[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 871
81 514
113
Egy harkovi lakos arról beszél miért lövik az oroszok a szállodákat Harkovban.

Egy helyi lakos elmondta, hogy az elmúlt hónapokban Harkov összes szállodáját elfoglalták az ukrán fegyveres erők fegyveresei és külföldi tanácsadók.

A harkovi lakos arra kéri más városokból származó polgártársait, hogy ne higgyenek az ukrán hatóságoknak, akik hazudnak, amikor azt mondják, hogy Oroszország civil célpontokat sújt. Min tmondta az ukrán sajtó is az emberek idiótasítását végzi.

✅ A külföldi zsoldosok és NATO-tisztek, valamint az Ukrán Fegyveres Erők fegyveresei által elfoglalt harkovi szállodák jogos pusztítási célpontnak tekinthetők – véli.

p.s. Egy újabb bizonyíték az idiótáknak, -akik az ukrán hazugságokban hisznek-hogy az oroszok nem civileket támadnak.


Más

Fotó a megsemmisült M-TAS vállalatról, amelynek ruháit az ukrán vezetés és a náci zászlóaljak viselik.

Az M-TAS harcászati felszerelést, ruházatot, cipőt stb. gyárt, a termelő létesítmények és a tároló létesítmények megsérültek/megsemmisültek.

Az M-TAS ruházat különösen Ukrajna vezetése körében népszerű. Zelenszkij, Ermak hivatalának vezetője és az ukrán fegyveres erők főparancsnoka viseli.

sZY1MgK6nRg.jpg

6tWrm04RV2o.jpg

BZzDv_Jc87w.jpg


Más

Az ágyútöltelékek megpróbáltak elszökni Zelenszkij vágóhídjáról, de a magyar határon lebuktakt, és ezentúl darált húshoz használják fel őket.

wD7aDSarJu8.jpg
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 497
18 453
113
Azért ezt nézzük egy picit részletesebben, mert így csak a szokásos csúsztatás.
Aki itt két éve védekezik az nem az ukrán egymagában, hanem az ukrán hús és minden más NATO. Az ukrán az első héten legatyásodott, a NATO töltötte fel technikával, a NATO adja a felderítési csinálják (pl. HIMARS).
Hostomel alól úgy tudták "kiverni" az orosz légideszantot, hogy NATO felderítés alapján , NATO által felfegyverzett és kiképzett dandárral várták. Egyedül csak fejreállni tudtak volna. Így is az orosz vonult ki és csak napok múlva érkeztek a kaprok.

Herszon? A NATO által biztosított HIMARS-ok miatt az orosz nagyon bölcsen hátrébb vonta az erőit (ne gyertek itt a "hatalmas győzelem" elméletével, itt még közvetlen harcérintkezés is ritkán volt!) Szóval kérnék egy felsorolást, hogy mit is értek el a kaprok saját erőből a "hadban nem álló" NATO támogatása nélkül?
Így viszont mindjárt árnyaltabb a helyzet, mert az látszik, hogy a "hadban nem álló" NATO lassan erőn felüli támogatása mellett is az orosz halad előre.
Na EZ a MOSFILM "barátom"! :D :D :D Ahogy fogy a kaprok levegője a ti kommunikációtok úgy lesz egyre agresszívabb és elrugaszkodottabb. De hiába próbáltok itt kompenzálni, a valóság ott van kint az árkokban, ahol kapor barátaitok otthagyott tetemei trágyázzák a termékeny ukrán talajt. És EZ a kőkemény valóság "barátom". A többi csak rózsaszínű köd a szemetek előtt...
A csúsztatás ott kezdődik, hogy az ukrán gyenge, a NATO gyenge, az orosz meg erős.

Tehát mindenki gyenge, csak az orosz erős. Viszont az orosz nem ért el SEMMIT két év alatt katonai céljaiból….
Nem érzed milyen átlátszó, amit kényszeredetten magyarázni próbálsz? o_O
A gostomeli kudarcot letagadni, ehhez már vastag bőr kell, olyan jó ruszkis hazugság.
A herszoni vereség lényege, hogy szarrá szedték az ott lévő erőket, akik a harcot megtagadták, de szerinted „bölcsen hátrébb vonta erőit”… :)

Nem mindegy neked, hogy az ukrán vagy a NATO okozza az orosz vereségét? Tök mindegy!
Olyan, mint a 2014 utáni kelet-ukrán helyzet: Tudod, ott is csak a lázadók voltak, meg az ukránok, nem? Vagy volt ott orosz támogatás is? Nem kurva mindegy? Dehogynem! A lényeg hogy ki hogyan áll az eredeti céljai teljesítésével!
Nem tudtad, hogy a háború eredményét így illik nézni?
Kukkants már vissza, mit akart a főnököd két évvel ezelőtt? Abból mit ért el?

Akkor ki az, aki kompenzálni próbál? o_O

Segítek, mennyire álomvilágban ringatod magad, és mennyire szeretsz "kompenzálni", nehogy felébredj:

A "kijevi rakettyázós" során az SBU székházban volt állítólag, legalábbis azóta nem látni nyilvánosan az egyszem kis csendes videóját leszámítva. Sokat mondó, hogy azon a Zelenszkij eligazításon, amin mindenki ott tolongott, Budanov és Zaluzsnij feltűnően nem volt jelen, így okkal feltételezhető, hogy már odaátról nézik a fejleményeket...

:D :D :D


Mindenek előtt leszogezem, egyik oldalon sem állok, nem képviselek semmilyen felet és amit leírok pusztán a civil véleményem.

mit felejtesz el?
igazából az ésszerűséget, mást nem
-annyira fullba nyomod az uki propagandát hogy az már fáj
-Papolsz a sleppeddel itt orosz vereségről, ember , háború van, minden oldalon lesznek buta veszteségek de vereségnek nevezni már most elég erős, főleg annak a tükrében hogy Ukrajna területének több mint 20%-át jelenleg is az oroszok birtokolják.

van egy kuuuurva rossz hírem, azóta eltelt több mint egy év, és háát nem véletlen esnek ki emberek az ablakokon azóta Putyin közvetlen táborából... :)
az orosz ipar sokkal jobban átvészelte a "nagy nyugati szankciókat" amik ugye szerinted biztosan kurvára nagyon működnek
de mivel egy ici-picit konyítok a témához ( ;) ) : a naaagy szankciók csak még erősebbé és ellenállóbbá tette az orosz nemzetgazdaságot , vannak persze kivételek,
pontosan ekkora BS volt mikor azt mondták itt is jóópáran, hogy jajj majd kiürülnek a polcok az oroszoknál, meghogy jajj majd annyi cég hagyja ott őket hogy abba belerokkannak majd,

Na ezaz ami kurvára kétszínűvé válik amikor jönnek a két oldal propagandistái.
Ukrajna réges rég nem létezne ha az első 1 hétben nem kapott volna "hirtelen és meglepetésből" annyi fegyvert Ramsteinből.

Szóval értemén hogy nagyba tud menni a propaganda meg minden de a drog rossz és szerintem tudnál te sokkal szerényebb lenni, nehogy megint beleszaladj egy olyan pofonba mint ami a Lynx topicban volt ( ;) igen, én még emlékszem hogy ott is mekkora hangod volt ám ... :) )
Elsőre ennyi, akármennyire is szeretnék, jobban nem állhatok bele ebbe a dolog, talán így is sok volt, jövhéten kiderül :D
Ne szerénykedj, itt mindenki semleges. :cool: Csak semleges emberek írkálnak ide.

Szomorú, ha azt hiszed, hogy az orosz hadsereg vezetési problémáit megoldják az ablakok…
.
A veszteség fontos. Putyint a veszteség állítja meg, lásd Prigó lázadás. Vagy az is ukrán propi? o_O
Megy is a hazudozás, hogy nincs, meg alig, bezzeg az ukrán…, ez nem propaganda? Vagy te csak innen tájékozódsz? Fura lenne, hisz az orosz már kilőtte a világ összes tankját, négyszer lelőtte az összes repülőt és helikoptert, te ezek alapján hiszed, hogy mennyire győzelem kapujában van? :eek:
Egy gondolat még ide: Ha esetleg sikerülne valami területet "elcsatolni" Oroszországhoz, egyáltalán nem mindegy, hogy 100 ezer vagy több millió orosz életébe került. Legalább is győzelemként értékelni elég nehéz, különösen, ha egyben Oroszország hanyatlása is begyorsul a háború miatt.


egyszerűen a támadásnál magára omlott a korrupt orosz rendszer, az a rendszer ami az orosz védelmi költségvetés 50-70%-át (!) minden évben zsebre tette ahelyett hogy ténylegesen a hadsereg profitált volna belőle
van egy kuuuurva rossz hírem, azóta eltelt több mint egy év, és háát nem véletlen esnek ki emberek az ablakokon azóta Putyin közvetlen táborából...

Szomorú, ha azt hiszed, hogy az orosz hadsereg vezetési problémáit megoldják az ablakok….
:D
az orosz ipar sokkal jobban átvészelte a "nagy nyugati szankciókat" amik ugye szerinted biztosan kurvára nagyon működnek
de mivel egy ici-picit konyítok a témához ( ) : a naaagy szankciók csak még erősebbé és ellenállóbbá tette az orosz nemzetgazdaságot , vannak persze kivételek, nem mondom hogy nincs, lásd pl autómotorok , ja, megesik, de kb majdnem minden elemző 40-60%-os visszaeséssel számolt csak 2022-ben(!) ,ami a valóságban háát csak -2.2% lett .. sőt, 23-ban már ugyanekkora aránnyal bővült az orosz gazdaság

Nem tudom honnan tájékozódsz, de ha „konyítasz hozzá”, akkor biztos tudod, hogy a háborús termelés kompenzálja a gazdaság egyéb területeinek visszaesését. Nyilvánvaló, hogy az orosz gazdaság képes előállítani a háborúhoz a fegyverek jó részét (iráni drón azért jól jött, koreai lőszer is kihúzta őket a szarból). Mivel konyítasz hozzá ezért biztos azt is tudod, hogy Putyin régóta készült a nyugat elleni háborúra, ezért sok pénzt tett félre erre az időre. A gáz és olaj exportbevételeinek csökkentése ennek a tartaléknak a felélését célozza a nyugat részéről. Azért, hogy minél jobban fogyjon a pénzügyi tartaléka, minél rövidebb ideig, minél kisebb intenzitással tudjon háborúzni. De gondolom ezt is tudtad.. Természetesen ez idő, de a látványos része az erőforrásainak elpusztulása a harcmezőn. Ezt tudja az ukrán, tudja a NATO, csak itt a fórumon ez propaganda, hisz az orosz „kifogyhatatlan, mindenből is, ezért legyőzhetetlen”. Az orosz statisztikai adatok szerint a választások előtt valóban jól teljesít az orosz gazdaság… Hogy is teljesíthetne másként putyinválasztás előtt….:cool:

A szankciókkal kapcsolatban szintén megy az orosz hazugság, a fingfestés, hogy „hatástalan, semmi értelme”. Vajon miért ezt a dumát löki az orosz? Miért akarja a nyugati politikusokat és társadalmakat meggyőzni erről, ha egyszer „öngól, lábon lövés”? De ezt te tudod, hisz konyítasz hozzá..
:rolleyes:


pontosan ekkora BS volt mikor azt mondták itt is jóópáran, hogy jajj majd kiürülnek a polcok az oroszoknál, meghogy jajj majd annyi cég hagyja ott őket hogy abba belerokkannak majd, hááát a helyzet az hogy a polcok nagy része tele van áruval ( elég sok képet láttam különböző városok supermarketjeiről)

Ilyeneket én még itt sem olvastam...
Nem tudom miről beszélsz, vagy honnan szeded ezt a sok sületlenséget.


Ukrajna réges rég nem létezne ha az első 1 hétben nem kapott volna "hirtelen és meglepetésből" annyi fegyvert Ramsteinből.

Ez így nem igaz. Egy hét alatt nem sok mindent lehetett átadni, különösen nem eljuttatni a csapatokhoz. Ami miatt ezt hinti a ruszkifos, az az orosz kudarc elfedése Kijev alatt, Harkov mellett. Sokkal könnyebb azt hazudni, hogy valaki galád módon segítette az ellenfelet, mint azt, hogy kibaszottul elkúrták azt a műveletet. Érdekes délen meg ment…

A kezdeti útvesztések nagyon szerény megfogalmazás részedről, tekintve, hogy éppen erről beszélünk. Szerinted „kezdeti útvesztés” az, hogy elfoglalják a terület 30 %-át, majd rövid úton elvesztik annak egy harmadát, közel felét. Ezt követő másfél évben nem tudnak haladni szinte semmit. Ez meg lenne a SIKER? Vagy az majd ezután jön? :D



„Szóval értemén hogy nagyba tud menni a propaganda meg minden de a drog rossz és szerintem tudnál te sokkal szerényebb lenni”

Javaslom nézz magadba szerénység és propaganda ügyben….:)

A Lynx topicot nem értem, ha arra gondolsz, hogy szerintem a Puma jobb gyalogsági harcjármű, mint a Lynx, és ennek hangot is adtam, akkor tartom a véleményem. Mindenben. De más döntés született. Ennek kellemetlennek kellene lenni? Vagy mi ezzel a gond? Mit szeretnél mondani?

Azt érzem, nagyon nagy indulatok dúlnak benned, azért erőlködsz ennyire, de hát ahhoz tényleg valamit hozzá kellene tenni a témához. A ruszkifos szövegen kívül, persze. Mert eddig csak arra futotta, hiába kezdted azzal, hogy te nem állsz semmilyen oldalon….

más

 

fedett_mókus

Well-Known Member
2018. november 25.
3 732
6 585
113
A csúsztatás ott kezdődik, hogy az ukrán gyenge, a NATO gyenge, az orosz meg erős.

Tehát mindenki gyenge, csak az orosz erős. Viszont az orosz nem ért el SEMMIT két év alatt katonai céljaiból….
Nem érzed milyen átlátszó, amit kényszeredetten magyarázni próbálsz? o_O
A gostomeli kudarcot letagadni, ehhez már vastag bőr kell, olyan jó ruszkis hazugság.
A herszoni vereség lényege, hogy szarrá szedték az ott lévő erőket, akik a harcot megtagadták, de szerinted „bölcsen hátrébb vonta erőit”… :)

Nem mindegy neked, hogy az ukrán vagy a NATO okozza az orosz vereségét? Tök mindegy!
Olyan, mint a 2014 utáni kelet-ukrán helyzet: Tudod, ott is csak a lázadók voltak, meg az ukránok, nem? Vagy volt ott orosz támogatás is? Nem kurva mindegy? Dehogynem! A lényeg hogy ki hogyan áll az eredeti céljai teljesítésével!
Nem tudtad, hogy a háború eredményét így illik nézni?
Kukkants már vissza, mit akart a főnököd két évvel ezelőtt? Abból mit ért el?

Akkor ki az, aki kompenzálni próbál? o_O

Segítek, mennyire álomvilágban ringatod magad, és mennyire szeretsz "kompenzálni", nehogy felébredj:



:D :D :D



Ne szerénykedj, itt mindenki semleges. :cool: Csak semleges emberek írkálnak ide.

Szomorú, ha azt hiszed, hogy az orosz hadsereg vezetési problémáit megoldják az ablakok…
.
A veszteség fontos. Putyint a veszteség állítja meg, lásd Prigó lázadás. Vagy az is ukrán propi? o_O
Megy is a hazudozás, hogy nincs, meg alig, bezzeg az ukrán…, ez nem propaganda? Vagy te csak innen tájékozódsz? Fura lenne, hisz az orosz már kilőtte a világ összes tankját, négyszer lelőtte az összes repülőt és helikoptert, te ezek alapján hiszed, hogy mennyire győzelem kapujában van? :eek:
Egy gondolat még ide: Ha esetleg sikerülne valami területet "elcsatolni" Oroszországhoz, egyáltalán nem mindegy, hogy 100 ezer vagy több millió orosz életébe került. Legalább is győzelemként értékelni elég nehéz, különösen, ha egyben Oroszország hanyatlása is begyorsul a háború miatt.


egyszerűen a támadásnál magára omlott a korrupt orosz rendszer, az a rendszer ami az orosz védelmi költségvetés 50-70%-át (!) minden évben zsebre tette ahelyett hogy ténylegesen a hadsereg profitált volna belőle
van egy kuuuurva rossz hírem, azóta eltelt több mint egy év, és háát nem véletlen esnek ki emberek az ablakokon azóta Putyin közvetlen táborából...

Szomorú, ha azt hiszed, hogy az orosz hadsereg vezetési problémáit megoldják az ablakok….
:D
az orosz ipar sokkal jobban átvészelte a "nagy nyugati szankciókat" amik ugye szerinted biztosan kurvára nagyon működnek
de mivel egy ici-picit konyítok a témához ( ) : a naaagy szankciók csak még erősebbé és ellenállóbbá tette az orosz nemzetgazdaságot , vannak persze kivételek, nem mondom hogy nincs, lásd pl autómotorok , ja, megesik, de kb majdnem minden elemző 40-60%-os visszaeséssel számolt csak 2022-ben(!) ,ami a valóságban háát csak -2.2% lett .. sőt, 23-ban már ugyanekkora aránnyal bővült az orosz gazdaság

Nem tudom honnan tájékozódsz, de ha „konyítasz hozzá”, akkor biztos tudod, hogy a háborús termelés kompenzálja a gazdaság egyéb területeinek visszaesését. Nyilvánvaló, hogy az orosz gazdaság képes előállítani a háborúhoz a fegyverek jó részét (iráni drón azért jól jött, koreai lőszer is kihúzta őket a szarból). Mivel konyítasz hozzá ezért biztos azt is tudod, hogy Putyin régóta készült a nyugat elleni háborúra, ezért sok pénzt tett félre erre az időre. A gáz és olaj exportbevételeinek csökkentése ennek a tartaléknak a felélését célozza a nyugat részéről. Azért, hogy minél jobban fogyjon a pénzügyi tartaléka, minél rövidebb ideig, minél kisebb intenzitással tudjon háborúzni. De gondolom ezt is tudtad.. Természetesen ez idő, de a látványos része az erőforrásainak elpusztulása a harcmezőn. Ezt tudja az ukrán, tudja a NATO, csak itt a fórumon ez propaganda, hisz az orosz „kifogyhatatlan, mindenből is, ezért legyőzhetetlen”. Az orosz statisztikai adatok szerint a választások előtt valóban jól teljesít az orosz gazdaság… Hogy is teljesíthetne másként putyinválasztás előtt….:cool:

A szankciókkal kapcsolatban szintén megy az orosz hazugság, a fingfestés, hogy „hatástalan, semmi értelme”. Vajon miért ezt a dumát löki az orosz? Miért akarja a nyugati politikusokat és társadalmakat meggyőzni erről, ha egyszer „öngól, lábon lövés”? De ezt te tudod, hisz konyítasz hozzá..
:rolleyes:


pontosan ekkora BS volt mikor azt mondták itt is jóópáran, hogy jajj majd kiürülnek a polcok az oroszoknál, meghogy jajj majd annyi cég hagyja ott őket hogy abba belerokkannak majd, hááát a helyzet az hogy a polcok nagy része tele van áruval ( elég sok képet láttam különböző városok supermarketjeiről)

Ilyeneket én még itt sem olvastam...
Nem tudom miről beszélsz, vagy honnan szeded ezt a sok sületlenséget.


Ukrajna réges rég nem létezne ha az első 1 hétben nem kapott volna "hirtelen és meglepetésből" annyi fegyvert Ramsteinből.

Ez így nem igaz. Egy hét alatt nem sok mindent lehetett átadni, különösen nem eljuttatni a csapatokhoz. Ami miatt ezt hinti a ruszkifos, az az orosz kudarc elfedése Kijev alatt, Harkov mellett. Sokkal könnyebb azt hazudni, hogy valaki galád módon segítette az ellenfelet, mint azt, hogy kibaszottul elkúrták azt a műveletet. Érdekes délen meg ment…

A kezdeti útvesztések nagyon szerény megfogalmazás részedről, tekintve, hogy éppen erről beszélünk. Szerinted „kezdeti útvesztés” az, hogy elfoglalják a terület 30 %-át, majd rövid úton elvesztik annak egy harmadát, közel felét. Ezt követő másfél évben nem tudnak haladni szinte semmit. Ez meg lenne a SIKER? Vagy az majd ezután jön? :D



„Szóval értemén hogy nagyba tud menni a propaganda meg minden de a drog rossz és szerintem tudnál te sokkal szerényebb lenni”

Javaslom nézz magadba szerénység és propaganda ügyben….:)

A Lynx topicot nem értem, ha arra gondolsz, hogy szerintem a Puma jobb gyalogsági harcjármű, mint a Lynx, és ennek hangot is adtam, akkor tartom a véleményem. Mindenben. De más döntés született. Ennek kellemetlennek kellene lenni? Vagy mi ezzel a gond? Mit szeretnél mondani?

Azt érzem, nagyon nagy indulatok dúlnak benned, azért erőlködsz ennyire, de hát ahhoz tényleg valamit hozzá kellene tenni a témához. A ruszkifos szövegen kívül, persze. Mert eddig csak arra futotta, hiába kezdted azzal, hogy te nem állsz semmilyen oldalon….

más

jo, nem
 

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
999
8 951
93
Látom nem sikerül felfogni a különbséget egy szervezet koordinált segítségnyújtása és nerhány állam lehetőségei közt akik nem nagyon koordinálnak egymássalnkb semmit.
Tehát azt állítod, hogy egy Európa földrajzi közepén zajló nagy kiterjedésű szárazföldi háború során a NATO tagállamai csak úgy ad hoc módon, koordináció és egyeztetés nélkül adnak fegyvert és egyéb támogatást (logisztika, hírszerzés, célkoordináták stb.) Ukrajnának?
Hűbammeg, ezt nem gondoltam volna.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 131
83 649
113

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 976
66 182
113
Érdekelne, hogy ebből mennyi lehetett az Iris-T aránya. Komolyan mondom, nem tudom elképzelni, hogy a németeknek van olyan friss, pár éves készlete amiből 100-asával tud felajánlani. Azt tudom elképzelni, hogy régóta raktáron levő közel 20 éves, első szériás példányokat selejtezik le Ukrajnába. Vagy a németeknek kb 0 készletük lehet. Más különben a képek és videók tanúsága szerint elég komoly technikai problémákkal küzd a rendszer. Ahogy a görög túrista/üzletmber írta kb minden orosz rakéta becsapódott a céljába amit Kijevre indítottak és a NATO légvédelmi rakéták nem jól működtek.
Elvileg a Gripenjeink is IRIS-T-t kapnak majd az elavúlt AIM-9L/i-1-es rakéták helyett. Gondolom azt is aranyárban...
Ezt álmodtak meg a németek a következő pár évre, pár év múlva.
Kizart dolog hogy bírná az Eu az ukránok ellátását, két, harom év is kevés lesz a elhalt fegyveripar felfuttatasahoz.
Továbbá az EU tudjuk hogy csak addig fog létezni amíg Németország hitelkepes marad.

Lakopiheno övezet lesz robbanoanyaggyar helyett.

12 kárpátaljai lakos nem tudott kijutni Ukrajnából. Mondjuk igényelhettek volna korábban magyar allampolgarsagot...
 

JonatánJoe

Well-Known Member
2016. december 29.
167
1 112
93
Igazából marhaság. Nem ad a NATO semmit. Vannak olyan NATO tagállamok és nem NATO tagállamok akik szuverén állami hatáskörben támogatják az ukránokat. A NATO min szervezet ilyet nem csinál. Nem véletlen, hogy Putyin sem a NATOT-t nevezte meg stratégiai ellenségnek, hanem a Nyugatot.
Nem NATO, meg szuverén döntés... :D :D:D Nyilván vannak idealista és végletekig elvakult, oroszellenes politikusok is, de megeszem a kalapomat, ha az általad emlegetett "szuverén" döntések nem az USA által betolt pénzek és/vagy zsarolások miatt születnek! Emlékezz Merkel lehallgatására. Szerintem jó pár -ha nem szinte az összes- EU-s politikus az USA marionett bábja. A NATO -t egy ideig jó dolognak tartottam, de mára a szememben egy USA vezérelt gittegyletté degradálódott. Nem, hogy biztonságot nem fog nyújtani, hanem egyenesen célkeresztet rajzol még a NATO -n belül mérsékeltebb politikát képviselő országokra is! Ki a francnak van szüksége erre? Inkább lennék semleges, mintsem egyes érdekkörök meghosszabított farka, amit egy másik kontinensről az orosz csalánba verdesnek! A NATO olyan kreténeknek való, mint a semmirekellő Lettek, Litvánok és Észtek, akik erő nélkül az 5. cikkely védelmében bízva, hatalmas pofával ugatnak az oroszra!
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 568
113
Oroszország megváltoztatta az Ukrajna elleni rakétatámadások indításának taktikáját

A brit hírszerzés elemezte a legutóbbi Ukrajna elleni orosz rakétatámadásokat, és arra a következtetésre jutott, hogy az orosz hadsereg parancsnoksága megváltoztatta csapástaktikáját. Ez áll az Egyesült Királyság Védelmi Minisztériumának új sajtóközleményében.
Az orosz hadsereg támadási taktikáján változtatott, a hangsúlyt az ukrán hadiipari létesítmények csapására helyezte, míg 2022-ben a támadások célpontjai az energetikai infrastruktúra létesítményei voltak. A brit hírszerzés szerint Oroszország olyan cégeket céloz meg, amelyeknek közük van a fegyverek gyártásához. Ezenkívül különféle arzenálok és raktárak szolgálnak célpontként.
Az orosz tervezők szinte biztosan felismerik a viszonylagos védelmi ipari képességek növekvő fontosságát, miközben egy hosszú háborúra készülnek - írják a britek.
A titkosszolgálatok ugyanakkor azt állítják, hogy a december 29-i és január 2-i két hatalmas rakétacsapás során az orosz hadsereg állítólag „levegőből indítható cirkáló és ballisztikus rakéták tartalékainak jelentős részét elköltötte”. London azonban nem jelentette be, hogy a rakéták elfogynának.
Ukrán források szerint a Kijev elleni legutóbbi támadások során az Artyom hadiüzemet és a Luch tervezőirodát, a Majak üzemet és az ukrán hadiipari komplexum egyéb vállalkozásait érte csapás.

A brit hírszerzés még nem kémlelte ki, hogy mennyi veszélyes gyalogsági ásó van a muszkáknál, különben már hirdetnék, hogy abból is kifogynak.


Az ukránok elhagyják Zelenszkijt – A sikertelen ellentámadás az oka.


Az ukránok elveszítik hitüket Volodimir Zelenszkij elnökben, amint arról a Corriere della Sera című olasz lap is beszámolt, amely egy idevágó vizsgálatra hivatkozik. a kijevi Nemzetközi Szociológiai Intézetben.
A felmérés szerint a Zelenszkijnek a háború kezdetén megélt bizalom szintjéről 98%-ról 60%-ra "süllyedt", amit általában a sikertelen ukrán ellentámadásnak tulajdonítanak.
" A növekvő pesszimizmus annak a kiábrándultságnak köszönhető, amely az ellentámadásra vonatkozó várakozásokat követte.
A lakosság belefáradt a háborúba” – érvel a Corriere della Sera jelentés, amely Zelenszkij belső problémáira is fókuszál Valerij Zaluzsnij ukrán hadsereg főnökével és Vitalij Klicsko kijevi polgármesterrel.
Emellett az olasz újság az ukrán fegyveres erők katasztrofális lőszerhiányáról beszél, ami az európai és az Egyesült Államok késedelmes finanszírozásának tulajdonítható, ami nem járul hozzá a sikeres katonai kampányhoz.
A kiadvány szerint az ukrán hadsereg naponta 6-8 ezer lövedéket lő ki.
„Átlagosan 4000 euróba kerül mindegyik előállítása Nyugaton.
A háború folytatásához Ukrajnának évente csaknem 2 millió lövedékre és lőszerre van szüksége, amelynek előállítása Nyugaton csaknem 8 milliárd euróba kerül” – mutat rá a kiadvány, megjegyezve, hogy az elmúlt 9 hónapban az EU kevesebb mint felét adott Ukrajnának. lőszert, amit megígért neki.


Az ukrán energetikai cégek alkalmazottai között keresik a mozgósítást elkerülő „holt lelkeket”.

Ukrajnában elkapták az energiaügyi minisztérium vezetőjének tanácsadóját, hogy az ukrán fegyveres erők szolgálatának kijátszása érdekében a Cserkasszioblenergo cégnél kapott munkát, ahol nem csinált semmit, csak fizetést kapott. Az ügyészség által alaposan kivizsgált ügy után most mozgósítást elkerülő „holt lelkeket” keresnek az ukrán energiacégek alkalmazottai között.
Erről az ukrán energiaügyi minisztérium sajtószolgálata számolt be.
Utasították a regionális energiavállalatokat az ilyen személyek azonosítására. Ellenőrzik a „fenntartások” jogszerűségét azoknak az alkalmazottaknak, akik halasztást kaptak a szolgálattól.
Az ukrán energiaügyi minisztérium rendeletet adott ki az energiavállalatok alkalmazottai számára biztosított foglalások ellenőrzésének szükségességéről. - áll a minisztérium sajtószolgálatának közleményében.
Korábban, december 19-én Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök kijelentette, hogy a vezérkar állítólag 500 ezer újonc besorozását kérte az ukrán fegyveres erőkbe. Szerinte ahhoz, hogy minden szükséges utánpótlást biztosítsanak, több mint 13 milliárd dollárt kell elkülöníteni a költségvetésből.
Egy héttel később az ukrán fegyveres erők főparancsnoka, Valerij Zaluzsnij kijelentette, hogy nem kapott ilyen kérést.

A Verhovna Rada ugyanakkor a mozgósításról szóló törvényjavaslatot fontolgatta. Többek között rendelkezett a 3. csoport fogyatékosok katonáskodásáról.

Az ukrajnai mozgósítás nem kelt lelkesedést a polgárokban. Legtöbbjük minden eszközzel igyekszik elkerülni azt.


Krasznopol lőszer segített az orosz UAV-nak elpusztítani az ukrán hadsereg erődjét

Az orosz védelmi minisztérium közzétett felvételeket tüzérségi csapatainak akciójáról, miközben javította az együttműködést az UAV-csapatokkal az északi katonai körzet övezetben.

Orosz aligátorok csoportja megrohamozta a krasznolimanszki Torszkét


Az orosz hadsereg Ka-52 Alligator felderítő és harci helikopterekből álló repülő csapásmérő csoportja a Luhanszki területen Krasznolimanszk irányában támadta az ukrán csapatok erődítményeit és embereit. Több Alligátor S-8-as irányítatlan tüzérségi rakétákat lőtt ki a Torszke településen lévő védtelen ukrán állásokra egy nagyon alacsony magasságú manőver során. A jelentések szerint két nap alatt több száz ukrán személyt, köztük több páncélozott járművet és harckocsit távolítottak el.


Boeing P-8A Poseidon megint az Al-Dunánál kukkol.
Aztán összeül a nem nato kupaktanács: hogyan kéne Szergej bácsi ladikját Feodósziában kilövetni a kaprokkal.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 846
14 688
113
Tehát mindenki gyenge, csak az orosz erős. Viszont az orosz nem ért el SEMMIT két év alatt katonai céljaiból….
Mivel a kottákat tengerentúlon gyártják , az orosz csak követi ezeket és néha rákontráz, mint egy népi zenekarban a brácsás. Erre időnként szükség van, amikor Zeli azt képzeli magáról hogy ő fújja a passzátszelet, és az nem a tengerentúlról jön..

Ha a kottában az áll hogy az ezer milliárd dodós segélyeket évekig kell égetni a fegyvertesztelésekkel összekapcsolva, a világ F.O.S média színpadán ez a sok felvonásos darab fog menni ha a Nagy Fehér Főnökünk így döntött másfél éve, a lelke rajta..

Nem kell elkapkodni ne... ez, ahogy már párszor leírtam, az EGYENSÚLY tartása a cél ..
 

gigabiga

Well-Known Member
2011. március 9.
1 107
1 991
113
Múlt idéző:

Végül kinek lett igaza a három fórumtárs közül? :D

Ahogy állítólag már Bachmut sem fontos, csak egy pórfészek:rolleyes:.
De nemsokára ki fog derülni, hogy nem porfészek, hanem a védelem sarokköve!

Mondom én már régóta, hogy a front egyik legfontosabb pontja Bachmut. Ott fog eldőlni a háború!
Ha elesik az a város, rövid időn belül összeomlik az ukrán védelem is, és a maradék keleti ukrán sereg fejvesztve fog menekülni a Dnyeperen keresztül, hogy mentse amit még lehet - majd felrobbantja a hidakat, hogy az orosz ne tudja üldözni. De fogja. Mert a keleti front összeomlását az északi orosz betörés fogja követni.
Lesz az ukránok között olyan össze vissza rohangálás, hogy NATO tiszt legyen a talpán, aki azt leállítja!

Közeledik az összeomlás.

A Bakhmut konglomerátum csatái során az ukrán fegyveres erők veszteségei: 57 ezer halott és 85 ezer sebesült
https://avia-pro.net/news/v-hode-bo...su-sostavili-57-tysyach-chelovek-ubitymi-i-85

Bakhmut nem olyan fontos. Nem fog semmilyen hatalmas összeomlás bekövetkezni ha esetleg elvesztik az ukránok. Ebből a szempontból olyan mint Szeverodonyeck volt. Annál is ukrán összeomlást vizionált az orosz oldal, de aztán nem következett be.
 

Juvi

Well-Known Member
2022. március 28.
160
1 813
93
Ezt álmodtak meg a németek a következő pár évre, pár év múlva.
Kizart dolog hogy bírná az Eu az ukránok ellátását, két, harom év is kevés lesz a elhalt fegyveripar felfuttatasahoz.
Továbbá az EU tudjuk hogy csak addig fog létezni amíg Németország hitelkepes marad.

Lakopiheno övezet lesz robbanoanyaggyar helyett.
Azt már tudjuk, hogy az EU gyakorlatilag Németország érdekérvényesítőjeként funkcionál, mert amit annó Németország fegyverrel, a béna diplomáciával nem tudott megoldani, azt most az EU-n keresztűl elég sikeresen próbál megoldani. Csak hát az összes terve bedőlni látszik mivel az USA fejére nőttek és ezt természetesen nem hagyják.
Másik, hogy elég érdekes amit Troisdorf vezetése csinálni akar, miszerint a lőszergyár bővítését megakadályozva közvetlenül lakóövezetet alakít ki a lőszergyár mellett és nem engedi a lőszergyárat terjeszkedni. Érdekes, hogy ez ellen megint nincs tüntetés, ugyan úgy mint a falu eldózerolás ellen, német akkumulátor gyár ellen!
 

Banyek

Active Member
2021. augusztus 31.
51
172
33

A C130 transzponderét elég nagyvonalúan kapcsolgatták ki-be. Akár még halott/sérült katonákat is menthetett a gép Lvovból, lett volna idő rá, amíg nem láttuk merre megy (majdnem másfél óra!).
Üdv!
Ehhez a tegnapi "Herki túrához" kapcsolódhat...
Nemrég a Landstuhl-ban(a Ramstein légibázisnak helyet adó település melleti város) található amcsi katonai kórház (Landstuhl Regional Medical Center) posztolt egy érdekes fotót FB-on. Készítettem képernyőképet, de a fotót valamiért sajnos nem tudom beszúrni ide... Két sérült/sebesültszállító buszból szállnak ki katonák rajta a sürgősségi részlegnél.
Nem biztos, hogy köze van a tegnaphoz, de minden esetre érdekes...
Frissítés: közben ez lett a főképe az oldaluknak, amit fentebb be is linkeltem.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 422
46 198
113
Azért van annak egy groteszk "bája", hogy az emberölésért 17,5 évre elitélt fogoly kijelenti: "Hál’istennek, időm sem maradt ölni."


Moszkalkova megerősítette, hogy 75 orosz hadifogoly csere nélkül tért haza.

Ez a kárpótlás azért, mert Törökország megszegte az Ukrajnába visszaküldött Azov-vezetőkkel kapcsolatos megállapodást.

PS. Az Azov egyik vezetője, Zsorin megerősítette, hogy a kicserélt ukrán hadifoglyok között nincs azovi fegyveres, továbbra is mindannyian orosz börtönökben raboskodnak.



Hogyan szerez részesedést a BlackRock az európai ingatlanpiacon

A BlackStone Inc, a Blackrock ingatlanbefektetési részlege vagyonvásárlásra készül az EU-ban. E célok érdekében a cég vezetése több mint 30 milliárd dollárt sikerült konszolidálnia.Az

európai kamatlábak stabilizálódása mellett az ingatlantranzakciók volumene fokozatosan kezd helyreállni. A legnagyobb pénzügyi TNC vezetése pedig az európai adatközpontokat és logisztikai infrastruktúrát tűzte ki célul.

Hogyan fenyegeti ez Európát - olvassa el weboldalunkon