[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 375
67 489
113
Nekem ide csak egyetlen kérdésem lenne. Ha ez egy ilyen elképesztő rég kitalált és futtatott terv, sőt még az oroszok is tudják, idézlek: “pontosan tudják, hogy 1941 nyara készül megismétlődni, tudják, hogy készül ellenük az átfogó támadás.” akkor miért áll a NATO komplett európai szárnya értékelhető számú és egyáltalán harcképes technika nélkül letolt gatyával és épült le a hidegháború után folyamatosan a ma látható szintig? Valahogy nem adja magát a sztori, nem látom a logikát, hiányzik ami alátámasztaná ezt. Nemde?
Mert a fő célpont mi vagyunk és szarul festett volna ha van ezer hk, többszáz tarack. Már az ő szempontjukból. Mert akkor önmagunkban is erős ellenállást fejthettünk volna ki, orosz bázisú járművekkel akár velük együtt. A leépítés feltűnő lett volna ha csak mi csináljuk, a visszaépítés viszont kizárólag birodalmi kitettségű segéderő amink lesz. Ha megyünk velük, lehet belőlünk nemzettelen pszeudonép a tartományi hazánkban sok véráldozatot adva az uralkodó náció háborújában, ellenállva meg simán nincs alkatrész, szoftver letilt... A megmaradt orosz vasaink is szúrják a szemeket.
 
  • Tetszik
Reactions: Juvi and papajoe

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 754
9 092
113
Nincs annektálva. Az USA sem tekinti saját területének. Amúgy meg bérleti szerződés van rá aminek a körülményeit vitathatod, de ez mégse az amit az oroszok műveltek.
Ez nagyon naiv hozzáállás. Világos, hogy nem hagynák békén az oroszokat ezután sem, indulna az OF felbomlasztására irányuló tevékenység ezerrel, hivatkozva az elnyomott nemzetiségek függetlenségre való jogára stb. Másrészt természetesen egy ilyen egyértelmű vereség biztosan megingatná Putyin rendszerét. Te azt hiszed, hogy valami liberális globalista arc jönne helyette, szerintem meg valószínűbb, hogy nála sokkal keményvonalasabb orosz nacionalista.
Mi az hogy nem hagynák békén? Eddig se baszogatta őket senki, ők baszogatnak másokat.

Szerintem nem jönne jobb putyin helyett. A nép termeli ki a vezetőket.
A komcsik idején valamiért nem volt ekkora eszkaláció, talán mert akkor a Nyugat megértette, hogy bizony a másik oldal atomozni fog, ha bemegy... végül is szívtunk 40 év kommunizmus alatt (bár a nemzet fennmaradása szempontjából nem biztos, hogy az volt a nagyobb szívás), de nem lett posztapokaliptikus disztópia. Talán jobban jártunk volna, ha jön a NATO felszabadítani?
Nem fog senki sem atomozni, ez csak a közvélemény befolyásolásáról szól. Oroszország háborút indított, akkor ne lepődjön meg ha a területe is hadszintérré vállhat. Még mindig nem kötelező háborúzni.

Szerintem sokkal jobban jártunk volna, ha nincs a ruszki uralom 40 éve ami gazdaságilag és mentálisan is lezüllesztette ezt a nemzetet.
Kérdés, hogy a Nyugat meddig képes a magának vindikált szerepet (globális rendőr és igazságosztó, amit már a Balkánon elkezdett az USA a 90-es években, és az 1999-es háborúval a világ egy új, "poszt-vesztfáliai" korszakba lépett, amelyben az USA az "R2P" doktrína nevében vindikálta magának a jogot államok erőszakos megdöntésére, feldarabolására) eljátszani. Pontosabban az USA és Kicsi Énje, az Egyesült Királyság (amelynek akkori vezetője, Tony Blair fő háborús uszítóként kulcsszerepet játszott egyes visszaemlékezések szerint akkor is, és 2001 után is - hiába a briteknek a génjeiben van, hogy folyton háborúzni akarnak, persze távoli helyeken, most is főszerepet játszanak a színfalak mögött Ukrajnában nyilván, és hát tudjuk, hogy Johnson intézte el az isztambuli tárgyalások megszakadását is, bár feltehetően washingtoni egyetértéssel). Azt a szerepet, amit magára vett 1991-től. Mikor lesz túl nagy rá ez a kabát? Kínával szemben már láthatóan nem fogja tudni eljátszani nagy valószínűséggel.
A Balkánon a nyugati beavatkozás megállította a vérontást. Az orosz beavatkozás Ukrajnában meg elindította.
És milyen válasznak kellett volna követnie ? Tudsz konkrétummal is előrukkolni ?

Feltűnően fontos kérdés a Krím számodra, netán helybéli vagy ? o_O

Pedig van sok más tűzfészek, de azok valamiért nem érdekelnek.
Akár katonailag. Ha időben kap egy pofont putyin akkor sokkal kevesebb embernek kell meghalni. Ha viszont engedünk neki mint hitlerrel is tettük, akkor később sokkal nagyobb háború lesz sokkal több áldozattal minden oldalon.
Milyen más potenciális háborúk vannak amikért aggódsz ?

Múltkor azzal jöttél, hogy ami háború nem a szomszédban van, arra legyintesz.
Tajvan vagy akár a Balkán. Pakisztán/India.
A nyugati támogatást moráljavítási próbálkozásnak, lélekmelengető propagandának, önámítási kísérletnek látom, a Nyugati közvélemény irányába, nem pedig valóságos dolognak.

Az orosz tábornokok, és egyéb hadvezérek a saját hülyeségeik / hibázásaik beismerése helyett a másik állítólag erősebb, és jobb fegyvereire mutogatnak.

A többi országban meg amíg a távoli ukrajnai háborúval foglalkozik a nép, nem pedig a saját országuk problémáival

Nem a 14 Challenger 2-es állította meg az Orosz Hadsereget, hanem a saját belső korrupciójuk, illetve a nonszensz haditervek. Azóta meg próbálnak időt nyerni a hadiipar felfuttatásához, továbbá készülnek a legrosszabbra.
Ukrajna szerintem már rég nem tudná tartani a mostani vonalakat nyugati segítség nélkül. Lőszerük se lenne hozzá. A nyugati támogatás létfontosságú Ukrajna számára. Abban igazad van hogy az oroszok is debilek
Amúgy ha a komplett Brit Hadsereget, és hasonlókat betolnák Ukrajnába, adnék nekik 2 hetet, míg az oroszok ténylegesen szétvérnek azokat, meglehetősen egyoldalúan.

Egyszer az ukránokkal se bírnak aztán meg a briteket is szétvernék. Össze vissza beszélsz.
A Ka-52-es Alligátort elkeresztelték Putyin keselyűjének, mind az ukránok, mind a Brit Hadsereg sajtója, mert 1 vs 1 összecsapásnál kedvfüggően vadásznának a Challenger 2-esekre, és sok más brit egységre :cool:

 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 437
31 761
113

Utóbbi, ha tényleg bebizonyosodik akkor az egy olyan törést kell jelentsen a NATO támogatásba, hogy összeszarják magukat!
Az oroszok a "mélységben" vannak. Ez már többször bebizonyosodott. Azt is el tudom képzelni, hogy csak szándékosan ott maradtak az "általános" visszavonulás során.
Persze a kikötők...de a frontra vonatozó egységeket kissé könnyű elpusztítani...
 
  • Tetszik
Reactions: Juvi and rappali_

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
794
7 322
93
Ebben a topikban OFF, de majd a modi eldönti.

Nem az a lényeg, hogy a 8 milliárd ember milyen "kicsi" területen fér el, hanem valahogy elsikkadtál a "az ellátásbiztonság érdekében (élelmiszer, nyersanyag). " szöveg felett.
Szép dolog, hogy dicsekszenek különféle kimutatásokkal, hogy mennyiszeresére lehet emelni az élelmiszertermelést, csak azzal nem dicsekszenek, hogy a minőség rovására. Van egy kimutatás, igaz csak magyar, de az 1960-as években megtermelt élelmiszereket hasonlították össze a 2016-os élelmiszerekkel. Pl. az 1960-ban termelt 1 kg búza tápértékben és nyomelemekben 2016-ra annyira inflálódott, hogy 7 kg tartalmazza ugyanazt. Gondolom ez a húsokra is vonatkozik.
Az ipari cikkekhez szükséges nyersanyag sem áll végtelenségig rendelkezésre. Így is csak úgy tudják biztosítani, hogy hasraütésszerű becslés alapján kb. 1.5 milliárdnak jut termék a többi rovására. Lehet mondani, hogy az a 6.5 milliárd úgy érzi jól magát. Csak az internet világában minden percen belül belül mindenhol megjelenik és nem tudnak boldog tudatlanságban élni.
Lásd a migránsok tódulása Nyugat-Európába. Jólét, könnyű nők, csillogás-villogás. Az nekik is jár. Mondjuk van pici igazuk, mert az ő földjükről rabolták össze a jóléthez szükséges anyagot.




Élelem címszó alatti adatok.
 

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
1 018
9 226
113
Egyfelől talán ideje lenne pontot tenni "a kinek a technikája égett be" című talkshow-nak, másfelől még egy ellenvélemény ide kívánkozik:

A magam részéről azt gondolom, hogy egyik oldal technikája sem égett be igaziból.
Elmondom azt is, hogy miért.
Kilőtték a Moszkva cirkálót, ergo a támadó eszköz szépen teljesített.
Kilőttek egy csomó orosz páncélos járművet, ergo a nyugati ATGM-ek és a drónok is működnek.
Kilőtték a nyugati páncélosok legendáit, tehát működik az orosz ATGM, tüzérség és drónhadviselés.
Kilőttek egy jó adat nyugati légvédelmi rendszert is, ergo ez is működik oroszéknál.
Sokan meghaltak eddig a háborúban, mert nagyon is működnek ezek a fegyverek mindegyik oldalról.
Nem is sorolnám tovább a listát.

Itt nem a technikai eszközök/fegyverek égtek be, erről szó sincs.
A túlzó, már-már vallásos áhítattal vegyülő és a média (+ Hollywood) által még alaposan rá is játszott illúziók tömegei égtek be.
A nyugati és az orosz fegyverek az illúzióktól függetlenül működnek és hozzák a formát, pláne, ha az alkalmazott eljárásrend és taktika is a helyén van közben.

Pár dolog ellenben valóban "beégett" - ez ugyan kevésbé technikai jellegű, de én itt is bizonyos túlzott illúziókra gyanakodnék:
  • A Nyugat elrettentő ereje Ukrajna megtámadásával kapcsolatban nem működött.
  • Az - egyelőre még vitatott - orosz "villámháborús" terv sem, annyi szépségtapasz persze tehető a dologra, hogy pár nap alatt Kijevnél voltak és akkortájt Isztambulban elhangzottak "érdekes" dolgok, de a tény tény marad, Kijev mind a mai napig nem esett el.
  • A NATO európai konvencionális haderőinek a valódi felkészültsége és tartalékai - az Ukrajna címkével ellátott 200 milliárd dollárt is bőven meghaladó pénzügyi "támogatás" mellett nem működött a NATO harctéri stratégiája a Nagy Tavaszi Ellentámadás esetén és nem igazán működik a szükséges hadianyag utánpótlás sem Ukrajna felé.
  • Oroszország gazdasági berogyasztása - akárhogyan is forgatom ezt a dobozt, bő két évvel a háború megindítása után és 20 ezer nyugati szankcióval a nyakában az oroszok még mindig talpon vannak.

Bizony-bizony úgy tűnik - eddig legalábbis - hogy itt sokan alaposan túlbecsültek egyes dolgokat, vagy épp ellenkezőleg, nagyon is alá.
Ebből le kell(ene) vonnia mindenkinek a saját következtetéseit, még a vezető politikusoknak és a gazdáiknak is, mielőtt nagyon beleélnék magukat egy frankó kis atomvilágháborús buliba.
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 517
20 263
113
Egyszer az ukránokkal se bírnak aztán meg a briteket is szétvernék. Össze vissza beszélsz.
Meszes, próbálj kicsit okosabban gondolkodni. Az állítás egyáltalán nem lehetetlen, a jelenlegi ukrán hadsereg lehet, hogy beszántaná a brit barátaidat... Persze ez csak elméleti lehetőség, hiszen tőlük kapják a fegyvereket, de harci tapasztalat és alkalmazott taktika terén nem biztos, hogy a tommykra fogadnék... :D
Egyetlen szerencsétek, hogy az ukrán és az orosz egymás torkának estek, mert együtt a Dudi-féle operettkatonák a fasorban sem lennének ellenük...
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 374
79 274
113
Tehát szerinted az jó szereplés, hogy például a nyugati harckocsik többségét távol tartják a fronttól, mert félnek, hogy kilövik őket az oroszok. Főleg a Challenger esete kemény. Úgy adták elő az ukránok, mint ha ezekkel és az Abramsekkel meg a Leopardokkal minimum Vlagyivosztokig mennének, mert annyira überalles csodafegyverek. Aztán közben bevetni is alig merik őket. A német tüzérségi eszközök csövének tönkremenetele is szép történet. Sokat lőttek velük? Sokat. Csak egy harci alkalmazásra készült fegyvernek illene ezt kibírnia. Nagyon szép dolog kurva drágán mindent miligrammra kiszámolni, meg az is nagyon szép, ha egy fegyver ISA körülmények között a laborban/gyakorlótéren a világ legpontosabbja. Csak a csatatéren nagyon sokszor nem ISA körülmények uralkodnak. Ott már kicsit másnak tűnik a műsor, mint ami a prospektusokban volt.
Tisztázzunk pár tárgyi tévedést. Az átadott nyugati harckocsik legnagyobb része valamilyen Leopard 2 azokat meg sehol sem vonták ki a veszteségek miatt. A német lövegek csövei pont annyit bírnak mint az orosz lövegek csövei, a különbség csupán az, hogy az oroszok ki tudják cserélni az elhasználódott csöveket, az ukránok meg nem, mert semmilyen logisztikai hátteret nem kaptak a PzH-k üzemeltetéséhez.
Szóval most, hogy felmondtad a kötelező hülyeségeket kérlek állj elő valami okosabbal.

Kedves Potrien,én mindössze az F 35 körüli problémát említettem. Ne írj hozzá regényt. Köszönöm.

Mérhetetlenül primitív vagy ez látszik az óvodás csúfolódásból is, de lendüljünk túl ezen a körülményen, hisz változtatni úgy sem tudunk rajta.

Ezekszerint az történt, hogy belbeszéltél valamibe egy teljesen irreleváns dologgal úgy ( F-35 baleset a nyugati fegyverek ukrajnai szereplésével kapcsolaban), hogy nem mellesleg a kutya se szólt hozzád.
Egyébként az oda nem illő tényekkel való érvelés a demagógia egyik kedvelt módszere, pl: változékony az idő, mert Orbán a miniszterelnök.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 573
47 702
113
Putyin a veszteségekről.

1. A veszteségek aránya a fronton 1:5 (nem Ukrajna javára)
2. Ukrajna akár 50 000 főt veszít havonta (ennek megfelelően az RF fegyveres erők hozzávetőleges vesztesége havi 10 000. Veszteség szerint minden típusú veszteségre gondolunk - meghalt, sebesült, eltűnt, elfogott, dezertőr)
3. A hivatalos foglyok száma - 1348 a miénk az ellenségtől, orosz fogságban - 6465 ellenséges katona és tiszt.
4. A teljes mobilizáció Ukrajnában csak a súlyos veszteségek kompenzálását teszi lehetővé.
5. A háború alatt több mint 30 orosz újságíró halt meg az északi katonai körzet övezetében.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 978
16 014
113
Úgy tűnik Harkiv már nem lesz orosz föld.
Igazad van. Nem, mert eredetileg az orosz birodalomhoz tartozott eleve..

Még az orosz cár adományozta a lengyelek elöl odamenekült ukránoknak, az ő kérésükre, és megengedte nekik hogy ott várost alapítsanak..
Rejtő szerint: Jó tett helyébe jót várj, mint Hülye Úr, aki fagyott viperát talált a hóban keblére vette s melengette..
 

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
5 027
16 062
113

De legalább kevesen voltak és volt rajtuk GoPro-s sisak hogy a halálukat a ruszkik visszanézhessék, kesztyű, térdvédő, szemüveg, hallásvédő, modern ruci, legújabb divatbak megfelelő málha, mellény, Gore Tex bakancs, kódolt rádió, lézer, lámpa, netflix a nagyon railes fegyveren, oszt hogy megúszták nem is fogta őket a golyó.

Biztosítás, felderítés, hogy ne szivárogjanak be a és üssenek rajtad, na az nem volt. A tudomány meg a helyi csinibe öltözött Delta Larpereknék is megállt abban hogy mindenki álldogált a tisztás szélén és vakon lövöldözött be az erdőbe miközben lelőtték.
 

Ashtar

Well-Known Member
2022. március 13.
648
2 242
93
Két, és fél balatonnyi területen is elfér 8milliárd ember, ha egy négyzetméteren négyen állnak! És ez a legkisebb magyar megye, (Veszprém megye) területének kábé egyharmada. Persze ez egy irdatlan embertömeg lenne!
Bocs! Elszámoltam, 8millád emberhez 4 Balaton kell, de ez is Veszprém megyének csak a fele.
 

bolneroll

Well-Known Member
2014. február 7.
365
637
93
Bocs! Elszámoltam, 8millád emberhez 4 Balaton kell, de ez is Veszprém megyének csak a fele.
Értem én, hogy az emberiséget tekinthetjük lemingnek és egy kis fiat puntóban is rengetegen elférnek, de azért szerencsére a Föld nem egy Plútó méretű planéta. Azért mert néhány - annyi pénzem van hogy meg se tudom számolni arc -, valami statisztikából vagy áltudományból leszűri hogy neki sokkal jobb lenne ha kevesebben lennénk. Az még nem jelenti azt hogy ezt meg kell oldani. Pedig Hollywood is szépen próbálja adagolni az 5letet: Thanos egyenesen az univerzum erőforrásait félti. Vagy ott van a másik borzalom az Örökkévalók - senkinek se ajánlom, vagy a tudomány amikor azt nyomja ezerrel hogy terraformáljuk a Marsot, mennyivel könnyebb lenne olyan lakatlan vidékeket élhetővé tenni mint Ausztrália vagy Szibéria, de ezekben nincs meg a wow faktor, nem alkalmasak arra, hogy folyamatos rettegésbe tartsanak vele minket.

Ne nézz fel!
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 193
67 636
113
Magyarország nem vesz részt az esetleges NATO-műveletekben az Orosz Föderáció ellen Ukrajnában – mondta Orbán Viktor a Mandiner magazinnak adott interjújában.

.


▶️ Putyin bejelentette, hogy elérte azt a célt, hogy Oroszország bekerüljön a világ négy legnagyobb gazdasága közé.

„<...> A vásárlóerő-paritást tekintve az ötödik helyen álltunk, és azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy elérjük a negyedik helyet <...> A Világbank szerint Oroszország ma a negyedik gazdaság a világon vásárlóerő-paritás szempontjából” – mondta Putyin a TASS által szervezett találkozón a világ hírügynökségeinek vezetőivel.

Videó: TASS/Ruptly

Fico negyed órás riportot adott.
Háborúpartisag, bekepartisag, nyugat, szlovák ellenzék stb.

A német védelmi miniszter 5 év alatt akarja felkesziteni a Bundeshweert az Oroszország elleni háborúra.
https://www.vg.hu/hirek/2024/06/a-nemetek-mar-a-haborura-keszulnek
.
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 656
14 209
113
Nincs annektálva. Az USA sem tekinti saját területének. Amúgy meg bérleti szerződés van rá aminek a körülményeit vitathatod, de ez mégse az amit az oroszok műveltek.

Kuba az értéktelen terület, szegény lakossággal, mit lehet ott, és van értelme elfoglalni ?

Ellenben Ukrajnában nincs, ami ne lennek értékes.

7j6oFyp.png



Oroszország háborút indított, akkor ne lepődjön meg ha a területe is hadszintérré vállhat.

Egy, a politikai, és katonai rendszeren kívüli országért tenné kezét tűzbe az EU, meg sok NATO. Az USA az meg próbál óvatosan kihátrálni, és másokat felbíztatni a hülyeségre, amire kapható is az egy részük.


Szerintem sokkal jobban jártunk volna, ha nincs a ruszki uralom 40 éve

És szerinted hogyan lett 40 éves ruszki uralom Magyarországon ?


ami gazdaságilag és mentálisan is lezüllesztette ezt a nemzetet.

Miért csak a magyarokat emeled ki ?

Mit kéne tennünk ?

A minket is anyázó ukránokért bevállalni az országunk szétveretését, és a nemzetünk mészárszékre küldését ? o_O :confused: :eek:

A francia átlagemberek is nyilvánosan elhatárolódnak Ukrajnától.

És Görögország is.

Akkor őket is lezüllesztették mentálisan az oroszok ?


ThDS9Uw.jpg


Ugyanez szövegesen, és vizuálisan. Nem csak az oroszok photoshoppolták, hanem a francia oldalakon is így van ez.


A görögök is bejelentették a véleményüket, ami eléggé vitatható, vagy nem ?


32 éve elmentek innen az oroszok, és még mindig őrájuk haragszol ? o_O :confused: :eek:

Magyarország nem az oroszoknak köszönhetően maradt továbbra is olyan, amilyen, hanem a saját oligarcháiknak köszönhetően.

Vannak olyan országok, ahol a helyiek értelmileg megragadtak a hülyeségben. Szerintük a világ összes rossz dolgáért, és főleg az ő nyomorukért vagy az amerikaiak, vagy az oroszok vagy a pirézek a felelősek, azért, hogy ott tart az országuk.

Vajon Magyarországon mennyire látják be az emberek, hogy semmi értelme másokra fogni a dolgokat, a sorsukért csak is ők maguk a felelősek ?



Az orosz beavatkozás Ukrajnában meg elindította.

2014-ben lett volna értelme az orosz beavatkozásnak, nem 2022-ben.
2014-ben sajnos nem mentek a Krímen túlra, pedig lehetett volna, és kellett volna lezavarni az egész cirkuszt.

De még 2015-ben is lett volna alkalmuk.


Akár katonailag.

Tudnál konkrét haditerveket is felsorolni, térképes magyarázattal is ?

Vagy csak konkrétumok nélkül követeled, hogy menjen háborúba a NATO ?

IF72wcc.jpeg



Ha viszont engedünk neki mint hitlerrel is tettük, akkor később sokkal nagyobb háború lesz sokkal több áldozattal minden oldalon.

Te neked Miért Hitler a mániád ?

Én Sztálinhoz hasonlítom, amit Putyin tett.

Ha továbbra is ragaszkodsz Hitlerhez, külön, és szóló posztban kifejtem, hogy én Miben látom a Sztálinnal való hasonlóságot.



Állandóan azzal jössz, hogy a nemzetközi jog szerint így, meg úgy, meg amúgy. Akkor kérdezem. A nemzetközi jog szerint Mi Tajvan státusza ?



Koszovón kívül nincs más ott. Az USA-nak, és sok társának miért nem mindegy, hogy van-e Koszovó, vagy nincs ?


Pakisztán/India.

Szerinted holmi nemzetközi egyezmények tartják vissza egymást a háborútól, nem pedig a földrajz ?


Ukrajna szerintem már rég nem tudná tartani a mostani vonalakat nyugati segítség nélkül. Lőszerük se lenne hozzá. A nyugati támogatás létfontosságú Ukrajna számára.

Lajstromba tudnád venni a hatalmas Nyugati támogatást ?

A Nyugati sztárfegyverek, mint a Challenger 2-es, a Leopárd 2-es, a Bradley, és az Abrams eléggé későn érkeztek. A Challenger-t egyetlen kudarcos bevetés óta nyíltan megírva visszatartják a fronttól, a Leó 2-es sem vált be, a Bradley az annyit ér, mint a BMP-k, és az Abrams sem hozott semmi változást, sőt 5 perc alatt leküzdötték azokat is.

A tüzérségben meg nyilvánvalóan durva hátrányt szenved a Nyugat.

Erről a Washington Post is írt.


Egyszer az ukránokkal se bírnak aztán meg a briteket is szétvernék. Össze vissza beszélsz.

Miért okoskodsz, és jár egyáltalán erre az oldalra / fórumra, amikor képtelen vagy utána nézni annak, hogy Melyik országnak mennyi harcjárműve, és egyéb eszköze van, helyette csak teljesen értékelhetetlen, és semmire nem vezető általánosságokkal dobálózól ?

Meg teljesen vak hitet építettél fel, mint ahogyan annak idején hittek sokan a hitleri Németország mindenhatóságában, és a Csodafegyverekben, most a NATO mindenhatóságában, és a haditechnikai és haderőbeli felsőbbrendűségében hisznek, teljesen elszakadva a valóságtól.


Egyszer az ukránokkal se bírnak aztán meg a briteket is szétvernék. Össze vissza beszélsz.

A gond az, hogy sokak a háborúra, mint statikus dologra tekintenek, pedig miközben folyamatosan a körülmények, aszerint változik a cél.

Ez természetesen nem zárja ki a sok hibázást, amit az oroszok is elkövettek, de attól még megvannak a céljaik, ami miatt olyan a háború dinamikája, amilyen.

Villámháborút terveztek, két hét alatt garantáltan összeomlott, legkésőbb április első hetére leesett, hogy ez hosszú meccs lesz, továbbá belegondoltak, mi lesz, ha a Nyugat ténylegesen be akar szállni a háborúba.

2022 májusa óta az oroszok zsoldosokkal, börtöntöltelékekkel, kalandorokkal, szerencsevadászokkal, nemzetiségiekkel, és külföldről toborzottakkal harcolnak, Boots on the Ground alapon, addig a légierőt, a frontlégierőt, és a tüzérséget meg az Orosz Hadsereg adja. És közben az Orosz Hadsereget meg próbálják újra szervezni a villámháborús veszteségek, illetve az elsumákolt békeévek miatt, attól függetlenül is felpörgetni a hadianyag termelést, és beletanulni, Milyen egy komoly ellenféllel harcolni, nem az ukránokkal, hanem a NATO súgással.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 437
31 761
113
Maradj Afrikában...
 
  • Dühítő
Reactions: megazez