[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 394
79 348
113
Ne vedd a szívedre! Időnként mindenki kap egy kis fricskát. Néha jogosan, néha jogtalanul. Az meg természetes, hogy az érintett 100%-ban jogtalannak tartja.
Nem vagyok megsértődve, hisz miért is lennék? Mert egy internetes fórumon egy vadidegen negatív véleménnyel van rólam, vagy nem értünk egyet? Már ne is haragudj, de a fórumon 1-2 olyan fórumozó van akinek a személyemmel kapcsolatban érdekel a véleménye, mindenki mást ebből (!!!) a szempontból le se szarok. Ami miatt írtam az nem is a sértettség, vagy a személyemmel szembeni ellenszenv, hisz mint írtam az nem érdekel. Az viszont beteges, hogy vannak a fórumon akik elkezdtek "nyomozni" a személyem után... Gondolkodjunk már! Hallasz egy beszélgetést az utcán amivel nem értesz egyet és elkezded kideríteni, hogy kik gondolkoznak másképp mint te? Ilyet épeszű ember nem csinál!
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 728
86 357
113
Miféle orosz előrenyomulás? Hülyék vagytok? Hol tájékozódtok? :D Itt az IGAZSÁG! :D :D
Olyan szintent csúcsra jár a fos, hogy ilyen még nem volt szerintem a történelemben. Göbbels is csak csettintene egyet.

"NATO-főparancsnok: Oroszország nem rendelkezik az áttöréshez szükséges erőkkel​

Cavoli azt is mondta, hogy hamarosan „komoly javulás” várható Ukrajna lőszerhelyzetében." :)

Ez meg ultradurva!

 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 969
5 382
113
Melyik is az S400-as fényképes bizonyíték? Mert amit te betettél az egészen biztosan nem S400.
Ráadásul a képen csak egy valamilyen indító lesz. Az S400-as ütegben meg 3-4 ilyen van. Az üteg egésze a rendszer. Az indító meg maga nem system!
Az eddig kapott MLRS indítókból már jópár elpusztult. De ATACMS -ból is csak korlátozottan kaphattak. Nemrég kaptak belőle csak a 300M -ós csomagban. És abban más is volt. Egy ATACMS rakéta 1,5-2M USD
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 394
79 348
113
El nem tudom képzelni azt a dilettanizmust ami a Krímben tart bármilyen értékes katonai célpontot. Nem volt elég tanulópénz nekik a fekete-tengeri flott hajóinak elpusztítása Szevasztopolban? Teljesen nyilvánvaló, hogy nem tudják megvédeni sem a reptereiket sem a kikötőiket (sokszor még a légvédelem magát sem) a nyugati csapásmérő fegyverzet hatótávolságán belül, akkor miért erőltetik ezt a dolgot?
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 764
46 869
113
El nem tudom képzelni azt a dilettanizmust ami a Krímben tart bármilyen értékes katonai célpontot. Nem volt elég tanulópénz nekik a fekete-tengeri flott hajóinak elpusztítása Szevasztopolban? Teljesen nyilvánvaló, hogy nem tudják megvédeni sem a reptereiket sem a kikötőiket (sokszor még a légvédelem magát sem) a nyugati csapásmérő fegyverzet hatótávolságán belül, akkor miért erőltetik ezt a dolgot?
Gondolom mert nekik is számít hogy nem kell 20 perccel többet repülni oda, meg vissza/nagyobb terhet tudnak vinni ők is/messzebbre elérnek.

A mintázat alapján majd adoptálódnak ehhez is, aztán ha szükséges/már nem éri meg, hátrébb települnek, ha nem akkor meg maradnak. Itt az ukránoknak nincs sok mozgásrér, nekik van ha kell.
 

vata

Well-Known Member
2015. december 5.
619
2 656
93
Unom már az ilyen FAKE ukrán sikereket.

"Looks like Computer Generated or Modified image"

 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 491
44 160
113
Hol van ezen S400?
A kommentek között ott van, hogy a Mig-29-es valami régi, korábbról ottmaradt darab.
Ezen képek alapján meg még kevesebb a kár.
Na faca ez is manipulált
N-vtelen.png
 

koppany

Well-Known Member
2010. július 16.
1 604
7 991
113
Talán, mert nem gondolja azt, hogy azt jelenti a külső érdekek szolgálása, hogy nem Putyin seggét nyaljuk?

Milyen elmebeteg dolog az, hogy egy totál idegen 1000. senki (mint mindannyian itt a fórumon kivétel nélkül) személye így érdekeljen valakit pusztán azért mert nem ért egyet az adott illetővel?
Talán itt lenne az ideje elmagyaráznod, mit is véd a NATO Ukrajnában. Mert számomra nem teljesen világos, hogy milyen értékeket kell megmenteni Ukrajnában.
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 969
5 382
113
Hol van ezen S400?
A kommentek között ott van, hogy a Mig-29-es valami régi, korábbról ottmaradt darab.
Ezen képek alapján meg még kevesebb a kár.
Első képen 2 darab mig 31-es.Van egy leégett raktárépület.Van valóban egy 29-es meg egy sérül Su 27-es.De látom már valaki valami programmal kielemezte hogy ezek biztos manipulált képek.Én ezt nem fogom eldönteni mindenki azt gondol amit akar akkor ezek szerint tök üres volt a reptérr a támadáskor és semmi sem robbant fel,égett le a tüzek és robbanások is manipulált lesznek a korábbi videókon.
Itt az ukránok álltal sérültnek állitott S400
Ha valaki beazonosítja leírhatatlan pontosan a képen melyik komplexum sérült elemei láthatók.
 
  • Tetszik
Reactions: endre

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 581
47 782
113
Nyugati infografikák a kijevi rezsim által ellenőrzött területen található erőművekről.
Az inaktív/megsemmisült objektumok pirossal vannak áthúzva.
Sárga - azok, amelyek a korábbi sztrájkok vagy számos kulcsfontosságú objektum veresége által okozott szerkezeti problémák miatti teljesítmény súlyos visszaesését mutatják.


Az ellenség műholdfelvételeket tett közzé a belbeki repülőtérre érkezés következményeiről.
2 leégett repülő + egy leégett épület látható (nyilván egy raktár).


Összefoglaló 2024. május 17-én reggel

▪️A harmadik éjjel támadja az ellenség Szevasztopolt. A kormányzó elmondta, hogy kézi lőfegyvereket használtak az UAV támadás visszaverésére, és a lezuhant UAV-k törmeléke a szevasztopoli alállomásra hullott, ami részleges áramszünetet okozott. 4 óra körül bejelentették, hogy több tucat UAV és több mint öt pilóta nélküli hajó megsemmisült. 6:30-kor a megfigyelő csatornák arról számoltak be, hogy az MBEC elleni csata éjszaka óta tart. Műholdfelvételeket tettek közzé az ellenségről a belbeki repülőtér elleni korábbi támadások eredményeivel, két kiégett repülőgépről számoltak be.

▪️A krasznodari területen legfeljebb 10 UAV támadott meg egy olajfinomítót Novorosszijszkban, további kettőt Tuapse-ban, és tűz ütött ki.

▪️Harkov irányában az orosz hadsereg folytatja a támadó hadműveleteket. Volchanszkban heves csaták dúlnak, csapataink Liptsy falu határában támadnak. Az ellenség tartalékokat gyűjt és FPV drónokat használ. Az orosz fegyveres erők a TORNADO-S MLRS és FAB UMPC segítségével vasalják ki az ellenséges pozíciókat. Lipcovszkij irányban az orosz csapatok 300-600 méteres mélységig nyomultak előre a falu irányába. Volcsanszkij irányban rohamcsoportjaink a falu északi szélén vetették meg a lábukat. Volchanskban az előrehaladás mélysége 450 méter.

▪️Az ellenség, válaszul az orosz fegyveres erők sikereire, csapásokkal válaszol a belgorodi régió polgári lakosságára . Éjszaka Oktyabrsky faluban egy kamikaze drón megtámadott egy autót, amelyben egy sofőr és három utas (anya, apa és gyermek) tartózkodott. A nő a helyszínen életét vesztette. Az apa a megsebesült 4 éves gyerekkel és a sofőr egy belgorodi egészségügyi intézménybe került. A gyereket nem tudták megmenteni. Két repülőgép típusú UAV csapása történt Belgorodban és Puskarnojeban, Belgorod régióban .

▪️Pokrovszkij irányban az Arhangelszk melletti Ocheretinsky párkányon zajlottak a csaták .

▪️Chasov Yar irányában ejtőernyőseink a Kanal mikrokörzet közelében harcolnak, az ellenség cserélgetni próbálja a személyzetet. A frontvonal áthaladását illetően nincs jelentős változás.

▪️Vremevszkij irányban Staromayorskyban és Urozhaynyban súlyos csaták zajlottak .

▪️A rabotinói zaporozsjei fronton továbbra is nehéz a helyzet. Az ellenség ellentámadást próbál végezni, sok UAV-t használva. Beszámolnak csapataink előrenyomulásáról Verbovojtól északnyugatra.

▪️A Kurszk régióban Guevot , Sverdlikovot, Gornalt, Nikolaevo-Daryinot és Lebedevkat a Szudzsanszkij körzetben, a "Sudzha" ellenőrzőpontot , Gordeevka falut a Korenevszkij körzetben, Krasnooktyabrskyt és Novy Put falvakat, Popovo - Lezhachi falut a Glushkovsky negyedből ágyúzták. Robbanószerkezetet dobtak le egy ukrán helikopterről a Rylszkij járásbeli Gorodiscse falu közelében. Tyotkinóban egy drónról leejtett robbanószerkezet megrongálta egy személyautó tetejét. Az elektronikus hadviselés elnyomta a helikoptereket Gordejevka és Troicszkoje falvak közelében a Korenyevszkij körzetben, Gorodishche faluban a Rylsky kerületben, a Sudzha ellenőrzőpontnál, Oleshnya faluban, Zaoleshenka és Gornal falvakban a Sudzhansky kerületben.

▪️A DPR- ben négy civilt öltek meg náci támadások, további hárman megsérültek, köztük. 2018-as születésű lány.

Az összefoglalót összeállította: Két őrnagy


Nem vagyok megsértődve, hisz miért is lennék? Mert egy internetes fórumon egy vadidegen negatív véleménnyel van rólam, vagy nem értünk egyet? Már ne is haragudj, de a fórumon 1-2 olyan fórumozó van akinek a személyemmel kapcsolatban érdekel a véleménye, mindenki mást ebből (!!!) a szempontból le se szarok. Ami miatt írtam az nem is a sértettség, vagy a személyemmel szembeni ellenszenv, hisz mint írtam az nem érdekel. Az viszont beteges, hogy vannak a fórumon akik elkezdtek "nyomozni" a személyem után... Gondolkodjunk már! Hallasz egy beszélgetést az utcán amivel nem értesz egyet és elkezded kideríteni, hogy kik gondolkoznak másképp mint te? Ilyet épeszű ember nem csinál!
Látod Dudi! Az ilyen markáns tévedések miatt kapod a fricskákat. Abban semmi beteges nincsen, hogy érdekel néhány embert a személyed, miután elég markáns véleményt fogalmazol meg időnként.
Az pedig szintén tévedés, hogy épeszű embert nem érdekel, ki fogalmaz meg eltérő véleményt, egyáltalán bármilyen véleményt. Ha ez igaz lenne, nem létezne közvéleménykutatás, mint népszerű szakma.
Hogy esetleg a személyek is érdeklik a környezetükben élőket, az sem ördögtől való: Ismered a népszerű mondást. Az üléspont határozza meg az álláspontot. Meg azt, hogy "Bolond lukból bolond szél fúj." Meg azt, hogy nem az az érdekes mit mond, hanem az, ki mondja. Itt is mindig kötelező a forrás megjelölése, aza a ki mondja kérdése.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 198
67 677
113
El nem tudom képzelni azt a dilettanizmust ami a Krímben tart bármilyen értékes katonai célpontot. Nem volt elég tanulópénz nekik a fekete-tengeri flott hajóinak elpusztítása Szevasztopolban? Teljesen nyilvánvaló, hogy nem tudják megvédeni sem a reptereiket sem a kikötőiket (sokszor még a légvédelem magát sem) a nyugati csapásmérő fegyverzet hatótávolságán belül, akkor miért erőltetik ezt a dolgot?
Na, mintha mi a kecskemeti pusztában bármit is meg tudnánk védeni...
Mégis eroltetjuk...

Egy viszont biztos hogy kamu fényképekkel, kamu hírekkel, Kijev szellemével meg hasonlók al ezt háborút Ukrajna és a nyugat nem fogja megnyerni. Tíz év alatt annyit érték el a történet kiterveloi hogy az Ukrajna nevű habostorta egyre kisebb és romlottabb lett csak.

Első képen 2 darab mig 31-es.Van egy leégett raktárépület.Van valóban egy 29-es meg egy sérül Su 27-es.De látom már valaki valami programmal kielemezte hogy ezek biztos manipulált képek.Én ezt nem fogom eldönteni mindenki azt gondol amit akar akkor ezek szerint tök üres volt a reptérr a támadáskor és semmi sem robbant fel,égett le a tüzek és robbanások is manipulált lesznek a korábbi videókon.
Itt az ukránok álltal sérültnek állitott S400
Ha valaki beazonosítja leírhatatlan pontosan a képen melyik komplexum sérült elemei láthatók.
Az passz hogy ez pontosan mi így hirtelen mert eléggé lestrapalt állapotban van.
Viszont az biztos szerintem hogy nem egy időben készültek a képek.

Ennek pedig hacsak a fele igaz az is nagy szám. Bele se merek gondolni mi hányat tudtunk volna megsemmisíteni. Meg azzal az 1db osoreg Tupoljevvel se tudtunk mit kezdeni.
❗️ Légvédelmi rendszerek az elmúlt éjszaka 102 UAV-t semmisítettek meg és fogtak el az Orosz Föderáció régiói felett – Védelmi Minisztérium

Krím felett – 51
Krasznodar Terület felett - 44
Belgorodi régió felett – 6
Kurszk régió felett – 1

A Fekete-tengeri Flotta haditengerészeti repülései és járőrhajói 6 ukrán pilóta nélküli hajót is megsemmisítettek a Fekete-tengeren.

 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 394
79 348
113
Nyugati infografikák a kijevi rezsim által ellenőrzött területen található erőművekről.
Az inaktív/megsemmisült objektumok pirossal vannak áthúzva.
Sárga - azok, amelyek a korábbi sztrájkok vagy számos kulcsfontosságú objektum veresége által okozott szerkezeti problémák miatti teljesítmény súlyos visszaesését mutatják.


Az ellenség műholdfelvételeket tett közzé a belbeki repülőtérre érkezés következményeiről.
2 leégett repülő + egy leégett épület látható (nyilván egy raktár).


Összefoglaló 2024. május 17-én reggel

▪️A harmadik éjjel támadja az ellenség Szevasztopolt. A kormányzó elmondta, hogy kézi lőfegyvereket használtak az UAV támadás visszaverésére, és a lezuhant UAV-k törmeléke a szevasztopoli alállomásra hullott, ami részleges áramszünetet okozott. 4 óra körül bejelentették, hogy több tucat UAV és több mint öt pilóta nélküli hajó megsemmisült. 6:30-kor a megfigyelő csatornák arról számoltak be, hogy az MBEC elleni csata éjszaka óta tart. Műholdfelvételeket tettek közzé az ellenségről a belbeki repülőtér elleni korábbi támadások eredményeivel, két kiégett repülőgépről számoltak be.

▪️A krasznodari területen legfeljebb 10 UAV támadott meg egy olajfinomítót Novorosszijszkban, további kettőt Tuapse-ban, és tűz ütött ki.

▪️Harkov irányában az orosz hadsereg folytatja a támadó hadműveleteket. Volchanszkban heves csaták dúlnak, csapataink Liptsy falu határában támadnak. Az ellenség tartalékokat gyűjt és FPV drónokat használ. Az orosz fegyveres erők a TORNADO-S MLRS és FAB UMPC segítségével vasalják ki az ellenséges pozíciókat. Lipcovszkij irányban az orosz csapatok 300-600 méteres mélységig nyomultak előre a falu irányába. Volcsanszkij irányban rohamcsoportjaink a falu északi szélén vetették meg a lábukat. Volchanskban az előrehaladás mélysége 450 méter.

▪️Az ellenség, válaszul az orosz fegyveres erők sikereire, csapásokkal válaszol a belgorodi régió polgári lakosságára . Éjszaka Oktyabrsky faluban egy kamikaze drón megtámadott egy autót, amelyben egy sofőr és három utas (anya, apa és gyermek) tartózkodott. A nő a helyszínen életét vesztette. Az apa a megsebesült 4 éves gyerekkel és a sofőr egy belgorodi egészségügyi intézménybe került. A gyereket nem tudták megmenteni. Két repülőgép típusú UAV csapása történt Belgorodban és Puskarnojeban, Belgorod régióban .

▪️Pokrovszkij irányban az Arhangelszk melletti Ocheretinsky párkányon zajlottak a csaták .

▪️Chasov Yar irányában ejtőernyőseink a Kanal mikrokörzet közelében harcolnak, az ellenség cserélgetni próbálja a személyzetet. A frontvonal áthaladását illetően nincs jelentős változás.

▪️Vremevszkij irányban Staromayorskyban és Urozhaynyban súlyos csaták zajlottak .

▪️A rabotinói zaporozsjei fronton továbbra is nehéz a helyzet. Az ellenség ellentámadást próbál végezni, sok UAV-t használva. Beszámolnak csapataink előrenyomulásáról Verbovojtól északnyugatra.

▪️A Kurszk régióban Guevot , Sverdlikovot, Gornalt, Nikolaevo-Daryinot és Lebedevkat a Szudzsanszkij körzetben, a "Sudzha" ellenőrzőpontot , Gordeevka falut a Korenevszkij körzetben, Krasnooktyabrskyt és Novy Put falvakat, Popovo - Lezhachi falut a Glushkovsky negyedből ágyúzták. Robbanószerkezetet dobtak le egy ukrán helikopterről a Rylszkij járásbeli Gorodiscse falu közelében. Tyotkinóban egy drónról leejtett robbanószerkezet megrongálta egy személyautó tetejét. Az elektronikus hadviselés elnyomta a helikoptereket Gordejevka és Troicszkoje falvak közelében a Korenyevszkij körzetben, Gorodishche faluban a Rylsky kerületben, a Sudzha ellenőrzőpontnál, Oleshnya faluban, Zaoleshenka és Gornal falvakban a Sudzhansky kerületben.

▪️A DPR- ben négy civilt öltek meg náci támadások, további hárman megsérültek, köztük. 2018-as születésű lány.

Az összefoglalót összeállította: Két őrnagy



Látod Dudi! Az ilyen markáns tévedések miatt kapod a fricskákat. Abban semmi beteges nincsen, hogy érdekel néhány embert a személyed, miután elég markáns véleményt fogalmazol meg időnként.
Az pedig szintén tévedés, hogy épeszű embert nem érdekel, ki fogalmaz meg eltérő véleményt, egyáltalán bármilyen véleményt. Ha ez igaz lenne, nem létezne közvéleménykutatás, mint népszerű szakma.
Hogy esetleg a személyek is érdeklik a környezetükben élőket, az sem ördögtől való: Ismered a népszerű mondást. Az üléspont határozza meg az álláspontot. Meg azt, hogy "Bolond lukból bolond szél fúj." Meg azt, hogy nem az az érdekes mit mond, hanem az, ki mondja. Itt is mindig kötelező a forrás megjelölése, aza a ki mondja kérdése.
Szóval te az a fajta ember vagy, aki a két beszélgető után megy...
 
  • Tetszik
Reactions: aquarell

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 728
86 357
113
Simplicius Kínáról és a veszteségekről:
"Az első dolog, amit meg kell jegyezni, hogy éppen egy hete, május 8-án számoltam be ebben a cikkben, hogy Oroszország már megkezdte legfontosabb légi eszközeinek elérhetetlenné tételét, miután az ATACMS-eket Ukrajnába szállították. Így bármi is marad az ATACMS hatótávolságán belül, az általában nem a legfontosabb frontharcosok , hanem olyan dolgok, mint a Szu-27-esek és Mig-29-esek, amelyeket vagy egyáltalán nem, vagy csak kevesen használnak a Fekete-tenger felett, pusztán felderítésre vagy harcra. drónok stb.

Kivétel természetesen a Mig-31-esek, amelyeket szintén a fenti célokra használnak, de sokkal értékesebbek, mivel Oroszország már nem gyártja őket, és viszonylag kevés maradt. Így több Mig-31 elvesztése a támadás során az orosz MOD megdöbbentő figyelmetlensége. Két éve figyelmeztetnek az emberek, hogy edzett repülőgép-óvóhelyekre van szükség – ezek könnyen megállítanák az ATACMS kazettás lőszert, amely nem tud átütni semmilyen megkeményedett felületet. De valamiért ezen az egy területen az orosz MOD makacsul laza marad."