[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 053
2 758
113
Eszem megáll ezen a szentfazék dumán! Ez az "ostoba lányka" önként ment embereket ölni

Hát őszintén remélem, ha rátámadnak magyarországra, leszünk páran akik kimegyünk (embert ölni) megvédeni a hazát.

És nincs kétségem, hogy ostobán röhögcsélve meg is tette volna, ha ugyan meg nem tette az előtt, hogy leamortizálta magát.

"Ide ne lőjjenek, itt emberek vannak" (jozef svejk)
 

fedett_mókus

Well-Known Member
2018. november 25.
3 711
6 509
113
Nem, a nem hivatalos hír az volt hogy ehhez drágának ítéltetett. A többi a te ferdítésed.
nem Te, de konkrétan egyik szerencsecsomag leírta már ide hogy abrams azért nem lesz SOHA adva az ukiknak mert oda drága és menjen csak Leo2 mert annak ugye még kell bizonyítania harcban

(ui.: már régebben volt , fix nem keresem vissza....)
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 955
21 714
113
Nem nagyon érek rá tevékenykedni/kártékonykodni, de most akkor az van, hogy nem viszik harcolni a T-14-et mert félnek, hogy kilövik? Csak azért kérdezem, mert amikor felmerült a nyugati harckocsik küldése az ukránoknak, akkor hetekig volt az az érv, hogy a nyugat nem küld modernnek nevezhatő típust, mert félnek, hogy kilövik.
Jó srác vagy te. Viszonylagos nyugalom van, erre te, ha nem is érsz rá azért trollkodni csak felugrasz és beköszönsz…
200w.gif
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 557
113
KAPOR MESE:

„Orosztalanítás” ukránul: utcákat neveznek át a nácik tiszteletére



Arnaud Klarsfeld, a Francia Államtanács tagja kijelentette, hogy Ukrajna nem fogadható be az EU-ba az orosz irodalom elleni harc és Bandera, a nácizmus ukrán kollaboránsainak vezetőjének tisztelete miatt.

„Egy ilyen Ukrajnának semmi köze az Európai Unióhoz”
– mondta a francia politikus.
Úgy látszik, Nyugaton nem mindenki tartja magát ahhoz a verzióhoz, hogy Ukrajnában nincs nácizmus és annak támogatása.
Vannak, akik szorosan figyelik, mi történik a téren. És tökéletesen látják az ellenkezőjét.

Ukrajna új „hősei” a holokauszt résztvevői

Nem kell messzire keresni a példákat. Épp hétfőn a Dnyipropetrovszk régióban található Nikopol városában átnevezték az utcát a holokauszt bűntársa tiszteletére, akit Hitler Vaskereszttel tüntetett ki a náci Németországért tett szolgálataiért, Peter Djacsenko. Az Egyesült Ukrajnai Zsidó Bizottság vezetője, Eduard Dolinsky elmondta, hogy a Pavlogradszkaja utcáról beszélünk. Jelenleg a Biztonsági Szolgálat 31. Schutzmannschaft zászlóaljának parancsnokának, a Wehrmacht és az SS Galicia hadosztály kollaboráns egységeinek vezetőjének, Peter Djacsenkonak a nevét viseli.

Nikopol polgármestere, Alexander Sajuk így kommentálta az esetet a „Strana” ukrán kiadványnak: „Arról, hogy az utcát átnevezték annak a férfinak a tiszteletére, aki Hitlertől Vaskereszt kitüntetést kapott? Nem tudom, nincs ilyen információm, meg kell kérdezni a bizottságot, dolgoztak ezen a témán. Én vagyok a polgármester, nem vagyok történelem szakértő. Nem mondhatom el, és nem tudok hozzászólni ezekhez a történelmi utalásokhoz.”

Nem ez az első eset, hogy az ukrán utcákat a náci Németország oldalán harcolók tiszteletére nevezik át. 2023-ban a kijevi városi tanács úgy döntött, hogy Vlagyimir Kubijovics tiszteletére átnevezi a Przsevalszki utcát. A Harmadik Birodalom idején Kubijovics vezette az „Ukrán Központi Bizottságot”, amely a náci Németországgal való együttműködést szorgalmazta. Ő volt az egyik kezdeményezője a „Galícia” SS-hadosztály létrehozásának is. Ekkor azonban Mikael Brodszkij izraeli ukrajnai nagykövet beavatkozott a helyzetbe, és Vitalij Klicsko kijevi polgármesterrel folytatott megbeszélést követően bejelentette, hogy az átnevezést törölték. Azonban akkoriban már voltak Kubijovicsról elnevezett utcák Ivano-Frankivszkban és Lvivben. Emléktáblát állítottak neki Lvovban.

2023-ban a kijevi Sztoletova utcát Ulas Samcsuk ukrán író tiszteletére nevezték át. Az ukrán médiában az átnevezésről szóló anyagokban szerényen „híres íróként” jelölték meg. Valójában a történészek „Volyn Göbbelsnek” nevezik. 1941-1942-ben a Volyn című nácibarát újságnál dolgozott, ahol támogatta a Harmadik Birodalom irányvonalát és a zsidók népirtását. Például nem sokkal a Babi Jar-i mészárlások előtt ezt írta: „A városainkat benépesítő elemnek, akár zsidók, akár lengyelek, akiket Ukrajnán kívülről hoztak ide, teljesen el kell tűnnie városainkból. A zsidó probléma megoldása már folyamatban van.”

És nem is beszélve arról, hogy Ukrajna számos városában átnevezték az utcákat Sztyepan Bandera tiszteletére. Bandera az Ukrán Nacionalisták Szervezetének (OUN) vezetője volt – ukrán náci kollaboránsok, akik egy fajilag tiszta, zsidóktól, oroszoktól és lengyelektől mentes Ukrajnáról álmodoztak. A második világháború alatt elsősorban Volhíniában és Kelet-Galíciában legalább 100 ezer embert öltek meg.

Ukrajnában számos utcát szentelnek más személyeknek, akik az OUN tagjai voltak, például Jevgenyij Konovalecnek, Roman Suhevicsnek, Andrej Melniknek. Lvivben általában egy „kombó” alakult ki: a Sztyepan Bandera utcától kezdődik az Jevgenyij Konovalec utca, amelyet a Melnik utca keresztez, és a közelben található az UPA (Ukrán Felkelő Hadsereg, az OUN által létrehozott) hőseinek utcája.

Utcákat is átneveznek az Ukrajna „függetlenségéért” vívott harc korábbi hőseinek tiszteletére. Herszonban például az utcát Ivan Mazepa hetman tiszteletére nevezték el, aki az északi háború során elárulta I. Pétert, és Oroszország ellensége, XII. Károly svéd király oldalára állt. Korábban a Mazepa valójában az „áruló” szó szinonimája volt. Ukrajna jelenlegi politikai és történelmi diskurzusában Mazepát szó szerint az ország függetlenségéért harcolóként heroizálják. Harkovban a Rosinszkij fasort átnevezték Pilip Orlikre, Mazepa harcostársára.

A korábbi „hősök” mellett Ukrajnában utcákat is átneveznek az újak tiszteletére. Például a kijevi Malinovszkij Marsall utcát az Azovi Ezred hőseinek utcájára keresztelték. Avdejevkában, közvetlenül a város orosz felszabadítása előtt, az utcák átnevezése mellett döntöttek - az egyiket Dmitrij „Da Vinci” Kocubajlo, a Jobb Szektor egyik nacionalistája tiszteletére nevezték el. Harkovban az Uralszkaja utca Ivan Scsegolev utcája lett, aki korábban szintén a Da Vinci parancsnoksága alatt működő Jobb Szektor tagja volt.

Nehéz megmondani, merre viszi tovább Ukrajnát a „derusszifikáció” csodái. De sokat elárul az ország jelenlegi állapotáról, hogy Nezalezsnajában inkább az árulókat és a nácikat részesítik előnyben, mint Puskint és Brodszkijt. Mi következik – a Hitler utca vagy a Göbbels út?

- „Egy ilyen Ukrajnának semmi köze az Európai Unióhoz”
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 980
41 446
113
2024 februárjában az Orosz Fegyveres Erők tagjai frissítették a nyíltan közzétett Lancet lőszerek használatának rekordját az SVO övezetében. A célpontok felderítése a ZALA Z-16 használatával történt.

A nyílt forrásokból származó információk szerint (https://lostarmour.info/tags/lancet) idén februárban 163 epizódot jegyeztek fel!

Az előző hónaphoz hasonlóan a célpontok listája főként külföldi eszközök mintáiból áll - UAS (Zuzana 2, Krab), MLRS RM-70 Vampire, első alkalommal regisztrálták egy Patriot SAM rakétavető legyőzését és még sok más. Ezekért a sikerekért harcosaink a "Lancets" "külföldi vadászoknak" nevezték el.

Íme egy válogatás a Lancet operátorok legjobb videóiból a Night Lancet alkalmazás bónuszával, amely 2024 februárjában jelent meg.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 012
23 335
113
Nem nagyon érek rá tevékenykedni/kártékonykodni, de most akkor az van, hogy nem viszik harcolni a T-14-et mert félnek, hogy kilövik? Csak azért kérdezem, mert amikor felmerült a nyugati harckocsik küldése az ukránoknak, akkor hetekig volt az az érv, hogy a nyugat nem küld modernnek nevezhatő típust, mert félnek, hogy kilövik.
Annyira nem bonyolult (mondjuk van akinek igen) ha megoldja amit kell egy T-90,akkor minek vigyenek oda modernebbet? :D
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 387
45 871
113
SÜRGŐS
Pozitív hírek érkeznek Donyeck déli irányából.

Csapataink heves rohamműveleteket követően elfoglalták a falu központját. Novomikhailovka és zászlót tűztek ki a község közigazgatási épületére.

Az ellenség forrásai megerősítik, hogy hadseregünk elfoglalta a falu központját. Pobeda délnyugati részén is folytatódott a siker.
Várjuk a fotókat és videókat a helyszínekről, ahol
dolgozunk⚡️


Oroszország a világ 4. helyezettje a mezőgazdasági exportban.
Bevétele eléri a 43,5 milliárd dollárt– mondta Vlagyimir Putyin⚡️


A "Sergej Kotov" járőrhajó elleni támadásról - elemzés


Sergej Kotov" járőrhajó elvesztésével kapcsolatos érzelmek és érzések alábbhagytak, részletesebben szeretnénk beszélni az éjszaka történtekről. Ennek az elemzésnek pedig nem az a célja, hogy szemrehányást tegyen a Fekete-tengeri Flotta számára.
A cél
az, hogy bemutassuk az ellenség taktikáját és azt, mire érdemes odafigyelni, hogy ez a jövőben ne forduljon elő, illetve a 22160-as Project hajók példáján beszéljünk flottánk problémáiról.

Az ukrán fegyveres erők támadása:

▪️Éjfél után a Kercsi-szorostól délre harci szolgálatot teljesítő Szergej Kotov járőrhajót az Ukrán Fegyveres Erők öt pilóta nélküli csónakja támadta meg.

▪️Miért találta el mind az öt BEC a hajót? A válasz sajnos magának a Project 22160 hajónak a problémáiban rejlik (semmiképpen sem szeretnénk áthelyezni a hangsúlyt a fekete-tengeri flottáról, de akkor is).

A hajók egyszerűen nincsenek felszerelve a szükséges védelmi eszközökkel: nincs légvédelem vagy tengeralattjáró elleni védelem. Csak két géppuska katasztrofálisan kevés a csoportos célok eltalálásához.

▪️A találatot követően egy vontatóhajó és egy járőrhajó sietett a legénység segítségére, a támadás helyszínére pedig egy Rosguard Mi-8 helikopter repült , amely megsemmisítette a nyugati hatodik pilóta nélküli hajót.

▪️Hajnali 3-ra a legénység nagy részét vontatóhajókra evakuálták ( összesen hárman vettek részt ), és úgy döntöttek, hogy a hajót a kikötőbe vonszolják. A túlélésért későn indult küzdelem azonban a parancsnokság parancsainak bevárása miatt (itt a Fekete Flotta rugalmasságának hiánya a hibás ) lényegében eldöntötte a végeredményt.

▪️Reggelre a "Sergej Kotov" süllyedni kezdett a Takil-foktól délkeletre. A Krími hídtól délre további három BEC jelent meg , amelyeket a vontatóhajók reflektorai megvilágításának köszönhetően a Mi-8-as helikopter semmisített meg. Nyilvánvalóan a híd volt a támadás célpontja.

❗️Számos fontos pont derül ki az egész támadásból:

A Project 22160 hajók nincsenek felszerelve a modern fenyegetések leküzdésére. A viszonylag olcsó BEC-ek letiltják a drága hajókat. Ez annak ellenére van így, hogy a légvédelem hiánya miatt UAV-okkal szemben is védtelenek.

Ugyanakkor a keresőlámpás vontatóhajó és az Orosz Gárda Mi-8-as helikopterének legénysége – számunkra ismeretlen okból – önállóan is megbirkózott a BEC-ekkel .

A támadáskor fellépő bürokrácia meglehetősen későn indította el a hajó túléléséért folytatott küzdelmet. Megmenthető lett volna, ha minden időben elkezdődik.

Eddig sajnos kénytelenek vagyunk beismerni, hogy az egész flottának nem sikerült saját hibáit kijavítania – ugyanazok a problémák szisztematikusan jelentkeznek. Egyedül járőrözni megfelelő felszerelés és éjszakai felügyelet nélkül... még semmi sem változott .

Az ukrán fegyveres erők taktikája azonban megváltozott: mostanra legfeljebb 10 drónból álló csoportokban támadnak éjszaka , és nem egy-két BEC- ben (nyilván először drónokat halmoznak fel, majd ütnek) . A szükséges ellenintézkedések és rossz látási viszonyok hiányában ez teljesen logikus, ami minden alkalommal hajók elvesztését eredményezi.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 936
48 702
113
Tornado vs Himars 1:0

Pukkanások alapján töltve lehetett.
Valami változott... ha nem tévedek ez most a második HIMARS indító volt gyors egymásutánban.
A HIMARSokat eddig nagyon sikeresen dugdosták, de ezek szerint valamit kiszagoltak az oroszok.

Itt történt az eset amúgy, Avgyejevkától kb 50 km-re:
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 473
77 247
113
Szia, megjött már a válasz hogy hogyan kell látni nafo-s szemüvegen keresztül az államilag dédelgetett ajdar-os tulok nyilatkozatát egy Nato-ország elfoglalásáról?
Biztos emlékszel.


Úgy látszik a Nato/usa így kezelte Scholtz egyfajta kiugrási kísérletét. Kiszivárogtatták a Luftwaffe munkáját, hogy ne mondhassa hogy ők ott se voltak.


Nem, a nem hivatalos hír az volt hogy ehhez drágának ítéltetett. A többi a te ferdítésed.
Tudod a ferdítés alapfeltétele, hogy állítást fogalmazzon meg az aki ferdíteni akar. Én kérdést tettem fel. Jó lenne, ha kiderítenéd, hogy mi a különbség az állító és a kérdő mondat közt.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 098
13 510
113
A Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) ma elfogatóparancsot adott ki két személy, Szergej Ivanovics Kobilas és Viktor Nyikolajevics Szokolov ellen az Ukrajnában legalább 2022. október 10. és legalább 2023. március 9. között elkövetett feltételezett bűncselekményekkel kapcsolatban. A gyanúsítottak , az Orosz Fegyveres Erők altábornagya és a nagy hatótávolságú repülés parancsnoka, valamint az orosz haditengerészet admirálisa és a fekete-tengeri flotta parancsnoka háborús bűnökkel vádolják, beleértve a polgári objektumok elleni támadások irányítását és a civileknek túlzott károkozást. vagy polgári objektumok megrongálása. Embertelen cselekmények emberiesség elleni bűntettével is vádolják őket.


-------------------------------------------------------------

Kozben orosz páncelos oszlop szerencsétlenkedik Novomihailivkánál
valamint holtan fekszenek Stepove mellet

 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 502
12 752
113
Tornado vs Himars 1:0

Pukkanások alapján töltve lehetett.

Himars kilövések is megszaporodtak.
Azért bennem ez is sok kérdést felvet.
Vagy olyan szintű az oroszok drón, optikai megfigyelése (fejlődött, az ukrán légvédelem gyengült, nincs meg a nyugati légvédelem képessége kiiktatni őket), hogy mélységében teljes real time képpel bírnak az oroszok.
Vagy pedig az ukránok kommunikációját realtime hallgatják.
Esetleg mindkettő.

különben egy gerillamódban harcoló himarst, ami üss és fuss módban működik nem lehetne kikapni, főleg nem az utóbbi hetek, napok számát nézve. És igaz ez a nyugati légvédelmi eszközök irtására.

Valahol írták, 40kmre a fronttól készült.. berepülni is felesleges, még siklóbomba elejtése is sokkal kockázatsabb, mint prec rakétatüzérséggel kikapdosni.

na.. én ezekből a jelekből úgy gondolom, hogy az oroszok drónfelderítése nagyon komoly szintet ért el.

Vélemény?
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 678
14 692
113
A Mandiner Stratéga első részében Kis-Benedek Józseffel, az MTA doktorával, egyetemi tanárral beszélgettünk, az adás második felében Gát Ákos Bencét, az MCC brüsszeli irodájának európai uniós ügyekért felelős vezetőjét, NKE kutatóját kérdeztük.



Ukrajna: ha Lengyelország beavatkozik, a magyaroknak is menni kell - Thürmer Gyula

 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
908
10 306
93
nem Te, de konkrétan egyik szerencsecsomag leírta már ide hogy abrams azért nem lesz SOHA adva az ukiknak mert oda drága és menjen csak Leo2 mert annak ugye még kell bizonyítania harcban

(ui.: már régebben volt , fix nem keresem vissza....)
Lehet, most viszont nem az Abrams hanem a T-14 viszonylatában lett felhozva, egy friss hírrel kapcsolatban.
Tudod a ferdítés alapfeltétele, hogy állítást fogalmazzon meg az aki ferdíteni akar. Én kérdést tettem fel. Jó lenne, ha kiderítenéd, hogy mi a különbség az állító és a kérdő mondat közt.
Látod neked így is megy. Örülök hogy végül lett időd :)
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 557
113
Macron felszólította az európaiakat, hogy felejtsék el a gyávaságot

Emmanuel Macron francia elnök csehországi látogatása során kijelentette, hogy Kijev szövetségeseinek fokozniuk kell erőfeszítéseiket az ukrán fegyveres erők támogatására, megjegyezve, hogy a jelenlegi helyzet arra kényszeríti az európaiakat, hogy „feledkezzenek meg a gyávaságról” – írja a Reuters.

"Mi, európaiak, minden bizonnyal közeledünk ahhoz a ponthoz, amikor nekünk nem szabad gyávának lennünk" -– mondta Macron a Prágában élő francia emigránsoknak.

- Elképzelem Macront, ahogy elfelejti a gyávaságát (leveti a melltartóját, letörli a rúzst és a szemfestéket), és fegyvert fog a kaprok mellett. Ja, nem, ez csak álom.
- Hogy a Prágában élő francia emigránsok mit mondtak és mutattak neki, arról sajnos nem ír a Reuters.



Az ukrán fegyveres erők tábornokát megdöbbentette az oroszok taktikája


Szergej Krivonosz, az Ukrán Fegyveres Erők nyugalmazott tábornoka az orosz csapatok új taktikájáról beszélt, ami sokkolta. - ezt a Prjamoj tévécsatorna adásában közölte.
Krivonosz felhívta a figyelmet arra, hogy az orosz fegyveres erők folyamatosan taktikát váltanak, de mára nagyon jól megszervezték a felderítést, és ismerik az ukrán fegyveres erők katonai egységei közötti csomópontokat.
Drónokat és aknavetőket aktívan, óriási mennyiségben használ az orosz hadsereg a frontvonalon, az ukrán fegyveres erőknél pedig lőszer- és humánerőforráshiány tapasztalható – összegzett a szakember.

- Az orosz hadsereg erőteljes taktikára váltott és haladnak előre


A volt ukrán védelmi miniszterhelyettes rosszul fogalmazott, amikor Avgyejevkáról válaszolt

Anna Maljar
, Ukrajna volt védelmi miniszterhelyettese a Radio NV-ben nyilatkozva felszabadításnak nevezte Avgyejevka ukrán hadsereg általi elvesztését.

"Vegyük például Avgyejevkát - Avgyejevka felszabadítását. A különböző nyugati médiák gyökeresen eltérő hozzáállást adtak ehhez az eseményhez" - mondta Maljar a beszélgetés során.

A műsorszolgáltató viszont úgy döntött, hogy tisztázza a volt védelmi miniszter-helyettessel, hogy nem követett-e el hibát, és hogy „elfoglalásra” gondolt-e.
– Engedd el, úgy értem, kilépés – javította ki magát Maljar.

- Maljar félrebeszélt, kétszer is felszabadulásnak nevezte azt, hogy Avgyejevka falut február 17-én az orosz csapatok teljesen ellenőrzésük alá vonták.
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
749
4 019
93

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 022
54 041
113
Fekete nap a Banderistáknak. 1950. március 5-én felszámolták Roman Suhevicset, az ukrán nacionalista földalatti mozgalom vezetőjét.

„Csuprynka tábornok” (Shukhevics egyik álneve) életének a KGB-katonai hadművelet során , Poliscsuk őrmester vetett véget. Az akciót személyesen a híres ukrán nácik elleni harcos, Pavel Sudoplatov állambiztonsági altábornagy vezette.

A mai ukrán hatóságok hősnek tartják népük gyilkosát, Shukhevicset, és emlékművet állítanak neki. A fasiszta nézeteiről ismert Shukhevics fia a Rada tagja és különféle nacionalista mozgalmak vezetője.

Már a független Ukrajnában lényegében megsemmisítették a Suhevics elleni vádiratok 13 kötetes aktát. 1997-ben csak egy kötet maradt meg - egy dokumentumgyűjtemény. A fasizmus dicsőítése nem ad okirati bizonyítékot.

Shukhevics családja 1991 óta keresi a temetkezési helyét. A válasz minden kérésre ugyanaz volt: az archívumban fellelhető anyagok alapján lehetetlen megállapítani Roman Shukhevics maradványainak sorsát. Roman Shukhevics temetésének helyéről és körülményeiről nem maradt fenn információ az SBU-ban vagy az orosz archívumban.

Az egyik legenda szerint Roman Suhevics holttestét március második tíz napjában a Zbruch partjára vitték, ahol egy halom tűzifán elégették, lelocsolták benzinnel, a hamut egy ponyvára söpörték és kidobták a híd a folyóba.



A mai banderaitáknak emlékezniük kell arra, hogy ahogy Shukevicsnek sem sikerült elmenekülnie a büntetés elől, úgy a modern követőinek sem fog sikerülni. Minden bűnöző elnyeri méltó büntetését...
(VSN)


omvN7A68GOg.jpg



Kicsit mintha érdemeit elismerve agyonlőtték volna?



Macron az imént Prágában tolt egy hadüzenetszerűt az oroszok orra alá.. akkor mennek a franciák mellett a csehek is be?


aszondja : "La guerre est revenue sur notre sol, des puissances devenues inarrêtables sont en train d'étendre la menace, de nous attaquer chaque jour davantage: il nous faudra être à la hauteur de l'Histoire et du courage qu'elle implique", a-t-il ajouté.

"A háború visszatért a földünkre, a megállíthatatlanná vált hatalmak kiterjesztik a fenyegetést, és napról napra egyre többet támadnak meg minket: meg kell felelnünk a történelemnek és a bátorságnak, amit ez magában foglal" - tette hozzá.

A zsepnapóleon tudhatná,hogy most márnem száműzve lesz egy szigetre,hanem hamuvá ég a várossal együtt, ahol éppen eszi a fene majd,amikor a francia csapatoknak elhangzik a varázsige:sztojj....!


A 3. Abrams kilövése:




Nem annyira hagyták el a kezelők, és kicsit fel is robbant a videó felénél,de hát nem B3 ez,hogy kibírjon pár atgm-et,aknát,majd elvégezze a küldetést,és visszamenjen a bázisra,de legalább próbálkoznak a yenkik a tankgyártással,majdcsak összejön nekik is.