Na akkor ma este megint villanyoltás gyanús Ukrajnában
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem esett ki senki az ablakon és nem lett senki se megmérgezve.
Nem értek egyet a történtekkel, de milliószor inkább nyugaton kritizálnám a rendszert mint Oroszországban ahol ezért simán kinyírnak.
Nekem ez egyszerű kérdést, azt az oldalt választom ahol nagyobb a szabadság. Titeket nem értelek amikor a szabadságot hiányoljátok a szabadabb oldalon, de közben az elnyomás oldalán álltok. Nyilván nem gondoljátok komolyan amit csináltok, csak a trollkodás és a cinizmus szól belőletek.
Itt a véleménynyilvánítás szabadsága a téma. Amúgy közbiztonság kérdésben sem olyan erős Oroszország mint azt hinni szeretnétek. Elég megnézni a gyilkossági statisztikákat. Oroszországban sincs rend...Kinek mi a szabadság. Neked az, hogy O1G-zhetsz, bocsánat, Putyin 1 G-zhetsz, másnak az, ha testüregi motozás nélkül szállhat fel a metróra és ott nem rabolják ki, megint más pedig abban méri, hogy megszólalhat-e az anyanyelvén.
A rendszer érdeke is hogy legyen kritika. Egyébként nagyon nem szeretek beállni a sorba segget nyalni. Ha valami jó azt csendben tudomásul veszem, elvégre úgy kell lennie. Ha meg valami problémás azt szóvá teszem.Miért kell folyton kritizálni egy rendszert? Mást nem lehet csinálni?
Tehát tökmindegy hol vagy keleten vagy nyugaton vagy itt közepén csak kritizálni akarsz.
Építeni a szocializmust, vagy a demokráciát, vagy csak egy kutyaolat bezzeg smafu. Ehh...
Én nem ignorálok semmit. Összevetek mindent és az alapján egyértelmű hol jobb élni hol nagyobb a szabadság és a jólét.Te tuti valami A. I. vagy...talán valami troll-program. Az képtelenség hogy egy ember ennyire ignorálni tudjon minden más véleményt, információt, főleg ha az a infó v vélemény nyilván valóan igaz.
Szerintem simán megteszik.Oroszországban az ablakból kiesések, és hasonló módszerek azok az oligarchákat, a katonatiszteket, a hírszerzőket, és a kormányhivatalnokokat fenyegetik.
A kisembert fenyegeti ilyen dolog ? Szerinted a nevenincs szimbirszki illetőségű illetőt is meghurcolják egy netes komment miatt ?
A csírájában akarnak elfojtani mindent ami a hatalom akaratával ellentétes.Az én meglátásom szerint a kisember politikai véleménye nem érdekli a kormányt / politikai hatalomgyakorlókat, amíg az át nem megy szervezkedésbe, és nem is figyelik.
Egyrészt semmilyen rendszer sem tökéletes. Másrészt hogy nem ellenőriztek egy tömegrendezvényt a terrorveszélyre való küldöldi jelzések után sem? Miért nem értek oda időben a rendvédelmi szervek? Vagy borzasztóan működik Oroszország vagy szándékosan hagyták.Ha Oroszországban sztálini rendőrállam van, mindenki megfigyel mindenkit alapon, akkor mégis hogyan történhetett meg a közelmúltban terrortámadás Moszkvában ?
Nyilván a szólásszabadságnak is van határa, ez teljesen oké.Ha arról kommentelnek / videóznak a nagy nyilvánosság előtt, hogy le kéne lőni XY politikust / vagy az elnököt / vallásháborút csinálni / érvénytelen az alkotmány, azért bárhol, vagyis az USA-ban, és még Magyarországon is az illetőre uszítják az FBI-t / Amerikai Hadsereget / TEK-et, nem csak az orosz rendőrségi kommandó megy házkutatásokra.
Szerintem Magyarország sokkal szabadabb hely mint Oroszország. Nyilván ha meghúzod magad mindenhol meg tudsz élni. Az emberek alkalmazkodnak a rendszerhez, ezért működik az elnyomás.
Én Instagramon, igen, az Instagramon, meg a Youtube-n, és nem a VKontaktén követek amerikaiakat, osztrákokat, olaszokat, franciákat, izraelieket, és még oroszokat is.
Aki oroszokat követek, a következő helyekről valók:
- Szentpétervár
- Rosztov-na-Donu
- Moszkva
- Kosztanaj (Észak-Kazahsztán)
- Szljugyjanka (Bajkál-tó délnyugati vége)
- Jakutföld / Szaha
- Vlagyivosztok
Ezek fehér, orosz - oroszok, a kivételek egy jakut / szaha, és egy ismeretlen etnikumú, de full ázsai lány. A 11 oroszból mindössze kettő nem orosz.
Jakutföldet kivéve tulajdonképpen átlagemberként ott is pont ugyanúgy eléldegélnék középosztálybeliként, normális életszínvonalon, és szabadon, mint itthon, Magyarországon.
Jakutföldre azért nem mennék, mert az a permafroszton fekszik ...
Pozíciójával visszaélve titkokat szivárogtatott ki. Ezt sehol se tűrik.Krisztike,ha már ennyire aggódsz,mondanál valamit Julian Assange ügyéről?
Ukrajna ilyenkor nyugat?Nemrég már írtam a pár hónapja elhunyt Gonzalo Lira-ról, persze akkor is ment utána a nagy-nagy hallgatás, úgyhogy megint beteszem:
Gonzalo Lira és a kettős mérce | Demokrata
Meghalt Gonzalo Lira amerikai újságíró egy ukrán börtönben. A bűne az volt, hogy nem értett egyet Ukrajna és az Egyesült Államok politikájával. Stier Gábor írása.demokrata.hu
Szóval nem olyan biztos, hogy nyugaton is lehet a rendszert bűntettlenül kritizálni.
Milyen pozíció? Egy újságíróról beszélünk,te Nobel várományos. Legalább valami minimális tájékozottsággal rendelkeznél.Itt a véleménynyilvánítás szabadsága a téma. Amúgy közbiztonság kérdésben sem olyan erős Oroszország mint azt hinni szeretnétek. Elég megnézni a gyilkossági statisztikákat. Oroszországban sincs rend...
A rendszer érdeke is hogy legyen kritika. Egyébként nagyon nem szeretek beállni a sorba segget nyalni. Ha valami jó azt csendben tudomásul veszem, elvégre úgy kell lennie. Ha meg valami problémás azt szóvá teszem.
Az a rendszer pedig amelyik a kritikából tud építekezni hosszabb távon mindenképp jobb lesz mint az amit az önkény irányít.
Én nem ignorálok semmit. Összevetek mindent és az alapján egyértelmű hol jobb élni hol nagyobb a szabadság és a jólét.
Én látom azt hogy ti ignoráltok minden negatívumot Oroszországgal kapcsolatban.
Szerintem simán megteszik.
A csírájában akarnak elfojtani mindent ami a hatalom akaratával ellentétes.
Egyrészt semmilyen rendszer sem tökéletes. Másrészt hogy nem ellenőriztek egy tömegrendezvényt a terrorveszélyre való küldöldi jelzések után sem? Miért nem értek oda időben a rendvédelmi szervek? Vagy borzasztóan működik Oroszország vagy szándékosan hagyták.
Nyilván a szólásszabadságnak is van határa, ez teljesen oké.
Szerintem Magyarország sokkal szabadabb hely mint Oroszország. Nyilván ha meghúzod magad mindenhol meg tudsz élni. Az emberek alkalmazkodnak a rendszerhez, ezért működik az elnyomás.
Pozíciójával visszaélve titkokat szivárogtatott ki. Ezt sehol se tűrik.
Ukrajna ilyenkor nyugat?
Ahogy a mondás tartja ahol fűrészelnek ott hullik a forgács ..
Úgy látom grigorij után te kezdtél bele az online önsanyargatásba. Miért nem rúgatod magad egyszerűen tökön valakivel? Az is tud ennyire fájni hidd el!Milyen pozíció? Egy újságíróról beszélünk,te Nobel várományos. Legalább valami minimális tájékozottsággal rendelkeznél.
Ukrajna ilyenkor nyugat?
egy sikeres támadással megcsapták és beindultak a rakéták.Ahogy a mondás tartja ahol fűrészelnek ott hullik a forgács ..
az S-400 kitárazott vagy csak simán kiszedték ? erről van valakinek bármiféle infója ? nyilván nem egy túlmisztifikált wunderwaffe (csak egy "szar" orosz) ,de érdekelne ettől függetlenül,mert mint láttuk csodák azért nincsenek se keleten (S-400) se nyugaton (Patriot,iron Dome) .
Ketté kell választani a 22 előtti és utáni időszakot, ami az ukrán Szu-24-eseket illeti, legfőképpen azért mert 22 után ezekről a gépekről töredék infó jött ki mint a többi típusról, ami a feladatköre miatt valahol érthető is, az egyetlen olyan gép ami mélységben is tud csapást mérni, ráadásul ez az a típus ami az ukránokat támogató országoknak is fontos. 22 előtt nőtt a rendszerben álló gépek száma, akkor még nyilván mind a Motor, mind a NARP zavartalanul működött, már ömlött a pénz, ekkor relatíve nyitott volt a légierő is, és ez elég anyaggal látta el az amatőr elemzőket. 22 után ami fotót láttam az kimerült pár letakart oldalszámú, de valóban a festéséből adódóan még a háború előtt közvetlenül üzemelő gépből, illetve egy, részben alapozó színű gépről készült vacak fotó ami viszont már kendács gyanús.Rendben, csak a vita kedvéért tegyük fel, hogy az ukránok össze tudnak legózni Szu-24-eseket, mert annyira akarják. (Továbbra is állítom, hogy nem tudnak, és ahogy pusztítja az orosz az iparukat, egyre kevésbé fognak tudni. Mert az akarás ehhez kevés. Alkatrésznek kanibalizálhatják a félretolt roncsokat, de ennyi.)
Lenne egy egyszerű kérdésem: Hol vannak az általad vizionált "összekendácsolt" Szu-24-esek?
Visszaolvastam 2024 elejéig - tovább nem volt türelmem - 4 db olyan támadás volt ahol bizonyítottan Szu-24-est használtak, és 5 olyan, ahol nem jelölték meg a támadót, de Storm Shadow bevetés volt, ami feltételezi a 24-esek bevetését. Tudtommal a kaproknál más nem tudja indítani. További 1 alkalommal az oroszok bemértek 2 légi célt, de támadásra nem került sor. A repülés karakterisztikája viszont annyira egyezett a Krím elleni Szu-24-es bevetésekével, hogy feltételezhetően ezt is azokkal repülték. Hogy sikertelen támadás volt, vagy kiképzési repülés, azt nem tudom.
Ez ugye kereken 10 bevetés, amiből 1 alkalommal 3 db, 4 alkalommal 2 db, egyébként pedig 1 db gép repült. Mindez három és fél hónap alatt. Ennyi bevetést simán lerepülhetett az eddig sikeresen rejtegetett pár gép.
Szóval hol vannak a feltámasztott gépek? Nem akarják eléggé az ukránok? Arra várnak, hogy még nagyobb szarban legyenek, és akkor fogják csak akarni?
Visszatérve az eredeti témára, mert az ukránokat csak te hoztad képbe, egy kicsit elbeszélünk egymás mellett. Te állítod, hogy ha az orosz akarja akkor tud gyártani / nagyjavítani MiG-31-eseket és Szu-24M-eket a még senki által sem látott FAB-3000-es siklóbomba hordozására. Ez valószínűleg így is van, mert nekik legalább megvan rá a lehetőségük.
Én viszont azt állítottam, hogy nem fognak egyik típusból sem gyártani / nagyjavítani egyet sem erre a célra, mert túl sok időbe, energiába és pénzbe kerülne. Nincs rá szándék. Nem tudom érzed-e a különbséget?
Ennek ellenére, ha holnap, vagy bármikor a háború folyamán felbukkanna néhány bizonyíthatóan "összekendácsolt" ukrán Szu-24-es, vagy fénykép / videó jelenik meg FAB-3000-es siklóbombával függesztett orosz MiG-31-esről, vagy Szu-24M-ról, rögtön hajlandó leszek elismerni, hogy neked volt igazad. Addig viszont nem!
Most majd kiderül, a beborul...ki irányíccsa a sárgolyót...Nyugger: