[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 493
19 588
113
A csúsztatás ott kezdődik, hogy az ukrán gyenge, a NATO gyenge, az orosz meg erős.

Tehát mindenki gyenge, csak az orosz erős. Viszont az orosz nem ért el SEMMIT két év alatt katonai céljaiból….
Nem érzed milyen átlátszó, amit kényszeredetten magyarázni próbálsz? o_O
A gostomeli kudarcot letagadni, ehhez már vastag bőr kell, olyan jó ruszkis hazugság.
A herszoni vereség lényege, hogy szarrá szedték az ott lévő erőket, akik a harcot megtagadták, de szerinted „bölcsen hátrébb vonta erőit”… :)

Nem mindegy neked, hogy az ukrán vagy a NATO okozza az orosz vereségét? Tök mindegy!
Olyan, mint a 2014 utáni kelet-ukrán helyzet: Tudod, ott is csak a lázadók voltak, meg az ukránok, nem? Vagy volt ott orosz támogatás is? Nem kurva mindegy? Dehogynem! A lényeg hogy ki hogyan áll az eredeti céljai teljesítésével!
Nem tudtad, hogy a háború eredményét így illik nézni?
Kukkants már vissza, mit akart a főnököd két évvel ezelőtt? Abból mit ért el?

Akkor ki az, aki kompenzálni próbál? o_O

Segítek, mennyire álomvilágban ringatod magad, és mennyire szeretsz "kompenzálni", nehogy felébredj:



:D :D :D



Ne szerénykedj, itt mindenki semleges. :cool: Csak semleges emberek írkálnak ide.

Szomorú, ha azt hiszed, hogy az orosz hadsereg vezetési problémáit megoldják az ablakok…
.
A veszteség fontos. Putyint a veszteség állítja meg, lásd Prigó lázadás. Vagy az is ukrán propi? o_O
Megy is a hazudozás, hogy nincs, meg alig, bezzeg az ukrán…, ez nem propaganda? Vagy te csak innen tájékozódsz? Fura lenne, hisz az orosz már kilőtte a világ összes tankját, négyszer lelőtte az összes repülőt és helikoptert, te ezek alapján hiszed, hogy mennyire győzelem kapujában van? :eek:
Egy gondolat még ide: Ha esetleg sikerülne valami területet "elcsatolni" Oroszországhoz, egyáltalán nem mindegy, hogy 100 ezer vagy több millió orosz életébe került. Legalább is győzelemként értékelni elég nehéz, különösen, ha egyben Oroszország hanyatlása is begyorsul a háború miatt.


egyszerűen a támadásnál magára omlott a korrupt orosz rendszer, az a rendszer ami az orosz védelmi költségvetés 50-70%-át (!) minden évben zsebre tette ahelyett hogy ténylegesen a hadsereg profitált volna belőle
van egy kuuuurva rossz hírem, azóta eltelt több mint egy év, és háát nem véletlen esnek ki emberek az ablakokon azóta Putyin közvetlen táborából...

Szomorú, ha azt hiszed, hogy az orosz hadsereg vezetési problémáit megoldják az ablakok….
:D
az orosz ipar sokkal jobban átvészelte a "nagy nyugati szankciókat" amik ugye szerinted biztosan kurvára nagyon működnek
de mivel egy ici-picit konyítok a témához ( ) : a naaagy szankciók csak még erősebbé és ellenállóbbá tette az orosz nemzetgazdaságot , vannak persze kivételek, nem mondom hogy nincs, lásd pl autómotorok , ja, megesik, de kb majdnem minden elemző 40-60%-os visszaeséssel számolt csak 2022-ben(!) ,ami a valóságban háát csak -2.2% lett .. sőt, 23-ban már ugyanekkora aránnyal bővült az orosz gazdaság

Nem tudom honnan tájékozódsz, de ha „konyítasz hozzá”, akkor biztos tudod, hogy a háborús termelés kompenzálja a gazdaság egyéb területeinek visszaesését. Nyilvánvaló, hogy az orosz gazdaság képes előállítani a háborúhoz a fegyverek jó részét (iráni drón azért jól jött, koreai lőszer is kihúzta őket a szarból). Mivel konyítasz hozzá ezért biztos azt is tudod, hogy Putyin régóta készült a nyugat elleni háborúra, ezért sok pénzt tett félre erre az időre. A gáz és olaj exportbevételeinek csökkentése ennek a tartaléknak a felélését célozza a nyugat részéről. Azért, hogy minél jobban fogyjon a pénzügyi tartaléka, minél rövidebb ideig, minél kisebb intenzitással tudjon háborúzni. De gondolom ezt is tudtad.. Természetesen ez idő, de a látványos része az erőforrásainak elpusztulása a harcmezőn. Ezt tudja az ukrán, tudja a NATO, csak itt a fórumon ez propaganda, hisz az orosz „kifogyhatatlan, mindenből is, ezért legyőzhetetlen”. Az orosz statisztikai adatok szerint a választások előtt valóban jól teljesít az orosz gazdaság… Hogy is teljesíthetne másként putyinválasztás előtt….:cool:

A szankciókkal kapcsolatban szintén megy az orosz hazugság, a fingfestés, hogy „hatástalan, semmi értelme”. Vajon miért ezt a dumát löki az orosz? Miért akarja a nyugati politikusokat és társadalmakat meggyőzni erről, ha egyszer „öngól, lábon lövés”? De ezt te tudod, hisz konyítasz hozzá..
:rolleyes:


pontosan ekkora BS volt mikor azt mondták itt is jóópáran, hogy jajj majd kiürülnek a polcok az oroszoknál, meghogy jajj majd annyi cég hagyja ott őket hogy abba belerokkannak majd, hááát a helyzet az hogy a polcok nagy része tele van áruval ( elég sok képet láttam különböző városok supermarketjeiről)

Ilyeneket én még itt sem olvastam...
Nem tudom miről beszélsz, vagy honnan szeded ezt a sok sületlenséget.


Ukrajna réges rég nem létezne ha az első 1 hétben nem kapott volna "hirtelen és meglepetésből" annyi fegyvert Ramsteinből.

Ez így nem igaz. Egy hét alatt nem sok mindent lehetett átadni, különösen nem eljuttatni a csapatokhoz. Ami miatt ezt hinti a ruszkifos, az az orosz kudarc elfedése Kijev alatt, Harkov mellett. Sokkal könnyebb azt hazudni, hogy valaki galád módon segítette az ellenfelet, mint azt, hogy kibaszottul elkúrták azt a műveletet. Érdekes délen meg ment…

A kezdeti útvesztések nagyon szerény megfogalmazás részedről, tekintve, hogy éppen erről beszélünk. Szerinted „kezdeti útvesztés” az, hogy elfoglalják a terület 30 %-át, majd rövid úton elvesztik annak egy harmadát, közel felét. Ezt követő másfél évben nem tudnak haladni szinte semmit. Ez meg lenne a SIKER? Vagy az majd ezután jön? :D



„Szóval értemén hogy nagyba tud menni a propaganda meg minden de a drog rossz és szerintem tudnál te sokkal szerényebb lenni”

Javaslom nézz magadba szerénység és propaganda ügyben….:)

A Lynx topicot nem értem, ha arra gondolsz, hogy szerintem a Puma jobb gyalogsági harcjármű, mint a Lynx, és ennek hangot is adtam, akkor tartom a véleményem. Mindenben. De más döntés született. Ennek kellemetlennek kellene lenni? Vagy mi ezzel a gond? Mit szeretnél mondani?

Azt érzem, nagyon nagy indulatok dúlnak benned, azért erőlködsz ennyire, de hát ahhoz tényleg valamit hozzá kellene tenni a témához. A ruszkifos szövegen kívül, persze. Mert eddig csak arra futotta, hiába kezdted azzal, hogy te nem állsz semmilyen oldalon….

más

Néha elgondolkodom, hogy honnan van benned ennyi hülyeség? Igazat kell adnom a többieknek, be kell fejezni a trollok etetését, mert minden mondatra húsz másikat f.snak ide... :D
A háború eredményét meg nézzük meg a háború után... :D
(jelenleg éppen mindegy, hogy a NATO vagy az ukrán okozza az orosz "vereségét", éppen a "vereség" egyre erősödő kibontakozását látjuk. A fronton és a hátországban egyaránt. :D
Szerintem igyál még egyet, mert ez a zaklatottság nem tesz jót a hosszú távú egészségednek és a végén még alkalmatlan leszel a frontszolgálatra... :D
Na innentől visszamentél ignorba.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 568
113
Kombinált orosz légi és tüzérségi csapás ukrán állásokra Donyeck déli részén

Bombázó- és tüzérségi csapások értek Ukrajna 79. légideszant rohamdandárjának ideiglenes bevetési helyszíneit, erődítményeit és állásait

A Tass katonai forrásokra hivatkozva közölte, hogy a Kelet orosz harccsoport repülése és tüzérsége négy ukrán állást talált el, és három kísérletet is meghiúsított az ukrán erők Donyecktől délre fordítására.

„A bombázórepülőgépek és a tüzérség csapásai az ukrán 79. légideszant rohamdandár ideiglenes bevetési állásait, erődítményeit és munkaerő-helyszíneit értek Novomihajlovka, Konsztantyinovka és Prijutnoje régiókban.

Négy ideiglenes bevetési helyszínt megsemmisítettek, és az ukrán erők három kísérletét Novomivóban és Vlagyimirovkától északra meghiúsították” – áll a közleményben.

Két Paladin önjáró tüzérséget és egy Akatsija önjáró tüzérséget semmisítettek meg Lancet drónok az Oktyabr állami gazdaság területén.



Heves harcok oroszok és ukránok között a Dnyeper jobb partján – Részt vett a Dnyepr orosz harccsoport

Az ukránok jelentős munkaerő- és felszerelési veszteséget szenvedtek el

Az elmúlt néhány órában heves harcok dúlnak Herszonban az orosz és az ukrán erők között.

"A Herszon régióban a Dnyepr orosz harccsoport egységei a tüzérséggel együttműködve a Dnyeper folyó jobb partján, a Herszon régióban található Tyaginka, Ivanovka, Sadovoje és Tokarevka településeken csaptak le az ukrán hadseregre.

"Több mint 50 ukrán katona életét vesztette, 2 páncélozott harcjármű, 3 motoros jármű, egy Buk-M1 légvédelmi rakétarendszer-indító, valamint egy D-20 tarack megsemmisült" - közölte Tass.


Súlyos veszteségeket szenvedtek az ukránok Krasznij Limanban

Az orosz védelmi minisztérium szerdán közölte, hogy Ukrajna 40 katonát veszített a Krasznij Limán régióban az elmúlt egy napban.

"Az ellenség legfeljebb 40 katonát, két motoros járművet, valamint egy D-30 tarackot veszített" - áll a minisztérium közleményében.

A közlemény szerint a tüzérségi támogatással működő orosz Központi harccsoport egységei a Luganszki Népköztársaságban található Cservonaja Dibrova települések és a Szerebrjanszkij Erdészet térségében is eltalálták az ukrán katonák és felszerelések csoportját.

zolkas linkje

Gilbert Doctorow részlet:

Az eszkaláció az a játék, amelyet Washington játszik. Ukrajnában. A Vörös-tengeren. A Földközi-tenger keleti részén, Libanon partjainál. Úgy tűnik, Washington nem vesz tudomást arról a lehetőségről, hogy az általa szított proxy-háborúk még meghívhatnak egy orosz, iráni vagy észak-koreai csapást közvetlenül az amerikai eszközökre, akár a tengerentúlon, akár az Egyesült Államok kontinentális részén.

Őellenük is fel lehet fegyverezni proxykat!
 

nani1980

Well-Known Member
2010. október 30.
690
1 910
93

dragonette

Well-Known Member
2016. június 14.
673
2 018
93
Üdv!
Ehhez a tegnapi "Herki túrához" kapcsolódhat...
Nemrég a Landstuhl-ban(a Ramstein légibázisnak helyet adó település melleti város) található amcsi katonai kórház (Landstuhl Regional Medical Center) posztolt egy érdekes fotót FB-on. Készítettem képernyőképet, de a fotót valamiért sajnos nem tudom beszúrni ide... Két sérült/sebesültszállító buszból szállnak ki katonák rajta a sürgősségi részlegnél.
Nem biztos, hogy köze van a tegnaphoz, de minden esetre érdekes...
Frissítés: közben ez lett a főképe az oldaluknak, amit fentebb be is linkeltem.
Ha feltöltöd valahova a képet (blog tárhely stb) akkor onnan ide tudod linkelni, be lehet illeszteni. Mivel nem médiaforrás (főleg nem mainstream), ezért nagyon jó lenne, ha itt megjelenhetne. Privátban is tudok segíteni a képkezelésben. Előre is köszi mindenki nevében!
 

matyiii2

Well-Known Member
2016. november 28.
354
2 111
93
Tegnapi bejegyzésemben emlitettem a Szaudiakat mint BRICS tagokat...

Egyiptom, Etiopia, Egyesult Arab Emiratusok, és Iran is tag lett.
Hát igen elég gyorsan alakul ez a több pólusú világrend ami nekünk európaiaknak előbb utóbb odabax. Ez a BRICS már több mint négy és félmilliárd ember szemben az unió hétszáz-milliójával, Akkor hol kell több tampont gyártani vagy vécépapírt? Háború elején nyilatkozta Putyin: nem Európa a világ pénzügyi központja, az keleten van. Nem tudom a Willson féle szektások értik e miről beszélek? Vagy a brüsszeli politikusok biztos nem hisz azt sem tudják fiuk e vagy lányok. Még az hiányzik hogy Törökország is belépjen és létre hozzák védelmi szervezetüket nem NATO-sat mert az támadó s soha nem védekezett.
Itt akkor lesz ébredés ha kilépnek a SWIFT rendszerből s létre hozzák a magukét.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 140
83 698
113
:D


 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 378
10 925
113
.
Látom nem sikerül felfogni a különbséget egy szervezet koordinált segítségnyújtása és nerhány állam lehetőségei közt akik nem nagyon koordinálnak egymássalnkb semmit.

...hát velünk megjártad; mi (kritikusan gondolkodók) ilyen nehéz felfogásúak vagyunk.
Együttérzek veled.

Ja:
Nem.


Tudod, mi olyanok vagyunk, mint az egyszeri miskolci ÉPFU sofőr*; tudunk disztingválni.
Emiatt tudnak a tények megzavarni minket**

*...volt a miskolci ÉPFU-nál egy tgk. sofőr, aki ha hallott valamilyen idegen szót, akkor azt előszeretettel használta ha ismerte a jelentését, ha nem.
Így járt a disztingválni szóval is, amit reggel hallott a menetirányítóknál, aztán délután arra kérdésre, hogy milyen volt a mai fuvar, azt felelte, hogy:
- Gyerekeeek, olyat disztingváltaaam!

**Sportvonalon végzett gépészmérnök végzettségű (hagyok időt feldolgozni) egyik volt főnököm szólított fel egy alkalommal, hogy ne akarjam a tényekkel megzavarni!

Dudi; sértő, hogy ennyire manipulálható, hülyének nézhetőnek tekintesz fórumtagokat.
Ráadásul újra és újra.
Csak az a szerencséd, hogy ahelyett, hogy a manipulációs technikáidat neveznék meg, ehelyett veled - jóhiszeműen - konstruktív eszmecserét próbálnak folytatni.
Újra és újra.
 

Banyek

Active Member
2021. augusztus 31.
51
172
33
Ha feltöltöd valahova a képet (blog tárhely stb) akkor onnan ide tudod linkelni, be lehet illeszteni. Mivel nem médiaforrás (főleg nem mainstream), ezért nagyon jó lenne, ha itt megjelenhetne. Privátban is tudok segíteni a képkezelésben. Előre is köszi mindenki nevében!
Köszönöm a segítséget(balsteffl még privátban is adott tanácsot).
Ahogy írtam is, azóta ez lett a LRMC FB oldalának a főképe, de íme, itt a screenshot, amit még délután lőttem az akkor még csak posztban megjelent képről(szöveget nem tettek fel mellé):
Screenshot-20240103-171306-Facebook.jpg

Érdekes, hogy a magas katona arcát, aki a busz előtt áll, még ilyen távolságból is elhomályosították...
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 849
14 707
113
Azt már tudjuk, hogy az EU gyakorlatilag Németország érdekérvényesítőjeként funkcionál, mert amit annó Németország fegyverrel, a béna diplomáciával nem tudott megoldani, azt most az EU-n keresztűl elég sikeresen próbál megoldani. Csak hát az összes terve bedőlni látszik mivel az USA fejére nőttek és ezt természetesen nem hagyják.
Másik, hogy elég érdekes amit Troisdorf vezetése csinálni akar, miszerint a lőszergyár bővítését megakadályozva közvetlenül lakóövezetet alakít ki a lőszergyár mellett és nem engedi a lőszergyárat terjeszkedni. Érdekes, hogy ez ellen megint nincs tüntetés, ugyan úgy mint a falu eldózerolás ellen, német akkumulátor gyár ellen!
Azok az "engedélyezett és mesterségesen" irányított tüntetések is a F.O.S médiacirkusz szervezésében jöhetnek létre, hogy a polgár érezhesse hogy Neki beleszólása van - bármibe, ami az életét hátrányosan befolyásolja.

Eredményét láthatjuk - a 3600 rendőr felvonul a kis Grétácska tiszteletére, ahol 4 rendőr szinte ölben elcipelte a sártengerből - valahová.. Igazából Vele fizettettem volna ki a 3600 rendőr egy napos munkabérét, amit közpénzből kellett állni, vagy 3600 nap közmunka..
Láthatjuk hogy a középkori városkát ledózerolni nemzetközi érdek volt- a német atomerőmű bezárás miatt válsághelyzet alakult ki az energiaiparban.. Eddig megúsztuk..

A németek már felültek az atomellenes hiszti vonatára, a tömegeket nehéz lesz erről visszairányítani a normális gondolkodás irányába. Az atomerőművek leállítását hosszú évek óta tervezték szervezték, mert a 2016-os EU Energiaterv része volt a német atomenergia pótlása - az Ukrán atomerőműből jövő "olcsó" villannyal..
Ez is mutatja hogy a mostani konfliktust már kitörése előtt évekkel gondosan eltervezték, de embert tervez - Isten végez.

Látszik hogy a több éves, gyarmati energia felhasználási terve most kútba esett, mert jelenleg is az EU hálózatán lóg energia szempontjából Ukrajna, és hogy talpát ne dobja fel most is szipkázza a villanyt tőlünk is.

Decemberben EU összes országának energia mérlege:
qmAnOPa.jpg


A képen lévő számok GWh-ban vannak megadva.

Ebből is látszik, hogy Ukrajna táplálása 227 500 MWh vagyis 227 500 000 kWh energiát vett el a közös rendszerből.
1 MWh (1000 kWh) az 81,72 Euró havi átlag árba kerül (ez a magyar adat) :

T9dn523.jpg




így az Ukránok decemberi táplálása 227 500 X 81,72 Euro = 18 591 300 Euróba került.
 

gigabiga

Well-Known Member
2011. március 9.
1 107
1 991
113
Múlt idéző: :D

Tegnap volt egy hir, csak szerintem elveszett, hogy ma reggel az oroszok partraszállást terveznek Odessa környékén.

Miert kellene partra szallniuk? Ott vannak 150km-re szarazfoldon. Ez a partraszallas dolog meg a D napnal becsipodott a fejekbe. A legnagyobb riziko, es a legutolso dolog egy partraszallas. Minek szallnanak partra mikor a parton vannak mar? A tenger felol semmi sem jon at, bemennek eszakon es bezart a bazar.

Odessza meglesz harc nélkül is.El ehet azt venni a vesztestől lövés nélkül is. A hakni végén a tulajdonlapokon orosz pecsétek lesznek.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 928
35 859
113
Ukrajna nem tud saját hadiipari komplexumot építeni, mivel bombázni fogják – mondta Podoljak.


Rágyütt ez az idióta címeres barom!?


Tudtuk, hogy meg tudja csinálni delfinekkel, beluga bálnákkal, varjakkal, galambokkal, de most bizonyítékunk van arra, hogy Putyin képes irányítani Ukrajna kutyáit...

Hogyan csinálja? Senki sem tudja. Ez a Kreml titka.

Itt megfigyeljük, hogy egy látszólag normális kinézetű kutya felmászik az ukrán autó tetejére, és ledob egy nagy nyálkás göndör túrót. Közvetlenül a kamerába! Jó fiú!

Putyin egy zseni
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Hát igen elég gyorsan alakul ez a több pólusú világrend ami nekünk európaiaknak előbb utóbb odabax. Ez a BRICS már több mint négy és félmilliárd ember szemben az unió hétszáz-milliójával, Akkor hol kell több tampont gyártani vagy vécépapírt? Háború elején nyilatkozta Putyin: nem Európa a világ pénzügyi központja, az keleten van. Nem tudom a Willson féle szektások értik e miről beszélek? Vagy a brüsszeli politikusok biztos nem hisz azt sem tudják fiuk e vagy lányok. Még az hiányzik hogy Törökország is belépjen és létre hozzák védelmi szervezetüket nem NATO-sat mert az támadó s soha nem védekezett.
Itt akkor lesz ébredés ha kilépnek a SWIFT rendszerből s létre hozzák a magukét.
kb. ezért megy az ukri háború, azaz a nyugat vs. kelt (amit egyelőre Oo. képvisel a többi ilyen olyan támogatása mellett). Tampon és vécépapír az pedig kell. Ahhoz erdőre van szükség, amikből kevés van Európában, s ha levágják azt a keveset, akkor oda a nagy zöld eszme (ami egyébként is egy nagy halom bikaszar). Lehet hozni más honnan, ha adnak fát. De honnan? Csak a globális délnél van nagy mennyiség. USA és Kanada nem fog andi ide semmit, így marad a seggmosás. Igaz Európa úgy is muszlim lesz 100 év múlva, azok pedig nem törölnek segget, hanem mosnak.
Putyinnak pedig igaza van. Mert egy pénzügyes barátom mondta, hogy amikor kint járt Hongkongban, az amit ott látott, az nem nyugati lépték. Folyamatosan pezseg a város. Van aki éjjel él, van aki nappal. Váltják egymást a szállásokon. A pénzügyi forgalom az szédítő. Egy nyugati ember számára elképzelhetetlen. Csak nejlon szatyorban, teázókban, kifőzdékben százmilliók cserélnek gazdát naponta. Nem ok nélkül ideges a nyugat. A globális taranzakciók nagy részére nem látnak rá. És még mondott egy dolgot. Délket Ázsiában ahol folynak a nagy pénzügyi és gazdasági tranzakciók, az üzleti nyelv nem az angol, hanem a mandarin.
Szóval a nyugat naivabb része (pl.EU) csak hiszi, hogy ő diktálja a tempót. Az USA már rájött, hogy baj van. Ezért kapkod. És igen. Lesz saját védelmi szervezete a globális délnek! És lesz saját pénzügyi hálózata is, ha a nagy háborúban nem nyernek a nyugatiaknak nevezett valamik.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 697
77 732
113
@dudi

NATO-Ukrajna tanács
NATO- Rammstein formátum

Mond ez valamit neked?

Más

Már az ukránok sem hisznek Zelenszkijben
q5Rk0MuuFwI.jpg

Az RQ-4B Global Hawk ismét a krími régióban repült. Valószínűleg új ukrán támadás készül.
A NATO nem ad semmit. Tagállamok tagállami keretek közt adnak. Meg is látszik, hogy sikerült fél év alatt 1/3-ad annyi Leopardot összekaparni amennyit eredetileg akartak.
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 379
9 004
113
Látom nem sikerül felfogni a különbséget egy szervezet koordinált segítségnyújtása és nerhány állam lehetőségei közt akik nem nagyon koordinálnak egymássalnkb semmit.
Ne legyél már miki, pontosan tudod te is, hogy a magasságos nato főtitkár, Stoltenberg személyesen szólította többször is fel a nato tagállamokat a fegyvergyártás mielőbbi felgyorsítására, Ukrajna részére.
Hiába csűröd-csavarod, ez biza nato.