Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Basszus, ezek mennek, mint az oroszok
eljött az a pont, amikor az EU morálisan is megbukik. a gazdasági bukta után.Az Egyesült Államok arra fogja kényszeríteni az európai országokat, hogy a szökött állampolgárokat adják ki Ukrajnának
Feltűnést keltett Vlagyiszlav Kosiniak-Kamysz lengyel védelmi miniszter kijelentése, miszerint az országa kész segíteni Kijevnek a mozgósításban és a hadköteles korú férfiak hazatérésében - írta a Rosszijszkaja Gazeta című lapnak Maxim Bardin, az Összoroszországi Erős Oroszország mozgalom legfelsőbb tanácsának tagja.
A politikai elemző úgy véli, hogy az AFU további mozgósítása és feltöltése Washington egyik fő feltétele annak, hogy pénzügyi és katonai segítséget nyújtson a kijevi rezsimnek. Vagyis, ha nincs mozgósítás, nem lesz finanszírozás sem.
Különböző becslések szerint jelenleg közel 700 ezer hadköteles korú ukrán állampolgár van az európai kontinensen. Bardin szerint a Fehér Ház kezd nyomást gyakorolni az európai államokra.
A politikai elemző arra a következtetésre jutott, hogy Lengyelország határos Ukrajnával, ezért többet fog követelni tőle.
Lengyel atomtervek: mit reagálnak az oroszok? - Kaiser Ferenc
Majd kiderül, bár azért lesz egy kis kettőség, hisz kb, hasonló okok miatt jöhetett mindenki aki szír. Egy ügyvéd még pénzt is kisajtolhat ebből.eljött az a pont, amikor az EU morálisan is megbukik. a gazdasági bukta után.
most már nem számít az emberi jog, nem számít az önrendelkezés.
minden ukránnak meg kell halnia.
így szól a parancs
Őszintén nem tudom hogyan sikerült ezt belelátnod Macron szavaiba. Oroszország mindenképp lesz az ukrajnai háború után.Én meg pont az ellenkezőjét látom. Úgy tűnik, hogy nem közép-Európában teremnek a legjobb pávatáncosok, most Macron nagyot alakítva Európa bajnok lett ebben, a Sorbonne egyetemen tartott konferencián mondta:
„Európának készen kell állnia arra, hogy az ukrajnai konfliktus befejezése után kapcsolatokat építsen ki az Orosz Föderációval, és ne legyen többé az Egyesült Államok vazallusa” – mondta Emmanuel Macron a Sorbonne-on.
Olyan Európát kell felépíteni, amely meg tudja mutatni, hogy soha nem lesz az Egyesült Államok vazallusa, és tudja, hogyan kell beszélni a világ minden régiójával, a feltörekvő gazdaságokkal, Afrikával és Latin-Amerikával. "
A kapcsolat kiépítése az oroszokkal a konfliktus után az azt jelenti, hogy a Maci győz... most Macron először mondta ki ezt.
Ha fordított lenne a helyzet nem maradna Orosz Föderáció akivel tárgyalni lehetne és kellene..
De te most tényleg több mint két évvel a hadgyakorlat (bocsánat, különleges művelet), megindítása után három faluval büszkélkedsz? Ha én ezt leírom az elején hogy két év múlva három faluval fogsz büszkélkedni akkor kinevettél volna.nem,sajnos nem tudom megnevezni miket foglaltak el vasárnap óta ( Ocseretino,Novomihajlovka,Bogdanovka) bizonyára semmi jelentőségük nincs, végül is azért voltak ott az ukránok,meg azért voltak ott harcok,mert full jelentéktelenek,. kb kerti budi kategóriájú települések voltak.
de nem kell olyan nagyon régre visszatekinteni a szelektív tudatállapotra ami az ukrán fanklubot jellemzi,hiszen Bahmut is előbb stratégiai fontosságú bevehetetlen kulcsfontoságú erődítmény volt,elbukása után meg egy jelentéktelen porfészekké avanzsálódott a percen.
de mint írtam ,ne törödj vele egy párhuzamos univerzumban teljesen jól mennek a dolgok
na kicsi trollocska kaptá lmegint egy kekszet .. jó étvágyat !
Egyszerűen. Ha Oroszország veszítene, ugyanaz történne vele , mint Ukrajnával a Majdani Forradalmi Játékok után, elkezdődne a Nyugat általi "privatizációja" először a politikai irányítás megszerzése, utána a gazdaságának potom pénzért való felvásárlására, darabokra szedése a "zsákmányoló" multik részére.. Megszünne létezni mint Oroszország.Őszintén nem tudom hogyan sikerült ezt belelátnod Macron szavaiba. Oroszország mindenképp lesz az ukrajnai háború után.
Most tudnánk a nemzetközi közösség szemében nőni.Az Egyesült Államok arra fogja kényszeríteni az európai országokat, hogy a szökött állampolgárokat adják ki Ukrajnának
Feltűnést keltett Vlagyiszlav Kosiniak-Kamysz lengyel védelmi miniszter kijelentése, miszerint az országa kész segíteni Kijevnek a mozgósításban és a hadköteles korú férfiak hazatérésében - írta a Rosszijszkaja Gazeta című lapnak Maxim Bardin, az Összoroszországi Erős Oroszország mozgalom legfelsőbb tanácsának tagja.
A politikai elemző úgy véli, hogy az AFU további mozgósítása és feltöltése Washington egyik fő feltétele annak, hogy pénzügyi és katonai segítséget nyújtson a kijevi rezsimnek. Vagyis, ha nincs mozgósítás, nem lesz finanszírozás sem.
Különböző becslések szerint jelenleg közel 700 ezer hadköteles korú ukrán állampolgár van az európai kontinensen. Bardin szerint a Fehér Ház kezd nyomást gyakorolni az európai államokra.
A politikai elemző arra a következtetésre jutott, hogy Lengyelország határos Ukrajnával, ezért többet fog követelni tőle.
Lengyel atomtervek: mit reagálnak az oroszok? - Kaiser Ferenc
Miről beszélsz ember???? Számtalan kívánalom jelent meg a nyugat részéről, térképek és kijelentések 100ai, hogy hogy kellene felosztani az OF-ót Megint mit tagadsz???? Visszatérve a soroljuk fel a településeket vasárnaptól, arra nem reagáltál nyuszika Tettem hozzá még párat, de ma éjjel lehet bővül Ilyenkor ezeket miért skippeled??? Jah mert a tényekkel a vágyálom narratívád sem tud ellent mondani (jó tudom budik voltak) (ja és nem ér azzal jönni hogy "forrás"...ezer van belőle, ott a net... tudod használni, mert ide is serényen írogatod az álmaid...Őszintén nem tudom hogyan sikerült ezt belelátnod Macron szavaiba. Oroszország mindenképp lesz az ukrajnai háború után.
De te most tényleg több mint két évvel a hadgyakorlat (bocsánat, különleges művelet), megindítása után három faluval büszkélkedsz? Ha én ezt leírom az elején hogy két év múlva három faluval fogsz büszkélkedni akkor kinevettél volna.
Én Bahmut ostromakor is azt írtam hogy nincs jelentősége. Zaporizzsjának vagy Harkivnak volna jelentősége. Azok nagyvárosok aminek az elvesztése elég jelentős sokk volna Ukrajnának.
De amúgy ez állóháború ami nem a frontvonalakon dől el hanem a hátországban. A politika irányítja a hadsereget és nem fordítva. A politikai szempontok a döntőek és nem a katonaiak. Putyin számára a hátországban zajló folyamatok fontosabbak mint a háború, ezért nem lett újabb mozgósítás, ezért nincs totális hadigazdálkodás. Itt mindennek politikai ára van és putyinnak mérlegelnie kell hogy az adott katonai művelet megéri e a politikai árát.
Putyin nem teheti meg hogy minden orosz fiatal férfit Ukrajnába küld és minden nőt befog a gyárakba. Ehhez nincs meg a politikai legitimitása. El lehet csalni egy választást és el lehet nyomni csírájában minden ellenzéki szervezkedést, de akkor se mehet szembe a teljes társadalom akaratával. Az oroszok is emberek akik élni szeretnének, őket nem veszélyezteti az otthonaikban ez a háború, nem az életüket védenék a fronton, hanem putyin egója miatt kéne harcolniuk.
Az fogja elveszíteni a háborút aki mögött előbb fogy el a politikai legitimitás.
Ez nyaron hogy mukodhet klima nelkul?
Érdekes párosítás, azért rakták össze őket mert mindketten zsidók?(költői kérdés)Robert és Anton
Meddig bírja Ukrajna? – Mandiner Harctér
Én nem büszkélkedtem semmivel, de Te viszont tényleg egy rohadt nagy paralell dimenzióban létezel, ha 2 év után csak 3 falu jut eszedbe amit az ukránok elbuktak, tényleg csak ennyit buktak meszes?De te most tényleg több mint két évvel a hadgyakorlat (bocsánat, különleges művelet), megindítása után három faluval büszkélkedsz? Ha én ezt leírom az elején hogy két év múlva három faluval fogsz büszkélkedni akkor kinevettél volna.
Néhány gondolatot megosztanék ezzel kapcsolatban.
- Hatótávolság: a Dubnának 300 km van megadva.
De emlékeztetném a nagyérdeműt arra, hogy a KUB modernizáció részeként fel lett ajánlva a hatótávolság 30%-os megnövelése nagyobb energiatartalmú rakétaüzemanyaggal. Ha itt is alkalmazták ezt, akkor 390 km hatótávolság jönne ki.
- Ahogy nyugger említette, a robbanótöltet csökkentésével - és esetleg a felszabadult helyre üzemanyagtartály beépítésével - további hatótávnövelés érhető el.
- Léteznek sztratoszféra-radarok is, amelyekkel a horizont alatt repülő légi célok is felderíthetők, a Tu-22M3 pedig elég nagy ahhoz, hogy ezzel a módszerrel felderíthessék.
- aktív radar és datalink beszerelése pedig már nem egy bonyolult dolog, simán megkaphatták a Patriot rakétájának ilyen funkciójú elektronikai egységeit.
Nevén tudod nevezni a településeket? Vagy olyan jelentéktelenek hogy meg se jegyezted a nevüket?
"Feltalálták" a rohamlöveget.