[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 930
13 253
113
Meg azt is, hogy egy papíron civil szállító hajóról ... nemzetközi vizeken tegyék vízre azokat.

Nem értem, hogy ez miért ötlött fel bennem. Biztos nem azért, mert az oroszok szerint a gabona szállító hajók az ukrán kikötőbe menet fegyvert vittek. De ha már ezt kigondoltam, akkor nevezzük az elképzelt, fegyvert szállító, civil hajót mondjuk Lusitaniának.

Akkor viszont az egész nyugati sajtó rákezdi, hogy az oroszok megtámadták a békés NATO gépeket, hadihajókat

Ezt sem tudom, hogy miért gondoltam. Ahhoz nyilván nincs köze, ami 1940-41-ben történt, amikor az USA vezetése szeretett volna belépni a háborúba, de nem volt erre otthon eladható indoka. Elkezdtek tehát hadviselő félként viselkedni és ezzel provokálni a németeket. Fegyvert, hadianyagot szállítottak az angoloknak, hajókat adtak nekik és az angol konvojokat jenki hadihajók kísérték. De Hitler megtiltotta a tengeralattjáróinak, hogy amcsi hajóra lőjenek és ezt be is tartották, még akkor is, amikor az amerikai rombolók vígan szórták rájuk a vízibombát, ahogy azt egy semleges fél szokta tenni. Végül a japánokból kellett kiprovokálni a támadást embargóval.

Van persze más történelmi párhuzam is, mert a világháborúk mellett volt majdnem világháború is. Az USA Thor és Jupiter közép-hatóválságú rakétákat és Mace robotrepülőket telepített az '50-es években a németekhez, olaszokhoz törökökhöz, angolokhoz. A Szovjetunió ezek ellen hatékonyan védekezni nem tudott. Annyit tudtak tenni, hogy válaszként Kubába kezdtek telepíteni hasonló, R-12 rakétákat. Majdnem atomháború lett belőle, de végül is a szovjetek elérték, hogy miközben ők kivonták a rakétáikat Kubából, aközben az amcsi hasonló rakétákat is kivonták Európából. Legalábbis átmenetileg.
Putyin láthatóan szereti a történelmet. Mi lenne, ha az oroszok a már bevált recept szerint, kölcsön kinyír visszajár alapon, minden NATO parancsra, eszközzel, közreműködéssel eltalált hajójukért cserébe egy NATO hajót meglékeltetnének Iránon kersztül a huszikkal? Ezzel visszavágva és közben kifogva a szelet a NATO / USA Oroszországgal szembeni eszkalációs vitorlájából. Mert ha a Közel-Keleten eszkaláció lesz, az legalább nem az oroszokat érinti közvetlenül. A NATO hajók sem felkészültebbek az olyan támadásokkal szemben, mint ami az orosz hajókat éri a Fekete-tengeren. Pár pórul járt NATO hajó után lehet, hogy a Fekete-tengeren is változna a NATO hozzáállás.
Talán van oka annak, hogy olyan komótosan halad az a Hessen fregatt és az angol hajók is inkább lerobbannak, sem mint hogy felrobbanjanak.

Meg lehetne a másik oldalról is fogni a dolgot. Jemenbe (vagy bárhová ahol utálják a briteket - lehet válogatni bőséggel) küldeni hasonló ladikokat, egy hajót nemzetközi vizekre ami hogy-hogynem bemondja az éterbe hogy melyik hajó merre jár - és a brit hajókra vadászni - szigorúan más nevében, pont olyan gerinctelenül ahogy a humanizmus élharcosaitól látjuk. Majd rákérdezni diplomáciai csatornákon, hogy érdemes-e ezt tovább játszani.

Igen. Erre gondoltam én is.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 583
47 801
113
Ilyen alpári sárdobálással kezdesz valamit és szeretnéd, hogy a beszélgetőpartnered komolyan vegye a mondandódat?
Kb. ez a Magyar politika szinvonala ezt hozod itt te is.
Hányinger!
Ez emberek jelentős része el sem olvassa az első szó után következőt, mert a bevezető szarhullámot valószínűsít.

Minek? Mire jó ez?
Ez van a lelkedben és ilyen stílusban is szeretsz eszmecserélni?
Kontraproduktivitásban nagy vagy.

Jaj! Én ma kaptam meg a hülye jelzőt egyetlen kommentben. Idézem:
" a hozzád hasonló boomerek hülyeségén"
Ehhez mit szólsz?
 

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
5 034
16 103
113
nekem az a rejtély ezzel kapcsolatban,hogy ha már Szíriában is panaszkodtak a NATO repülőgépek pilóták (AWACS),hogy az oroszok zavarják őket,így amerikai katonák kerülhetnek veszélybe emiatt az EW zavarés miatt,akkor miért nem "sütik ki" az összes repülő alkalmatosságnak a szenzorát ami arra repül ?

véleményem szerint a képesség meglenne hozzá,hogy vakká tegynek mindent ami arra jár ,csak az okát nem értem,hogy miért nem teszik .. (mert elvileg megvan,de lehet hogy mégsem ??)

ehhez ráadásul maradhatnának orosz területen is,semmit nem kellene közelebb vinni a harci zónához,vagy legalább is kritikus közelségébe biztosan nem, és ha én látom pl a flightradaron,hogy a NATO gépek merre koslatnak, akkor ők akiknek sokkal több mindenhez van hozzáférésük,még többet és még jobban látnák,

polgári gépeket is simán ki lehetne vonatni abból a zónából,mert ha jelenelg Ukrajna légterét elkerülik akkor még egy kis vargabetű már igazán nem jelentene terhet,nagyköveti szinten tájékozatni az aktuális országokat és lezárni a legteret,ami berepül annak meg kisütni a szenzorait.

egyszerűen nem értem az okát ..

Ha valóban van hatékony elektronikus zavaró berendezésük (és jó eséllyel van, lásd még amikor Kalinyindgrád epicentrummal elsötétül a GPS fél Lengyelország felett), akkor hülyeség lenne bekapcsolni.

Armata sem megy a front közelébe és a Szu 57-esek sem támadnak földi célpontokat.

Majd élesben, ha valóban arra kerülne a sor.

Maradjon meglepi.

Addig pedig nem szabad adatokat kiadni, sugározni, a potenciális ellenségnek lehetőséget és időt adni, hogy hatásos ellenrendszereket és elleneljárásokat ki, vagy megismerhesse az orosz eszközök gyenge pontjait.

Közben lepottyan néhány Szuhoj, elsüllyed néhány 80-as évekbeli teknő aminek amúgy se lenne nagy jövője egy komoly háborúban?

Na és?

Az orosz ezt könnyedén képes elviseli, pótolni, nincsenek és soha nem is voltak idióta dogmáik a zéró veszteségről, így nyugodtan leszarhatja, ha kicsit a szemébe hullik a forgács favágás közbenY

A háború végkimenetele szempontjából ez nem oszt, nem szoroz, messze nincs a védelmi képességére akkorra hatással, mint egy olyan zavaró képesség elvesztése, ami a fél NATO légiflottát zárójelbe teheti élesben vagy legalábbis lényegesen csökkentheti a képességét.
 

ghostface

Well-Known Member
2010. június 20.
2 883
10 006
113
Újabb orosz rokoni szálak a láthatáron az ukrán vezetésben?


Az ukrán elnöki hivatal vezetőjének tanácsadója tagadja, hogy Moszkvában élő bátyja az FSZB-ben dolgozott volna

podoljak.webp
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 323
33 377
113
Számomra ijesztő. hogy ezt valaki komolyan tudja gondolni.

Pedig nyilván az volt a cél eleve, csak attól függ, hogyan fogalmazod meg. A nyugati narratíva nyilván nem így fogalmazta meg a célt, hanem a liberális demokrácia/szabadság/nyílt társadalom elősegítéséről, terjesztéséről beszélt, és arról a veszélyről, amit a zoroszok jelentenek erre a célkitűzésre, amiért meg kell őket fékezni, például a NATO kiterjesztésével. Az oroszokkal viszont már idejekorán közölték, hogy ők nem lehetnek NATO tagok soha (a Tucker interjúban is elmesélte Putyin, de ismert volt a dolog eddig is).
Jelenleg meg tagadhatatlanul a nyugati célkitűzés nem kevesebb, mint Oroszország feldarabolása, bár ezt csak az ukrán stb. lakájaik mondják ki nyíltan. Ezért indított háborút Oroszország. Végül is ülhetett volna a seggén tovább, de nyilván arra jutott a Kreml, hogy nem lesz kedvezőbb alkalom megpróbálni felborítani az asztalt. Ha nem teszik, majd egyszer jött volna egy új Gorbacsov mondjuk Navalnij képében, aki levezényli az OF békés felbomlását. Ne feledjük, hogy az USA továbbra is fenntartja a "rab nemzetek hetét", amit még a SZU idején hoztak létre, jelenleg az OF nem orosz népeit nevezve "rab nemzeteknek" (ahogy eredetileg sem szerepeltek az oroszok a listában), valamint a hivatalosan kommunista államok népeit - kivéve Vietnamot és Laoszt, viszont szerepeltetve a nem kommunista Iránt, Szíriát, Fehéroroszországot, Nicaraugát és Venezuelát - tulajdonképpen ez a lista azon államokat jelöli meg, amelyeket az USA geopolitikai ellenfélnek tart és amelyekben rezsimváltást szeretne kieszközölni (ezért nem szerepelnek rajta Vietnam és Laosz, mint Kínával szemben szövetségesnek szánt országok). Az, hogy a "rab nemzetek" között "Kozákiát" és "Idel-Urált" is szerepeltetik, nem éppen köntörfalazás a célokat tekintve (igen, ezek a "nemzetek" még az eredeti határozatban felkerültek a listára):


Az is érdekes, hogy pl. az ujgurok nem szerepelnek a listán, sem a tibetiek, tehát az USA-nak nem célja Kína feldarabolása, csak "megdemokratizálása".
De persze a végső cél az Kína, nem Oroszország. Kína "megdemokratizálása" felé viszont nagy visszalépés lenne, ha az orosz példa a kínai komcsiknak azt üzenné, hogy megbomlott az Amerika-központú világrend.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 323
33 377
113
Az is érdekes, hogy pl. az ujgurok nem szerepelnek a listán, sem a tibetiek, tehát az USA-nak nem célja Kína feldarabolása, csak "megdemokratizálása".
De persze a végső cél az Kína, nem Oroszország. Kína "megdemokratizálása" felé viszont nagy visszalépés lenne, ha az orosz példa a kínai komcsiknak azt üzenné, hogy megbomlott az Amerika-központú világrend.

Ja bocs, Tibet benne van, meg "Turkesztán" is.
 
  • Tetszik
Reactions: sixtus and Pogány

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 519
20 315
113
Az a kisebb baj hogy személyeskedik. A nagyobb hogy nem is vagyok lány.
Hogy miért kezdtem azza, hogy hülye vagy hozzá (és nem "általában" hülye!)? Mert láthatóan nem látsz ki a szemellenződ mögül, és a témával kapcsolatban alapvető gyakorlati kérdésekbe sem vagy hajlandó belegondolni. Tisztán ideológiai alapon közelítesz meg mindent, a propaganda áthatja minden mondatodat és ha valami nem egyezik a narratíváddal azt egysszerűen negligálod. Ezért vagy hülye "hozzzá".
Ami pedig a "lányságodat" illeti, hogy fizikailag mi vagy, vagy minek érzed magad, igazából mindegy. A hozzászólásaid egy konyhából kiszabadult háziasszony szintjén vannak, ezért megelőlegeztem neked a nőiességet, ha ebben tévedtem, bocsánatot kérek. Mondjuk a végeredmény így még siralmasabb.
(Természetesen nem kívánom ezzel a társadalom női oldalát degradálni, vannak a témát sokkal komolyabban ismerők is a nők között (lásd pl. Ursula), ez csupán konkrétan arra a hozzáállásra vonatkozik, amikor a hisztis szőkeség kijön a konyhából és mert a zöldséglevessel eddig nem beszélgethetett, hát hozzászól. )
Bocs, ha ezzel más érzelmeket is megsértettem, én egy ilyen vén, mogorva majom vagyok, aki még abba a világba szocializálódott, ahol a nőket nem szerettük a lövészárok közelében tudni. Olyan ez, mint a hajózás volt sokáig: nő a hajón szerencsétlenséget jelent...
Ennyit erről, a továbbiakban tartózkodni fogok minden személyeskedéstől, mert "nem fognak komolyan venni" :D
A témához kicsit közelebb:
Avdeevka fontossága. Elgondolkodtató, hogy miért ennyire lényeges ez a pont. Politikailag érthető, az elvesztése egy új Bahmut és morálgyengítő hatása kiszámíthatatlan, de van egy katonai oldala is a dolognak. Ez valószínűleg a legerősebb erődváros, amit építettek 2015 óta. A kés volt Donyeck szívében, innen kényelmesen lehetett ritkítani a donyecki piacterek civiljeit kisebb kaliberekkel is, egy beékelődés a DNR központjába és valószínűleg ez lett volna a központja a későbbi "felszabadító" támadásnak. Feltételezhetően a város tele van alagutakkal, vasbeton erődökkel, megrakva nehézfegyverekkel. Amolyan Maginot-vonal feeling, csak kicsit másként. Nem véletlenül ennyire nehéz feltörni ezt a diót, ráadásul valószínűleg elég potens védők voltak ide telepítve. Ami miatt most romlik a helyzet, az elsősorban az általános lőszerhiány és a humán erőforrások pótlásának minősége. Az orosz okosan nem fejel rohant a falnak, Sztálingrád-taktika működik, megpróbálják két oldalról bekerítve katlanba zárni. És itt jön a kérdés, hogy miért NEM teszik mégsem? A térképet nézve felteszem, hogy lenne elég erejük egy kicsit távolabb átkarolni és akár közvetlenül Orlovka támadásával végleg elvágni az utánpótlást. Nem teszik. Nem azért, hogy befelé jöhessen az erősítés, hanem hogy maradjon a védőknek egy pici remény a visszavonulásra. A sarokba zárt farkas azért veszélyes, mert ha belátja, hogy nincs már esély akkor minden mindegy alapon fog harcba szállni. Amíg van egy kis esély a menekülésre, addig a gondolatainak egy részét biztosan ez fogja elfoglalni...
Itt én azt látom, hogy gyötrik ugyan a beszorulókat, de meghagyják nekik azt az utolsó pici esélyt a távozásra...Ez viszont - amennyiben feltételezem, hogy az orosz hírszerzés működik - azt is jelenti, hogy tisztában vannak a Szlavjanszk-Kramatorszk vonal gyengébb mivoltával, mert az innen kivonulók valószínűleg oda lesznek áthelyezve. Szerintem el akarják kerülni az újabb Azovstalt, túl nagy veszteséget okozott nekik is. Ez egyébként merőben új taktikai elem az oroszoktól, mert mintha egy ideje átálltak volna a személyi állomány kímélő üzemmódjára... Itt is inkább a tűzérség és a FAB-ok dolgoznak és csak nagyon módjával lép előre a gyalogság.
Szerintem Zsalu meglátta mindezt, de azt is, hogy nagyon fogyóban van a hadrafogható létszám az országban, ezért inkább feladta volna az erődöt, hogy kímélje a humán erőforrásait. Hideg, számító gondolkodás, katonához méltó. Aztán jön egy Zselé (nem tudom nem párhuzámba állítani Adolffal) és lesöpri az érveket, hiszen neki belpolitikai katasztrófát jelent egy új Bahmut, a kijeviek nehezen emésztenék meg, hogy eddig Avdiivka volt a világ közepe, most meg már csak Avdeevka van orosz zászlókkal. Szirszkij megpróbál ennek a követelménynek eleget tenni, és betolja a tartalékokat. Hogy közben a stratégiailag sokkal fontosabb Csaszov Jart elveszíti az most nem számít. Vagy, hogy Kupjanszk irányában is hátrálni kell, az mindegy. Sőt, mintha a Dnyepernél is csökkenne a hídfő mindenáron megtartása... Érezhetően a kaprok maradék erejét szívja el ez a frontszakasz. Ha itt vége, szerintem hamarosan mindenhol vége lesz...
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Éles reakciót váltott ki Oroszország részéről az az amerikai terv, hogy orosz katonai felszerelést szállít Ecuadorból Ukrajnába. Az orosz Szövetségi Katonai-Technikai Együttműködési Szolgálat (FSMTC) elítélte Ecuador lépéseit, mondván, hogy az orosz felszerelések amerikaiaknak való átadása, köztük a Mi-17-es helikopterek sértik a megkötött megállapodásokat.
Az orosz fél szerint Ecuador azon állítása, miszerint a szállított fegyverek fémhulladékok, valótlan, és ellentmond Washington azon terveinek, hogy Ukrajna érdekében használja fel ezeket a felszereléseket.

Korábban Ecuador volt az orosz piac fő banánellátója, de miután a Quito-i kormány felajánlotta az Egyesült Államoknak régi szovjet fegyvereinek átadását Ukrajna javára, Moszkva megsértődött.
Február elején a Rosselkhoznadzor arra hivatkozva tiltotta be az ecuadori importot, hogy hirtelen polifág kórokozó legyeket fedezett fel bennük, és gyorsan átváltott az indiai partnerre, akinek ez nagyon kapóra jött.

Az ecuadori banán 20%-át vették meg az oroszok, de most rárohad az ecuadoriakra a banán.

Az orosz hatóságok „banánprogramot” indítanak, hogy megoldják az Indiával fennálló súlyos kereskedelmi egyensúlyhiányt.
2024 januárjában indult az első nagy adag banán Indiából az orosz élelmiszerpiacra, amit követni fog olyan gyümölcsök áradata, mint a mangó, az ananász, a papaya és a guava.
Az orosz állat- és növényegészségügyi hatóság (Rosselhoznadzor) megerősítette, hogy korlátozás nélkül érkezhetnek gyümölcsök és zöldségek Indiából Oroszországba. (Az Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezet szerint jelenleg India a világ legnagyobb banántermelője, Oroszország pedig a vezető banánimportőr.)

- Az amerikánusok csábító ajánlatot tettek vagy fenyegették őket? Most a banánt is átveszik?

Selidovo az ukrán hadsereg stratégiailag fontos logisztikai központja. Az ukrán egységek Pavlogradból és Pokrovszkból érkeznek oda, mielőtt a frontvonalba küldik őket.
A falu katonai létesítményeit ukrán katonai tartalékok felhalmozására használták, mielőtt Donyeck irányába küldték volna betömni a védelemben lévő lyukakat. Az első információk szerint a mai támadás áldozatainak nagy része a hírhedt 3. rohamdandár „Azov” katonái volt.
Sokkoló 500 ukrán katona és 700 megsebesült a donyecki Selidovoban az orosz erők február 13-i támadása után.

- Ennyi a legrészletesebb számra utalás.


Dnyeperben és Kijevben robbanások történtek, miután Ukrajna egész területén kihirdették a riasztást


Ukrajna délkeleti részén, Dnyeper városában (korábban Dnyipropetrovszkban) történtek robbanások. Erről a „Zerkalo Nedeli” (Зеркало недели) című kiadvány számolt be.

Néhány perccel korábban már több robbanást is jelentettek a városban.

Két erős robbanás történt Kijevben, szemtanúk jelentették ezt a TASS ügynökségnek.

"Robbanások hallatszanak Podolszk térségéből, a légvédelmi rendszer működik" - magyarázták a források.

Ezt megelőzően már robbantásokat is jelentettek az ukrán fővárosban.

Ukrajna egész területén légiriadót hirdettek.

Új robbanások történtek Lvivben
A Public News kiadvány új robbanásokról számolt be Lvivben, amelyek röviddel a városban történt korábbi incidensek után történtek.
Maxim Kozickij, Lviv régió vezetője arra szólította fel a helyi lakosokat, hogy ne rögzítsék az eseményeket fotókon és videókon. Telegram csatornájában ezt írta: "Lvov. Nagyon hangos. Nem forgatunk semmit. Nem teszünk közzé semmit. A légvédelmi rendszer működik."

Jelenleg egész Ukrajnában légiriadót rendeltek el a Dnyeper (korábban Dnyipropetrovszk), Kijev, Kijev és Hmelnickij régiókban, valamint az ukrán hatóságok ellenőrzése alatt álló Zaporozsje városában történt robbanások miatt.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 382
67 511
113
Ki akar itt békét?

 

vontod

Well-Known Member
2017. június 14.
791
7 900
93
Éles reakciót váltott ki Oroszország részéről az az amerikai terv, hogy orosz katonai felszerelést szállít Ecuadorból Ukrajnába. Az orosz Szövetségi Katonai-Technikai Együttműködési Szolgálat (FSMTC) elítélte Ecuador lépéseit, mondván, hogy az orosz felszerelések amerikaiaknak való átadása, köztük a Mi-17-es helikopterek sértik a megkötött megállapodásokat.
Az orosz fél szerint Ecuador azon állítása, miszerint a szállított fegyverek fémhulladékok, valótlan, és ellentmond Washington azon terveinek, hogy Ukrajna érdekében használja fel ezeket a felszereléseket.

Korábban Ecuador volt az orosz piac fő banánellátója, de miután a Quito-i kormány felajánlotta az Egyesült Államoknak régi szovjet fegyvereinek átadását Ukrajna javára, Moszkva megsértődött.
Február elején a Rosselkhoznadzor arra hivatkozva tiltotta be az ecuadori importot, hogy hirtelen polifág kórokozó legyeket fedezett fel bennük, és gyorsan átváltott az indiai partnerre, akinek ez nagyon kapóra jött.

Az ecuadori banán 20%-át vették meg az oroszok, de most rárohad az ecuadoriakra a banán.

Az orosz hatóságok „banánprogramot” indítanak, hogy megoldják az Indiával fennálló súlyos kereskedelmi egyensúlyhiányt.
2024 januárjában indult az első nagy adag banán Indiából az orosz élelmiszerpiacra, amit követni fog olyan gyümölcsök áradata, mint a mangó, az ananász, a papaya és a guava.
Az orosz állat- és növényegészségügyi hatóság (Rosselhoznadzor) megerősítette, hogy korlátozás nélkül érkezhetnek gyümölcsök és zöldségek Indiából Oroszországba. (Az Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezet szerint jelenleg India a világ legnagyobb banántermelője, Oroszország pedig a vezető banánimportőr.)

- Az amerikánusok csábító ajánlatot tettek vagy fenyegették őket? Most a banánt is átveszik?

Selidovo az ukrán hadsereg stratégiailag fontos logisztikai központja. Az ukrán egységek Pavlogradból és Pokrovszkból érkeznek oda, mielőtt a frontvonalba küldik őket.
A falu katonai létesítményeit ukrán katonai tartalékok felhalmozására használták, mielőtt Donyeck irányába küldték volna betömni a védelemben lévő lyukakat. Az első információk szerint a mai támadás áldozatainak nagy része a hírhedt 3. rohamdandár „Azov” katonái volt.
Sokkoló 500 ukrán katona és 700 megsebesült a donyecki Selidovoban az orosz erők február 13-i támadása után.

- Ennyi a legrészletesebb számra utalás.


Dnyeperben és Kijevben robbanások történtek, miután Ukrajna egész területén kihirdették a riasztást


Ukrajna délkeleti részén, Dnyeper városában (korábban Dnyipropetrovszkban) történtek robbanások. Erről a „Zerkalo Nedeli” (Зеркало недели) című kiadvány számolt be.

Néhány perccel korábban már több robbanást is jelentettek a városban.

Két erős robbanás történt Kijevben, szemtanúk jelentették ezt a TASS ügynökségnek.

"Robbanások hallatszanak Podolszk térségéből, a légvédelmi rendszer működik" - magyarázták a források.

Ezt megelőzően már robbantásokat is jelentettek az ukrán fővárosban.

Ukrajna egész területén légiriadót hirdettek.

Új robbanások történtek Lvivben
A Public News kiadvány új robbanásokról számolt be Lvivben, amelyek röviddel a városban történt korábbi incidensek után történtek.
Maxim Kozickij, Lviv régió vezetője arra szólította fel a helyi lakosokat, hogy ne rögzítsék az eseményeket fotókon és videókon. Telegram csatornájában ezt írta: "Lvov. Nagyon hangos. Nem forgatunk semmit. Nem teszünk közzé semmit. A légvédelmi rendszer működik."

Jelenleg egész Ukrajnában légiriadót rendeltek el a Dnyeper (korábban Dnyipropetrovszk), Kijev, Kijev és Hmelnickij régiókban, valamint az ukrán hatóságok ellenőrzése alatt álló Zaporozsje városában történt robbanások miatt.
Ezekről a derék ecuadori vezetőkről.miért Pelikán jut eszembe....
Tudja, Pelikán elvtárs, egyszer majd kérni fogunk magától valamit. Én csak azt mondom, Pelikán elvtárs, a nemzetközi helyzet egyre fokozódik.

Hát kértek tőlük.... Az hogy ebbe az ország gaudasága belebukik az az európaiakat sem érdekelte. (Tényleg miért nem?)

De rossz látni, hogy az USA érdekei miatt a nyugatos elit mindenhol szolgaian, soxor a saját országaik érdekeivel szembemenve cselexik....
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 329
12 989
113
Ezekről a derék ecuadori vezetőkről.miért Pelikán jut eszembe....
Tudja, Pelikán elvtárs, egyszer majd kérni fogunk magától valamit. Én csak azt mondom, Pelikán elvtárs, a nemzetközi helyzet egyre fokozódik.

Hát kértek tőlük.... Az hogy ebbe az ország gaudasága belebukik az az európaiakat sem érdekelte. (Tényleg miért nem?)

De rossz látni, hogy az USA érdekei miatt a nyugatos elit mindenhol szolgaian, soxor a saját országaik érdekeivel szembemenve cselexik....
Ecuador élén is egy amerikai báb van,beszédes az életútja,és még banánexportőr is. https://x.com/DD_Geopolitics/status/1744884295918145584?s=20 Nem is tudom elképzelni,hogy 50-60 éves mozgósítottak egyáltalán bírnak e ilyen terepen gyalogolni. https://x.com/ArthurM40330824/status/1757870612360442085?s=20