"Egyszer a kínaiak ~milliós sereggel megindultak az oroszok felé, amit már orosz területen egy különös villanás követett.. másnap orosz-kínai békegyezményt írtak alá ami azóta sértetlen. Mindezt úgy hogy kínának ordenáré fáj hogy szibériából nincs neki egy jókora szeleteAz utóbbi két év történései számos fegyverrendszer és eljárás papírforma szerinti képeségeit gyakran egész más dimenzióba helyezik.
Szerintem a 'szakértők' is csak kapkodják gyakorta a fejüket látva a dolgok alakulását..
Amikor arra utaltam az oroszoknak vannak 'nem szokványos képességei' akkor a 1. hálózatintegrált hosszuhullámú radarrendszerekre (ami ellen nem publikus aktív interferencián alapuló elnyomást fejlesztettek a lopakodó tech., gépekhez) 2. optikai és optikai-kvantum eleven működő detektorokat valamint 3. spec. nuki és hozzá kapcsolódó fegyverek, neutronsugár-fókusz földalatti atomrobbantáshoz, stb.re gondoltam. Ez tudtommal még az USA-nak sem áll rendelkezésre.
Egyszer a kínaiak ~milliós sereggel megindultak az oroszok felé, amit már orosz területen egy különös villanás követett.. másnap orosz-kínai békegyezményt írtak alá ami azóta sértetlen. Mindezt úgy hogy kínának ordenáré fáj hogy szibériából nincs neki egy jókora szelete![]()

Tudna esetleg erre valaki pontosabb infót adni. Sokszor hallottam erről az "esetről" még tőlünk nyugatabbra eső országokban is.
Szerintem erősen legenda íze van, mert amikorra datálható ez a mese???, lehetetlen, hogy az oroszok ilyen technológiai színvonalon lettek volna. Nukleáris dolog nem lehetett, mert annak a hatását más országokból megfigyelték volna. A laser eléggé gyerekcipőben járt, tehát az is kizárható.
Ha igaz lenne, akkor mostanra az oroszok olyan fejlettségi szinten lennének, hogy senki még csak csúnyán rájuk nézni sem merne, nemhogy olyan ábrándokkal lennének országok, hogy az orosz területet gyarmatosítani lehetne. Igaz, kb. akkoriban terjed el az a vicc. Kínai katonák orvul rálőttek a határ közelében békésen szántó szovjet traktorra. A traktor viszonozta a tüzet, majd sértetlenül tovább repült.