[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 506
113
Köszönöm a "millió" kínai támadta meg Szovjetúniót cikket. Köszönöm a többieknek is a hozzászólását. Erről az incidensől tudtam, de valamiért mindenhol visszatér a sokkal nagyobb ütközet mítosza, Ráadásul a nem a ruha- és a büfészakon végzettek körében is.

Tehát a legenda terjed, a valóság meg szokás szerint eléggé földhözragadt.
- A múlt században, amikor én is katona voltam, elkezdtük a kínai húskonzervet (azóta sincs olyan finom) orosz határőrnek hívni. Tévedek, mert volt egy jobb is a mongol aszpikos marhahús (vagy teve) de ezt mindig félretettem (túl sós volt) és csak amikor kínai fehérbabot kaptam, azzal összekevertem, csodás lett.
Ekkor volt a vicc, hogy az amúri határnál 8 fokkal melegebb van, mert 800 millió kínai dörzsöli össze a tenyetét.
Túl a viccen, az oroszok egy 27 km-es szakaszon egy 3 km széles kopár területet hoztak létre, a kínai erdei beszivárgás megakadályozására (lángszórózás).
Túl a mendemondán: nem volt kínai beavatkozás, csak a csempészek (oroszok is) és a kínai vadászok kerültek összetűzésbe a muszka határőrökkel.



A Krókusz elleni támadás gyanúsított nővérét gyermekeivel együtt kiutasították az oroszok, de nem ért haza


Shamsiddin Faridoun - a Crocus városházán történt terrortámadás egyik gyanúsítottja - minden legközelebbi rokonát elvitték a tádzsikisztáni Loyobi faluból. Az Asia-Plus újságírói felkeresték a falut, és megpróbálták megtalálni a terroristagyanús családját.
A beszámolók szerint Fariduni egyetlen rokona maradt a faluban, testvére felesége, aki nem volt hajlandó kommunikálni, valamint nagybátyja felesége.
Utóbbi azt állította, hogy Fariduni apját, anyját, testvérét, nyolc hónapos gyermekes feleségét és anyósát néhány „öltönyös” elvitte március 23-án. A nő elmondása szerint másnap a bácsi és fiai elmentek keresni, és nem tértek vissza.
Az egyik szomszéd megerősítette az újságíróknak, hogy ismeretlenek jöttek az emberekért.

Egy másik azt állította, hogy Fariduni nővérét és három gyermekét állítólag ugyanabban az időben deportálták Oroszországból. Állítólag a nő még nem tért haza.
- Most megkeresik a többi gyanúsított rokonságát, és bizony mondom néktek, nem fogják megtalálni.


PÁLFORDULÁS 4:


A norvég parlament felvetette a gyalogsági aknák Kijev általi használatának kérdését


Ingrid Fiskaa norvég parlamenti képviselő Espen Barth Eide külügyminisztert kérte fel annak tisztázására, hogy végeztek-e vizsgálatot Ukrajna gyalogsági aknák használatával kapcsolatban.
Elmondása szerint a Human Rights Watch emberi jogi szervezet korábbi képviselői arról számoltak be, hogy az ukrán fegyveres erők gyalogsági aknákat használtak.
Fiskaa hozzátette, hogy Norvégia jelenleg tagja a gyalogsági aknatilalomról szóló egyezmény ellenőrző bizottságának. Júniusban Norvégia jelentést követelt Ukrajnától ezen aknák használatáról.
„A Norvégia és Ukrajna közötti interakció ellenére jelenleg nincs információ arról, hogy a kijevi rezsim megfelelő ellenőrzést végzett volna” – hangsúlyozta a parlamenti képviselő.

- Nab.meg! Egyesek fölébredtek nyugaton: az ENSz (nyelvi tiltások) és az Emberi Jogi Hivatal (aknák, kínzások) megrovó tanulmányai után a norvégok is úgy vélik, már szabad a disznóságaik miatt csesztetni a kaprokat.

Mi lesz, ha teljesen kiborul a bili?
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 933
48 688
113
A gamechanger akkor lenne, ha valóban komolyan gondolnák a NATO tagállamok, hogy beállnak az ukránok mögé. Ha ez így lenne, akkor fel sem kellett volna merülnie annak, hogy az ukránok ne kapják meg az összes NATO tagtól a kivonásra került F-16-osokat. Az ÖSSZESET! Hozzájuk való fegyverzettel természetesen.
Persze szavak szintjén a támogatás meg is van, de persze mostanra az "egyszeri" nátótagnak is leesett a 2 fillér, hogy semmiért nem kellene teljesen felszámolni minden szuverén érdeküket. Miközben a németek már kitántorogtak a konfliktusból, az amerikaiak az angolokkal meg már régen a partvonalról hujjognak csak.

Volt aki irreális mértékben támogatta őket a saját készletei erejéig. Csakhát a legnagyobbak ezt megtagadták, holott folyamatosan csibészelték/ik az ukránokat.
Honnan-hogyan üzemeltetnék azt a pár száz F-16-ot?
Erre még a 2021es ukrajna se lett volna képes.
 

PPE

Well-Known Member
2019. február 8.
339
1 491
93
Köszönöm a "millió" kínai támadta meg Szovjetúniót cikket. Köszönöm a többieknek is a hozzászólását. Erről az incidensől tudtam, de valamiért mindenhol visszatér a sokkal nagyobb ütközet mítosza, Ráadásul a nem a ruha- és a büfészakon végzettek körében is.

Tehát a legenda terjed, a valóság meg szokás szerint eléggé földhözragadt.

A Kínai-Szovjet határincidens a nyugat-szibériai összeütközéssel került be a történelemkönyvekbe.

Azonban ugyanakkor kevésbé látványos módon igen méretes sereg is megindult a Szovejtúnió felé, egészen máshol a Kína-Kazah határon keresztül. A szovjetek már mélyen kazahsztánban --mondhatni egy szemvillanás alatt -- állították meg a kínai felvonulást, anélkül hogy földfelszínen vagy a légkörben atomfegyvert vetettek volna be.

A hogyan kérdését itt nem taglalnám, javaslom a konzultációt egy jól tájékozott atomfizikussal.

A lényeg hogy az oroszoknak még a szovjet időkből maradtak olyan 'képességeik' ami másnak nem igazán áll rendelkezésre,
ezeket nem fogják mutogatni egészen addig amíg nem okvetlenül elkerülhetetlen.

És a fejlődés nem lineáris! Vannak korszakok nagyobb eredményekkel, aztán más korszakok sokkal lassabb haladással. Ez az atom és részecskefegyverekre kiváltképp igaz.
 

vata

Well-Known Member
2015. december 5.
598
2 558
93
"Túl a viccen, az oroszok egy 27 km-es szakaszon egy 3 km széles kopár területet hoztak létre, a kínai erdei beszivárgás megakadályozására (lángszórózás)."

Ezt nekem is így mondta egy ismerősöm aki a SZU-ban Leningrádban végzett katonai akadémiát ,csak lángszóró helyett napalmmal.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 681
8 655
113
Aközött igenis nagy, és perdöntő különbség van, hogy egy totál idegen országot külföldről rohannak le, vagy van egy közös használatú ország, amiben az elvileg ukránok, és az oroszok között kevés különbség van, továbbá hivatalosan, és jogszerűen is állomásoznak ott orosz katonák, egy másik ország hivatalos hadseregeként.

És annak is van jelentősége, hogy jogszerűtlenül maradnak ott, és nem sikerül a kilakoltatás, vagy vannak menthető indokaik ?

És akkor a helyiek hozzáállásának is van jelentősége, mert pusztán az Orosz Hadsereg nem tudta volna a Krímet a 27,000 km2-ével elfoglalni, hanem kellett még az előző rendszerben szocializálódott katonatisztek + nép "árulása" is.

Herszon oblasztyot 2022-ben viszonylag minimális ellenállással szerezték meg az oroszok, és annak nyomán az Ukrán Kormány, és Zelenszkij is árulást kiáltottak ...
Én nem gondolom hogy ezek legitimálnák az orosz agressziót. Most már tudjuk hova vezetett a Krím elcsatolása. Totális háborúhoz és százezrek halálához.
Én ugyanezt kérdezhetem szóról szóra.

Te nem érzed a Gyakori Kérdéseket teljesen egyoldalúnak, elutasítónak, intoleránsnak, hisztérikusnak, és erőszakosnak ?

Az EU / NATO / ukrán propaganda megjelenik ott minden mennyiségben, de ha én le merek bármit írni, ami ebbe nem fér bele, az sokaknál kiborítja a bilit.
Én ott sokkal kiegyensúlyozottabbnak látom a helyzetet.
Nem tette jól az orosz politika 2022-ben a (villám) háborús kísérletet. Azonban nem úgy történt, hogy az oroszok támadták meg orvul az ártatlan, éppen pipacsokat szedő, jóravaló ukránokat. Az más dolog, hogy az orosz politika is volt annyira ostoba, hogy felült a provokációnak, és fejjel rohant a falnak.
Milyen provokáció történt? Ukrajna elcsatolta a Oroszország egy részét? Nem, ez fordítva történt... Esetleg ukrán proxyk háborút indítottak Oroszország területén? Nem, ez is fordítva történt...
Ruszin-Szendi Romulusz is megmondta, hogy ha háború nélkül telik el 2022. február 24., legkésőbb 2030-ban kiújultak volna a harcok, a kérdés csak annyi, hogy Ki kezdte volna ?
Nem látszott az hogy Ukrajna hatalmas háborúra készült volna. Oroszország volt az aki már többször is százezres erőkkel hadgyakorlatozott az ukrán határon. Tudod, a mostani háború is így kezdődött.
Én az oroszok helyében vagy 2015-ben próbáltam volna véget vetni a cirkusznak, vagy ha nem éltek ezzel, akkor a Krímen túlra egyetlen egy lépést sem, aki elfogadja, és elismeri, az úgy dönt, aki meg nem, az dédelgesse a sérelmeket, csak nem is tudom, mire fel, legrosszabb esetben házhoz megy pofonért.

Hát igen. Putyin "háborút robbantott ki" kelet Kaporisztánban. Véletlenül sem az történt, hogy a Majdan után felerősödött szélsőjobbos nacionalista csoportok nekiálltak az oroszok gyérítésének, és ezt mondjuk a donyecki bányászok nem nézték tétlenül.... :D
Mondtam én, hogy jobban tennéd, ha a körleten levő szabad perceidben némi történelmi ismereteket szednél magadra. Az a mese, amit te itt előadsz még a nyugati történészek közt is derültséget keltene.
Ami pedig Donyeck és Artemovszk állapotának összemérhetőségét illeti: Mariupol is úgy nézett ki, mint Artemovszk, és nézd meg most. (hogy ne vádolhass orosz irányú elfogultsággal javaslom nézd meg a legutóbbi japán tudósítást Mariupolból... :D )
Egyébként Artemovszk is orosz város, mit szerettél volna ezzel mondani? :D
"Oroszországnak szerencsére eszköze sincs a fronttól messze lévő városok elpusztítására." Még szerencse, hogy soha semmit nem tudnak eltalálni a fronttól messze levő városokban. Mondjuk amit el akarnak találni, azt eltalálják, a civil infrastruktúrát leginkább a ti suta légvédelmetek veszélyezteti... :D
Na, de megfogadva többek tanácsát befejezem a trolletetést. Mész vissza ignorra kicsi smasszerom, vitatkozz ezentúl önmagaddal. Akkor kb. egy szinten lesztek... :D
Persze. A donyecki bányászoknak hirtelen még légvédelmi rendszere is lett amivel maláj gépeket szedhettek le. Te is tudod hogy moszkvából küldték és fegyverezték őket. Mariupolban felhúztak pár új paneltömböt és azt hiszitek hogy újraépítették amit leromboltak.

Elég korlátozottan vannak nagy hatótávolságú fegyvereik az oroszoknak. Pár célpontot el tudnak velük pusztítani, de nagyon meg kell válogatniuk hogy mire használják fel. A városok elpusztításához tüzérségi lőtávon belül kell leniük. Azt gondoltam hogy ezzel legalább tisztában vagy.
Loppant lavasz telv és manipuláció kíséllet!
Csak hát ez nem gyóntatófülke s nem is tanúmeghallgatás a bíróságon, mert akkor sokan nagy bajban lennének itt
;)

Én azt érzem, hogy egyik oldal narratívája sokkal álságosabb a természetesen, hitelesnek tűnően elfogadhatónál, mint ami természetszerűleg lenne egy hatalmak közötti konfliktusban.

Egyszer egy nyomozó azt sztorizta nekem, hogy az elkövetőt többnyire roppant egyszerű beazonosítani; ugyanis az ártatlan természetesen viselkedik (kétségbeesik, hogy ártatlanul hurcolják meg, amit nem tud, azt értelemszerűen következetesen nem tudja, stb.), az elkövető viszont kénytelen egy színjátékot eljátszani; hogy természetesen nem tudja a cselekmény részleteit, egyáltalán azt kéne eljátszania, hogy természetesen viselkedik.
Azt pedig lehetetlen eljátszani végtelenségig.
Természetesen.
(A rábizonyítás már más téma, de most a beazonosításról beszéltem)
Tehát a probléma - s ezt már leírtam a narratíva jellege, hogy:

Hamis

S ezt kéne hitelesen fenntartani évtizedeken keresztül:


Majdan? Nuland a süteményeivel? A berendezett tüntetőtábor? Odesszai szakszervezeti székház 2014 május másodikán?
Náci karlendítéses fáklyás felvonulások? Oroszt keresztre szögeléses majd felállítás után felgyújtásos ukrán videó?
Te itt voltál már akkor?
Mert én igen és emlékszem rá! (Hová tettem a Cavintont?...ez a Nootropil mit keres az éjjeli szekrényemen!?)
Ember. Százezrek halálról beszélünk. Lehet mutogatni hogy az ukránok is csináltak rosszat. Viszont ha az oroszok tiszteletben tartják a nemzetközi jogot, akkor rengeteg orosz is megmenekül az értelmetlen haláltól. Azt meg inkább nem is kommentálom hogy az oroszok rengeteg dokumentált háborús bűnét milyen könnyen letagadjátok.
S ezt a nyugat mind elítélte! Ja; nem...
Számomra 2014-ben vált vállalhatatlanná a nyugati narratíva.

Mert a hamisságot képtelenség természetesnek eladni végtelenségig.
Igaz, ennek felismerése árnyalt gondolkodást igényel (az pedig valamilyen nemzetiségű tudósok szerint) ötször annyi energiát igényel az agytól, mint a kétbites rendszerezés (lásd még Dübörög a gazdaság, a Pannon Puma ugrani készül, meg az ellen(?)párja a Magyarország előrefele megyen, nem pediglen hátrafele megyen).
El is fáradnék rendesen e topik feldolgozásával, ha az egyik oldal nem játszana ennyire hamisan...
Nekem az orosz narratíva ezerszer hamisabbnak tűnik. 56-ban is azt nyomatták hogy a magyarok nácik. Most az ukránok nácik. Mindig mindenki náci akar nem akar az ő uralmuk alatt élni. Még annyi egyenes gerinc sem volt az elején bennük hogy kimondják hogy háborút indítottak, ennyire sunyik voltak.
"...Ennek nem lesz vége. Sőt a hullámai további konfliktusokat fognak generálni. A korábbi aránylag békés világ véget ért 2022. február 21-én..."

Ebben viszont tökéletesen egyetérthetnénk, csak megint a dátum...
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 376
45 763
113

Folytatódik a demilitarizáció: további két hőerőművet letiltottak Nyugat-Ukrajnában​


Ukrajnában (Ivano-Frankivsk és Vinnica régióban) a Burstynska és Ladyzhynska hőerőművek súlyosan megsérültek és működésképtelenné váltak, helyreállításuk évekig tart.

Ezt Dmitrij Szaharuk nyilatkozta a DTEK ukrán energetikai holding ügyvezető igazgatója.

Szavait megerősíti az Ukrenergo ukrán nemzeti energetikai vállalat vezetése is, arról számolva be, hogy robbanások után hő- és vízerőművek sérültek meg Ukrajna központjában és nyugatra.

Március 29-én éjjel légiriadót hirdettek Ukrajna területén. Az ukrán sajtó robbanásokról számolt be Dnyipropetrovszk, Hmelnyickij, Lvov, Ivano-Frankivszk és Cserkaszi régiókban. German Galuscsenko ukrán energiaügyi miniszter újabb hatalmas támadást jelentett be az ország energiaszektora ellen. Elmondása szerint generációs létesítményeket támadás érte.

Ezen kívül a Sredneprovskaya Erőműhöz és a Krivorozhskaya Erőműhöz érkezőket rögzítették.
Источник: https://rusvesna.su/news/1711690524


Európa a háború előtti időszakban van" – mondta Tusk lengyel miniszterelnök.
A legriasztóbb most az, hogy szó szerint bármilyen forgatókönyv lehetséges. Ilyen helyzetet 1945 óta nem tapasztaltunk" – mondta.


Az SVR igazgatója, Naryskin a KNDK-ba látogatott, ahol megbeszéléseket folytatott Észak-Korea állambiztonsági miniszterével.

A nemzetközi helyzetről, a regionális biztonságról és a külső erők nyomására erősödő együttműködésről tárgyaltak – írja az SVR sajtóiroda.
Korábban nem érkezett jelentés arról, hogy az orosz külföldi hírszerzés vezetői látogatást tettek volna a KNDK-ban.


Összefoglaló 2024. március 29-én reggel

▪️Ma, az éjszaka második felében az Orosz Fegyveres Erők rakétákat indítottak a Tu-95ms és 3 db MiG-31K stratégiai rakétahordozóról. Robbanásokat jelentettek reggel az Odessza régióban, Sztrijban, Lviv régióban, Kremencsug és Mirgorodban , Poltava régióban, Shepetivka és Khmelnitsky régióban, Hmelnickij régióban, Korosten, Zhytomyr régióban, Kanev, Cserkaszi régióban, Dnyipropetrovszkban és Burstyinban, Ivano -Frankivsk régióban. Az ellenség bejelentette a Krím területéről származó rakétafegyverek és a Geranium UAV alkalmazását, ami a támadások együttes jellegét jelzi. Közvetlenül a robbanások után áramszüneteket jelentettek Ukrajna különböző régióiban.

▪️Hersoni irányban nincs jelentős változás a helyzetben, az ukrán fegyveres erők továbbra is csapásokat mérnek a polgári infrastruktúrára. Kahovkában egy benzinkutat és egy elektromos alállomást robbantottak fel.

▪️A Zaporozsjei Fronton ellenharcok folytak Rabotino és Verbovoye térségében. Az ellenség sok drónt és kazettás tüzérségi lőszert használ. Az ellenség egy második védelmi vonalat készít Orekhovnál.

▪️Novomihajlovkában ( Marinkától délre ) az orosz fegyveres erők a falu központjában harcolnak, és minden épületért harcolnak .

▪️Avdejevkától nyugatra folytatódik a Semenovka elleni támadás: csapataink dél felől támadják a falut.

▪️Csasov Jar irányában az Ukrán Fegyveres Erők ellentámadást indít Ivanovszkijnál ( Krasznij ). Úgy tűnik, az ellenség időt próbál nyerni, hogy erőket építsen fel Chasov Yarban, egy fontos védelmi csomópontban. Bogdanovkában és Kleshcheevkában csaták zajlanak.

▪️Az ukrán fegyveres erők MLRS-ekkel folytatják a belgorodi régió ágyúzását, és dróncsapásokat hajtanak végre. Egy megsebesült civilt jelentettek Novaja Tavolzsankában, Sebekinszkij városi kerületében. Éjszaka 15 légi célpontot lőttek le Belgorod megközelítésekor, a régió kormányzója beszámolt arról, hogy a támadás következtében lakóépületek és autók rongálódtak meg. A Kurszk régióban az ukrán fegyveres erők Korovjakovkát és Tyotkinót lövöldözték. A DPR- ben , Donyeckben és Sztaromlinovkában ( Velikonovoselkovszkij körzet ) négy civil megsebesült, köztük. egy tinédzse. Az ellenség lövöldöz és lőszert dob le a drónokról.

Az összefoglalót összeállította: Két őrnagy


Jó okok. Szirszkij elárulta, miért rúgta ki Zelenszkij Zaluzsnijt
Zelenszkijnek jó okai voltak az ukrán fegyveres erők főparancsnokának, Valerij Zaluzsnijnak elbocsátására – mondta az őt ezen a poszton helyettesítő Alekszandr Szirszkij, szavait idézi a Strana.ua .

"A katonaságnak egy kötelessége van: nem beszéljük meg a parancsokat, hanem teljesítjük azokat" - mondta.
...
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 495
12 673
113
Álmodozni csak szabad? :)

erről jut eszembe.. az álmodozás.. a propagandisták is álmodoznak.
Ezeket a címeket nézzétek:


usanál akkora a gond, hogy kénytelen nyersanyagot vásárolni az ellenféltől, fegyvereket koldulni.


az oroszvadászat


megint a gdp..
majd a piac realizálja magát. szépen lassan kiderül, hogy a 100xos árú gránát csak annyit tud, mint az észak koreai.. akkornhosszútávon ráébrednek, hogy a 100x annyi pénzük is csak annyit ér, mint a koreai von.
Virtuális pénzből nem lesz fegyver.


ezek a szalagcímet tényleg arcpiritoan bugyuták.
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 050
2 753
113
Szerintem igen hamar véget lehetne vetni a háborúnak. Lavrov bejelenti, hogy az eddig Ukrajnába fektetett összegek 30%-át visszakapják a befektetők, ha nem szállítanak semmit Zselének. Másnap béke lenne....

Méggyorsabban meglenne, ha putyin uram beültetné a hadseregét a kocsmába, az első rundó mehetne közpénzböl.
 

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
4 862
15 264
113
Nézd meg a gáz és kőolaj világpiaci árát. Segítek 2023-ban majd 70% volt a gáz árcsökkenése 2022-höz képest (jelenleg a gáz ára kb ott van ahol 2022 előtt volt annak aki világpiaci áron veszi).

Az a baj hogy a valósággal és az árszínvonallalvitatkozol. Egyszerűen úgy 50%-al (!!) elszálltak az EU-ban az ipari termélési árak ami miatt rohadtul versenyképtelenek lettünk mindenben, ami nem bullshit-economy.

EU%2C_EA-20_Industrial_producer_prices%2C_total%2C_domestic_and_non-domestic_market%2C_2015_-_2023%2C_undadjusted_data_%282015_%3D_100%29_06-02-2024.png


Ha néhány év alatt 50%-al magasabbak az áraid de csak 1%-al növekedtek a bevételeid az egyszerűen azt jelenti, hogy kurva nagy bajban vagy. Baromi drágán adod a dolgaidat és jóval kevesebben veszik meg.
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 414
4 451
113

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 358
77 037
113
Az a baj hogy a valósággal és az árszínvonallalvitatkozol. Egyszerűen úgy 50%-al (!!) elszálltak az EU-ban az ipari termélési árak ami miatt rohadtul versenyképtelenek lettünk mindenben, ami nem bullshit-economy.

EU%2C_EA-20_Industrial_producer_prices%2C_total%2C_domestic_and_non-domestic_market%2C_2015_-_2023%2C_undadjusted_data_%282015_%3D_100%29_06-02-2024.png


Ha néhány év alatt 50%-al magasabbak az áraid de csak 1%-al növekedtek a bevételeid az egyszerűen azt jelenti, hogy kurva nagy bajban vagy. Baromi drágán adod a dolgaidat és jóval kevesebben veszik meg.
Csak ennek semmi köze a gáz árához, mert láthatod a te grafikonodon, hogy nem 22-ben kezdődött az emelkedés és már amúgy is túl van a csúcson.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 469
46 380
113
Aztakurv@!
Ezeket a nyomorultakat az már nem is zavarja, hogy Ukrajnában már 18 éveseket is soroznak.
Vagy hogy nagyvonalúan kihagyja a számolgatásból a Kína nevű "ázsiai kistigrist".
Hogyan óhajtják a TELJES hadiipari termelést ráállítani az ukrán konfliktusra, amikor a saját készletek feltöltésén is dolgozniuk kellene, nem???
Az a dühítő, hogy az egyszerű NAFO-s Jóska, meg Piroska az ilyen f@szságok miatt csinál hülyét magából az interneten.
Akkor a szerzőkről:
2 "nagytudású" ukrán liba meg egy idióta faszi jegyzi az elemzést. Sokat elmond, hogy egyik a liba meg az idióta korábbi munkája ez.
De a faszinak van egy ilyen cikke is, amiről "elvileg" híres lett.
Na ezekről mondja a szintén nagytudású Portfolio, hogy idézem:

Kimondták Washingtonban: van egy módja annak, hogy Ukrajna nyerje meg a háborút​

 

Elkhound

Well-Known Member
2016. május 17.
317
1 560
93
Csak ennek semmi köze a gáz árához, mert láthatod a te grafikonodon, hogy nem 22-ben kezdődött az emelkedés és már amúgy is túl van a csúcson.
Ez egy hosszabb időtávú adatbázis. A gáz árában az ukrán-orosz konfliktus tényleg megjelenik, - de volt már ennél nagyobb kilengése is. Ha sok pénzem lenne, most egy árnövekedési ciklusra tenném.
Natural gas