[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 052
16 683
113
Kinek mi a véleménye arról a dologról, hogy az USA, és Brit hajók bevonulnak a Fekete-Tengerre? Véleményem szerint onnan már kidobni nem lehet őket majd. Ugyanaz lesz mint a AWACS-ozásukkal. Az ellen sem lehet semmit tenni. Gondolom ezzel is tovább tesztelik az oroszokat, esetleg azzal a felkiáltással, hogy biztosítják a gabona utat. Ez mellett persze lefogják az orosz flottát, meg nyilván felderítenek. Kérdés, hogy a medve meddig hagyja ezeket a #nemnato akciókat. Ugyanis! Nekem valamiért szent meggyőződésem, amennyiben ezt is hagyják, a úgy azt fogják gondolni az #önállónemnato országok, hogy nyugodtam bevonulhatnak egyéni #nemnato haderővel ukrajnába a továbbiakban, támogatva az ukránokat, ezzel ultimátum elé állítva az oroszokat. Ezt tekintik főpróbának! Egyre közelebb kerül hozzá ukrajna, hogy az egyes európai országokat belerángassa a háborúba...de leginkább a zusát, hisz ő most úgysem háborúzik nagyot, valahol kell újra. Itt meg má olyan mindegy, szar így is úgyis az ukránoknak, meg hát xezer km-re van szokás szerint. ..... Nektek mi erről a véleményetek?
Kicsit érthetetlen ez a hír, hogy Kardigán miért változtatna az eddigi főleg 2016 óta gyakorolt álláspontján, hogy az egyezmény szerint, ha bármelyik Fekete tengeri partmenti ország háborúzik - akkor ő határozhatja meg a Boszporusz hajóforgalmát. Főleg az ilyen nem csak illetéktelen, hanem külsőleg beavatkozni akaró idegen felségvizű flottát, amely nyíltan az egyik felet támogatja. Nagyon jól tudja hogy nem hóvirágot mennének szedni pld valamelyik szép vidéken..

Kardigán sem akarja felperzseltetni a s@ggét egy ott kiterebélyesedő konfliktus által, nyugodt nyugger életre vágyik inkább..
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 755
80 165
113
Kicsit érthetetlen ez a hír, hogy Kardigán miért változtatna az eddigi főleg 2016 óta gyakorolt álláspontján, hogy az egyezmény szerint, ha bármelyik Fekete tengeri partmenti ország háborúzik - akkor ő határozhatja meg a Boszporusz hajóforgalmát. Főleg az ilyen nem csak illetéktelen, hanem külsőleg beavatkozni akaró idegen felségvizű flottát, amely nyíltan az egyik felet támogatja. Nagyon jól tudja hogy nem hóvirágot mennének szedni pld valamelyik szép vidéken..

Kardigán sem akarja felperzseltetni a s@ggét egy ott kiterebélyesedő konfliktus által, nyugodt nyugger életre vágyik inkább..
Ezt hívják úgy, hogy szövetség. Ez a különbség a NATO és pl a BRICS közt. A BRICS-be meghívott Egyiptom nyugati rosszallásra nem kezdte meg a T-90 gyártását, a törökök meg beengedik a Fekete-tengerre a NATO tagországok hajóit még az Orosz rosszallás ellenére is.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 126
82 898
113
Az orosz erők új offenzívára gyülekeznek a front egy ismeretlen szektorában


Más

2024 elejétől a NATO megkezdi az Oroszország elleni teljes körű szárazföldi hadművelet próbáját

A „védelmi” szövetség négy hónapon keresztül nagyszabású manővereket, hadműveleti és taktikai gyakorlatokat, valamint kibertevékenységeket hajt végre.

‍♂ Nyugati szakértők szerint mindezt a Finnországtól Romániáig terjedő jövőbeni "keleti fronton" a "csatateret" szimulálják.

❗ NATO gyakorlat menetrendje:

Január-februárban a NATO Szövetséges Erők „Strong Approval-24” nagygyakorlatát tartják Kelet-Európában. A gyakorlat második részére májusban kerül sor.

Január közepétől indul Lettországban a Winter-24 gyakorlat.

Január-februárban kerül megrendezésre Észtországban a Winter Camp 24 gyakorlat, amelyen az Észt Fegyveres Erők és a NATO fokozott előretolt jelenlétű harccsoport vesz részt.

Február 28. és április 21. között Lengyelország, a balti országok, Bulgária, Románia, Finnország, Németország és Svédország lesz a platform az idei év legnagyobb „Európa védelmezője-24” multinacionális gyakorlatának Európában. Mintegy 50 ezer katona, 500-700 repülőgép és több mint 50 hajó vesz részt.

A Stalwart Defender 2024 gyakorlatra Németországban, Lengyelországban és a balti országokban kerül sor.

A NATO Arctic Dolphin-24 gyakorlatára az Északi- és a Norvég-tengeren kerül sor. A Northern Response 24 többnemzetiségű gyakorlat és a finn légierő Vihuri 24 gyakorlata Norvégiában, Svédországban és Finnországban zajlik majd.

Németországban februártól áprilisig több mint 12 ezer katona bevonásával rendezik meg a Quadriga-24 országos gyakorlatot.

✖ Mindez konkrét felkészülésnek tűnik az Oroszországgal vívott katonai összecsapásra, és egy újabb lépésnek az európai helyzet destabilizálására.

5RtK0f1X3ew.jpg
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 337
68 623
113
Szu-30sm gépek is megkaphatnák !

75882210.jpg



Ez jobban néz ki
Kicsit olyan maszatosak a szárnyvegek.
A nyúl jó volna otthonra Roni? :D


Ez a lengyeleknel van?


A Rada pénzügyi bizottságának vezetője.

Zeller osszeszedte az embereit egy targyalodelegacioba.
Nem tudom ki kell ezekkel majd szoba mikor full bűnös pszichopata náci az összes.
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 996
5 451
113
Ha ez igaz akkor hamar nagy baj lehet.
Vajon oroszok is vihetnek be hajókat majd?

Akkor vinnék is be egy nukleáris meghajtású jégtörőt az ukrán partokhoz, had lőjjék csak ki.


Turkey allows NATO warships, including the United States, into the Black Sea.

Ha ez igaz valamivel "meggyőzték" Erdogant.Mondjuk megkaják az F16V-ket plussz jelenlegi flotta "korszerűsítése" plussz Németek "rábólintanak" az Eurofighter exportra.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 649
113
Ezt hívják úgy, hogy szövetség. Ez a különbség a NATO és pl a BRICS közt. A BRICS-be meghívott Egyiptom nyugati rosszallásra nem kezdte meg a T-90 gyártását, a törökök meg beengedik a Fekete-tengerre a NATO tagországok hajóit még az Orosz rosszallás ellenére is.

Tudnál betenni egy vagy több forrást az orosz rosszallásról? Köszi!
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Boeing P-8A Poseidon a Duna-Deltából kukkol.


Zaporozsje irányában az orosz csapatcsoport egységei átfogó tűzverést mértek az Ukrán Fegyveres Erők 65., 118. gépesített dandárának, valamint az Ukrán Nemzeti Gárda 15. dandárának személyi és felszerelési egységeire. Verbovoje és Rabotino települések területei, Zaporozsje régióban. Az ellenséges veszteség ebben az irányban elérte a 30 katonát és két gyalogsági harcjárművet – mondta a Dnyepr-csoport sajtóközpontjának vezetője.

Kupjanszki irányban a nyugati haderőcsoport egységei az Ukrán Fegyveres Erők 57. motoros gyalogsági és 44. gépesített dandárjainak munkaerő- és felszerelési összpontosulását csapták le a harkovi régióban található Szinkovka és Pescsanoje települések területén. Az ellenség vesztesége elérte a 30 katonát, két járművet és két D-30 tarackot. Ezenkívül a Harkov régióban lévő Veseloje falu területén megsemmisítették a 125. szárazföldi védelmi dandár lőszerraktárát, amint az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériumának az SVO előrehaladásáról szóló jelentésében szerepel. 2024. január 9-én.

Az orosz csapatoknak Kurahovo irányába sikerült előrenyomulniuk - ezen a városon keresztül vezetnek az Ugledar és Zaporozsje felé vezető utak. Most a harcosok megveszik a lábukat Georgijevka megközelítésein, és meg nem erősített jelentések szerint már be is lépnek a faluba. Georgijevka a következő település Marjinka után, Donyeckkel határos. Körülbelül 10 km választja el Kurahovótól – írja Szemjon Pegov katonai tudósító a Telegram csatornáján .

Bahmut irányban az orosz fegyveres erőknek sikerült előrenyomulniuk Klescsejevka északnyugati megközelítésein. Az orosz csapatok megtámadták Ivanovszkojét. Hromovo oldaláról és Bogdanovka térségében is támadtak – írja a Wargonzo Telegram csatorna.

Krasznolimanszk irányában az Orosz Fegyveres Erők „Közép” csapatcsoportjának alakulatai legyőzték az Ukrán Fegyveres Erők 63. gépesített dandár, a 125. műszaki védelmi dandár és a honvédség 13. dandár alakulatait. Ukrajna a Torszkoje DPR, Cservonaja Dibrova LPR, valamint a Szerebrjanszki erdészet településeinek területein A mieink rohamát, katonai repülés és tüzérség támogatta tüzével. Ennek eredményeként az ukrán fegyveres erők 190 katonája, három jármű, valamint az Akacija önjáró tarack megsemmisült - írja az orosz védelmi minisztérium Telegram csatornája.

Csapataink megsemmisítették az Ukrán Fegyveres Erők 31. gépesített dandárjának lőszerraktárait a DPR Krasznoarmejszkban, a 125. műszaki védelmi dandár lőszerraktárát Harkov régióban, egy észlelési radarállomást. és a P-18-as légicélok követését – írja a Vasurin_e Telegram csatorna.


A mozgósítás mégsem lesz kiváltható magas adókkal!

A sajtóhírekkel ellentétben mégsem lesz pénzért kiváltható a katonai szolgálat, jelentette ki a parlament adó- és pénzügyi bizottságának helyettes vezetője.
Jaroszlav Zseleznyak elismerte, hogy az elnöki irodában valóban felmerült az az ötlet, hogy akinek magas a jövedelme, s ebből adódóan sokat adózik, az élvezhessen felmentést a mozgósítás alól.
Zseleznyak elismerte, kollégáival arra jutottak, hogy ez a fajta elképzelés csak tovább mélyítené a társadalmi törésvonalakat, hiszen a gyakorlatban ez azt jelentené, hogy a tehetősebbek helyett a szegényebb rétegek mennének el harcolni, ami szociális vonatkozásban súlyos kihívást jelentene. Szavai szerint a felmerült elképzelést már ejtették is, így az biztosan nem lesz benne az új törvénytervezetben.

Ukrajna kifogy a férfiakból: Kétségbeesett tett Kijevtől


Ukrajnában kifogynak a férfi katonák, és áttér a nők önkéntes toborzására.
Az ukrán védelmi minisztérium 50 ezer női katonai egyenruhát szerzett be, jelentette be a tárca vezetője, Rusztem Umerov.
 

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 367
12 837
113
Ezt hívják úgy, hogy szövetség. Ez a különbség a NATO és pl a BRICS közt. A BRICS-be meghívott Egyiptom nyugati rosszallásra nem kezdte meg a T-90 gyártását, a törökök meg beengedik a Fekete-tengerre a NATO tagországok hajóit még az Orosz rosszallás ellenére is.
Van egy olyan gyanúm , hogy nemsokára új orosz IPRT-ek és MANPADS-ek tűnnek fel a kurd ellenállás arzenáljában...

Más.
Lengyelországban is elkezdék működésüket a az ukrán hadkiegészítők, egyelőre csak behívókat osztogatnak.
Vajon mikor kerül sor az első becsomagolásra? :oops:
https://t.me/oroszokazigazsagoldalan/124934
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 498
18 560
113
Neked meg az kerülte el a figyelmedet, hogy az állítólagos "agresszor különleges művelete" alatt egy 1200km-es frontvonal mentén, valamint Ukrajna egészében, összesen 10.700 civil áldozat van. Egy 600+ napja tartó "háborúban".

Ehhez képest :

Az ENSZ Emberi Jogi Főbiztosi Hivatalának (OHCHR) felmérése szerint 2014 áprilisa és 2021 júniusa között a donbászi konfliktus következtében elesettek és megsebesültek száma 42 500 és 44 500 között van – tájékoztatott az UNIAN.

Az igazság meg az, hogy Putyin robbantotta ki a polgárháborút, pénzzel, fegyverrel, nácikkal. Bűnözőket, terroristákat küldött Ukrajnába etnikai háborút kirobbantani. Úgy hívják:hibrid hadviselés.



Ki ment hová, és miért? Ki az agresszor? Hol volt a NATO ekkor, és az egész fényes tekintetű nyugat? Milyen megállapodásokat rúgtak fel 2014 óta? Volt-e figyelmeztetés az orosz részéről?

Ha gyermekedet az oviban agyonveri az óvónő, majd bemész egy kis elszámoltatásra, ki az agresszor? Vajon ekkor számítana számodra, hogy a jogban meghatározott birtokvédelmet valamint jogos önvédelem határait messze túllépve cselekedsz?
A ruszkik esküszöm arra várnak, hogy kijöjjenek a veszteségi adatok, elterjedjen, és fellázadjon az ukrán hadsereg ...

(szerencsétlenek)

Ez a két videó mindent elmond ki hogyan áll ...

A Majdan lófax volt ahhoz képest ahogy Zseléssel le fognak szàmolni.

Idő:
Ahogy kiderül, hogy nincs EUs és USA mani sem.




Jönnek!
:D

El is bukják a háborút. Remélem Geraszivacs még el.
:)
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 884
58 065
113
Ha tényleg real, és szerintem az, akkor kb. egy komplett magyarázata a RuAF tevékenyéségre, vagyis az "impotenciájára".

Kezdjük azzal, hogy ilyen helyzetképet csak ADS-B és S code transponder együttes alkalmazásával kapsz - civilben. Ez meg ellenséges (nem együttműködő) célokat követ, domborzattól függetlenül. Vagyis a célfelderítés forrása nem a román/lengyel fölött keringő AWACS, hanem valami sokkal feljebb - és el is érkeztünk az USAF régi tervéhez, az AWACS kiváltása űrbéli radarokhoz.
Vagy 20 éve az USAF le akarja dobni az E-3 gépeket (ezért nem volt váltótipus tervben), ami eredetileg az űrbe telepített radarokkal történt volna. Ez egy. Emellett a Starlink gyaníthatóan nem csak az ukrán teljes parancsnoki kommunikációs rendszerként szolgál (ezért nem bírták az oroszok lefejezni első nap és megnyernia háborút napok alatt), hanem a szóródott radarjeleket gyűjti, illetve infra és valós képet is biztosít a katonai nagyteljesítményű SATok mellett.
Bár a hálózat részben backupként mégis megkapta a Wedgetail alapú madarat a jövőben az E-3 pótlására, mivel nagy háborúban Kína/Oo leszedné ezeket a műholdakat, de mivel itt védtelenül dolgozhatnak, istenszem képet kapnak minden orosz légi tevékenységről. Nem kell földi radar, AWACS, stealth drón, semmi. Ott a satlánc.

És íme - hogy csinálsz légi háborút, ha az ellenség látja, mid hol állomásozik, mivel szerelik fel a rámpán, követi minden géped már a betonon gurulástól, merre megy, milyen számban. A légvédelem a világon semmit nem kell bekapcsoljon, simán a datalinken lejövő infóval támadhatja azokat. Tökéletes, a légierődet ki is dobhatod - vaaaaagy, átállsz a standoff bombázásra. Ez van.

Egyben ez az oka, hogy miért nem nyomatják orrba-szájba a Szu-57/Ohotnyik alkalmazását - mert nincs értelme. Jó eséllyel real time követik az űrből elektro-optikai, infra, vagy szóródott radarjelek háomszögelése alapján akármelyik stealth gépet - tekintve az USA senkinek nem adta volna el az LO technológiát, ha magának nincs countere (kenhetzed a hajadra az F-35öst, nem kell ahhoz távirányító gomb se, ez meg az alkatrészbázis megfog). A stealth gépek szuperül használhatóak - ha az űrből kiszedik ezeket egy nagy összecsapásban. Ha nem lehet, akkor az USA leköveti azokat is, ahogy a hagyományos gépeket is - lásd a fenti kép.

Szóval igen, ha ez nem lenne az ukránok mögött, full vakok lennének, az orosz meg repkedhetne Kijev fölött is, ahogy akar - de az USAF elképesztő felderítő kapacitása az, ami előtt kell táncolniuk és semmit sem tehetnek ellen. Igazából ebből a szempontból rosszabb ez nekik, mint egy totális háború az USA ellen. Ott legalább az űrt lepucolhatnák... így meg élőben nézik, mint csinálnak és semmit nem tehetnek ellene.
Zseniális.

Ez ha valós, akkor az egy elképesztően komoly képesség!
Én a kikapcsolt radarokkal hajókázó Moszkva cirkáló esetét ezért nem is értettem... Hajók ellen, ez a szintű képesség már a 80's években kezdett kiépülni mind a két oldalon. Oroszok is műholdról követték az USA hordozó csoportokat, és ez alapján mentek volna az ASM-k.
Nem is értem, hogy a Moszkva cirkálón miből gondolták, hogy 30 évvel később nem képesek erre az amerikaiak...
Ha meg már repülőket is így le tudnak követni az tényleg sakk-matt. Fentről nézve minden vadászrepülőgép RCS-je 10-100 dbsm között mozog. De a távolság ahonnan követni kell, az 1000+ km-es. Nem véletlenül nem használtak erre aktív radart.
De úgy látszik sokat fejlődött a technológia, és sikerült megoldaniuk ezt a problémát.
(Illetve az USA rendelkezik batár nagy műholdakkal is, amelyek akkorák, mint egy kisebb űrállomás)
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 197
113
Ezek már úgy készülnek, mintha vége lenne a háborúnak.
Vagy, igaz lesz az a megérzésem, miszerint a BR megabefektető a háttérben megegyezett az orosszal, hogy rendeben, kaporföld nem lesz NATO tag, sőt ti ruszkik fogjátok fújni ott a passzátszelet is, de ennek ára, hogy a megvásárolt földeket és egyéb eszközöket mi fogjuk működtetni, illetve leszedni az értük kapott EU-s támogatást. Szerintem belátták a nyugati befektetők is, hogy nem fognak bírni Oo.-al, aztán még az ukrán befektetéseket is bukják.
A fentieken kívül az is az alku része lehet, hogy Ukrajna még az EU-ba is beléphet (vagy valamilyen területen kívüli speciális státuszt kaphat, hogy ne lázadjon a nagyérdemű), hogy:
1. hozzáférjenek a nagy USA cégek az EU-s föld- és egyéb támogatásokhoz,
2. ezenkívül pedig Ukrajnán keresztül - egy kis közvetítői díj ellenében - mehet az orosz árú is az EU-ba, beleértve ebbe a nyersanyagot is.
Ezzel mindkét fél jól jár. És a földek sem mennek tönkre a csetepaté miatt.

A lényeg, hogy a pénz beszél a politikus ugat. Ennyi. Az USA és EU-s politikusok pedig a seggüket a plafonba verhetik, mert nem tudnak mit tenni (nem is akarnak) az olyan megabefektetők akarata ellen, mint a Black Stone és Black Rock!

Különben mivel lehetne magyarázni azt, hogy a földbirtokosok már az aknák felszedésének jogát osztják ki? Ezt nem akkor szokták amikor a háború véget ér?
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 649
113

Ukrajnai háború: idei év lesz az utolsó? - Hidegkuti Konstantin​


Az ellenség szerint az ukrán fegyveres erők Bogdanovka külterületére vonultak vissza, elhagyták a település központi részét.

Az ukrán hírek szerint a vezérkar februártól fokozott mozgósításra szólít fel, hogy áprilisra legyen ideje elkészíteni az első tartalékokat.
Jelenleg a terv készült: az első három hónapban 50 ezer fő, majd havi 35 ezerre csökken.


Zelenszkij és zseniális új nyilatkozatai:

Egyértelmű bizonyítékok vannak arra, hogy az orosz védelmi ipar lelassul. A szankciók működnek" – mondja lelkesen.
Hozzátette: ahhoz, hogy az eredmény 100 százalékos legyen, teljesen blokkolni kell a szankcióelkerülési rendszereket.


01. 06. 24-én meghalt a Gárda Légideszant Erők páncélos szolgálatának vezetője
(a 98. gárda légideszant hadosztály dandár vezetője) , Ospanov Arman Tolegenovich
ezredes . A búcsút és a temetést 01-én tartják Ivanovóban. /10/24 a muszlim temetőben 11.45-kor.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Putyin saját elithadserege elindult Ukrajnába

A közvetlenül Vlagyimir Putyin ellenőrzése alatt álló orosz hadsereg, a Roszgvargyija 35 ezer katonája elindult az Ukrajnában megszállt területekre, hogy leszámoljanak az ukrán partizánokkal – írja a Kyiv Post.
A Roszgvargyija – a Nemzeti Gárda – Oroszország belső hadereje, vezetője Viktor Zolotov, Puyin bizalmi embere.
A Nemzeti Gárda lesz a második legnagyobb fegyveres szervezet a megszállt ukrán területeken, az orosz hadsereg után.
A Rosgvardia fő feladata a megszállt területeken a gerillák felderítése és a helyi lakosság szűrése. A Rosgvardia részt vesz az oktatási intézményekben folytatott propagandatevékenységben is. A hatalom kivetítésében is szerepet játszanak, páncélozott harcjárművekkel és teljes felszerelésben folyamatosan járőröznek a megszállt településeken.
A Nemzeti Ellenállás Központja (CNR) szerint az ukrajnai orosz gárda fele rendszeresített alakulat, amely egy dandárra, 5 zászlóalj taktikai csoportra és 44 taktikai csoportra oszlik. A többi több mint 100 összevont egység, amelyeket rotációs alapon hoznak be Oroszországból. Az összevont egységeket a Különleges Rendőrségi Különítmény (OMON) és a Különleges Gyorsreagáló Egység (SOBR) tagjaiból alakítják ki.


Oroszország feltámasztja a hírhedt "SMERS"-et, Sztálin brutális kémelhárító egységét


Nyugati elemzők szerint Oroszország feltámasztotta a SzMERS-t, a rettegett kémelhárító egységet, amelyet Joszif Sztálin hozott létre a második világháború idején a kémek és szabotőrök levadászására.
A csoport - amelynek neve a "halál a kémekre" orosz kifejezés rövidítése - újjáalakításáról a brit védelmi minisztérium legutóbbi napi frissítésében számoltak be.
Azt írta: "2023 végén orosz politikusok azt állították, hogy a szovjet kémelhárító szervezet, a SzMERS újjáalakul.
"2024 januárjában egy nyílt forrásból származó képen látható volt, hogy az operátorok látszólag SzMERS egyenruhafoltokat viseltek".
Az említett politikus Andrej Gurulev, az orosz állami duma védelmi bizottságának tagja, aki a múlt hónapban azt mondta, hogy döntés született a szervezet új változatának létrehozásáról.

Ezt mondta: "Beszéltünk a SzMERS-ról, és ma létrehoztunk egy igazgatóságot, amely ugyanígy fog működni az új területeken [a Moszkva által elcsatolt ukrán régiókban]".

Gurulev azt is elmondta, hogy a közelmúltban az ukrán hírszerzés Oroszországon belüli műveletei önmagukban is bizonyítják a kémek és szabotőrök jelentette fenyegetést.

Egy novemberi támadásra utalva, amelyben az ukrán SBU felrobbantott egy tehervonatot mélyen Oroszország belsejében, hozzátette: "A szabotőrök és kémek elleni harcra az egész országban szükség van: végül is a háború az Orosz Föderáció egész területén visszahatott ránk".
Gurulev azt mondta, hogy az elfogottaknak büntetésként életfogytiglani kényszermunkára kell számítaniuk távoli büntetőtelepeken.

Смерть шпионам!, halál a kémekre!

A neve egy betűsző: Специальные Методы Разоблaчения Шпионов, Különleges Módszerű Kémelhárítás,
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 619
25 122
113
ukri fajta natokompatibils kiképzés (lehet ezredesurat is hülyére verték bent?):

Mesterlövész:


FPV drón földközelből közelít:

A felírat szerint: a partraszálló akció alatt az ukri tgy. jelentős területeket foglalt el a dnyeper bal partján, most komposzt:

Lancet veszteség:

TOS:

Nem a legjobban sikerült éjszakai (oroszok pedig nem is látnak akkor) rotáció:

Gránátdobálás drónról:

bandera vagy amit akartok:
 

gigabiga

Well-Known Member
2011. március 9.
1 122
2 051
113
Ha te mondod, én elhiszem hogy az ukránok csak megrendezték hogy itt-ott feltűnik a felvételeken egy-egy Nato (ti. csakvéletlenülnatotagállambóljöttéppmostnyugdíjazottnemnato muhaha) tiszt. Hazudtak már eleget, nemde?
A NATO katonák biztos a biolaborokat védik. Ugye, ugye?

Vagy, igaz lesz az a megérzésem, miszerint a BR megabefektető a háttérben megegyezett az orosszal, hogy rendeben, kaporföld nem lesz NATO tag, sőt ti ruszkik fogjátok fújni ott a passzátszelet is, de ennek ára, hogy a megvásárolt földeket és egyéb eszközöket mi fogjuk működtetni, illetve leszedni az értük kapott EU-s támogatást. Szerintem belátták a nyugati befektetők is, hogy nem fognak bírni Oo.-al, aztán még az ukrán befektetéseket is bukják.
A fentieken kívül az is az alku része lehet, hogy Ukrajna még az EU-ba is beléphet (vagy valamilyen területen kívüli speciális státuszt kaphat, hogy ne lázadjon a nagyérdemű), hogy:
1. hozzáférjenek a nagy USA cégek az EU-s föld- és egyéb támogatásokhoz,
2. ezenkívül pedig Ukrajnán keresztül - egy kis közvetítői díj ellenében - mehet az orosz árú is az EU-ba, beleértve ebbe a nyersanyagot is.
Ezzel mindkét fél jól jár. És a földek sem mennek tönkre a csetepaté miatt.
Na a képzelgés már megint beindult.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 126
82 898
113
Kneissl volt osztrák külügyminiszter azt mondta, hogy a Nyugat Oroszország elleni támadási taktikát ajánlott fel Kijevnek, hogy megfélemlítse.

A Nyugat nem ítélte el az Ukrán Fegyveres Erők Belgorod elleni támadását, mert maga javasolta ezt a taktikát Kijevnek, hogy pánikot és félelmet keltsen az oroszokban - mondta Karin Kneissl volt osztrák külügyminiszter.
Flavio von Witzleben újságírónak adott interjújában a volt miniszter jelezte, hogy a támadások célja „Zelenszkij úrnál, Stoltenberg úrnál( a NATO főtitkára) vagy más washingtoni személyeknél , hogy pánikot és káoszt keltsenek Oroszországban. de ez eddig nem sikerült.

Véleménye szerint a Nyugat Ukrajna „segítségével” meg akarja nehezíteni az egyszerű oroszok életét. Kneissl felidézte, hogy Washingtonból, Brüsszelből és Kijevből is hallatszottak a „dögöljön meg minél több oroszt a világ bármely pontján” szlogenek, ebbe a képbe sajnos beleillik a Belgorod elleni támadás.

Emlékeztetünk arra, hogy december 30-án az ukrán fegyveres erők lövöldözték Belgorod központját, 25 embert, köztük öt gyereket megöltve. Az ukrán fél a Vilkha MLRS-t és a cseh Vampire MLRS-t használta a támadáshoz.

Más

A szírek és az egyiptomiak szerződést kötnek az orosz hadsereggel, és az SVO övezetébe mennek.

▪A Suweida 24, egy ellenzéki szíriai sajtó közzétesz egy videót az Orosz Fegyveres Erők egyik moszkvai toborzóközpontjából, amelyen szírek és egyiptomiak egy csoportja orosz hadsereg egyenruháját kapja, mielőtt egy nem messze lévő gyakorlótérre küldik őket. az Északi Katonai Körzet hátsó területe.

▪Az önkéntesek érkezésük után azonnal fegyverkezelõ tanfolyamokon vesznek részt, elsajátítják az orosz nyelv alapjait és orosz útlevelet kapnak.

▪Az egyik szíriai, aki csatlakozott az orosz hadsereghez, azt mondta a Suwayda 24-nek, hogy látta, hogy afgánok, indiaiak, valamint számos arab és más ország állampolgárai csatlakoztak az orosz fegyveres erőkhöz.

▪A Suwayda 24 forrásai szerint több száz szíriai harcos készül hamarosan Oroszországba repülni.



Más

Ukrajna, Cibulya:
✔Kuleba arra utasította az európában lévő diplomatákat, hogy élesen bírálják Németország azon döntését, hogy nem adják ki az ukrán menekülteket az ukrán fegyveres erőknek

Ez annak köszönhető, hogy a sajtóban megjelent Buschmann német igazságügyi miniszter nyilatkozata a Welt am Sonntag című lap számára, miszerint ez a döntés nem felel meg a német jognak.

„Tehát változtassa meg jogszabályait, és gyorsan” – mondta külügyminisztériumunk vezetője. De ez már nem tetszett a németeknek, és azt követelték (több ezer bejegyzés található ebben a témában a német közösségi oldalakon), hogy kormányuk tegyen határozott intézkedéseket a „nyelv rövidítése” érdekében, de nem Kulebában, hanem egész Ukrajnában.

Ráadásul sok negativitás ömlött ki Scholz felé, akit annyi néven hívnak, amennyit csak lehet. Vannak olyan hangok, hogy Németországnak szüksége van egy olyan erős kancellárra, mint Merkel, aki alatt senki sem mert semmit követelni Berlintől, különösen az olyan országoktól, mint Ukrajna.

Németországban már „vihar” van, az ország elégedetlen Scholzcal. Ha a németek egy erős, az Egyesült Államoktól független vezetőt választanak, akkor Ukrajnánk egyáltalán nem lát segítséget Németországtól. Kuleba pedig hozzájárulhat ehhez.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 755
80 165
113
Azt azért lássuk már, hogy annak ellenére, hogy Ukrajna kb egy marha nagy búzatábla, ez mégsem erről szól, ugyanis az Ukrajna területén lévő ásványkincsek értéke mellett kb eltölpül az ami hasznot ki lehet hozni az ukrán mezőgazdaságból.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 052
16 683
113
Ezt hívják úgy, hogy szövetség. Ez a különbség a NATO és pl a BRICS közt. A BRICS-be meghívott Egyiptom nyugati rosszallásra nem kezdte meg a T-90 gyártását, a törökök meg beengedik a Fekete-tengerre a NATO tagországok hajóit még az Orosz rosszallás ellenére is.
Én nem tudom minek hívják azt hogy kitörlésre került az az infó, ami alapján itt a fórumon elindult egy ezzel kapcsolatos találgatási hullám. Ezt már délelőtt itt jeleztem.
Viszont itt van egy román anyag ami alapján kezdődhetett az egész flottás hír f@scunami.. Ma reggel fél 8-as..


Itt abban panaszkodnak h Kardigán nem engedi át az angol és norvég aknaszedő hajókat, pedig állítólag ezeket épp Törökország kérte mert ő nem győzi az aknamentesítést.. Akkor most mi van? Szokásos F.O.S média léggömb eregetés az átlagpolgár reakcióinak média figyeltetésére?
Ha Te tudsz valós infót ezzel kapcsolatosan, oszd meg a tudást..