[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 963
21 835
113
ukrajna propaganda videóin szerepelt a tiktok osztag tagjaként, egy csapat ribanc aki önként bevonult, hogy oroszokat öljön. Mondjuk ők azt hitték pózolgatással meg némi dumával meguszhatják.

Végül létszámhiány miatt őket is feláldozták, mint Bakhmutnál a csillámpónikat.

Ő saját maga választotta ezt magának.
Háborúban a katonaskodas veszélyes munkakör is lehet bizonyos helyeken.
Mehetett volna peknek is nem?
Nem kell sajnálni, önként kezét lobalva ment embereket ölni, civileket és ellenséget egyaránt.
Így járt, keserves lesz a hátralevő élete Ukrajnában.
Ki fogja majd etetni? Kitorolni a seggét? Stb? Ki fogja ott eltartani hogy éhen ne haljon?
Hát lesz ideje gondolkodni megérte - e Banderaert, Zelenszkijért, Bidénekert?
Bravó.
Amikor így nyilatkoztok meg, akkor kezd nagyon az a gyanúm lenni, hogy ti pont ugyanúgy nem látjátok már a fától az erdőt, ahogy a másik oldal jeles képviselői. Egyet hátra kellene lépni, levegőt venni és újra gondolni. Szerintem.

Azért ezt te sem gondolhattad komolyan…
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 568
113
A Nyugat elvesztette az irányítást Ukrajnában – a NATO vakmerő, stratégiájában nincs koherencia

A NATO egyre vakmerőbbé válik, és az ukrán válsággal szembeni stratégiájának nincs koherenciája – áll a The Guardian című brit lapban a négy magas rangú német katonai tisztviselő lehallgatásának esete 100 Taurus rakéta Ukrajnába küldésére és a krími hídra irányuló rakétacsapásra hivatkozva.
A kiadvány azzal érvel, hogy gyengíti a NATO álláspontját, miszerint nem fogja eszkalálni az ukrajnai háborút, ugyanakkor megerősíti Vlagyimir Putyin orosz elnök állítását, miszerint ez a Nyugat háborúja Oroszország ellen, a meghatalmazott Ukrajnával.

A The Guardian jelentése szerint, mivel az ukrajnai konfliktus holtpontra jutott, a NATO stratégiája minden koherenciáját elvesztette.
„Ukrajna egyre inkább NATO-zsoldosnak tűnik a nyugati tábornokok számára, akik meg akarják erősíteni költségvetésüket és újra átélni fiatalságuk hidegháborús játékait.

Az árat az adófizetőik és Ukrajna fiataljai fizetik” – húzza alá a kiadvány, azzal érvelve, hogy Nyugat-Európának nem érdeke az ukrajnai háború eszkalációja nagy hatótávolságú rakéták cseréjével.

" Miközben fenn kell tartania az ukrán erők logisztikai támogatását, nem áll stratégiai érdeke Kijev azon vágya, hogy Oroszországot kiszorítsa Krím vagy Donbász orosz nyelvű régiójából.
Minden érdeke, hogy szorgalmasan törekedjen a mielőbbi rendezésre és az Ukrajna újjáépítés megkezdésére.” – írja a Guardian.



Fegyelmi vizsgálatot rendeltek el a német katonai lehallgatás miatt

Egy német katona nem biztonságos kapcsolata volt az oka annak, hogy az orosz hírszerzés lehallgatta négy magas rangú német tiszt beszélgetését – állította Boris Pistorius német védelmi miniszter.
Valóban, Pistorius fegyelmi vizsgálatot rendelt el.

A lehallgatott beszélgetésből kiderült, hogy a négy német magas rangú tiszt, köztük a német légierő vezetője, 100 Taurus rakéta Ukrajnába szállításáról tárgyalt, és arról, hogyan lehetne ezeket a rakétákat a krími híd elleni kritikus csapásra használni.

Pistorius azzal érvelt, hogy hetek óta Oroszország határozza meg a németországi nyilvános vitát, miközben azzal érvelt, hogy a német hadsereg lehallgatását követően a szövetséges országokból származó kollégáikkal való kapcsolatfelvételt követően nem ásták alá a szövetségesek Németországba vetett bizalmát.

Boriska tegnap még azt rebegte, nem történt semmi, a muszkák rémhírterjesztése a lehallgatás, dezinformáció. Most némán bevallja tévedését.
A szövetségesei megnyilatkozásaiból én azt látom, hogy meglehetősen haragszanak a titkaik kilocsogása miatt.

A muszkák lehallgatása sem egyértelmű: lehet, hogy valamelyik a négy közül adta tovább, lehet, hogy a német titkosszolgálat hallgatta le és adta tovább, lehet, hogy valaki más nátós hallgatta le és adta tovább.
Ezeket ne felejtsék el vizsgálni. Aztán Boriska majd meséljen megint.
 

JonatánJoe

Well-Known Member
2016. december 29.
167
1 112
93
Mondjuk ugyanezt pepitában már vagy 10 éve tolják az izraeli katona csajok is, meg más nemzet lányai is. Azért mikor látsz egy csonkolt karú, fiatal nőt a kórházi ágyon ülni, akkor nem feltétlenül arra gondolsz, hogy ő megérdemelte ezt, mert előtte meg feldobott a netre pár tánci-tánci videót. Ha ukrán, ha orosz, ha zsidó, ha amcsi, ha adott esetben magyar csaj.
Nem arra gondolok természetesen, de lehetne itt filozofálni és moralizálni oldalakon át... Nem ismerjük az alanyokatat, a körülményeket, hogy hogyan került a frontra, vagy ebbe a helyzetbe. Lehetett tündi-bündi eü-s, vagy torokelvágós nackó, juttatthatott ő is hasonló sorsra gyerekeket, katonákat, stb.
Nekem a videók kapcsán csak az jut az eszembe, hogy az egyenruha méltóságára azért illik odafigyelni, emellett nekem sincs ellenemre egy kis jópofizás, vagy cukiskodás (az izraeli csajok közzül néhány nagyon ott van a szeren!), de nagyon sok közönséges, magamutogató anyag is fent van a neten, ha meg beüt a baj, akkor jön a hangulatkeltés és részvétvadászat.
Engem az keserít el legjobban a konfliktus kapcsán, hogy pár kivételtől eltekintve, minden egyes maradandó sérüléssel, vagy halállal a jövőnk lesz kevesebb! Az áldozatok között lehetnek a jövő építői, kutatói, orvosai, feltalálói, művészei, szülői és még ki tudja kik... Nagyon sok gyermek félárván, vagy árván fog felnőni - esetleg örök gyűlölettel a szívében a másik nemzet iránt - a rokkantakról nem is beszélve, miközben a háború haszonélvezői a 10. jachtot és magánrepülőgépet vásárolják és élik sokak számára elképzelhetetlen luxusban az életüket. Közben itt a fórumozók is isszák a levét az egésznek. Megy a marakodás, személyeskedés, továbbá az írogatással és olvasással itt töltött idő alatt más, produktívabb dolgoktól fosztjuk meg magunkat és családunkat, részben, vagy egészben.
 

PPE

Well-Known Member
2019. február 8.
341
1 497
93
Macron az imént Prágában tolt egy hadüzenetszerűt az oroszok orra alá.. akkor mennek a franciák mellett a csehek is be?


aszondja : "La guerre est revenue sur notre sol, des puissances devenues inarrêtables sont en train d'étendre la menace, de nous attaquer chaque jour davantage: il nous faudra être à la hauteur de l'Histoire et du courage qu'elle implique", a-t-il ajouté.

"A háború visszatért a földünkre, a megállíthatatlanná vált hatalmak kiterjesztik a fenyegetést, és napról napra egyre többet támadnak meg minket: meg kell felelnünk a történelemnek és a bátorságnak, amit ez magában foglal" - tette hozzá.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 544
45 106
113
Amikor így nyilatkoztok meg, akkor kezd nagyon az a gyanúm lenni, hogy ti pont ugyanúgy nem látjátok már a fától az erdőt, ahogy a másik oldal jeles képviselői. Egyet hátra kellene lépni, levegőt venni és újra gondolni. Szerintem.


Azért ezt te sem gondolhattad komolyan…
Nem nagyon szóltam bele ebbe, mert felemás érzéseim vannak nekem is, pro-kontra.

A lány/hölgy amúgy dekoratív. Bármilyen embert, pláne egy valaha csinos fiatal nőt egy normális ember nem szívesen lát végtagok nélkül. Ha csak a seggét rázta egy videón, nyilván való hogy NEM kurva/ribanc.

Ha csak 5 perc hírnév kellett, kicsit pózerkedni, like-ot vadászni a "slava ukraini" vonatra felülve, akkor nagyon drágán megfizetett érte szerencsétlen, hiba volt önszántából odamenni.

Ha viszont esetleg önszántából, teljes meggyőződésből ment, esetleg tényleg "oroszt ölni", ne adja az ég nem csak táncikált a TikTok-on, hanem mondjuk kínzott hadifoglyokat is, mert mondjuk úgy átmosták az agyát hogy hithű banderista volt, aki mondjuk örömmel herél ki elfogott orosz kiskatonákat, akkor merőben más a helyzet.

Nem tudom hogy melyik volt a szitu ennél az adott hölgynél/lánynál, de minden egyes emberi sorsot kéne ismerni ahhoz, hogy ezt a hírt tudjam magamban valahová tenni.

Nem ismerem, így nem is akarok pálcát törni egyik oldal mellett sem.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
LMUR vs AS-90


FAB-1500 Herszonban


Asszad idegösszeomlást kapott amikor a drogos megszankciózta


Mennyi bomba potyogna ha nem pusztult volna el twitteren az orosz légierő harmada?


Ezért nincs az oroszok gyalogságnak páncéltörő fegyvere, összeset ellőtték Marinkánál


Lancet vs svédacél


Csaszov Jarban folytatódik a rendezett visszavonulás


Pedig redditen azt mondták az összes Abrams-et kimentették, sőt már meg is javították


Abrams ásít


Köcsögorb... várjá mi?
EUpJRF8.png




Lopva készült fotó az egyik még üzemelő ukrán gépről, nem csoda hogy nem találják a roncsok között
j16ygTN.jpeg
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 842
14 647
113
Macron az imént Prágában tolt egy hadüzenetszerűt az oroszok orra alá.. akkor mennek a franciák mellett a csehek is be?


aszondja : "La guerre est revenue sur notre sol, des puissances devenues inarrêtables sont en train d'étendre la menace, de nous attaquer chaque jour davantage: il nous faudra être à la hauteur de l'Histoire et du courage qu'elle implique", a-t-il ajouté.

"A háború visszatért a földünkre, a megállíthatatlanná vált hatalmak kiterjesztik a fenyegetést, és napról napra egyre többet támadnak meg minket: meg kell felelnünk a történelemnek és a bátorságnak, amit ez magában foglal" - tette hozzá.
Hmm kissé ismerős ez a II. Vh előkészítő propaganda szövegei közül, tán ő is tanulmányozta a kis Bajszos összegyűjtött műveit?
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 697
8 737
113
Akkor ezért kezdték el gyilkolni az Oroszokat Donbaszban,mi másért?
Te is tudod hogy putyin parancsára lett ott háború, mert blokkolni akarta Ukrajna nyugati integrációját.
Miért? mi bajuk volt az ukránoknak a háború előtt? Az hogy ki mit tart rabszolgaságnak, az elég tág fogalom! Minden esetre az is egy jelzés, hogy egyre több ember pattan meg nyugatról, Oroszország felé!
Az ukránoknak? Nem ők akartak háborút.

Nem hiszem hogy túl sokan akarnának nyugatról Oroszországba menni.
Meszike, te végletesen leegyszerűsíted a történelmet, kábé a jó és a gonosz harcára, csak tudhatnám, hogy mire jó az ilyen hozzáállás a történelemhez ?
Nem én egyszerűsítem le. Nem én tartok rabszolgaságnak mindent ami nem orosz uralom. Annak meg történelmi okai vannak hogy miért van negatív emlékezete a legtöbb kelet-európai népnek az oroszokról. Pontosan utána lehet járni az ehhez vezető eseményeknek, de az nem ide tartozik.
Az ukránokra rátérve, ki határozza meg, hogy ki az ukrán, és mi jár nekik ? Munkács, Lwów, Odessza, Voronyezs, és Kubány az ukrán ?
Ki határozza meg hogy ki magyar? Vagy hogy mi jár Magyarországnak?

Ezt minden népre vagy országra fel lehetne tenni, de minek?
Tisztában vagy, hogy az ukránoknak nem csak az oroszok az ősellenségeik, hanem sok más nép is ? Vagy te olyan történelmet akarsz írni, amiben mindenért csak és kizárólag az oroszok a hibásak ?
Nem az ukránok támadtak meg egy másik országot.
1991 - 2014 között miben nyomták el az oroszok az ukránokat ?
És ahhoz mit szólsz, hogy az Ukrán Hadseregnek orosz származású főparancsnoka van (Alekszandr Szirszkij), az ukrán elnök az is orosz származású (Vlagyimir Alekszandrovics Zelenszkij), és az ukrán elnöki tanácsadó (Alekszej Aresztovics) az orosz - lengyel származású ?
Nekem aztán mindegy hogy milyen származásúak. Csak azt nem értem hogyan történhetett népirtás az oroszok ellen Ukrajnában, ha az ukránokat is az oroszok vezetik. Végső soron oda jutok hogy akkor politikai okai lehettek a konfliktusnak és nem etnikai.
 

hurci10

Well-Known Member
2018. július 1.
404
1 422
93
Egy ostoba lányka volt, akinek átmosta az agyát a nyugati propaganda és most hátralevő életét, egy önmagáról gondoskodni képtelen torzóként a pokolban kell leélnie, mert innentől kezdve az lesz az élete, bármennyire is együttérzően néznek rá a körülötte levők.

Ne üljünk fel arra a vonatra, amerre azt szeretnék a sátánisták, hogy felüljünk. Gyűlölet és érzéketlenség más emberek iránt stb.
Még1szer, ez egy szerencsétlen lány volt, aki letért az útról és nem volt aki visszatérítse, most pedig már késő.
Eszem megáll ezen a szentfazék dumán! Ez az "ostoba lányka" önként ment embereket ölni! És nincs kétségem, hogy ostobán röhögcsélve meg is tette volna, ha ugyan meg nem tette az előtt, hogy leamortizálta magát. Az (esetleges) áldozatai családtagjainak a szemébe nézve is el tudnád mondani ezt kenetteljes szöveget? Nem hiszem, hogy vevők lennének rá!

Más kérdés, hogy kétségtelenül jobban járt volna, és erre valószínűleg már ő is rájött, ha meghall, de hát az orvostudomány csodákra képes.

Hogy is mondja a Te Istened? Kard által vész, ki karddal él.
Még egyszer mondom, senki és semmi nem kényszerítette, hogy háborúba menjen. Nem tudom sajnálni, "szerencsétlen lányka" azt kapta, amit megérdemelt! Az egyetlen pozitív az a dologban, hogy a története esetleg felnyitja más "ostoba lánykák" szemét, és nem lesznek ilyen hülyék.
 

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
6 917
22 460
113
putyin parancsára lett ott háború, mert blokkolni akarta Ukrajna nyugati integrációját.
...miután az ukránok rendeztek egy kis népirtást Donbaszban, a nyugat meg egy erőszakos integrációs kisérletet, de legyen, igen, ezért is.
Az ukránoknak? Nem ők akartak háborút.
Az ukránok lehet hogy békét akartak. Meg is szavazták Z-t a békére épülő kampánya alapján. Z viszont valójában nem akart békét az országnak, hanem háborút. Tehát az "ukrán" politikai vezetés igen is háborút akart. Evvan.
Nem hiszem hogy túl sokan akarnának nyugatról Oroszországba menni.
Van egy érdekes sztereotipia a mai Oroszországról, ami sok ember fejében van. Egy országról lehet olyat domboritani, ami vonzóvá teszi, meg lehet olyat is mutatni, amitől lenézed csak. Te mennyire állsz hozzá ehhez a dolgokhoz korrektül a történelmi visszatekintésektől most eltekintve?
Nem az ukránok támadtak meg egy másik országot.
Nem. Még nem. Csak a saját állampolgáraikat nemzetiségi alapon kezdték szisztematikusan irtani...apróság. Ukrajna jogállam, EU-ba velük már holnap...nem?
Csak azt nem értem hogyan történhetett népirtás az oroszok ellen Ukrajnában, ha az ukránokat is az oroszok vezetik. Végső soron oda jutok hogy akkor politikai okai lehettek a konfliktusnak és nem etnikai.
Tipikus magyarázkodás, "végső soron arra jutunk" mindig, hogy kényelmesen ignoráljátok a tényeket.
Sokmindenben meg lehetne érteni az ukránokat, Ukrajna álláspontját a területét ért katonai agreszzió szemléletében stb. csak ne lépjünk át egy rakás orosz nemzetiségű ukrán állampolgár hulláján úgy, mint ha mi sem történt volna, mint ha nem ismernénk a kiváltó okokat. Gyorsan felejtünk...
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 652
77 638
113
Nem nagyon érek rá tevékenykedni/kártékonykodni, de most akkor az van, hogy nem viszik harcolni a T-14-et mert félnek, hogy kilövik? Csak azért kérdezem, mert amikor felmerült a nyugati harckocsik küldése az ukránoknak, akkor hetekig volt az az érv, hogy a nyugat nem küld modernnek nevezhatő típust, mert félnek, hogy kilövik.
 

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
2 103
11 136
113
Eszem megáll ezen a szentfazék dumán! Ez az "ostoba lányka" önként ment embereket ölni! És nincs kétségem, hogy ostobán röhögcsélve meg is tette volna, ha ugyan meg nem tette az előtt, hogy leamortizálta magát. Az (esetleges) áldozatai családtagjainak a szemébe nézve is el tudnád mondani ezt kenetteljes szöveget? Nem hiszem, hogy vevők lennének rá!

Más kérdés, hogy kétségtelenül jobban járt volna, és erre valószínűleg már ő is rájött, ha meghall, de hát az orvostudomány csodákra képes.

Hogy is mondja a Te Istened? Kard által vész, ki karddal él.
Még egyszer mondom, senki és semmi nem kényszerítette, hogy háborúba menjen. Nem tudom sajnálni, "szerencsétlen lányka" azt kapta, amit megérdemelt! Az egyetlen pozitív az a dologban, hogy a története esetleg felnyitja más "ostoba lánykák" szemét, és nem lesznek ilyen hülyék.
Az a bajom a kommented első részével, hogy feltevésekre/feltételezéseklre épít. Lehet hogy voltak áldozatai, lehet hogy nem... mivel egy agymosott (állítólag) influenszer lányka volt, inkább PR szerepe lehetett én úgy gondolom, de ez is csak találgatás. Egy ostoba lányka volt, mert azt gondolta 1. jóbuli lesz ez, 2. büszkék lesznek rá.
Hány éves volt vajon ? Volt már 20 ? Rommá mosva az agya, nyugatról egyrészt jön a spanolás, hergelés, másrészt az oroszok dehumanizálása... szerinted mennyire beszámítható egy ilyen gyerek, amikor ilyen propagandamosléknak van kitéve ?

Nem ő a hibás, hanem azok a felnőttek, akik ezt csinálták belőle, akik úgy kondícionálták az agyát, hogy lányként elmenjen a férfiak háborújába, merhogy akkor lesz jóukrán... azokat a vezetőket és parancsnokokat akik ezt helyesnek ítélték, azokat kéne agyonlőni, mint egy bolhás korcsot.

És mégegy fontos tanács:

Nem rendelkezünk hiteles, megbízható forrásokkal ezzel a háborúval kapcsolatban, annak ellenére, hogy valami gusztustalan, undorító módon szinte élőben közvetítik nekünk, mint egy showműsort. Propaganda innen jön 200-al, onnan meg 300-al.
Lehet ez a hír nem is igaz, csak egy ukrán érzékenyítő propi, hogy a nyugat küldjön több fegyvert, mert "már a lányaink halnak".
Szóval óvatosan az ítélkezéssel, a ki mit érdemeltekkel. Semmit nem tudsz erről a csajról, max láttál róla pár videót, ahol a seggét rázza, meg egy képet, ahol fegyverrel pózol, ha egyáltalán ő van azon a képen. Ez édeskevés ahhoz, hogy úgy nyilatkozzál: "megérdemelte".
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 102
25 094
113
A végtagok nélküli leányzóval kapcsolatosan nekem nagyon vegyes érzéseim vannak, de igazán nem tudom sajnálni, mint ahogyan a zsoldosokat sem. Önként, sőt nagy pofával ment a frontra oroszokat ölni, mintha az valami hétvégi zsúr parti lenne. Azt kapta, amit megérdemelt. Nem nőként kell kezelni, mert azt már az elején eljátszotta. Azokat az ukrán katonákat, akik nem önként mentek a frontra, hanem összefogdosták és kényszerből vitték oda, ráadásul a sajátjai fogtak fegyvert hátulról, ha vissza mer fordulni, ne adj isten megadni magát, sokkal jobban tudom sajnálni és jobban kár értük, ha azokkal ilyen történik. Emlékezzünk a két kiskorú osztrák leányzóra, akik az ISIS-hez mentek és a végén megölték őket. Ők jobban jártak, bár nem tudjuk, hogy a haláluk előtt min mentek keresztül. "Aki hülye, haljon meg", tartja a magyar közmondás, nem véletlenül. Sajnos az agymosás megy ezerrel, nem csak Ukrajnában. Remélem az ukrán oldalon végre elkezdődött az aktív náci alakulatok felszámolása, sok, nem önként besorozott ukrán férfi örömére, akiket talán nem a sajátjai ölnek meg és megússzák élve ezt az őrült időszakot.
Tor-M2
tor-m2_070224_3.jpg

tor-m2_070224_2.jpg

Tos-1A
98136f0f6edd47af8e904a4c8f99d375.jpg

BAT-M
scale_1200

scale_1200
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
914
10 392
93
Ja, persze. És Geraszimov még biztos mindig Torokországban a svájci nagykovetségen bujkál ;) :


.....
és ha már móka:

https://www.facebook.com/reel/6656782057756089
Szia, megjött már a válasz hogy hogyan kell látni nafo-s szemüvegen keresztül az államilag dédelgetett ajdar-os tulok nyilatkozatát egy Nato-ország elfoglalásáról?
Biztos emlékszel.

A Nyugat elvesztette az irányítást Ukrajnában – a NATO vakmerő, stratégiájában nincs koherencia

A NATO egyre vakmerőbbé válik, és az ukrán válsággal szembeni stratégiájának nincs koherenciája – áll a The Guardian című brit lapban a négy magas rangú német katonai tisztviselő lehallgatásának esete 100 Taurus rakéta Ukrajnába küldésére és a krími hídra irányuló rakétacsapásra hivatkozva.
A kiadvány azzal érvel, hogy gyengíti a NATO álláspontját, miszerint nem fogja eszkalálni az ukrajnai háborút, ugyanakkor megerősíti Vlagyimir Putyin orosz elnök állítását, miszerint ez a Nyugat háborúja Oroszország ellen, a meghatalmazott Ukrajnával.

A The Guardian jelentése szerint, mivel az ukrajnai konfliktus holtpontra jutott, a NATO stratégiája minden koherenciáját elvesztette.
„Ukrajna egyre inkább NATO-zsoldosnak tűnik a nyugati tábornokok számára, akik meg akarják erősíteni költségvetésüket és újra átélni fiatalságuk hidegháborús játékait.

Az árat az adófizetőik és Ukrajna fiataljai fizetik” – húzza alá a kiadvány, azzal érvelve, hogy Nyugat-Európának nem érdeke az ukrajnai háború eszkalációja nagy hatótávolságú rakéták cseréjével.

" Miközben fenn kell tartania az ukrán erők logisztikai támogatását, nem áll stratégiai érdeke Kijev azon vágya, hogy Oroszországot kiszorítsa Krím vagy Donbász orosz nyelvű régiójából.
Minden érdeke, hogy szorgalmasan törekedjen a mielőbbi rendezésre és az Ukrajna újjáépítés megkezdésére.” – írja a Guardian.



Fegyelmi vizsgálatot rendeltek el a német katonai lehallgatás miatt

Egy német katona nem biztonságos kapcsolata volt az oka annak, hogy az orosz hírszerzés lehallgatta négy magas rangú német tiszt beszélgetését – állította Boris Pistorius német védelmi miniszter.
Valóban, Pistorius fegyelmi vizsgálatot rendelt el.

A lehallgatott beszélgetésből kiderült, hogy a négy német magas rangú tiszt, köztük a német légierő vezetője, 100 Taurus rakéta Ukrajnába szállításáról tárgyalt, és arról, hogyan lehetne ezeket a rakétákat a krími híd elleni kritikus csapásra használni.

Pistorius azzal érvelt, hogy hetek óta Oroszország határozza meg a németországi nyilvános vitát, miközben azzal érvelt, hogy a német hadsereg lehallgatását követően a szövetséges országokból származó kollégáikkal való kapcsolatfelvételt követően nem ásták alá a szövetségesek Németországba vetett bizalmát.

Boriska tegnap még azt rebegte, nem történt semmi, a muszkák rémhírterjesztése a lehallgatás, dezinformáció. Most némán bevallja tévedését.
A szövetségesei megnyilatkozásaiból én azt látom, hogy meglehetősen haragszanak a titkaik kilocsogása miatt.

A muszkák lehallgatása sem egyértelmű: lehet, hogy valamelyik a négy közül adta tovább, lehet, hogy a német titkosszolgálat hallgatta le és adta tovább, lehet, hogy valaki más nátós hallgatta le és adta tovább.
Ezeket ne felejtsék el vizsgálni. Aztán Boriska majd meséljen megint.
Úgy látszik a Nato/usa így kezelte Scholtz egyfajta kiugrási kísérletét. Kiszivárogtatták a Luftwaffe munkáját, hogy ne mondhassa hogy ők ott se voltak.

Nem nagyon érek rá tevékenykedni/kártékonykodni, de most akkor az van, hogy nem viszik harcolni a T-14-et mert félnek, hogy kilövik? Csak azért kérdezem, mert amikor felmerült a nyugati harckocsik küldése az ukránoknak, akkor hetekig volt az az érv, hogy a nyugat nem küld modernnek nevezhatő típust, mert félnek, hogy kilövik.
Nem, a nem hivatalos hír az volt hogy ehhez drágának ítéltetett. A többi a te ferdítésed.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 710
55 626
113
Nem arra gondolok természetesen, de lehetne itt filozofálni és moralizálni oldalakon át... Nem ismerjük az alanyokatat, a körülményeket, hogy hogyan került a frontra, vagy ebbe a helyzetbe. Lehetett tündi-bündi eü-s, vagy torokelvágós nackó, juttatthatott ő is hasonló sorsra gyerekeket, katonákat, stb.
Nekem a videók kapcsán csak az jut az eszembe, hogy az egyenruha méltóságára azért illik odafigyelni, emellett nekem sincs ellenemre egy kis jópofizás, vagy cukiskodás (az izraeli csajok közzül néhány nagyon ott van a szeren!), de nagyon sok közönséges, magamutogató anyag is fent van a neten, ha meg beüt a baj, akkor jön a hangulatkeltés és részvétvadászat.
Engem az keserít el legjobban a konfliktus kapcsán, hogy pár kivételtől eltekintve, minden egyes maradandó sérüléssel, vagy halállal a jövőnk lesz kevesebb! Az áldozatok között lehetnek a jövő építői, kutatói, orvosai, feltalálói, művészei, szülői és még ki tudja kik... Nagyon sok gyermek félárván, vagy árván fog felnőni - esetleg örök gyűlölettel a szívében a másik nemzet iránt - a rokkantakról nem is beszélve, miközben a háború haszonélvezői a 10. jachtot és magánrepülőgépet vásárolják és élik sokak számára elképzelhetetlen luxusban az életüket. Közben itt a fórumozók is isszák a levét az egésznek. Megy a marakodás, személyeskedés, továbbá az írogatással és olvasással itt töltött idő alatt más, produktívabb dolgoktól fosztjuk meg magunkat és családunkat, részben, vagy egészben.
Na, tessek bezárni a fórumot meg az egész HTKA-t és produktivabb dolgokkal foglalkozni. :)
Én egy ronda lelkü, csak fekete-fehér kategóriâkban gondolkodni képes öregember vagyok, nem sajnálok egy ukrán fegyverest/ egyenruhást sem.