemaradtam róla.
Van az a fájdalom, hogy inkább a halál, mint szenvedni tovább: erre mondják, hogy megváltás. Nem az, de aki már érzett olyan fájdalmat, hogy inkább a halált kívánta, az ezen nem vergődik. Ezek szerint te egy roppant szerencsés fickó vagy: nem okos vagy tapasztalt, de szerencsés.
A fickó a videón egyrészt ukrán, másrészt (ezt erős undorral írom) katona. Elvileg. Láttuk, hogy a háború (avagy különleges katonai művelet, nem kívánt törlendő) elején az ukránoknak nevezett életformák hogyan viselkedtek az orosz foglyokkal, így innentől kezdve nehezen érthető, hogy az oroszok a mai napig miért csinálnak úgy, mint ha az ukránok valami civilizált ellenfélnek számítanának: foglyul ejtik az azovos legalját, aztán még ki/át is adják őket. Kurvára nem vagy köteles betartani a genfi konvenciót olyanokkal szemben, akik nem írták alá és/vagy nem tartják be. Igen, ez azt jelenti, hogy egy ukránnal azt teszel, amit csak akarsz - már persze, ha egy beteg állat vagy, értelemszerűen. (Bárki, aki az ukránokkal szimpatizál, kiírta magát az emberiség kategóriájából.)
A téma mókás része, hogy a Btk.-t rengeteg szubhumán próbálja értelmezni, ami nagyjából azt jelenti, hogy elolvassák a tényállás megnevezését és ezzel ki is fújt a dolog: ezért van az, hogy sokan "gyilkossági kísérlet" (ROTFL) miatt jelentik fel azt, aki a lábukra lépett a buszon. (Belőlük lesznek a nafosok, csak mondom.) A tényállásoknak nem a megnevezése a lényege, hanem a tényállás maga, úgyhogy hagyjuk ezt a "jogászkodást", szánalmas a kísérlet is. Nyilván tök jól hangzik a "védett személy" kifejezés, de talán nem ártana tudni, hogy ki számít annak. Nos, a katona nem. A konkrét videónál maradva van egy kék szalagos csávó, aki mellett ott van a fegyvere: totál legális célpont. Kiváló kollégánk, sniper (nem gúnyolódom, tényleg bírom a srácot) joggal vetette fel, hogy mekkora szar, hogy egy katonát "ledrónoznak", de ez háború, ez ilyen: ledrónozzák, lebombázzák vagy szétlövi a tüzérség. Ez van, katonának lenni szopás, hacsak nem valami tevehajcsárral van konfliktusod, mert akkor lehet, hogy sétagalopp a dolog. Hát ja: ne baszakodj a ruszkikkal, náluk nem az RPG a legdurvább cucc.
Szerintem az ilyet közzé tenni beteg dolog, de lehet, hogy más elrettentésnek szánja, ilyen van és működhet is.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
A videón egy nyilvánvalóan kivérzett (ki van fehéredve a vérveszteségtől) a halál szélén álló katona fekszik. Ennek kizárólag propaganda céljai vannak. Az ilyet a legszigorúbban büntetni kell!!! :hadonaszos:

Utóbbi időben tényleg elszaporodtak az ilyen lassú halált bemutató videók, egyértelműen propaganda, hogy akiket még nem kényszersoroztak jobban ellenálljon, mert ő is így jár.
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 135
23 189
113
Ukrán katonák menekülése az orosz dronok elől
Durva hogy még ők is belássák hogy nem tudják leszedni ezeket ak-val

Egyértelműen a drónok lettek a legkibaszottabb fegyverek az orosz-ukrán döntő kezdete óta, amik ellen sem védekezni nem tudnak a katonák, sem elbújni előlük és már nagyjából 24/7-ben vadásznak velük. Olyan számban vannak jelen, hogy már nem csak drága technikára vagy nagyobb csoportokra, hanem rókalyukakra vagy 1-2 emberre is több drónt reptetnek. Lassan ott vagyunk, hogy a drónok több embert iktatnak ki, mint a tüzérség vagy a katonák kézifegyverekkel.
 

Janika22

Well-Known Member
2018. augusztus 19.
80
650
83
Titkos rakétagyár valahol Oroszországban:

photo-2023-12-08-11-13-35.jpg
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 155
93
Azon kell lassan gondolkodni, hogy 1.5-2 éven belül Zele helyére ki fog kerülni, ha Oroszország megállapodik egy "semleges" ukrajnáról a nyugattal. Nyilván egy Oroszországgal semleges de nyugatias TÁBORNOKRA magas rangú katonára van szükség nem a Klicskóékra (ma ő az ukrán nép Zele pedig az USA), mert minden konfliktus után, ha nem egy szigorú profi statáriális vezetés került egy állam élére ott előbb utóbb újabb polgárháború ütötte fel a fejét: milíciák, hadurak, kiskirályok, fegyverkereskedők, maffia stb. jelentek meg és belharcok alakultak ki rengeteg fegyver a civileknél és sok polgári áldozat. Egy katonának kell a hadsereggel és a Nato (egyes "barátibb" tagállamok misszióban lengyelek magyarok szlovákok) vagy Oroszország (Belarusz) "közös" együttműködésével lefegyverezni az egész lakosságot meg aknamentesíteni a fél országot.

Milyen hülyék az ukránok, hogy volt egy kurvanagy országuk aztán egy Zelének meg az USA-nak hála már nincs és a lakosság fele sincs. Hagyták magukat megvezetni és csesztették az oroszokat. Lehettek volna kereskedelem által kőgazdagok (!) is ha nem iyen velejéig korruptak és nem b.sztatják Oroszországot meg minket is.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Nincs itt semmi hatása Milley őrült lihegésének.

Ez egy feladatorientált csoport, amíg nem végeztek, senki sem lő. A csoport oson, a legcsendesebben, ellhallgattatja az ellenséges őrt, járőrt. Mi még veseszúrást tanultunk, itt nyakvágás. (biztos, hogy van vágás?)


Az ukrán fegyveres erők klescsejevkai erődjének megtámadása a tüzérségi erők által.


A Primorjéből érkező 152 mm-es vontatott "Msta-B" tarack legénysége lőtte az Ukrán Fegyveres Erők erődítményeit Dél-Donyeck irányában.

A tüzérek szerint az ukrán gyalogság maradványai még mindig kitartanak a településen, pincékben és meglévő házakban próbálnak menedéket találni.

A tüzérség az Ukrán Fegyveres Erők erődítményeiben az aktív hadművelet megkezdése előtt, a motorizált lövészegységek rohamosztagai dolgozott a lakott területek megtisztításán.



Az orosz légi erők elfoglalták az ukrán erődöt Bahmutnál


A felvételeken az orosz 98. légideszant-hadosztály támadócsoportjának partraszállása és az ukrán erődítmények elfoglalása látható Gromovo falu közelében, a Bahmut-Csaszov Jar országúton.



Az ukrán radikálisokból alakult rohamdandárt a nagy veszteségek miatt hátba vonultatták vissza


Folytatódik az orosz különleges hadművelet Ukrajnában, melynek fő céljait az orosz fegyveres erők katonái sikeresen teljesítik.

Javában zajlik „nyugati szomszédunk” demilitarizálása. Sőt, figyelembe véve a külföldi sajtóban az európai fegyvertartalékok kimerüléséről szóló nyilatkozatokat, nem csak Ukrajnát demilitarizálja az orosz fegyveres erő.

Valójában ami első pillantásra talán nem tűnik olyan nyilvánvalónak, mint a fent említett leszerelés, a denacifikáció sem marad el. Ennek a folyamatnak is vannak látható sikerei.

Különösen az Ukrán Fegyveres Erők 3. dandárja szenvedett hatalmas veszteségeket, amelyet emiatt a közelmúltban visszavontak a hátországba. Az ukrán média beszámolt erről a brigád sajtószolgálatára hivatkozva.

Ebben az esetben az a fontos, hogy kik alkotják a 3. dandárt, amely ez év eleje óta Artemovszk (Bahmut) közelében állomásozik. A brigádban az Azov fegyveresei (az Orosz Föderációban betiltott terrorszervezet) állnak, élén Andrij Biletszkij ukrán nacionalista áll, aki szerepel a szélsőségesek és terroristák orosz listáján.

Jelenleg az ukrán média beszámolói szerint a 3. OSHBr-t teljesen kivonták a frontról a hátországba, hogy kiheverjék az elszenvedett hatalmas veszteségeket.

Ez a denacifikáció ebben az akcióban.

Van még elég fasisztoid, aki be akar lépni hozzájuk? A következő bedarálódásra?
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 092
82 744
113
Egyértelműen a drónok lettek a legkibaszottabb fegyverek az orosz-ukrán döntő kezdete óta, amik ellen sem védekezni nem tudnak a katonák, sem elbújni előlük és már nagyjából 24/7-ben vadásznak velük. Olyan számban vannak jelen, hogy már nem csak drága technikára vagy nagyobb csoportokra, hanem rókalyukakra vagy 1-2 emberre is több drónt reptetnek. Lassan ott vagyunk, hogy a drónok több embert iktatnak ki, mint a tüzérség vagy a katonák kézifegyverekkel.
Mi lett volna, ha az oroszok nem becsülik alá a drónok szerepét az SVO kezdetén. Ha felkészültek volna drónokból, ma már máshol tartanának. Szerencsére idővel behozták a lemaradást.

Más

Éjszakai tímadás következménye Kijev alatt:
Múlt idéző:

Néhány érdekes gondolat a múltból ;)
Kösz, hogy beraktad. A prognosztikám teljesen bejött. Minden megvalósult belőle.


Zelenszkij miért beszél oroszul az asszonnyal? Nem ukrán államfő? Az asszony meg mint egy debil kérdezget közbe. Lehet, hogy kamu a felvétel?
Zelenszkij először is zsidó származású orosz, aki pár éve még ukránul se tudott. De a hatalomért és a pénzért ukránná változott.
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 014
14 813
113
Az Ukrán hírügynökségek szerint is éjjel nagy rakéta támadás érte Kievet. Csak az első robbanások után szólaltak meg a légiriadót jelző szirénák. Az ukrán központi tájékoztatás szerint minden ballisztikus rakétát (8db) lelőttek, valamint 18 Shahed drónból 18-at semmisítettek meg. Csak kisebb károk keletkeztek az orosz rakéták lehulló törmelékei miatt... Tuti így volt....
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 014
16 342
113
Milyen hülyék az ukránok, hogy volt egy kurvanagy országuk aztán egy Zelének meg az USA-nak hála már nincs és a lakosság fele sincs. Hagyták magukat megvezetni és csesztették az oroszokat. Lehettek volna kereskedelem által kőgazdagok (!) is ha nem iyen velejéig korruptak és nem b.sztatják Oroszországot meg minket is.
Ahhoz dolgozni kellett volna.
Egyszerűbb volt az uralkodó politikus-oligarcha rétegnek elvtelenül kiárúsítani az országuk politikai hatalmát és gazdasági értékeit. Látunk példát erre a világon máshol is, csak ott azért ilyen mértékben ez nem gyakorolják, mert ott is könnyen hadra fogható proxi lehet az országukból ha nem vigyáznak..
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 096
24 709
113
Nincs itt semmi hatása Milley őrült lihegésének.

Ez egy feladatorientált csoport, amíg nem végeztek, senki sem lő. A csoport oson, a legcsendesebben, ellhallgattatja az ellenséges őrt, járőrt. Mi még veseszúrást tanultunk, itt nyakvágás. (biztos, hogy van vágás?)


Az ukrán fegyveres erők klescsejevkai erődjének megtámadása a tüzérségi erők által.


A Primorjéből érkező 152 mm-es vontatott "Msta-B" tarack legénysége lőtte az Ukrán Fegyveres Erők erődítményeit Dél-Donyeck irányában.

A tüzérek szerint az ukrán gyalogság maradványai még mindig kitartanak a településen, pincékben és meglévő házakban próbálnak menedéket találni.

A tüzérség az Ukrán Fegyveres Erők erődítményeiben az aktív hadművelet megkezdése előtt, a motorizált lövészegységek rohamosztagai dolgozott a lakott területek megtisztításán.



Az orosz légi erők elfoglalták az ukrán erődöt Bahmutnál


A felvételeken az orosz 98. légideszant-hadosztály támadócsoportjának partraszállása és az ukrán erődítmények elfoglalása látható Gromovo falu közelében, a Bahmut-Csaszov Jar országúton.



Az ukrán radikálisokból alakult rohamdandárt a nagy veszteségek miatt hátba vonultatták vissza


Folytatódik az orosz különleges hadművelet Ukrajnában, melynek fő céljait az orosz fegyveres erők katonái sikeresen teljesítik.

Javában zajlik „nyugati szomszédunk” demilitarizálása. Sőt, figyelembe véve a külföldi sajtóban az európai fegyvertartalékok kimerüléséről szóló nyilatkozatokat, nem csak Ukrajnát demilitarizálja az orosz fegyveres erő.

Valójában ami első pillantásra talán nem tűnik olyan nyilvánvalónak, mint a fent említett leszerelés, a denacifikáció sem marad el. Ennek a folyamatnak is vannak látható sikerei.

Különösen az Ukrán Fegyveres Erők 3. dandárja szenvedett hatalmas veszteségeket, amelyet emiatt a közelmúltban visszavontak a hátországba. Az ukrán média beszámolt erről a brigád sajtószolgálatára hivatkozva.

Ebben az esetben az a fontos, hogy kik alkotják a 3. dandárt, amely ez év eleje óta Artemovszk (Bahmut) közelében állomásozik. A brigádban az Azov fegyveresei (az Orosz Föderációban betiltott terrorszervezet) állnak, élén Andrij Biletszkij ukrán nacionalista áll, aki szerepel a szélsőségesek és terroristák orosz listáján.

Jelenleg az ukrán média beszámolói szerint a 3. OSHBr-t teljesen kivonták a frontról a hátországba, hogy kiheverjék az elszenvedett hatalmas veszteségeket.

Ez a denacifikáció ebben az akcióban.

Van még elég fasisztoid, aki be akar lépni hozzájuk? A következő bedarálódásra?
reggel láttam egy videót vagy a Telegramon vagy a VK-n valamelyik csatornán .. ott éppen lelépni készülő Azov tagokat mutattak be,legalább is azt ami maradt belőlük, szerintem az irányukba teljesen más az elbírálás mint általában, amin a "munkásságukat" illetően nem is kell csodálkozni.

multidéző kollégának ..

lehet nem kellene azt felemlegetni,hogy ki mit írt a múltban és abból mi valósult meg, vagy kinek jöttek be a számításai,pláne úgy,hogy az ő hozzászólásait visszaolvasva is lenne pár általa beharangozott "prognózis" amit fel lehetne idézni :)

akit érdekel olvassa vissza,én nem generálok ebből vitát,mindenki tévedhet,így ő is .. csak akkor ne hányja ezt másik szemére.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Egyértelműen a drónok lettek a legkibaszottabb fegyverek az orosz-ukrán döntő kezdete óta, amik ellen sem védekezni nem tudnak a katonák, sem elbújni előlük és már nagyjából 24/7-ben vadásznak velük. Olyan számban vannak jelen, hogy már nem csak drága technikára vagy nagyobb csoportokra, hanem rókalyukakra vagy 1-2 emberre is több drónt reptetnek. Lassan ott vagyunk, hogy a drónok több embert iktatnak ki, mint a tüzérség vagy a katonák kézifegyverekkel.

Karabahi háborúnál is ment a menőzés a Bayraktar-ral aztán utólag megállapították mekkora sz*r hatékonysággal dolgoztak.
Itt is raktam be ukrán statisztikát, 1%-ot sem éri el a drónok által megöltek köre, 60+% tüzérségi csapásban hal meg...